Sticky Vraag

Interactieve tv afstandsbediening instellen / afstandsbediening kapot


Reputatie 5
Badge +11
  • Oud Moderator
  • 1032 reacties
Ben je in dit topic terecht gekomen, omdat je een nieuwe afstandsbediening wilt? Laat dan hieronder een reactie achter. Vul ook je gegevens in op je profiel (alleen zichtbaar voor jou en de KPN moderators). Dan kun je sneller geholpen worden.

Wil je iets weten over het instellen van de afstandsbediening en het bedienen van de tv-ontvanger en/of de televisie, lees dan hieronder verder.

Afstandsbediening instellen op de tv


Met de Interactieve TV afstandsbediening kun je, behalve de tv-ontvanger, ook je televisie bedienen.

Je kunt de volgende functies bedienen:
• Televisie op standby zetten of van standby afhalen
• Volume bedienen (het geluid van de televisie harder of zachter zetten)
• Geluid uitzetten (stil of mute)
• Inputkanaal veranderen (HDMI 1, HDMI 2, AV1 etc..)

Om dit met de Interactieve TV afstandsbediening te kunnen doen moet deze gekoppeld worden met je televisie. Hoe je dit doet hangt af van welke afstandsbediening je hebt.

Op deze pagina kun je jouw afstandsbediening selecteren. Vul daarna het merk van je televisie in en klik op Zoek. Je krijgt dan een aantal codes te zien met daaronder wat je hiermee moet doen. Als je heel veel codes te zien krijgt kun je het zoekresultaat verfijnen door ook het modelnummer in te vullen.

Weet je het modelnummer niet, of staat je merk er niet tussen dan kun je de afstandsbediening zelf aan het werk zetten door een van de snelcodes uit dit overzicht te gebruiken.Om deze codes te gebruiken volg je onderstaande stappen. Lees deze eerst een keer helemaal door voor je ze uitvoert.

• Druk 5 seconden op de Menuknop tot het rode lampje 2x knippert.

• Voer de gekozen snelcode in met de cijfertoetsen. Het rode lampje knippert opnieuw 2x en gaat daarna constant branden.
• Richt de afstandsbediening op de televisie, druk op de 'Uit' knop en houdt die ingedrukt totdat je televisie uitgaat.

• Zodra de tv uit is laat je de knop direct los. Het rode lampje knippert 2x en het juiste signaal wordt dan gekoppeld aan de afstandsbediening.
• Controleer of het instellen goed is gegaan. Dit doe je door eerst de tv aan te zetten met dezelfde 'Uit' knop. Test daarna of de volumeknoppen en de muteknop het doen en of je de tv op een ander inputkanaal kunt zetten met de knop helemaal linksonder (vierkant met pijl)

• Doet een van deze knoppen het niet, herhaal dan dit proces.

Het overgrote deel van de televisies is te koppelen aan de afstandsbediening. Gebruik bij voorkeur een van de driecijferige codes die je via de website kunt achterhalen. Mocht het met een code niet volledig werken, probeer dan een andere. Of herhaal het instellen met dezelfde code.

Ondanks de grote hoeveelheid aan codes kan het voorkomen dat het niet lukt om de afstandsbediening in te stellen. In dat geval is er helaas geen andere optie dan twee afstandsbedieningen gebruiken. Wel worden de codes af en toe geüpdatete. Controleer dan ook af en toe de website of er niet een nieuwe code voor jouw tv is bijgekomen.

Oude afstandsbediening


Heb je nog een afstandsbediening van dit model? Laat het in dit topic weten, dan ruilen we deze om naar de nieuwere, langwerpige variant.

Wil je graag aanvullende uitleg over het gebruik van de afstandsbediening? Kijk dan op dit overzicht.

2183 reacties

Bang & Olufsen TV's worden hier niet vermeld. Ik heb een kennis die een Bang & Olufsen TV heeft en geen code weet voor zijn TV. Ik ben erg benieuwd wat deze code is.

Kleine update: IK ga code 20 maar eens laten proberen door deze kennis.

mvg

Reputatie 6
Badge +7
Code's
568
545
424
446
344
333
287
284
Ik heb een Philips type 37PFL7606H12 bouwjaar 2012, maar codes 394, 525, 526 en 416, die weergegeven worden doen het niet. Zijn er niet nog meer codes, die uitgeprobeerd kunnen worden?

