Sticky

Interactieve tv afstandsbediening kapot

 • 15 november 2012
 • 6535 reacties
 • 723602 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +11
 • Oud Moderator
 • 1032 reacties

Ben je hier op dit topic terecht gekomen omdat je afstandsbediening niet meer werkt? Reageert hij niet meer op knoppen of is er iets kapot? Bekijk hieronder de veelvoorkomende oorzaken én oplossingen.

1) Reageert de afstandsbediening helemaal niet? Controleer of er bovenaan de afstandsbediening lampjes gaan branden als je op knopjes drukt. Zo nee, haal de batterijen uit je afstandsbediening en stop ze er opnieuw in. Werkt het nog steeds niet? Vervang de batterijen eens door nieuwe. Branden er wel lampjes, herstart je tv ontvanger een keer.

2) Doen de volume en stand-by knop het niet meer? Ga naar afstandsbediening instellen voor de stappen, of lees hieronder verder. Werkt dit niet, probeer dan een andere code in de lijst.

3) Reageert de afstandsbediening niet goed of heel traag? Verwijder mogelijke storingsbronnen in de buurt van je tv en/of tv-ontvanger. Denk aan een LED- of spaarlamp of Ambi-light op je tv. Deze kunnen het signaal verstoren dat de afstandsbediening naar de tv-ontvanger zendt.

Werkt bovenstaande niet?

Bestel dan eenvoudig en snel een nieuwe KPN afstandsbediening via de onlinetool, door in te loggen met je KPN ID.

 


Wil je iets weten over het instellen van de afstandsbediening en het bedienen van de tv-ontvanger en/of de televisie, lees dan hieronder verder.

 


Je afstandsbediening koppelen met de TV
Met de Interactieve TV afstandsbediening kun je, behalve de tv-ontvanger, ook je televisie bedienen. Je kunt de volgende TV-functies bedienen;

• Televisie op stand-by zetten of van stand-by afhalen
• Volume bedienen (het geluid van de televisie harder of zachter zetten)
• Geluid uitzetten (stil of mute)
• Inputkanaal veranderen (HDMI 1, HDMI 2, AV1 etc..)

Om dit allemaal met de iTV-afstandsbediening te kunnen doen, moet je deze eerst koppelen met je televisie. Hoe je dit doet hangt af van welke afstandsbediening en merk tv je hebt. Volg hiervoor de stappen op onze site: Afstandsbediening instellen of koppelen. Begin met het 'Selecteren' van de juiste afstandsbediening. Vul daarna het merk van je televisie in en klik op 'Zoek'. Je krijgt dan een aantal codes te zien met daaronder wat je hiermee moet doen. Als je heel veel codes te zien krijgt kun je het zoekresultaat verfijnen door ook het modelnummer in te vullen.

De meeste televisies zijn moeiteloos te koppelen aan de iTV-afstandsbediening. Gebruik bij voorkeur de eerste driecijferige code die bij je tv-fabrikant past. Werkt dat niet? Ga dan het rijtje af dat voor jouw type tv worden weergegeven. Mocht het met een code niet volledig werken, probeer dan een andere. Of herhaal het instellen met dezelfde code.

Als het met de driecijferige codes niet lukt, dan kun je ook nog snelcode 20 proberen. Dit gaat als volgt:

 • Druk 5 seconden op menu totdat het rode lampje op de afstandsbediening twee keer knippert.
 • Voer de snelcode in
 • Het rode lampje knippert 2x en blijft dan branden
 • Richt de afstandsbediening op de tv en druk op de knop tv (linksboven) totdat de tv uitgaat. Dit kan 5 tot 40 seconden duren.
 • Zodra de tv uitgaat, laat de knop direct los! De code is dan gevonden en de tv wordt gekoppeld.
 • Test de afstandsbediening of alle knoppen (tv, volume, mute en source (vierkant met pijl)) werken

Ondanks de grote hoeveelheid aan codes kan het voorkomen dat het niet lukt om de afstandsbediening in te stellen. In dat geval is er helaas geen andere optie dan twee afstandsbedieningen gebruiken. Wel worden de codes af en toe geüpdatete. Controleer dan ook af en toe onze website of er niet een nieuwe code voor jouw tv is bijgekomen.

