Sticky

Interactieve tv afstandsbediening kapot

 • 15 November 2012
 • 6673 reacties
 • 728716 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +11
 • Oud Moderator
 • 1032 reacties

Ben je hier op dit topic terecht gekomen omdat je afstandsbediening niet meer werkt? Reageert hij niet meer op knoppen of is er iets kapot? Bekijk hieronder de veelvoorkomende oorzaken én oplossingen.

1) Reageert de afstandsbediening helemaal niet? Controleer of er bovenaan de afstandsbediening lampjes gaan branden als je op knopjes drukt. Zo nee, haal de batterijen uit je afstandsbediening en stop ze er opnieuw in. Werkt het nog steeds niet? Vervang de batterijen eens door nieuwe. Branden er wel lampjes, herstart je tv ontvanger een keer.

2) Doen de volume en stand-by knop het niet meer? Ga naar afstandsbediening instellen voor de stappen, of lees hieronder verder. Werkt dit niet, probeer dan een andere code in de lijst.

3) Reageert de afstandsbediening niet goed of heel traag? Verwijder mogelijke storingsbronnen in de buurt van je tv en/of tv-ontvanger. Denk aan een LED- of spaarlamp of Ambi-light op je tv. Deze kunnen het signaal verstoren dat de afstandsbediening naar de tv-ontvanger zendt.

Werkt bovenstaande niet?

Bestel dan eenvoudig en snel een nieuwe KPN afstandsbediening via de onlinetool, door in te loggen met je KPN ID.

 


Wil je iets weten over het instellen van de afstandsbediening en het bedienen van de tv-ontvanger en/of de televisie, lees dan hieronder verder.

 


Je afstandsbediening koppelen met de TV
Met de Interactieve TV afstandsbediening kun je, behalve de tv-ontvanger, ook je televisie bedienen. Je kunt de volgende TV-functies bedienen;

• Televisie op stand-by zetten of van stand-by afhalen
• Volume bedienen (het geluid van de televisie harder of zachter zetten)
• Geluid uitzetten (stil of mute)
• Inputkanaal veranderen (HDMI 1, HDMI 2, AV1 etc..)

Om dit allemaal met de iTV-afstandsbediening te kunnen doen, moet je deze eerst koppelen met je televisie. Hoe je dit doet hangt af van welke afstandsbediening en merk tv je hebt. Volg hiervoor de stappen op onze site: Afstandsbediening instellen of koppelen. Begin met het 'Selecteren' van de juiste afstandsbediening. Vul daarna het merk van je televisie in en klik op 'Zoek'. Je krijgt dan een aantal codes te zien met daaronder wat je hiermee moet doen. Als je heel veel codes te zien krijgt kun je het zoekresultaat verfijnen door ook het modelnummer in te vullen.

De meeste televisies zijn moeiteloos te koppelen aan de iTV-afstandsbediening. Gebruik bij voorkeur de eerste driecijferige code die bij je tv-fabrikant past. Werkt dat niet? Ga dan het rijtje af dat voor jouw type tv worden weergegeven. Mocht het met een code niet volledig werken, probeer dan een andere. Of herhaal het instellen met dezelfde code.

Als het met de driecijferige codes niet lukt, dan kun je ook nog snelcode 20 proberen. Dit gaat als volgt:

 • Druk 5 seconden op menu totdat het rode lampje op de afstandsbediening twee keer knippert.
 • Voer de snelcode in
 • Het rode lampje knippert 2x en blijft dan branden
 • Richt de afstandsbediening op de tv en druk op de knop tv (linksboven) totdat de tv uitgaat. Dit kan 5 tot 40 seconden duren.
 • Zodra de tv uitgaat, laat de knop direct los! De code is dan gevonden en de tv wordt gekoppeld.
 • Test de afstandsbediening of alle knoppen (tv, volume, mute en source (vierkant met pijl)) werken

Ondanks de grote hoeveelheid aan codes kan het voorkomen dat het niet lukt om de afstandsbediening in te stellen. In dat geval is er helaas geen andere optie dan twee afstandsbedieningen gebruiken. Wel worden de codes af en toe geüpdatete. Controleer dan ook af en toe onze website of er niet een nieuwe code voor jouw tv is bijgekomen.

Kan ik nog meer met de afstandsbediening?
Jazeker! Interactieve tv van KPN heeft zoveel mogelijkheden. Zo kun je met de afstandsbediening je favoriete tv-programma laten pauzeren, en weer starten als je de lege glazen en chips hebt aangevuld 😉 Ook kan je met een van de gekleurde regenboogknopjes 'Terugkijken' via het 'Menu'. Nieuwsgierig wat je allemaal nog meer kunt? Kijk op: Tips & tricks voor je iTV afstandsbediening op KPN Beleef!