Reputatie 5
Badge +11
Hallo jvijssel,

De code 526 zou moeten werken voor 37PFL7605 en vergelijkbare modellen.

Let op dat het hier alleen om het nieuwe model van de afstandsbediening gaat en
NIET om het kleine oudere model. Voor dit model heb ik geen specifieke code gevonden en adviseer ik je om het met de zoekfunctie te proberen.

Met vriendelijke groet,

Tim

Hallo Tim,

Bedankt voor je reactie.

Zoals in mijn bericht weergegeven, wat mijn type tv is en welke codes het NIET doen, doet deze 526 code het dus niet.

Het model afstandsbediening is dezelfde als die bovenaan wordt weergegeven, het lange smalle model, ik neem aan dat dit de nieuwste versie is, want hij is niet kort.

Groetjes,

John.

Reputatie 5
Badge +11
Hallo jvijssel,

Je zou dan kunnen proberen om de afstandsbediening te programmeren met optie 2, de snelcode van Philips, 10. Succes!

Tim

Ik heb juist eerst de snelcode geprobeerd, zoals die aangegeven werd in de handleiding, maar toen dit geen bevredigend resultaat gaf, had ik de specifiek geadviseerde codes geprobeerd.

Helaas ook geen resultaat, behalve dat ik met alle codes, alleen het geluid harder/zachter en de luidspeker uit kan zetten.

Oh ja,

Ik had ook optie 20 voor overige geprobeerd.

Reputatie 5
Badge +11
Oh, dat wist ik niet! Maar het klopt inderdaad, dit is een bekend probleem bij een aantal Philips modellen. Ik ben bang dat de aan/uit knop niet gaat werken met de iTV afstandsbediening.

Met vriendelijke groet,

Tim

Ik heb een Akai led2203 televisie.

Welke code heb ik nodig voor de afstandsbediening?

Reputatie 4
Badge +6
Hallo Vincent1979,

Bovenaan dit topic staan de instructies met bijbehorende links, daar kun je voor je tv de code vinden om hem in te stellen. Indien jouw merk of type er niet tussen staat of de geprobeerde codes niet werken, dan wordt je type tv niet ondersteund en is het niet mogelijk om hem in te stellen.

Hier de link naar de instructie

Met vriendelijke groet,

Jessica
Reputatie 7
Badge +13
Binnenkort is de afstandsbediening wellicht niet meer nodig gezien dit bericht:

KPN werkt aan afstandsbedienings-app voor interactieve tvDoor Dimitri Reijerman, woensdag 26 juni 2013 13:14, reacties: 47, views: 14.315 • Feedback
Submitter: glashio

KPN werkt aan een mobiele applicatie voor het aansturen van zijn Interactieve Televisie. Dat laat het telecombedrijf weten in een videoclip die het op YouTube heeft geplaatst. Wanneer de software beschikbaar komt, is onduidelijk.

KPNMet de applicatie moet een abonnee van Interactieve Televisie alle functionaliteit van het iptv-platform van KPN kunnen aansturen, zo stelt een medewerker van het bedrijf in een YouTube-clip. Daaronder vallen bijvoorbeeld het bestellen van een film of het terugkijken van een programma op Uitzending Gemist. Op welke platforms de applicatie van KPN gaat draaien, is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk wanneer de app beschikbaar komt.

Aanbieders van interactieve televisiediensten zeggen met het aanbieden van mobiele applicaties die dienstdoen als afstandsbediening het gebruiksgemak te willen vergroten. Ook kan steeds vaker via een smartphone of tablet naar livetelevisie gekeken worden; onder andere KPN, UPC en Ziggo bieden deze mogelijkheid. Daarbij geldt nog wel de beperking dat de kijker alleen live-tv kan opvragen op een internetverbinding van de desbetreffende aanbieder.

(bron: http://tweakers.net/nieuws/89930/kpn-werkt-aan-afstandsbedienings-app-voor-interactieve-tv.html?nb=2013-06-27&u=0800)

Reputatie 3
Badge
Vincent1979,  Zou bijna de let me google that for you link gebruiken

http://kpn-customer.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/15779/related/1/session/L2F2LzEvdGltZS8xMzcyMzIzNDk5L3NpZC9qN1RIX010bA==/?navMethod=crosslink&session=L2F2LzEvdGltZS8xMzcyMzIzNDk5L3NpZC9qN1RIX010bA%3D%3D

bovenstaande filmpje kan je helpen hierbij 

Ik heb een samssung led tv (UE37C5100QWXXN) en na een tijdje reageerde mij afstandsbediening nauwelijks tot helemaal niet meer.

