Sticky

Interactieve tv afstandsbediening kapot

 • 15 november 2012
 • 6298 reacties
 • 708937 keer bekeken

Reputatie 6
Badge +11
 • Oud Moderator
 • 1032 reacties

Ben je hier op dit topic terecht gekomen omdat je afstandsbediening niet meer werkt? Reageert hij niet meer op knoppen of is er iets kapot? Bekijk hieronder de veelvoorkomende oorzaken én oplossingen.

1) Reageert de afstandsbediening helemaal niet? Controleer of er bovenaan de afstandsbediening lampjes gaan branden als je op knopjes drukt. Zo nee, haal de batterijen uit je afstandsbediening en stop ze er opnieuw in. Werkt het nog steeds niet? Vervang de batterijen eens door nieuwe. Branden er wel lampjes, herstart je tv ontvanger een keer.

2) Doen de volume en stand-by knop het niet meer? Ga naar afstandsbediening instellen voor de stappen, of lees hieronder verder. Werkt dit niet, probeer dan een andere code in de lijst.

3) Reageert de afstandsbediening niet goed of heel traag? Verwijder mogelijke storingsbronnen in de buurt van je tv en/of tv-ontvanger. Denk aan een LED- of spaarlamp of Ambi-light op je tv. Deze kunnen het signaal verstoren dat de afstandsbediening naar de tv-ontvanger zendt.

Werkt bovenstaande niet?

Bestel dan eenvoudig en snel een nieuwe KPN afstandsbediening via de onlinetool, door in te loggen met je KPN ID.

 


Wil je iets weten over het instellen van de afstandsbediening en het bedienen van de tv-ontvanger en/of de televisie, lees dan hieronder verder.

 


Je afstandsbediening koppelen met de TV
Met de Interactieve TV afstandsbediening kun je, behalve de tv-ontvanger, ook je televisie bedienen. Je kunt de volgende TV-functies bedienen;

• Televisie op stand-by zetten of van stand-by afhalen
• Volume bedienen (het geluid van de televisie harder of zachter zetten)
• Geluid uitzetten (stil of mute)
• Inputkanaal veranderen (HDMI 1, HDMI 2, AV1 etc..)

Om dit allemaal met de iTV-afstandsbediening te kunnen doen, moet je deze eerst koppelen met je televisie. Hoe je dit doet hangt af van welke afstandsbediening en merk tv je hebt. Volg hiervoor de stappen op onze site: Afstandsbediening instellen of koppelen. Begin met het 'Selecteren' van de juiste afstandsbediening. Vul daarna het merk van je televisie in en klik op 'Zoek'. Je krijgt dan een aantal codes te zien met daaronder wat je hiermee moet doen. Als je heel veel codes te zien krijgt kun je het zoekresultaat verfijnen door ook het modelnummer in te vullen.

De meeste televisies zijn moeiteloos te koppelen aan de iTV-afstandsbediening. Gebruik bij voorkeur de eerste driecijferige code die bij je tv-fabrikant past. Werkt dat niet? Ga dan het rijtje af dat voor jouw type tv worden weergegeven. Mocht het met een code niet volledig werken, probeer dan een andere. Of herhaal het instellen met dezelfde code.

Als het met de driecijferige codes niet lukt, dan kun je ook nog snelcode 20 proberen. Dit gaat als volgt:

 • Druk 5 seconden op menu totdat het rode lampje op de afstandsbediening twee keer knippert.
 • Voer de snelcode in
 • Het rode lampje knippert 2x en blijft dan branden
 • Richt de afstandsbediening op de tv en druk op de knop tv (linksboven) totdat de tv uitgaat. Dit kan 5 tot 40 seconden duren.
 • Zodra de tv uitgaat, laat de knop direct los! De code is dan gevonden en de tv wordt gekoppeld.
 • Test de afstandsbediening of alle knoppen (tv, volume, mute en source (vierkant met pijl)) werken

Ondanks de grote hoeveelheid aan codes kan het voorkomen dat het niet lukt om de afstandsbediening in te stellen. In dat geval is er helaas geen andere optie dan twee afstandsbedieningen gebruiken. Wel worden de codes af en toe geüpdatete. Controleer dan ook af en toe onze website of er niet een nieuwe code voor jouw tv is bijgekomen.

