Vraag

Itv online werkt niet meer in Edge / int. expl.

  • 29 april 2017
  • 21 reacties
  • 1015 keer bekeken

Reputatie 7
Hoi, n.a.v. ander topic wilde ik even iets checken op interactievetv.nl. Dat doe ik altijd in Edge. Maar alles laadt behalve het venstertje voor het beeld, dat blijft zwart. En ook geen geluid.

In internet explorer laadt ie zelfs niet helemaal. Zie screenshot. Bij tweede keer proberen nog erger: "Deze dienst is tijdelijk niet beschikbaar. Probeer het later nog eens".

In Chrome blijft het hakkelen.

Mijn conclusie: dat tv gebeuren via pc/laptop/ etc via de browser(s) staat nog in de kin ... nee. babyschoenen.

Met de app, die nog uit de W 8.1 tijd op mijn pc staat, gaat het wel goed. Ik ben derhalve heel benieuwd wanneer en of er ook voor de Windows 10 een app komt zodra HD mogelijk is (in 720p waarschijnlijk). Want dat zal dan zeker beter werken dan via de browser(s)!?

Vreselijk onbetrouwbaar!:(

21 reacties

Reputatie 1
Idd. "Loading" met draaiend wieltje blijft in beeld staan bij Chrome.
Edge op zwart.

Helemaal kapot
Reputatie 3
Badge
Sinds ongeveer een week werkt ITV Online hier (Glasvezel, Windows 10) ook niet meer in Microsoft Edge. De pagina laadt, maar het beeld blijft zwart.
In Internet Explorer werkt het wel via https://www.itvonline.nl, maar niet via https://www.interactievetv.nl (foutmelding: "Dienst niet beschikbaar").
Met Google Chrome krijg ik soms ook de foutmelding "Dienst niet beschikbaar", maar meestal werkt het gewoon. Overigens is de beeldkwaliteit van de Nederlandse zenders in Chrome en Edge een stuk beter (lijkt HD te zijn i.p.v. SD) dan in Internet Explorer.
Reputatie 7
Hier werkt ie dus alleen nog maar (helemaal) via de Windows app.
Niet in itvonline en interactievetv: I.E., Edge (Edge heeft wel gewerkt; laatste gebruik ruim 1½ week geleden; I.E. niet eerder geprobeerd sinds in W 10 heb)
Haperend beeld met beide url's in Chrome
Alleen de Windows App werkt hier.

Heb verder geen andere apparaten voor internet ...
Reputatie 7
Tot voor kort werkte http://www.itvonline.nl en http://www.interactievetv.nl in Edge prima, maar de https variant niet.
KPN heeft echter sinds kort een automatische redirect van http naar https opgenomen in die sites en daarmee is het via Edge niet meer mogelijk TV te kijken. Je wordt nu immers automatisch doorgezet naar de https omgeving en daarbinnen wordt door Edge de TV stream niet als secure gezien en dus ook niet weergegeven.
Ik hoop oprecht dat KPN dit probleem op korte termijn gaat verhelpen.
Reputatie 7
Wat dom van KPN. Zucht.
Maar bedankt voor deze info. In de url balk zie ik http of https in Edge nml niet staan. Dus valt het niet op.
Reputatie 1
Tot voor kort werkte http://www.itvonline.nl en http://www.interactievetv.nl prima, maar de https variant niet.

Al een hele tijd verwijst mijn bookmark naar https://www.interactievetv.nl/, zonder problemen gekeken (in Chrome)

Gisteren n.a.v. deze post geprobeerd, en niets werkte. Nog eens geprobeerd, en nu werkt de site weer, tenmiste in Chrome; Edge werkt niet, ook al gebruik ik de veilige URL.
Reputatie 7
Tot voor kort werkte http://www.itvonline.nl en http://www.interactievetv.nl prima, maar de https variant niet.Al een hele tijd verwijst mijn bookmark naar https://www.interactievetv.nl/, zonder problemen gekeken (in Chrome)