Dus ik heb geprobeerd hem op nieuw te sychroniseren maar geen een code die ik heb gevonden werkt.

weet iemand hier een oplossing voor?

Reputatie 7
Badge +13
Werkt de afstandsbediening überhaupt nog wel of alleen het tv gedeelte niet?

Zijn de batterijen goed?

Wat je sowieso kan doen is de + en - pool even kortstondig kortsluiten (bijvoorbeeld met een schaar). Nu is de afstandsbediening gereset en kan je de code opnieuw gaan proberen. Ik heb ook een Samsung LED tv en deze werkte al na de eerste code volgens het boekje.

Ik heb hier een q media qle25k1tp-fm2-tl en ik heb alles geprobeerd maar mijn afstandbediening wilt maar niet verbinden. Heb verschillende keren code 20 ingevoert kwartier gewacht maar het wilt maar niet lukken.

Reputatie 3
Badge +1
Hallo Optiflex,

Wat jammer dat het niet werkt. Ik heb de handleiding er bij gepakt en zie dat de Qmedia hier niet in voorkomt. Naar alle waarschijnlijkheid zal de afstandsbediening niet werken i.c.m. je TV.
Ik heb het toch even voor je gegoogled en kwam de volgende codes tegen.

782 en 719

Zou je deze codes eens willen proberen? Mocht ook dit niet werken houdt het helaas op ben ik bang.

Met vriendelijke groet,
Danny

Hallo Ik zoek een code voor de Dual tv met modelnummer DL-TDL32R1-002.

Dit is een recent gekochte Blokker TV.

Alle Dual codes uit de handleiding van KPN geprobeerd en via de algemene code 20. Niets werkt!!

Wie kan mij helpen ik wordt er gek van...... Alvast bedankt

Reputatie 3
Badge +1
Hallo KeesKoning,

Vervelend dat je de afstandsbediening niet werkend hebt gekregen met behulp van de handleiding.
Zodra je kiest voor automatisch instellen (via code 20) kan het soms wel 5 a 10 minuten duren voordat de TV reageert op de afstandsbediening. Heb je de knop ook zo lang vast gehouden?

Met vriendelijke groet,
Danny

Hallo,

Ik wil graag de programmering verwijderen zodat de afstandsbediening terug gaat naar de basis instellingen. Ik heb hem een keer ingesteld en wil nu het volume weer op de originele manier bedienen ik krijg het niet voor elkaar

Reputatie 1
Hoi Daniel, ik krijg net voor ander issue met de ab deze tip: Haal even de batterijen uit de afstandsbediening, maak even kort sluiting met de + en - pool, bijvoorbeeld met een schaar. Daarna de batterijen er weer in en de afstandsbediening is gereset. Succes!
Ik heb een Dual DL-TDL24F1-001. Ik kan de code voor de afstandsbediening van de tv ontvanger niet vinden. Ik heb alle Dual codes geprobeerd en het ook met de snelcode 20 geprobeerd.

Reputatie 7
Badge +8
gebruik je de menu of stoptoest, voor de algemene code 20 moet je namelijk de menutoest gebruiken. welke AB model heb je de lange dunne 2011 of de oude 2008. code 20 kan lang duren en soms is een tweede poging noodzakelijk.

code 20
1) zet je tv aan en richt de AB op het IR oogje van je tv
2) druk menu totdat rode lampje 2x knippert,
3) voer 20 in en blijf de AB richten op je tv
4) druk nu net zolang de TV toest in op de kpn AB totdat je tv uitgaat.
5) zodra de tv uitgaat laat je de knop los.

ik heb het lange dunne model. ik heb de snelcodes mbv de menutoets geprobeerd en de dual codes via de stoptoets. niets werkte

De tv code van mijn Sony TV is keurig ingesteld op de afstandsbediening van de Motorola VIP 1853.

Nu heb ik een Bose Solo sound systeem aan de TV gehangen. Dit betekent dat de volume-knoppen van de kpn-afstandsbediening niet meer werken.

Volgens de handleiding van Bose kan dit systeem ingesteld worden op de afstandsbediening van een tv-ontvanger.

Kun je uberhaupt een 2e apparaat aan deze afstandsbediening koppelen? Heeft iemand daar ervaring mee?

Reageer