Sticky

Nu ook voor Android TV: de KPN Smart TV app

Nu ook voor Android TV: de KPN Smart TV app

Toon eerste bericht

1391 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Hi @Schorpioentje. Jammer om te horen dat de nieuwe vorm van de app niet bevalt. Ik heb nog niet kunnen bevestigen wat de mogelijkheden zijn wat betreft het terugzetten van een vorige versie van de app. Wel is mijn eerste vermoeden dat dit niet mogelijk is. Als je wilt kan ik navraag voor je doen maar ik ben vooraf al bang dat ik niet het gewenste antwoord terug ga krijgen. 

Dit probleem is hardnekkig de app op tv werkt gewoon uitermate slecht hapert of reageert helemaal niet meer. Ik wil juist draadloos tv kijken en het alternatief via tv.kpn.com is minder qua alternatief omdat de functies niet ideaal zijn. En zoals eerder aangegeven andere streamingsdiensten werken goed. Na de laatste update in 2021 is het alleen maar slechter geworden.

 

Admin: eigen topic voor je vraag aangemaakt

 

Dit topic is al 2 jaar oud

Ik wacht nog steeds op de Android tv app

Komt deze er nog

Zie in de onderstaande text rood /geel aangehaald door mij 

 

 

 

 

TV kijken zonder kastjes en kabels met de KPN Smart TV app

9 maart 2021 Auteur: Redactie Beleef KPN

Na een dag werken of naar school gaan is het heerlijk om op de bank te ploffen en even te ontspannen. Of je nou het laatste nieuws wil kijken of lachen om de Luizenmoeder, TV kijken is nog steeds een van onze favoriete bezigheden. Het afgelopen jaar keken we dan ook gemiddeld 3 uur per dag. KPN wil TV kijken graag makkelijk en leuk maken, daarom zorgen we dat jij moeiteloos TV kan kijken met onze nieuwe Smart TV app. Benieuwd wat dit voor app is? Hieronder vind je alle informatie.

Wat is de KPN Smart TV app?

Met de KPN Smart TV app kijk je op je smart-tv direct naar je favoriete tv-programma’s zonder dat je een tv-ontvanger nodig hebt. Dat betekent dat je geen draden meer door de kamer hebt lopen of apparatuur moet plaatsen. Je start simpelweg je televisie, gaat naar de app van KPN en je kan televisie kijken. Makkelijk toch?!

Nog meer doen met de Smart TV app

Naast televisie kijken biedt de nieuwe app nog veel meer mogelijkheden. Zo kan je in de televisiegids 7 dagen terug zoeken en vijf dagen vooruit. Wil je een programma kijken, maar gaat op dat moment net de deurbel? Geen probleem. Via Begin gemist bekijk je het programma gewoon vanaf het begin. Moet je tijdens het kijken naar de wc of wil je wat lekkers halen? Dan zet je het programma gewoon even op pauze. Natuurlijk kan je programma’s via de gids eenvoudig 7 dagen lang terugkijken! Als je het Opnemen pakket hebt, dan kun je vanuit de app programma’s opnemen en terugkijken op het moment dat het jou uitkomt. Met de Smart TV app kan je dus genieten van TV kijken op de manier zoals jij gewend bent!  

Ik wil de KPN Smart TV app graag proberen

Leuk dat je onze nieuwe app wil ontdekken. De KPN Smart TV app is gratis te gebruiken voor alle KPN klanten met een Internet & TV abonnement van KPN. Op dit moment moet je echter wel een smart-tv van Samsung of LG (bouwjaar 2017 of nieuwer) hebben. Natuurlijk zorgen we ervoor dat er snel andere merken bijkomen!

Hoe weet ik of mijn televisie geschikt is?

Weet je niet of je TV geschikt is om de app te gebruiken? Dit is makkelijk te achterhalen door te zoeken op de KPN App in de appstore van je TV.

Waar vind ik de KPN Smart TV app?

Je kan de app downloaden in de appstore van je TV. Zoek naar KPN en download vervolgens de app. Na het starten van de app voer je het abonnementsnummer (14 cijfers) en de pincode (4 cijfers) in. Je kan deze gegevens vinden in MijnKPN onder: Producten > Thuis > Informatie & Instellingen. Daarna kan je lekker televisie kijken.

De KPN Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken

Wil je de tv-ontvanger nog niet meteen weghalen, geen probleem. Je kan de Smart TV app naast de tv-ontvanger gebruiken. Als je wil wisselen tussen de Smart TV app en de tv-ontvanger, dan zul je op je tv van “source” moeten veranderen. Dit doe je door met de afstandsbediening van je televisie op de Home-button te drukken en vervolgens ga je naar “Source”. Hier selecteer je de tv-ontvanger. Met de KPN-afstandsbediening druk je op de input-button en selecteer je de tv-ontvanger.

 

Reputatie 7

Ik wacht nog steeds op de Android tv app

Komt deze er nog

Ik ben bang dat we daar zeer waarschijnlijk nog lang op zullen moeten wachten.