Kan ik nog meer met de afstandsbediening?
Jazeker! Interactieve tv van KPN heeft zoveel mogelijkheden. Zo kun je met de afstandsbediening je favoriete tv-programma laten pauzeren, en weer starten als je de lege glazen en chips hebt aangevuld 😉 Ook kan je met een van de gekleurde regenboogknopjes 'Terugkijken' via het 'Menu'. Nieuwsgierig wat je allemaal nog meer kunt? Kijk op: Tips & tricks voor je iTV afstandsbediening op KPN Beleef!

Vragen?
Heb je een vraag? Of lukt het je niet om een nieuwe afstandsbediening te bestellen, laat het hier onder in de comments weten! We helpen je graag 🙂

 

 


6298 reacties

Reputatie 7
Badge +20
Ai, @Ellienv Dat is jammer. Wat is er mee aan de hand? Je hebt de batterijen al vervangen en de afstandsbediening opnieuw gekoppeld? Als 'ie echt defect krijg je uiteraard een nieuwe.
Reputatie 3
Badge
Beste Marina, ik heb al 2x een setje batterijen vervangen en de ontvanger gereset, niets helpt. Hij doet het ook maar af en toe, soms een paar dagen niet en dan bv 2x achter elkaar, er zit geen logica in maar is wel lastig af en toe. Verder doet hij het prima en werken ook alle functies, zowel op de ontvanger als op de televisie. Als hij weigert brand er geen ledje op de afstand bediening dus ik denk dan dat het in de afstandbediening zelf zit. Zoals ik al schreef, even een batterijtje loshalen en meteen weer plaatsen is voldoende.

Ik hoop dat ik zo voldoende informatie heb verstrekt, vr. gr. Harry Leive.
Reputatie 7
Badge +20
@harry49 : Helder en duidelijk. De afstandbediening lijkt me aan vervanging toe! Er komt een nieuwe jouw kant op! 🙂
Ai, @Ellienv Dat is jammer. Wat is er mee aan de hand? Je hebt de batterijen al vervangen en de afstandsbediening opnieuw gekoppeld? Als 'ie echt defect krijg je uiteraard een nieuwe.
Idd nieuwe batterijen en gekoppeld, maat het heeft niks geholpen
Afstandbediening is kapot

Hoe kan ik aan een nieuwe afstandsbediening bestellen??

De toetsen boven de gekleurde toetsen doen het niet meer.
Reputatie 7
Badge +20
Hoi @Ellienv . Ook voor jou een nieuwe. Ik heb er zojuist eentje verzonden. Fijn weekend!
Reputatie 3
Badge
Erwin, bedankt en een prettig weekend!
@Marcia_ Onze afstansbediening doet het helaas niet goed meer, kan ik een nieuwe ontvangen ?
Ik heb mijn profiel aangevuld.
Reputatie 7
Badge +19
Goedemorgen @SenH, Ik heb een nieuwe afstandsbediening voor je aangevraagd. Ik verwacht dat je hem begin volgende week in huis hebt.
BBeste kpn

Mijn afstandsbediening is ermee opgehouden. Hoe kan ik een nieuwe krijgen?

Gr daan

Admin: Samengevoegd met centraal topic
Badge
Goedemorgen,

Onze Afstandbediening geeft helaas ook de geest..

Alle stappen al doorlopen met helaas geen resultaat..

Zou ik ook een nieuwe mogen ontvangen?
Ik heb mijn profiel aangevuld

MVg
Reputatie 7
Badge +21
@Mrs Jansen, een nieuwe is inmiddels aangevraagd en onderweg! Je zou hem uiterlijk dinsdag op de deurmat moeten zien verschijnen.
Reputatie 7
Badge +24
@Natascha944: Excuses voor de late reactie, we hadden je berichtje even gemist. Een nieuwe AB is onderweg!

