Beantwoord

Jinek doorspoelen met Terugkijken kan niet

  • 21 January 2020
  • 4 reacties
  • 1076 keer bekeken

Als ik het programma Jinek vanaf het begin wil bekijken (het programma is dan al bezig), lukt het niet om door te spoelen:”Voor RTL4 is het niet toegestaan om programma’s door te spoelen”. Maar het programma Jinek is reclamevrij gemaakt. En op RTL4XL lukt het wel om door te spoelen. KPN zou ook moeten toestaan om Jinek door te kunnen spoelen.

icon

Beste antwoord door wjb 22 January 2020, 00:26

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

4 reacties

Reputatie 7

En zo wil RTL twee keer aan jouw verdienen.

1) Via het abonnement bij KPN, maar dan zonder toestemming om door te spoelen.

2) Via RTLXL met de mogelijkheid om door te spoelen.

 

Dat doorspoelen bij KPN niet kan ligt niet aan KPN, maar aan RTL die daar geen toestemming voor geeft.

Reputatie 7
Badge +9

Hallo @NextJan ,

Welkom op het forum! De melding die je krijgt zegt het eigenlijk al: “Voor RTL4 is het niet toegestaan om programma’s door te spoelen”. Dat is een limitering die (conform afspraken en contracten) gewoon altijd van kracht is op de zender, ongeacht of er op dat moment een programma uitgezonden wordt waar reclame tussen zit of niet. Het is zoals @wjb al aangeeft iets wat RTL in dit geval oplegt aan ons.

Mocht je in je abonnement het opnemen-pakket hebben zitten, dan kun je er ook voor kiezen om de programma’s die je wil zien op te nemen. In je opnames mag je namelijk wel doorspoelen.

Misschien kan KPN eens aan de bel trekken bij RTL4?

Reputatie 7
Badge +9

Hallo @NextJan ,

We kunnen best bij RTL4 eens “aan de bel trekken”, maar ik begrijp niet geheel waarom :)

Het ligt simpelweg vast in de contracten die we hebben dat RTL eist dat wij ons platform zo inrichten dat men niet door mag spoelen tijdens uitzendingen. Nu is dat uiteraard met als achterliggend doel het niet door kunnen spoelen van reclames, maar om het platform zo in te richten dat alleen het doorspoelen tijdens reclame niet gaat, en tijdens een normale uitzending wel, is technisch vrij onmogelijk. Vandaar dat dan uiteindelijk de keuze gemaakt wordt zoals ie is: doorspoelen blokkeren in het algemeen.