Vraag

Geluidsuitval 4k

  • 16 March 2019
  • 22 reacties
  • 385 keer bekeken

Na dat in het verleden KPN bleef vragen om steeds maar gegevens op te sturen en de oorzaak daarna neer te leggen bij kabels en randapparatuur heb ik het nu anders onderzocht. Ik plug nu rechtstreeks een hoofdtelefoon in op het 4K-itv kastje. Tot mijn grote verbazing valt ook hier om de zoveel tijd ook het geluid weg. KPN HET IS DUS EEN FOUT DIE BIJ JULLIE ZIT EN NERGENS ANDERS. (ter info alles in huis is aangelegd door een gespecialiseerde monteur van KPN dus svp niet gaan zeuren dat het in de thuisbekabeling zit).
Ik hoop dat ik nu na bijna 2 jaar een oplossing voor dit probleem krijg aangereikt, anders moet ik toch maar overwegen om een andere provider te zoeken.
Alvast dank voor de reactie,
Met vriendelijke groet,
Tonny

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

22 reacties

Hoi Tonny. Ik zie dat hier al verschillende topics aan gewijd zijn. Er is bij mijn weten ook een monteur voor aangestuurd, maar dat weet ik niet helemaal zeker. Kan jij dit bevestigen? Begrijp ik nu goed dat jij een koptelefoon in het audiopoortje (groen) van 4k ontvanger hebt gedaan en daar onderbrekingen in het geluid hebt waargenomen?
Hoi Erwin,

Er is van KPN uit op dit forum al van alles beloofd maar er is verder niets gebeurd. Zoals reeds eerder diverse malen aangegeven komt dit op beide 4k ontvangers voor. Ik wil niet uit de hoogte klinken maar heb hier al zoveel monteurs van KPN over de vloer gehad die allemaal interessant deden, maar niet tot een oplossing kwamen. Totdat ik het zover op de spits heb gedreven dat de las op straat werd opengebroken en vernieuwd (hierin bleek water te staan). Er komen nu 2 lijnen binnen (bonded koper) waardoor ik 100 MB aan snelheid heb en zonder problemen 2 4k ontvangers kan gebruiken. Tijdens deze sessie is door de gespecialiseerde monteur ook alle binnenwerk gecontroleerd en op nieuw getrokken. De wifi-versterker is van KPN en door dezelfde monteur geïnstalleerd. Vanuit deze versterker loopt een bedrading naar een 4k ontvanger (3 meter). De andere 4k ontvanger zit rechtstreeks aangesloten op de router (lengte draad 8 meter.)
Een monteur is van harte welkom, maar ik blijf van mening dat als het niet een gespecialiseerde is in 4K problemen hij meer slecht dan goed zal doen. Ik hoor graag wat je vindt van bovenstaande en wat je voorstelt als oplossing.

Met vriendelijke groet,
Tonny
Ai, wat een naar verhaal! Dat klinkt alsof er al heel wat onderzoek gedaan is, @Tonny B . En zo te lezen is er door ons in ieder geval wel een hoop gedaan om alles uit te sluiten.
Nu geef je aan dat je iets nieuws hebt ontdekt. En dat heb ik nog niet helder voor de bril. 😉
Heb jij een koptelefoon aangesloten op de 4K ontvanger? Op dat groene poortje? En toen merkte je dat je geluid wegviel? En is dit ook het geval op je andere tuner?
Het klinkt misschien wel als of er veel onderzoek is gedaan maar dat klopt niet. Althans voor de geluidsproblemen is er nog niets gebeurd. Ik gaf alleen aan dat er al veel door KPN is gedaan om mij een goed werkende verbinding te bezorgen.

Het wegvallen is inderdaad op beide kastjes, dus mijns inziens een software probleem. Gezien de vele klachten/reactie's op het forum ben ik niet de enige!! En zoals reeds vermeld is dat met koptelefoon op de groene uitgang.

Mvg
Tonny
De tickets die hier voor zijn aangemaakt kan ik helaas niet meer inzien. Dus het is lastig voor mij om te kijken wat de technische dienst allemaal heeft doorlopen.
Het is denk ik het handigste om dit nu als een 'nieuw' probleem op te pakken. Daarvoor zal ik wel opnieuw een analyse moeten doen. Mijn excuses als ik vragen stel die al eerder gesteld zijn.
Je ervaart dus dat het geluid wegvalt. Gebeurt dat op alle zenders? En hoe vaak gebeurt het? Als het via de koptelefoon gebeurt, gebeurt het dan ook op de televisie?
Ik hoop dat je me deze info kunt verstrekken want dan kan ik er dieper voor je induiken en hopelijk een oplossing bedenken.
Ja het geluid valt weg en als het gebeurt dan op alle zenders. Als het op koptelefoon gebeurt dan ook op tv en dat diverse malen (3-4) per uur. Vindt het wel vreemd dat er geen tickets zijn terug te vinden maar verklaart veel. Ik denk namelijk dat er vanaf het begin wel iets meegedaan is (ten tijde van de speciale software voor de 4k ontvangers) maar dat het daarna totaal niet serieus is opgepakt en niet alleen bij mij, als ik kijk naar de diverse posten op het forum.