Kan ik nog meer met de afstandsbediening?
Jazeker! Interactieve tv van KPN heeft zoveel mogelijkheden. Zo kun je met de afstandsbediening je favoriete tv-programma laten pauzeren, en weer starten als je de lege glazen en chips hebt aangevuld 😉 Ook kan je met een van de gekleurde regenboogknopjes 'Terugkijken' via het 'Menu'. Nieuwsgierig wat je allemaal nog meer kunt? Kijk op: Tips & tricks voor je iTV afstandsbediening op KPN Beleef!

Vragen?
Heb je een vraag? Of lukt het je niet om een nieuwe afstandsbediening te bestellen, laat het hier onder in de comments weten! We helpen je graag 🙂

 

 


6535 reacties

Reputatie 7
Badge +19
Hay @Dineshelly, Marina heeft je een nieuwe afstandsbediening voor je interactieve tv toegezonden. Of, is er een andere defect?

Welkom @A Bos en @Nelson2018 op het KPN forum. Er is een nieuwe ab naar jullie onderweg!
Hallo,

Mijn afstandbediening doet het alleen als ik er nieuwe batterijen in heb gedaan dan werkt die voor een paar uur en als ik hem de volgende dag weer wil gebruiken zijn de batterijen weer leeg en moet ik er weer nieuwen in doen hoe kan dit?

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic
Reputatie 7
Badge +20
Goedenavond @Silgio. Welkom op het forum! Wat vreemd dat je elke dag nieuwe batterijen in de afstandsbediening moet doen. Dat is zeker niet de bedoeling. Ik heb eerlijk gezegd geen antwoord op je vraag. We kunnen het probleem wel verhelpen. Zou je je KPN Forum profiel willen voorzien van naam contractant, postcode, huisnummer en klantnummer(s)? Zodra we je gegevens hebben ontvangen kunnen we een nieuwe afstandsbediening toesturen. Laat je een berichtje achter in dit topic wanneer je dit hebt gedaan?
Onze witte afstandsbediening van de iTV is kapot en functioneert niet meer. Zou ik ook een nieuwe opgestuurd kunnen krijgen?
Helaas doet mijn witte lange afstandbediening het niet meer. Kan er gratis 1 bestellen ergens??
Badge
Hallo, mijn naam is Doina Wittstock.
Ik heb via Nle een abonnement op tv internet en vaste telefonie bij kpn. Nu is mijn afstandsbediening stuk, hij is gevallen en doet nu niets meer. Hoe kan ik een nieuwe krijgen/aanvragen?

*Admin: reactie aangepast, quote originele bericht verzameltopic verwijderd.
Reputatie 7
Badge +21
@Sibelius, voor jou is er inmiddels een nieuwe onderweg!

@Small-123, dat is geen probleem. Zou je jouw Forum profiel willen aanvullen met naam, postcode + huisnummer en klantnummer? Geef even een seintje als dat gelukt is, dan helpen we je zo snel mogelijk verder!

@Doina Wittstock, helaas zijn jouw gegevens bij KPN niet bekend (omdat je het via NLE afneemt). Je zou bij NLE moeten aankloppen voor een nieuwe afstandsbediening 😉 Op deze website vind je hun contactgegevens.
zou graag 2 van de 3 afstandsbedieningen willen omruilen. Sowieso zijn van beiude klepje stuk en 1 weigert af en toe

Admin: bericht naar lopende topic verplaatst
Niet voor mezelf, maar voor mijn ouders die al op leeftijd zijn en van wie de afstandsbediening met plakband aan elkaar geknutseld is.... Nu ook het batterijklepje het begeven heeft , wordt het echt tijd voor een nieuwe.