Gisteren n.a.v. deze post geprobeerd, en niets werkte. Nog eens geprobeerd, en nu werkt de site weer, tenmiste in Chrome; Edge werkt niet, ook al gebruik ik de veilige URL.
In Chrome wel ja, maar in Edge niet. Er zijn ook mensen die geen Chrome willen gebruiken.
Zelf mijdt ik Chome ook en wel om de onderstaande redenen:
1) Security, Edge behoort tot de veiligste browsers.
2) Privacy, we weten allemaal welk bedrijf achter Chrome zit.
3) Performance, Edge is veel sneller dan Chrome.
Reputatie 1
Badge
Toen ik bij KPN een alles in 1 combi had afgesloten, inmiddels een jaar geleden, dacht ik op mijn laptop via ITV online TV te kunnen kijken. Na een jaar van alles geprobeerd te hebben waarbij ik alle tips en tricks in dit forum heb geprobeerd, nog steeds geen werkend ITV ONLINE. De versie op mijn iPhone en iPad werken wel alleen op mijn Mac Book Air, Windows Laptop krijg ik het niet werkend. Soms krijg ik de melding " dienst niet beschikbaar", soms wil het programma niet laden, soms krijg ik simpelweg geen beeld, soms laad het programma helemaal niet, soms kan ik niet inloggen etc etc . Het is geen eenduidig te achterhalen probleem. Soms werkt het wel en lijkt er niets aan de hand. Maar als ik dan het programma weer afsluit kan ik het niet meer opstarten of krijg ik weer een melding van " dienst niet beschikbaar" of eerder genoemde problemen. Ik heb inmiddels de conclusie getrokken dat ITV ONLINE een brak product is. Wat ik hier aan kan veranderen weet ik niet het liefst zou ik willen dat probleemloos zou werken. Maar die moed heb ik opgegeven.
Reputatie 7
Ik geef je groot gelijk, ook ik maak nooit gebruik van iTV op een PC/laptop.
Op een (Android) tablet is het ook veel prettiger iTV kijken.
Reputatie 7
Tja, ik vraag me af of ze bij KPN überhaupt nog wel weten wat Windows is. Alles lijkt gericht op Android en iOS. De app voor Windows is inderdaad al oud en het door KPN zelf gepromote alternatief (de browser) werkt gebrekkig en veelal helemaal niet, vooral de standaard browser van Windows (Edge) niet, maar nu dus ook z'n oudere voorganger (IE) blijkbaar niet meer. En dan te bedenken dat de grootste speler in deze markt (VZ) recent nieuwe apps heeft uitgebracht voor alle versies van Windows 10, zelfs voor Mobile. Ik denk dat men bij KPN nog niet verder is dan Windows 7. Tja, Windows is het nieuwe OS/2:?
Reputatie 7
...Ik denk dat men bij KPN nog niet verder is dan Windows 7. Tja, Windows is het nieuwe OS/2:?Misschien zegt dat meer over KPN dan over Windows. :8
Reputatie 7
Badge +28
Wat onhandig dit allemaal, zeg.. Ik heb de afdeling waarvan ik verwacht dat ze me meer kunnen vertellen, gemaild. Daarin heb ik het probleem uitgelegd en gevraagd of ze ons kunnen helpen. Zodra ik meer weet, kom ik er op terug!
Reputatie 1
Als ik Silverlight de-installeert is het hier wel mogelijk om te kijken met Chrome onder windows 7 en 10.

Installeer ik Silverlight dan is het niet mogelijk om te kijken met:
IE11 onder windows 7.
IE11 of Edge onder Windows 10

Waarom gebruikt KPN überhaupt Silverlight nog :?
Reputatie 7
Badge +28
Het is bekend dat het met Edge niet (goed) werkt. Men is er druk mee bezig om te kijken wat we gaan doen met Edge. Vooralsnog is hierover niets bekend gemaakt en moeten we daarop afwachten. Ik verwacht niet dat er op korte termijn een oplossing komt hiervoor.
Reputatie 7
Marcia. Het werkte voor live kijken prima in Edge via de http link. (opnames werkt inderdaad niet in Edge)
Maar nu je automatisch naar de httpS link wordt geredirect wordt werkt het NIET meer in Edge.

Als ze nou eerst dát hadden opgelost en dán pas de redirect naar httpS ...

En na de mededelingen van de wijzigingen snap ik éven helemaal niks van de beleidsmatigheid van en bij KPN.
Nieuwe slogan: "Als het werkt maken we het slechter". ?:?
Reputatie 7
Badge +28
Ik weet het ook niet, Peter 😞. Wat ik wel weet, is dat we voorlopig even af moeten wachten helaas..
Reputatie 3
Badge
Het lijkt erop dat ITV in Microsoft Edge weer werkt. Fijn dat het opgelost is!
Reputatie 7
Ja, het werkt weer. Onder de httpS link nu. Als ze dat nou éérst gefixt hadden en daarna pas de redirect van http naar httpS hadden gerealiseerd....
Badge +3
Werkt bj jullie 'opnames' terugkijken onder Edge (https://interactievetv.nl)?
Reputatie 7
Werkt bj jullie 'opnames' terugkijken onder Edge (https://interactievetv.nl)?Nee. Maar dat is bekend. Wordt nog aan gewerkt.
Ik kan m'n opnames sowieso niet online kijken want ik neem alleen van de HD zenders op. Online kan je alleen SD kijken.
Badge +3
Wachten we maar weer af dan..........

Reageer