@Dmollink: Heb je de batterijen al vervangen? Heeft dat niet gewerkt? Kun je dan je gegevens invullen in je profiel en hier een seintje geven als dat is gebeurd?
Kijk service bestaat nog steeds 🙂
Dank je wel !!
Reputatie 7
Badge +18
Graag gedaan @Natascha944 🙂
Zo gauw ik een toets aanraak, gaat de i-tv aan/uit knop branden en blijft branden. Verder reageert de afstandsbediening helemaal nergens op

*Admin: topic samengevoegd met verzameltopic
Reputatie 7
Een afst.bed. reageert sowieso nergens op. Verder kan alleen de aan/uit-knop bovenop de ontvanger branden, dat móet zelfs rood of groen.

Als je een knopje indrukt voor de ontvanger dan licht het ledje op de a.b. groen op. Is het voor het televisietoestel (aan/uit, volume, bron) dan is het rood.
Blijft het ledje op de afst.bed. continu branden? Ook als er geen knop wordt ingedrukt?

Dan is er mss een knopje wat ingedrukt blijft op één of andere manier en contact blijft maken. Dan reageert de de ontvanger ook niet meer. Hoewel... continu op dát knopje zou ie dan wel reageren.

Je kunt evt. proberen de a.b. te resetten. Haal de batterijen eruit en sluit de + en de - eventjes kort.

Helpt dat niet dan zou een KPN Moderator je een nieuwe a.b. kunnen toesturen. Daarvoor is het handig als je gegevens in je forumprofiel staan, die zijn daar niet openbaar. (voor-, achternaam, postcode, huisnummer, klantnummer vaste diensten. Onderaan pagina gegevens opslaan.

*Admin: reactie samengevoegd met verzameltopic
Reputatie 7
Badge +19
Hoi @smid0094, Welkom op het forum. Hopelijk werkt het weer wanneer je het advies van PeterG hebt gevolgd. Zo niet, sturen we je een nieuwe 🙂
Hoi @smid0094, Welkom op het forum. Hopelijk werkt het weer wanneer je het advies van PeterG hebt gevolgd. Zo niet, sturen we je een nieuwe :)
:heb ondertussen contact gehad met kpn. Had alles wat voorgesteld werd, uitgevoerd en het euvel bleef. Ze sturen een nieuwe..
Hier ook dit probleem, na alle tips en tricks vernoemd in dit topic te hebben geprobeerd blijft de AB niet reageren op de meest gebruikte knoppen. Hopelijk kom ik in aanmerking voor een nieuwe. Alvast hartelijk dank.

Groeten Geert
Reputatie 7
Badge +21
@GoetFoud, dat is niet fijn! Ik heb inmiddels een nieuwe aangevraagd. Deze kan je uiterlijk donderdag op de deurmat of in de brievenbus verwachten 😉
Op omze afstandsbediening doen de knopjes het niet allemaal. Wat nu ??? En hij gaat alleen maar naar zender 7 voor de rest niets

*Admin: topic samengevoegd met verzameltopic
Beste,

De afstandsbediening van mijn TV ontvanger werkt niet meer. Ik heb er nieuwe batterijen (tot drie keer toe) in gedaan, maar de ontvanger reageert nergens meer op. Kan ik een nieuwe krijgen?

De andere afstandsbediening van mijn Andere TV ontvanger werkt nog wel, maar ik wil niet de hele tijd de afstandsbediening mee nemen. Ook omdat deze ingesteld staat op de TV.
Reputatie 7
Badge +28
Welkom, @Beun87! Je kunt zeker een nieuwe krijgen 🙂 Bij dezen voor je aangevraag, hji ligt met een dag of twee in de brievenbus.
Reputatie 7
Badge +9
Goede middag Martijn 81u kunt ook gratis bellen kpn 0800 0402 dan komt het zeker goed met een nieuwe afstand bediening 👍😉

*Admin: topic samengevoegd met verzameltopic

Reageer