Nederland krijgt nieuwe 4K Ultra HD-zender

  • 18 oktober 2018
  • 2 reacties
  • 651 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +19

Nederland krijgt nieuwe volwaardige 4K Ultra HD-zender


4KUniverse zendt vanaf 1 november uit op de Hotbird-satelliet op 13 graden oost. Satellietkijkers kunnen echter niet naar de zender kijken. Het gaat om een gecodeerd aanvoersignaal.

Dit aanvoersignaal is bestemd voor televisie-aanbieders in Europa, het Midden Oosten en Noord-Afrika die 4KUniverse op eigen netwerken willen gaan aanbieden. 4KUniverse komt ook voor Nederlandse televisie-aanbieders beschikbaar. Nederlandse bezitters van 4K Ultra HD-beeldschermen kunnen voor een bedrag van rond de 8 euro per maand ook toegang tot een IPTV-stream van 4KUniverse krijgen. De zender werd vandaag op televisiebeurs MICOM in het Franse Cannes aangekondigd.


Volwaardig Ultra HD
4KUniverse heeft een 24/7 programmering. De meeste programma’s zijn volwaardig 4K Ultra HD. In ieder geval programma’s die primetime uitgezonden worden, zijn in volwaardige UHD-beeldkwaliteit te zien. De nieuwe zender gaat in de nieuwste technologische normen uitzenden. Dit is inclusief HDR en HLG. Dit betekent dat oudere Ultra HD-televisies 4KUniverse niet goed kunnen weergeven. Het programma-aanbod bestaat uit films, series, documentaires en sport. In Nederland bieden KPN, Canal Digitaal en Stichting Kabel Veendam (SKV) aan consumenten een UHD-zenderaanbod aan. Het is niet bekend of deze aanbieders 4KUniverse op termijn gaan doorgeven. Ziggo werkt op dit moment aan de komst van een 4K Ultra HD Mediabox.

Bron: Totaal TV

2 reacties

Reputatie 2
Zou mooie en welkome aanvulling zijn op ons huidige UHD pakket(tje).
Zeker gezien Universe over een uitgebreid film rechten pakket bezit.
Reputatie 2
Was vanmiddag de link vergeten voor meer info inzake 4KUNIVERSE, programmering ziet er leuk uit....

https://4kuniversenow.com

Komt hopelijk ook hier via of de Sony TV, op andere merken Android TV`s, en Amazon Fire beschikbaar.

Nog beter is dat KPN deze zender is ons UHD pakket beschikbaar maakt.

Reageer