Beantwoord

KPN introduceert betere HD kwaliteit voor glasvezel klanten

  • 1 december 2014
  • 336 reacties
  • 49499 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +12
  • Community manager
  • 1885 reacties
Kijk jij Interactieve Televisie via glasvezel van KPN? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Vanaf 2 december a.s. biedt KPN namelijk nog beter HD beeld op de zenders van de NPO, RTL en SBS. Doordat glasvezel meer bandbreedte biedt kunnen we beelden aanbieden met meer details en kunnen snel wisselende beelden nóg mooier getoond worden.

De echte TV-fans zullen de overgang naar de betere HD kwaliteit ervaren als een lust voor het oog. Vooral bij beelden met veel detail of bij snelle actie op het scherm, is de verbetering goed zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan voetbalwedstrijden, waarbij de camera de voetballer volgt die door het beeld rent en jij de mooiste voetbalbewegingen in haarscherp detail kan volgen.

Wanneer kan jij beter HD beeld verwachten?
De eerste fase van de introductie begint op 2 december, waarbij de eerste grote groep glasvezel klanten van KPN gebruik kunnen maken van de verbeterde HD beelden. Je moet hiervoor wel beschikken over de tv-ontvangers van het type 2260 of 2952.

Waar kan je de zenders vinden?
De eerste 10 kanalen zijn in betere HD kwaliteit beschikbaar. Dit zijn de volgende kanalen: NPO1, NPO2, NPO3, RTL4, RTL5, SBS6, RTL7, Net5, Veronica / Disney en RTL 8. De onderstaande tabel geeft de kanaalposities weer:
Zender / Kanaalnummer
NPO 1 - 661
NPO 2 - 662
NPO 3 - 663
RTL 4 - 664
RTL 5 - 665
SBS 6 - 666
RTL 7 - 667
NET 5 - 668
Veronica / Disney XD - 669
RTL 8 - 670

Heb je nog vragen?
Mocht je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog een vraag hebben, dan mag je die natuurlijk hieronder stellen.
icon

Beste antwoord door Erik_ 7 september 2017, 18:02

Ga naar https://www.kpn.com/service/televisie/extra-diensten/netflix-kijken-via-interactieve-tv/servicetool-apparatuur-wissel.htm en kijk of je die Motorola kunt ruilen voor een moderne ontvanger.
Welkom op het forum, Zicob. De HD Glas zenders zijn te bekijken op de Arris en Arcadyan ontvangers. Als je daar nog geen van hebt kun je via de tool die wjb linkt je Motorola omruilen voor een andere 🙂
Bekijk origineel

336 reacties

Reputatie 6
Badge +9
Hoe zit het met VDSL2 klanten? Ik heb bandbreedte genoeg.

Zijn de streams uit Hilversum nu 1:1? En zijn de NPO kanalen nu ook voorzien van DD5.1?  

Reputatie 7
Badge +19
2 x RTL 5 ?

Foutje zeker?

2e zal wel NET 5 zijn denk ik :D

Reputatie 7
huistijger schreef:
2 x RTL 5 ?

Foutje zeker?

2e zal wel NET 5 zijn denk ik :D

Inderdaad. Het lijstje zal zo moeten zijn:

661 NPO 1662 NPO 2663 NPO 3664 RTL 4665 RTL 5666 SBS 6667 RTL 7668 NET 5669 Veronica / Disney X D670 RTL 8 Verder is het goed nieuws... voor glasvezelkijkers. Het lijkt mij echter dat kijkers via vdsl ook best wel voldoende bandbreedte hebben voor betere HD. Overigens ben ik met het huidige hd op mijn 32 inch full hd tv zeer tevreden hoor.
Reputatie 7
Blijven de kanalen 701 en volgende ook voor glasvezelklanten beschikbaar? Zo ja, dan wordt het zenderoerwoud alleen maar groter.

Overigens ga ik ervan uit dat niet-glasvezelklanten binnenkort een reductie van het tarief tegemoet kunnen zien: niet alleen is bij hen de internetsnelheid niet gegarandeerd en vaak (veel) lager dan de gegarandeerde snelheden bij glasvezel maar nu krijgen glasvezelklanten ook nog eens een betere kwaliteit HD.