Vragen?
Heb je een vraag? Of lukt het je niet om een nieuwe afstandsbediening te bestellen, laat het hier onder in de comments weten! We helpen je graag 🙂

 

 


6673 reacties

Hallo Bart,
ik heb nieuwe batterijen geprobeerd en opnieuw koppelen maar niets werkt, hij doet niets meer.
wat moet ik doen om aan een nieuwe te komen?

mvg
jasper
Reputatie 7
Badge +20
Hallo,

Onze witte afstandsbediening werkt al enige tijd niet meer zo goed. Als we programma’s willen terugkijken en we spoelen verder werkt de stopknop niet meer. De ligt niet aan de batterijen. Het batterijklepje is trouwens lam, waardoor deze is vastgemaakt, met plakband. Tijd voor een nieuwe, denk ik. Is dat mogelijk?

@Anitaklappe Dat is mogelijk. Ik heb een nieuwe opgestuurd.

Onze afstandbediening reageert soms helemaal niet. Nieuwe batterijen biedt geen oplossing. Kan er een nieuwe worden opgestuurd?
@Johnmcdoo Dat kan. Hij is onderweg

Hallo Bart,
ik heb nieuwe batterijen geprobeerd en opnieuw koppelen maar niets werkt, hij doet niets meer.
wat moet ik doen om aan een nieuwe te komen?

mvg
jasper

@Loajdgowjfh Je hoeft niets meer te doen. Ik heb een nieuwe laten opsturen.

Hallo,

Onze witte afstandsbediening werkt al enige tijd niet meer zo goed. Als we programma’s willen terugkijken en we spoelen verder werkt de stopknop niet meer. De ligt niet aan de batterijen. Het batterijklepje is trouwens lam, waardoor deze is vastgemaakt, met plakband. Tijd voor een nieuwe, denk ik. Is dat mogelijk?
@Anitaklappe Dat is mogelijk. Ik heb een nieuwe opgestuurd.


Onze afstandbediening reageert soms helemaal niet. Nieuwe batterijen biedt geen oplossing. Kan er een nieuwe worden opgestuurd?@Johnmcdoo Dat kan. Hij is onderweg


Hallo Bart,
ik heb nieuwe batterijen geprobeerd en opnieuw koppelen maar niets werkt, hij doet niets meer.
wat moet ik doen om aan een nieuwe te komen?

mvg
jasper
@Loajdgowjfh Je hoeft niets meer te doen. Ik heb een nieuwe laten opsturen.

Bedankt! Wat een snelle service.
Uit het niets is mijn afstandsbediening ermee op gehouden nieuwe batterijen en nog vanalles geprobeerd maar werkt niet

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic
Onze afstandsbediening is na bijna 10 jaar (?) helemaal afgetakeld. Reageert heel moeilijk op enkele knoppen en ondanks nieuwe batterijen alleen nog maar als je hem een stuk dichterbij de ontvanger houdt.
Is dit de juiste plek om een nieuwe aan te vragen?
Reputatie 7
Badge +24
@Yorick.evers: Kun je je gegevens invullen in je profiel en hier een seintje geven als dat is gebeurd?

@Zjoske: Dit is de juiste plek en 10 jaar is meer dan respectabel. Er is een nieuwe onderweg!
Mijn afstand bediening doet ook niets meer heel vervelend hoe kan ik een nieuwe krijgen

Admin: samengevoegd met centraal topic
Reputatie 7
Badge +28
@Willem dj Welkom! Je bent al halverwege 🙂 Kun je je adresgegevens en klantnummer in je profiel zetten en een reactie sturen als dat is gebeurd? Dan komt er een nieuwe jouw kant op.
Vanochtend is mijn afstandsbediening van mijn televisie ineens gestopt met werken. Ik heb hier natuurlijk de online stappen voor gevolgd en nieuwe batterijen in de afstandsbediening gedaan, dit werkte helaas helemaal niet. Toen ik de klantenservice wilde bellen, kwam ik niet door het menu heen maar eindigde ik keer op keer met een smsje met stappen die ik moest volgen.

Hierin werd steeds aangegeven dat ik een nieuwe afstandsbediening moest bestellen en dat ik hier €15,- voor moest betalen. Dit lijkt mij alleen niet helemaal de bedoeling? Ik heb nu de afstandsbediening besteld omdat de oude echt niet meer werkt, maar hoort dit niet gewoon een service te zijn?