Ik heb de code van het forum geprobeerd, maar deze werkt niet meer. Kan KPN mijn ouders blij maken met een nieuwe?
Reputatie 7
Badge +28
Hoi @MarianneKnuit, dat kan zeker! Kun je hun adresgegevens in je profiel zetten in het vakje "Persoonlijke opmerkingen" en een reactie sturen als dat is gebeurd? Dan sturen we een nieuwe op.
Reputatie 7
Badge +29
Hallo @gerard205, welkom! We kunnen ook een los klepje bestellen! Dan hoeven we niet meteen de hele afstandsbediening te vervangen, als deze het verder nog goed doet. Wil je je forumprofiel aanvullen met je postcode + huisnummer en evt. klantnummer(s)? Laat het even weten wanneer je dat gedaan hebt en dan kunnen we een nieuwe afstandsbediening en een nieuw klepje bestellen.
Postcode etc staan al op profiel dus snap reactie niet. Klepje Alain prima maar valt er toch weer uit en elke keer vermaken met plakband ziet er natuurlijk niet uit.
Reputatie 7
Badge +29
Dan heb ik niet goed gekeken net, sorry! Er zijn bij dezen twee nieuwe afstandsbedieningen naar je onderweg. Deze ontvang je binnen twee werkdagen per post!
Goedemorgen,

de witte afstandbediening werkt niet meer, zouden jullie een nieuwe kunnen opsturen?

mvg,
sascha
Reputatie 7
Badge +20
@Sascha_Gareman Dat is erg vervelend, er is een nieuwe afstandsbediening naar je onderweg!
Goedenavond vanavond is ineens mijn afstandsbediening ermee gestopt
Hij maakt totaal geen contact meer met het kastje heb alles al geprobeerd wat er op de website staat
Mvg suzanne
Wij hebben ongeveer dezelfde problemen met de afstandsbediening, graag wil ik langs deze weg een nieuwe aanvragen. Is dat mogelijk?

*Admin: topic samengevoegd met verzameltopic
Het gaat trouwens om de witte afstandsbediening ;)

*Admin: reactie samengevoegd met verzameltopic
Reputatie 7
Badge +24
Hi @Suuske804! Ik heb een nieuwe AB verstuurd die je binnen een dag of 2 in de bus hebt.

@carrla, Ook jij hebt binnen een dag of 2 je nieuwe AB in de bus!
Goedemiddag,

Vanmiddag werkte mijn witte afstandbediening niet meer. Van alles geprobeerd, maar de afstandbediening doet niks meer. Zouden jullie een nieuwe kunnen sturen?

groet,
Robin
Reputatie 7
Badge +20
Goedemiddag,

Vanmiddag werkte mijn witte afstandbediening niet meer. Van alles geprobeerd, maar de afstandbediening doet niks meer. Zouden jullie een nieuwe kunnen sturen?

groet,
Robin

Ha @Robinvdmeer Dat kan. Er is een nieuwe onderweg!
Hallo,
mijn afstandsbediening werkt plotseling niet meer. Is het mogelijk om een nieuwe aan te vragen?
mvg
jasper

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic
Reputatie 7
Badge +20
Hallo @Loajdgowjfh Wat gek. Heb je de batterijen al eens vervangen? Soms ligt het daar aan. Je kunt ook de afstandsbediening eens opnieuw proberen te koppelen. Als dat niet werkt krijg je uiteraard een nieuwe van me.
Hallo,

Onze witte afstandsbediening werkt al enige tijd niet meer zo goed. Als we programma’s willen terugkijken en we spoelen verder werkt de stopknop niet meer. De ligt niet aan de batterijen. Het batterijklepje is trouwens lam, waardoor deze is vastgemaakt, met plakband. Tijd voor een nieuwe, denk ik. Is dat mogelijk?
Onze afstandbediening reageert soms helemaal niet. Nieuwe batterijen biedt geen oplossing. Kan er een nieuwe worden opgestuurd?

Reageer