Reputatie 7
Rampzalig, weer nieuw nummers voor de zenders, ga dat de kinderen maar weer uitleggen. :@

KPN doe daar wat aan.

Wanneer komen jullie nu eindelijk met de optie dat je als gebruiker zelf de kanaalnummers kunt instellen.

Ben je direkt van de veelgehoorde klacht af dat de HD zenders niet vanaf kanaal 1 starten.

Het is zo eenvoudig en waarschijnlijk nog eenvoudig te implementeren ook.

Gewoon een persoonlijk "conversie tabelletje" 1 = 701, 2 = 702 etc.

Hadden we nu gewoon het persoonlijke "conversie tabelletje" kunnen aanpassen naar 1 = 661, 2 = 662, etc. en rustig kunnen blijven doorzappen op kanaal 1, 2, etc.

Deze techniek is al zo oud als de weg naar Rome, maar nog steeds niet door KPN geïmplementeerd.

Jammer!!!

Reputatie 7
Och, ik ga er geen last van krijgen :manfrustrated:

Reputatie 7
@ Henk2304.

Korting voor vdsl? Glasvezelklanten betalen al € 5 méér (voor dezelfde kwaliteit tv) per maand. Vdsl heeft dus eigenlijk al korting.

@ wjb.

Een cijfertje is maar een cijfertje. Alle stations zouden wel op '1' willen. Maar daar is er maar ééntje van 😉 .

Overigens zijn er plannen dat in de loop van komend jaar de HD zenders op de lagere cijfers gaan komen. KPN kent de wensen van klanten echt wel en ze willen ook nieuwe klanten. Ze weten dat veel mensen nu niet overstappen vanwege de nummering.

Zie deze melding van Joran in een eerder topic.

Reputatie 6
Badge +9
KPN kan nog niet zeggen of men in de toekomst de kwalitatief betere streams ook via VDSL gaat aanbieden. http://www.totaaltv.nl/nieuws/18258/kpn-verbetert-beeldkwaliteit-hd-via-glasvezel.html

Grrr.

Reputatie 5
Badge +7
Zeer positief: dit bericht

Negatief: ik heb de 1853

En we wachten dan maar weer verder.  Gelukkig timmert KPN de laatste tijd steeds beter aan de weg.

Reputatie 7
@PeterG,

Zolang KPN zowel SD streams, HD streams en nu dus ook "HD+ streams" moet blijven ondersteunen zal het dus nooit gebeuren dat voor jou de juiste zender op één staat.

Wat voor jou een cijfertje mag zijn is voor mij (en vele anderen, gezien de reacties in andere topics) vanuit gebruiksgemak zowat een vereiste.

Nu zijn mijn kinderen groot genoeg om een cijfertje te onthouden, maar het is toch echt van de zotte dat zoiets eenvoudigs als een "persoonlijk kanaalnummer lijstje" nog steeds niet beschikbaar is.

En "op lagere cijfers" komen vind ik dus niet voldoende, KPN doe het dan goed en laat de klant zelf z'n kanalen nummeren.

Reputatie 7
Ik ben het er wél mee eens dat je zelf een lijstje met eigen volgorde dient te kunnen maken. Dat had ik wel nog bij Ziggo, waar ik al sinds 1 mei 2009 weg ben. Anno 2014 zou dat bij KPN dan toch óok moeten kunnen!

Ik heb nu wel een eigen zenderlijst gemaakt, maar qua nummering is dat een zooitje zo !

Nou kan ik echt het punt toch verder niet zien. (hersenprobleempje misschien :S )

Telefoonnummers, 10 cijfers, zijn ook te onthouden. En huisnummers. En Pincodes. En...

Dit zijn maar 1 tot 3 cijfertjes.

Reputatie 2
Badge
Vanaf morgen zijn we hier klant dus dit is een mooie binnenkomer!

Echter is het nog steeds vreemd dat de zenders niet op de juiste nummers zitten en dat de SD variant nog op 1 zit. Hopelijk krijgt KPN dat nog eens een keer voor elkaar.

