Beantwoord

Melding “Stb-zab-01 – video niet gevonden' tijdens kijken van opnames

  • 31 March 2021
  • 7 reacties
  • 205 keer bekeken

Reputatie 2

Hier hetzelfde probleem. Al maanden lang. Minstens 5 keer per dag bij het terugkijken de melding “Stb-zab-01 – video niet gevonden.” Kan dan 5 minuten lang het bewuste programma niet oproepen en krijg steeds weer dezelfde melding. Geld voor mijn beide ontvangers. Eén is bekabeld aangesloten. De andere via een powerlink. Tijdens de storing kan ik prima internetten en heb ik goede speedtest resultaten. Als het eindelijk weer lukt om het bewuste programma terug te kijken gaat het programma niet verder vanaf het punt waarop het stopte maar weer naar het begin. Kastjes zijn al meerdere keren gereset.

Bert.

 

Admin: nieuw topic voor je vraag aangemaakt

icon

Beste antwoord door Alexandra van KPN 8 April 2021, 10:30

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

7 reacties

Reputatie 7
Badge +19

@Be-eL Goedemorgen Bert, irritant dat het bekijken van je opnames niet goed gaat. Ik lees dat dat al langer speelt, goed dat je het aankaart.

Kort samengevat speelt het dus op beide tv-ontvangers, de ene bekabeld en ander via powerlink aangesloten, je hebt ze beide gereset maar dit maakt geen verschil en internet werkt goed. Krijg je deze foutmelding meteen in het begin van de opname te zien of pas na een tijdje? Is het een vast moment (tijdstip) of willekeurig? Krijg je de foutmelding bij één of bij alle opnames te zien? En wat voor icoontje staat er bij de opname? Als een opname mislukt is bijvoorbeeld, is deze te herkennen doordat er in het rood ‘Rx’ bij staat.

Reputatie 2

Alexandra. Dank voor je antwoord. Je samenvatting is correct maar het vervolg niet. Je praat over het bekijken van opnames en icoontjes maar ik heb het over terugkijken. Ik heb geen opnamefunctie  geactiveerd. Het gaat dus over terugkijken. Probleem doet zich meestal voor tijdens het terugkijken en soms tijdens het kiezen van een terug te kijken programma. Probleem doet zich in in ieder geval voor in de minuten volgend na het probleem dat het terugkijken stopt met de bewuste foutmelding. Dan kan ik dat bewuste programma niet oproepen. Ik kan dan meestal wel een ander programma oproepen. Probleem doet zich voor over de hele dag maar meestal rond 02:00 's nachts.

Het komt ook vaak voor dat bij snel vooruitspoelen tijdens terugkijken niet meer naar play overgeschakeld kan worden. Ik moet de ontvanger dan uit en aanzetten voordat ik weer TV kan kijken.

Reputatie 2

Net om 20:15 geprobeerd om via de groene knop het NOS journaal vanaf het begin terug te kijken. Krijg zwart beeld en na 30 seconden de melding: STB-zap-01 - Video niet gevonden. Live kijken naar het journaal lukt prima. Inmiddels 20:17, 5 keer geprobeerd maar lukt nog steeds niet. Vanaf mijn laptop loopt een performance meting naar internet. Geen problemen te zien. 20:19, eindelijk lukt het om met de groene knop naar het beging van het journaal te gaan.

Reputatie 7
Badge +19

@Be-eL Je hebt gelijk, mijn eerdere antwoord sluit niet goed aan bij de situatie. Dankjewel voor het seintje en de extra uitleg! Ik heb meer onderzoek gedaan naar deze foutmelding en wat de oorzaak kan zijn:

De STB-ZAP-01 foutcode geeft aan dat er, onder water, iets mis is gegaan met het programma dat je probeert te bekijken. Het lijkt dan alsof deze terug te kijken is, maar de daadwerkelijke koppeling tussen het item in de gids of je opname lijst en het programma zelf is niet goed. Dat kan verschillende technische oorzaken hebben. In de meeste gevallen is dit op te lossen door je ontvanger eens te herstarten en het programma opnieuw te starten. Mocht dit niet helpen, en je hebt dit echt met een specifiek programma, dan is die waarschijnlijk niet meer te herstellen.

Ervaar je dit met meerdere programma's, controleer dan of je tv ontvanger goed aangesloten zit op de Experia Box. Gebruik bij voorkeur een rechtstreeks bekabelde verbinding. Maak je gebruik van een draadloze verbindingsset, herkoppel deze dan eens. Deze manier van aansluiten is gevoelig voor ander gebruik van het stroomnetwerk. Vooral in deze tijd van het jaar waarin we allemaal veel meer verlichting gebruiken kan er dan storing ontstaan. Door opnieuw te koppelen, kan de verbinding proberen daar omheen te werken.

Reputatie 2

Alexandra,

Dank voor je antwoord maar je komt weer met antwoorden waarvan ik al heb aangegeven dat ze zijn uitgevoerd of niet van toepassing zijn. Kastjes zijn meerdere keren teruggezet naar fabrieksinstellingen. Een kastje is bekabeld, de ander via powerlink. De laatste heeft een maand via de bijgeleverde kabel direct aangesloten gezeten op de router. Zelfde problemen via de kabel als via de powerlink.

Het probleem dat ik hierboven beschrijf hoor ik van alle KPN klanten in mijn omgeving. Het probleem zit vermoedelijk in een tijdelijk slechte verbinding tussen de TV-box en de server, maar om dan altijd meteen het probleem bij de klant neer te leggen………. en de verlichting dan de schuld te geven…….. Omdat iedereen in mijn omgeving dezelfde klachten heeft denk ik dat het probleem eerder aan jullie serveromgeving of aan de internetverbinding ligt. Misschien een idee om eens een monitor op te zetten van de verbinding van één van mijn TV-boxen naar de server, dan kan een specialist zo zien of het probleem client- of server gerelateerd is..

 

 

Hier herhaaldelijk hetzelfde probleem, heel irritant. De antwoorden c.q. oplossingen allemaal uitgevoerd, niets helpt. KPN, los dit nu eens op. Heb 2 kastjes, via kabel, up-dates verhelpen niets.

Reputatie 7
Badge +21

Hallo @Elly Remmers er is helaas een algemene storing met interactieve TV en de KPN iTV app.

Houd het volgende topic in de gaten voor updates:

Problemen KPN TV + apps (foutmeldingen STB-zap-01 / 500-10022) | KPN Community