Het stoorde mij in ieder geval vreselijk dat steeds de schuld werd gelegd bij de tv, de kabels of de receiver. Terwijl het probleem zich voordoet (althans hier) op 2 verschillende merken tv's en receivers. We hebben op aanraden van KPN zelfs een receiver vervangen en toen dat geen effect had lag het in een keer aan de hdmi kabels (geleverd door KPN!!!)
Dan wil ik voorstellen om een monteur te sturen.
Ik heb daarvoor een aantal zaken afgetikt, maar ik wil ook graag dit lijstje nog even door jou laten checken, zodat er geen misverstanden ontstaan:

  • tuners zijn bedraad aangesloten
  • het speelt op beide tuners
  • software van de tuners is up-to-date en je hebt al proberen te resetten/herstarten
  • het probleem doet zich zowel via de audiopoort als via de hdmi voor.
Als dit allemaal klopt, wanneer schikt het jou dat ik een monteur langs stuur? Liefst een aantal dagdelen als optie aangeven, de komende 3 dagen. Als dat lukt 🙂
Hoi,

Nogmaals als het een monteur met kennis van zaken is dan is het prima, zoniet dan stuur ik hem de deur uit, want geen zin dat er weer iemand komt die alles los trekt en niet weet waar hij mee bezig is. (Heb dat nu namelijk 3x meegemaakt...en was er zelfs een bij die voor de eerste keer een 4K ontvanger en een 4K tv zag)
Het is echter een probleem om overdag een afspraak te maken aangezien ik in de ochtend om 7 uur vertrek naar mijn werk en pas om 18:00 uur weer thuis ben. Gezien mijn functie en planning kan ik niet tussendoor vrij nemen. Dus laat svp even weten of het ook in de avonduren mogelijk is, zoniet dan moet het geheel doorgezet worden naar de maand mei omdat ik dan pas weer op weekdagen (woensdagen) vrij ben.
En toen werd het wederom stil..........toch maar naar een andere provider gaan uitkijken dan?????

Met vriendelijke groet,
Tonny
Excuus, Tonny. Ik was je even uit het oog verloren. Mea culpa.
Ik kan doordeweeks (meestal) plannen van 19:00 - 21:00. Op welke doordeweekse avonden zou jij kunnen in dit tijdsblok?
Laat het weten, dan ga ik kijken of we de puzzel passend kunnen maken.
Hoi,

Op de maandag- en donderdagavonden ben ik thuis of kan ik regelen dat ik thuis ben.

Met vriendelijke groet,
Tonny
Hoi Tonny. Ik heb de daad bij het woord gevoegd en een monteur ingeboekt voor aankomende donderdag (4 april) tussen 19:00 en 21:00.
In de toelichting op de monteursbon heb ik gezet dat jij zowel via de tv als via de audiopoort van de tuner(s) audio uitval hoort en dat alles conform voorwaarden is aangesloten. Ik hoop dat het probleem nu opgelost gaat worden! Mocht je niet kunnen, laat het dan weten!
Hoi,

Heb ook al bericht via KPN, waarvoor dank.

Mvg
Tonny
Hallo,

Contact gehad met de monteur van KPN. Hij belde op dat hij onderweg was en wat het probleem was etc. Na uitleg van het hele verhaal, haakte hij af omdat hij de boel wilde doormeten. Echter daar zit het probleem niet want als de verbinding niet goed zou zijn dan was er ook beeldstoring en internet-storing. (wat ik al meerdere malen had aangegeven). Software matig kon deze monteur niets met de 4k kastjes, temeer daar de uitval zich bij beide kastjes voordoet. Deze meneer was op de hoogte dat dit probleem al veel langer speelt bij tal van bezitters van een 4K - contract en dat er aan gewerkt wordt. (mijn toevoeging: klopt al sinds juli 2017 zonder resultaat). Hij geeft aan het probleem terug te koppelen naar KPN. Al met al dus weer zeer teleurstellend, vanaf het begin van deze kant aangegeven dat de bekabeling is aangelegd door een specialistische monteur van KPN en dat de snelheid perfect is en dat het een software probleem is. Ben ondertussen van mening dat KPN meer inspanning zal moeten leveren om het probleem te traceren/op te lossen dan dat tot nu toe gebeurt. Ik betaal de hoofdprijs voor een systeem met een hoog irritatie-gehalte door een probleem dat al bijna 2 jaar speelt. Ben het een beetje beu om steeds maar weer te horen dat men er aan werkt, terwijl blijkt dat zelfs de monteurs toe geven dat er geen oplossing is tot op heden.
Ben zeer benieuwd wat jou reactie zal zijn en wat KPN voorstelt om nu te gaan doen.
NOGMAALS: De verbinding is meer dan perfect en aangelegd door KPN (ook alle binnen bekabeling), dus KPN hou svp op omdat te betrekken in een oorzaak. De software van KPN 4K kastjes veroorzaakt dit en KPN is meer dan verplicht dit eindelijk op te lossen c.q. met een vergoeding/verlaging van de abonnementsprijs te komen omdat deze storing zo langzamerhand zo irritant aan het worden is dat mijn huisgenoten vragen om over te stappen naar Ziggo (de enige andere mogelijkheid waarin KPN geen hand heeft).