Reputatie 7
@PeterG,

Het gaat hier op dit forum niet om mijn mening of jouw mening maar om meningen, hulp en adviezen van klanten aan klanten.

Ik ben dus niet in geïnteresseerd in het feit dat jij "het punt hier niet van in ziet", maar wel dat velen (waaronder ik) vragen om een andere opzet van de nummering van kanalen.

Omdat het KPN dus nooit zal lukken om op basis van de huidige software dit voor elkaar te krijgen doe ik hiet dus nog maar eens het voorstel om een personlijk kanaalnummer lijstje te kunnen configureren.

Jij blij, je verandert namelijk niets, ik blij want ik zet NPO 1 op 1 en de Internationale student blij die bijvoorbeeld BBC 1 op 1 zet.

Gemak dient de mens miljoenen keren terwijl er maar één keer een (waarschijnlijk) kleine investering gedaan moet worden.

Waarom lukt het KPN dan nooit op basis van de huidige software:

Nu simpel NPO 1, NPO 1 HD en NPO 1 HD+ kunnen niet allemaal op 1 staan. (Het zijn je eigen woorden. ;))

Reputatie 2
Badge
Je kan toch op basis van profielen de zenderkeuze bepalen?

Indien het profiel glasvezel komt de HD+ variant op 1. Indien het profiel op HD of SD staat komt deze smaak op 1. Lijkt mij geen rocket science, en Telfort krijgt het schijnbaar ook voor elkaar.

Naja, laten we deze discussie ergens anders gaan houden.. eigen nummers gaan we toch nooit krijgen omdat de kanaalnummers te koop zijn en de consument deze dus niet zelf aan moet kunnen passen.

Reputatie 7
@ wjb. Volgens mij zitten we wel op 1 lijn, alleen verschillen onze inzichten.

NPO 1 HD op 1 etc is inderdaad duidelijker voor veel gebruikers. Ik was onlangs namelijk nog bij iemand op bezoek (voor de gezelligheid) en constateerde dat die naar 1, 2, 3, 4 etc keek terwijl ze wel een HD tv had via hdmi aangesloten.

Pas toen ik uitlegde, en liet zien, dat via 701 e.v. wel een mooier beeld was begreep die persoon het pas.

Ikzelf zit al ruim 30 jaar in het helpen met instellen van tv's, video's, radio's, dect-telefoons e.d. dus ik snap voor veel mensen het probleem. Maar daardoor heb ik geen moeite met 1 intypen of 701. Meestal selecteer ik een zender overigens via het lijstje dat je krijgt als je de toets OK indrukt.

Reputatie 2
Badge
Sorry dat ik het zeg maar ik vind dit weer typisch zo'n bureau achtige oplosing van KPN.

Natuurlijk hardstikke blij met nog betere HD beelden maar maak het toch niet moeilijker dan het al is...

Zet die zenders gewoon op de huidige HD reeds vanaf 700.... hoeft niemand te zoeken en die serie staat toch al bekend als HD zenders... waarom toch altijd zo moeilijk ???

Reputatie 7
@ Pimpelmees01

Het is voor kpn duidelijk nog steeds niet mogelijk verschillende kwaliteiten op 1 nummer te zetten. Vandaar nu SD 1 e.v. HD 701 e.v.

Maar daardoor dus ook de verbeterde HD streams, hier al HD+ genoemd, weer op een ander cijfer: 661 e.v.

Ze kunnen, door de techniek bij kpn, dus ook niet op 701 e.v. omdat het merendeel van de kpn-klanten toch die streams zal moeten kunnen blijven zien. En om de HD en HD+ dan evt. weer om te wisselen...

Ik denk dat kpn het zelf ook wel anders zou willen, maar kennelijk is het daarvoor aanpassen van de software lastiger dan men wil. Anders was het wel meegenomen met de laatste grote softwarewijziging.

Reputatie 7
@Pimpelmees01,

Dat gaat weer niet omdat dan de HD variant moet verhuizen naar een ander nummer en daar hebben dan al die andere klanten, die helaas nog verstoten blijven van HD+, dan weet een probleem mee.