Admin: bericht naar lopende topic verplaatst
Reputatie 7
Badge +29
Ha @cboerhoop, welkom! Vervelend altijd dat de afstandsbediening ermee ophoudt. Wij bieden je hier gratis een nieuwe aan. Ik begrijp dat jij er inmiddels al eentje besteld hebt? Als je je forumprofiel aanvult met je postcode + huisnummer en evt. klantnummer(s) en het hier even laat weten, dan vergoed ik deze.
Hoi hoi ,

na alles geprobeerd te hebben werkt mijn afstandsbediening echt niet meer .. de helft van de knopjes doet het nog maar .
kan ik mischien een nieuwe krijgen ?

groetjes Natascha

Admin: Samengevoegd met centraal topic
Hey @Marcia_, ik heb het aangevuld met mijn postcode + huisnummer. 🙂
@Marcia_ Onze afstansbediening doet het helaas niet goed meer, kan ik een nieuwe ontvangen ?
Ik heb mijn profiel aangevuld.
Reputatie 7
Badge +19
Hoi @cboerhoop, Bedankt 😃 Ik heb de kosten van de afstandsbediening verrekend. Er wordt €15,00 in mindering gebracht op je eerst volgende factuur. 🙂
Reputatie 3
Badge +1
Mijn afstand bediening krijgt vreemde neigingen, na een X aantal keren op een toets drukken met bv door de programmering scrollen stopt hij met werken, even batterij loshalen en weer plaatsen en dan doet hij het weer. Dit wordt een beetje vervelend....
Kan ik misschien een nieuwe krijgen of kan ik die halen in een KPN winkel?
Vr.Gr. Harry Leive.

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic
Beste kpn,

Onze afstandsbediening is kapot gegaan door gebruik. Zouden we een nieuwe opgestuurd kunnen krijgen?

Vriendelijke groet,

Maike van den broek

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic
Mijn afstandsbediening is kapot wat nu?

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic
Reputatie 7
Badge +20
Hoi @Maike1987 en @Marliesva. Wat vervelend dat de afstandsbediening kapot is gegaan. Als je je naam, postcode en huisnummer achterlaat op het KPN Forum profiel, krijg je van ons een nieuwe. Laat je een berichtje achter in dit topic wanneer je dit hebt gedaan?
Bedankt Vikash, ik heb het ingevuld.
Hoi @Maike1987 en @Marliesva. Wat vervelend dat de afstandsbediening kapot is gegaan. Als je je naam, postcode en huisnummer achterlaat op het KPN Forum profiel, krijg je van ons een nieuwe. Laat je een berichtje achter in dit topic wanneer je dit hebt gedaan?

Heb het ingevuld

Groetjew
Sinds gisteren werkt de afstandsbediening niet meer naar behoren.
Als we de tv/ontvanger aandoen blijft hij een signaal uitgeven van 7's maar verder kan je niets meer indrukken. Hij blijft soort van hangen.
Enig idee of hier een oplossing voor is een soort van reset?
Ik hoor het graag, bedankt alvast

*Admin: topic samengevoegd met verzameltopic
Reputatie 7
Badge +19
Hoi @Marliesva en @Maike1987, Zojuist heb ik voor jullie allebei een nieuwe afstandsbediening aangevraagd. Jullie ontvangen het pakketje begin volgende week met de post.

@Woutere, Zou je jouw ontvanger eens willen resetten? Hoe je dit kunt doen, leggen we uit in dit topic. Mocht dit niet helpen, dan vraag ik een nieuwe afstandsbediening voor je aan.
Reputatie 3
Badge +1
Ik heb helaas nog geen antwoord gehad op mijn vraag over de afstandbediening....
Reputatie 7
Badge +19
Mijn afstand bediening krijgt vreemde neigingen, na een X aantal keren op een toets drukken met bv door de programmering scrollen stopt hij met werken, even batterij loshalen en weer plaatsen en dan doet hij het weer. Dit wordt een beetje vervelend....
Kan ik misschien een nieuwe krijgen of kan ik die halen in een KPN winkel?
Vr.Gr. Harry Leive.


Goedemiddag @harry49, Goed dat je het aangeeft. Dit is niet de bedoeling geweest. Excuses daarvoor. De batterijen heb je ook al vervangen? Het kan ook helpen om de ontvanger te resetten volgens de instructies in dit topic of om je afstandsbediening opnieuw te koppelen zoals we uitleggen in het eerste bericht van dit topic. Helpt dit niet, stuur ik je een nieuwe afstandsbediening.
Onze afstandsbediening is helaas stuk.
Kunnen we een nieuwe ontvangen?

Reageer