In afwachting van een reactie,
met vriendelijke groet,
Tonny
Reputatie 7
Waarom stap je over naar het "gewone" Internet en TV abonnement.
Dan ben je verlost van die ellende, die drie 4K zenders zijn dat mijns inziens echt niet waard.
WJB,

Dank voor je mening maar dat raakt totaal het probleem niet. 4K heeft meer voordelen met het juiste toestel.
Reputatie 7
Ik zie echt het voordeel niet van dat 4K abonnement.
Er zit geen enkel kwaliteitsverschil tussen de "gewone" TV ontvangers en de 4K ontvangers voor de zenders anders dan die drie 4K Ultra-HD zenders.

Ik heb hier ook een 4K Ultra-HD ontvanger staan als erfenis uit de 4K Ultra-HD pilot aangesloten op een Sony KD-43XD8305.
Deze 4K ontvanger staat gewoon op 1080i ingesteld zodat de upscaling naar 4K door de Sony gedaan wordt. Dit levert een beter beeld op dan bij het door de TV ontvanger naar 4K laten upscalen van het beeld.
WJB,

Dank voor je reactie en mening. Ik heb andere ervaringen en stel meningen van anderen niet echt op prijs. KPN zal dit probleem voor mij en vele anderen wel gaan oplossen. En ik heb geluidsproblemen en geen beeldproblemen.

Mvg
Tonny
Reputatie 7
Ik heb andere ervaringen en stel meningen van anderen niet echt op prijs.
Oei, dat is wel heel sneu voor je.
Weet dat mijn advies (overstappen naar "gewoon" Internet en TV) een welgemeend en goedbedoeld advies is waarmee je €120,- per jaar zult besparen, geen problemen met het geluid zult hebben en exact dezelfde beeldkwaliteit zult ervaren als met jouw 4K abonnement.

KPN zal dit probleem voor mij en vele anderen wel gaan oplossen.
Ik weet niet of er velen zijn die hetzelfde probleem ervaren, eerlijk gezegd ben jij de enige van wie ik gelezen heb dat er problemen met het geluid zouden zijn.
Hoi @Tonny B . Ik heb de monteurs notities gelezen. Ik zie ook dat een van onze technische mensen je vanmiddag heeft proberen te bellen. Hij is benieuwd naar het type hoofdtelefoon dat je gebruikt. En op welke audio settings je 4k tuners staat. Komt het ook voor als deze op stereo staat? Of het verder relevant is, kan ik niet beoordelen, ik zie alleen in zijn notitie dat hij je deze vraag graag wil stellen.
Ik ga er van uit dat hij nog een paar bel pogingen gaat doen. Of dat dit weekend is, denk ik niet. Maar wel volgende week. Ik zal het blijven bewaken.
Ze nemen je klachten in ieder geval serieus, dat kan ik garanderen maar kan onmogelijk voorspellen wat er nu gaat gebeuren. Het ticket staat namelijk open en men wil je dus nog graag spreken. Ik kijk begin volgende week direct voor je wat er mee gedaan is!
Ik zie dat er contact is geweest en er in ieder geval een dialoog over het issue is. Zo te zien wordt er volgende week weer contact gezocht. Ik hoop dat er uiteindelijk een oplossing gevonden wordt.
Hallo Erwin,

Na diverse bezoekjes en testen van de speciale (externe) specialist die in opdracht van KPN werkt op onze beide aansluitingen het volgende:
Er is GEEN oplossing gevonden voor de problemen. We zijn teruggegaan naar een normaal abonnement met daarbij dus ook andere tv-ontvangers. Wat blijkt: alle problemen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Ergo: DE PROBLEMEN DIE WE BIJNA 2 JAAR HEBBEN ONDERVONDEN WORDEN DUS WEL DEGELIJK VEROORZAAKT DOOR DE SOFTWARE IN DE 4K ONTVANGERS. Het zou KPN en de "specialisten" op dit forum sieren om eindelijk toe te geven dat de software niet optimaal is. Alle opmerkingen dat het lag aan de aansluitingen, de interne bekabelingen, de tv's of de receivers zijn uds bij deze dooddoeners. Ik ben van de ellende af maar velen worden nog aan het lijntje gehouden door KPN en de "specialisten" op dit forum.
Dat ik niet de enige ben bleek wel uit het aantal bezoeken dat de specialist had afgelegd bij anderen.

Met vriendelijke groet,
Tonny