Ik snap dus wel dat deze zenders weet ip een andere reeks moet komen, maar dat pleit alleen maar meer voor de door mij voorgestelde oplossing:

Laat de klant zelf zijn nummering beheren, zoals dat bij Ziggo al "eeuwen" het geval is.

Reputatie 2
Badge
@WJB, als je het zo bekijkt ben ik het helemaal met je eens, maar op deze manier wordt het wel langzaam een onpoverzichtelijke "puinhoop" (niet al te letterlijk opnemen...!!)

Reputatie 7
Het wordt inderdaad een behoorlijke puinhoop zo.

1 = NPO 1

661 = NPO 1

701 = NPO 1

Hoe moet dat verder... ...nou goed lezen KPN, het antwoord staat in dit draadje.

En ik weet zeker dat jullie daar velen blij mee zullen maken als jullie dat implementeren.

Als jullie daar nou morgen mee beginnen, misschien kan het dan nog mee op pakjesavond. ;)

Reputatie 5
Badge +7
En ik heb er nog een voor je. Op 741 zit nu NPO 1 HD GOS.

Ik heb geen 661 omdat ik de 1853 heb. Op 741 zit gesproken ondertiteling bij. Volgens mij wel de nieuwe hoge stream. Het beeld is scherper dan op 701 in HD.

Op 742 en 743 zitten ook NPO 2 en  3 GOS. En op 660 zag ik tevens het mozaïek kanaal.

Reputatie 7
Badge +19
Alfons schreef:
En ik heb er nog een voor je. Op 741 zit nu NPO 1 HD GOS.

Ik heb geen 661 omdat ik de 1853 heb. Op 741 zit gesproken ondertiteling bij. Volgens mij wel de nieuwe hoge stream. Het beeld is scherper dan op 701 in HD.

Op 742 en 743 zitten ook NPO 2 en  3 GOS. En op 660 zag ik tevens het mozaïek kanaal.

En de vervelende blokjes met overschakelen zijn verdwenen op 741-2-3

Hier ook 660

welke tv-ontvanger ik heb weet ik niet, hoe kom ik daar achter?

Reputatie 6
Badge +9
Ik ben koper klant (HMB226), en heb ook NOS HD GOS, 1, 2 & 3 erbij gekregen. Dit zijn kanalen met een gesproken ondertitelingsservice (GOS). Met een aparte audiostream. 

Het is een extra audiokanaal dat is ingemixt in het oorspronkelijke audiokanaal wanneer er in een andere taal dan Nederlands wordt gesproken. Ondertiteling wordt ingesproken.

Verder heb ik Moziak TV op 660 erbij gekregen. Maar 999 pagina bestaat ook nog steeds. Hopelijk sloopt KPN die er nu uit. Weet zeker dat 6 van de 10 klanten niet eens van het bestaan af wist.

Reputatie 7
PeterG schreef:
@ Henk2304.

Korting voor vdsl? Glasvezelklanten betalen al € 5 méér (voor dezelfde kwaliteit tv) per maand. Vdsl heeft dus eigenlijk al korting.

Dat was vroeger zo, maar bij de nieuwe abo's sinds juli dit jaar niet meer. Er is qua abo geen verschil meer tussen koper en glazvezel. Je sluit een abo af bij KPN en als je in een glasvezelgebied woont krijg je dat en anders koper. Alles-in-1 Thuis Standaard kost in beide gevallen € 59,-- en voor Instap en Premium gelden vergelijkbare prijsstellingen. Bij glasvezel gegarandeerde snelheden, bij koper doorgaans gegarandeerd (veel) lagere snelheden en nu dus ook nog een betere HD-beeldkwaliteit bij glasvezel.

Reputatie 7
Die GOS is hándig zeg. Ik luister vaak met een draadloze hoofdtelefoon. En vaak net tijdens het nieuws aan de afwas. Dat kan ik nu dus beter volgen ! (voor de duidelijkheid, ben niet slechtziend). Ook zienden kunnen er profijt van hebben.

Reageer