Geen HD zenders

  • 27 september 2014
  • 8 reacties
  • 466 keer bekeken

Ik heb sinds een week of wat weer Sport1 alleen de HD zenders doen het niet. In de instellingen staat de HD-functie wel aan. Toen ik even wat verder keek bleek dat ik ook de reguliere HD zenders niet meer heb. Enig idee hoe dit kan. Ik heb KS gebeld maar hang nu ruim een uur in de wacht en ik ga nu eten.
Alvast bedankt.

8 reacties

Reputatie 7
Heb je glas of koper en hoeveel ontvangers heb je? Als je koper hebt wat is de snelheid (actual rate) die je modem (http://192.168.2.254) aangeeft? Als je twee ontvangers hebt treedt het probleem dan op beide of alleen op één ontvanger op? En heb je de ontvanger(s) al eens een reset gegeven?

Ik heb koper en één ontvanger. Ik heb gisteren de ontvanger gereset (terug naar fabrieksinstellingen). maar dat heeft niet geholpen.

Ik had een aantal maanden geleden in ieder geval nog HD zenders. De reguliere en de twee van Sport1. Ik heb in juli Sport 1 opgezegd en sinds een week of vijf weer een abo genomen op Sport1. Toen viel me op dat ik geen Sport1HD zenders heb. Maar eergisteren (ik kijk nooit naar de reguliere HD zenders eigenlijk) viel me ook op dat ik helemaal geen HD zenders meer heb.

Nu heb ik sinds eind juli ongeveer een nieuw kastje gekregen i.v.m. begin gemist. Ik weet het dus niet zeker maar wellicht heeft dat er iets mee te maken. Al staat er in de instellingen wel ingesteld dat ik HD zenders wil kunnen kijken.

Reputatie 7
Daarom vroeg ik ook naar de snelheid van je modem. Het zou kunnen zijn dat die snelheid gewoonweg niet hoog genoeg (meer?) is om HD te kunnen ontvanger. Ook als je een Instap-abo (10/2 Mb/s) hebt kan de lijnsnelheid (actual rate) hoger zijn en daarmee wel hoog genoeg voor HD. Dus dat moeten we eerst zeker weten. Maar wellicht kan ook een Webcare specialist uitkomst bieden?

Ik ben nu niet in de gelegenheid om de snelheid te achterhalen.

Tot juli had ik wel HD kanalen. Kan het nu zo zijn dat mijn snelheid niet voldoende meer is ondanks dat ik (en volgens mij de KPN) niet ben verhuisd?

Ik heb geen basis abo maar het middelste van de drie.

Bedankt voor het meedenken in ieder geval.

Reputatie 7
Het abo wil niet direct iets zeggen over de werkelijke snelheid, alleen iets over de maximum snelheid. Bij Standaad (wat jij blijkbaar hebt) en Premium hoort een maximum snelheid van 50/5 Mb/s, maar dat wil niet zeggen dat je dat ook echt krijgt: alleen bij glasvezel worden snelheden min of meer gegarandeerd.

De minimum snelheid van Standaard is 10/2 Mb/s (het maximum van Instap), maar als je dat niet krijgt verdient het soms aanbeveling om terug te gaan naar Instap. Daarmee raak je wel een aantal extrá's kwijt die je bij Instap appart moet betalen; daarom kiezen sommigen toch voor Standaard, hoewel ze op basis van alleen hun snelheid beter voor Instap zouden kiezen.

Voor HD schijn je tegenwoordig wel een stukje boven de 10 Mb/s te moeten zitten, maar vanaf omgeveer 13-15 Mb/s zou het goed moeten gaan. Wellicht zit je net op het randje en kun je daardoor geen HD (meer) ontvangen.

Dank voor de reactie.

Eerder deze week is een aanvraag voor een tweede ITV kastje gehonoreerd door KPN. Dit gaat neem ik aan ook op basis van de snelheid?

En getuige het feit dat ik t/m juli wel HD had en ik niet ben verhuisd, mag ik toch aanemen dat ik nog steeds in aanmerking kom voor HD? Of zie ik dat verkeerd.

Reputatie 7
Ja, dat zie je wellicht verkeerd. Juist door de aanvraag van de tweede ontvanger kan het wel eens zo zijn dat je niet voldoende bandbreedte meer hebt voor HD. Twee ontvangers gebruiken op SD samen ongeveer evenveel als één ontvanger alleen op HD. Door de aanvraag van de tweede ontvanger is je profiel misschien zodanig aangepast dat je nu twee ontvangers op SD hebt en geen HD meer. Maar misschien dat een Webcare specialist daar meer over kan vertellen.

Hartelijk dank voor je reacties. Ik waardeer het zeer.

De problemen met de HD zenders dateren al van voor de aanvraag van de tweede aansluiting.

Reageer