Reputatie 7
Badge +20

Ik wacht nog steeds op de Android tv app

Komt deze er nog

Ik ben bang dat je daar zeer waarschijnlijk nog lang op zult moeten wachten.

Eerlijk gezegd ben ik bang dat ie voor Android er nooit komt. Want het is ook nog steeds alleen voor de Samsung (bouwjaar 2017) en LG. :thinking:

Reputatie 7

Ach, een geduldig mens….

Reputatie 1

Ik kan niet echt wennen aan de nieuwe app op lg tv. Maar heel storend is het dat ik niet meer vanaf begin kan kijken.

Ik heb de keuze wel in de bolletjes onderin een volgens het schuifje onderin staat het beeld aan begin maar dat is het niet. Met terugspoelen lukt het uiteindelijk wel. 

Heb app al opnieuw geïnstalleerd op de lg tv

 

Wat kan ik of jullie hier aan doen? 

 

Admin: bericht naar lopend topic verplaatst

Reputatie 7
Badge +29

Ha @Schorpioentje, ik herken dit niet meteen, maar kijk graag met je mee. Wat ervaar je precies? Wij hanteren tegenwoordig bij terugkijken het principe dat we de ‘opname’ zelf al 5 minuten vooruit spoelen. Omdat dat meestal nog de reclame tussen de twee blokken is. Is dit niet wat jij ervaart? Zou je een concreet voorbeeld (zender/tijdstip/datum) kunnen geven waar je dit ziet?

Reputatie 7

@2m Moet Terug

Ik wil juist draadloos tv kijken

Dat doe ik storingsloos via een oude tv uit 2013 waar alleen een Chromecast 3 aan hangt. De Televisie-app schijnt inderdaad via wifi niet goed te werken. De tv die dat heeft staat in de woonkamer hier en bedraad. De app is reserve / backup voor m'n énige ontvanger.

Wat kan ik of jullie hier aan doen? 

Afgezien van het advies om juist niet draadloos te kijken (Wi-Fi is een onbetrouwbaar medium) en zeker ook niet via de app (die is zoveel minder dan de ontvangers) kun je bij problemen met de app op LG tv's 't beste de app verwijderen en daarna de tv een aantal minuten van de spanning halen (stroomloos maken, steker uit de wandcontactdoos). Daarna de tv weer aansluiten, inschakelen en de app opnieuw installeren. Hoewel ik de app alleen gebruik voor testdoeleinden (en voor het geval dat de tv-ontvanger onverhoopt is uitgevallen) is die werkwijze bij mij tot nu toe betrouwbaar gebleken.

Ik heb de ITV app (via vaste internetkabel) uitgeprobeerd. Werkt wel op iets oudere Samsung tv’s, maar op het 2021 model (dat ik hier ook heb) werken alleen Ned 1, 2 en 3. Op de andere zenders zelden beeld.
 

Ik las soortgelijke meldingen van andere gebruikers. Nou kan dat natuurlijk gebeuren, maar al zo’n twee jaar issues die maar niet definitief opgelost worden? Kan iemand dat uitleggen? 

Reputatie 7
Badge +29

Je hebt dit met het 2021 model ook al langer, @EdwinO.? Even de open deur uit de weg werken: je hebt de app al eens verwijderd, tv herstart en de app opnieuw geïnstalleerd? De tv zelf is ook voorzien van de meest up to date firmware?

Ik heb de ITV app (via vaste internetkabel) uitgeprobeerd. Werkt wel op iets oudere Samsung tv’s, maar op het 2021 model (dat ik hier ook heb) werken alleen Ned 1, 2 en 3. Op de andere zenders zelden beeld.
 

Ik las soortgelijke meldingen van andere gebruikers. Nou kan dat natuurlijk gebeuren, maar al zo’n twee jaar issues die maar niet definitief opgelost worden? Kan iemand dat uitleggen? 

Dit zie ik ook veel met de chromecast optie op Android tv 

Soms werken de andere zenders niet

Telefoon geeft aan casten maar geen zender in beeld

 

@Erik_ yes, heb ik allemaal al gedaan. Maar wellicht moet ik nog even wachten op een andere update. NPO app kan ik ook niet vinden in die versie en bij de andere wel. Dus er is een verschil qua versie.

Leuk hoor die app maar in vergelijking met de ontvanger kan er nog wel wat worden verbeterd.

Menu werkt weer anders dan bij de ontvanger

Je moet dan ook de afstandsbediening van je tv gebruiken en niet de KPN afst. bed. 

Als je het beeld stilzet en daarna weer verder wil kijken laadt hij soms niet goed en moet je weer opnieuw beginnen bij het begin.

Als je bij de ontvanger iets op neemt op commerciële tv kun je de onzin of reclames gewoon doorspoelen en dat kan de de app niet….

Als je wel kunt doorspoelen doet de app dat zonder beeld dus weet je niet precies waar je bent in het programma en dat is waardeloos natuurlijk.

De ontvanger was en is een enorm irritant apparaat soms maar als je dan met iets nieuws komt hoop je op verbeteringen maar niet elke verandering is een verbetering 

Misschien is het beter om je als KPN te focussen op verbetering van de ontvanger en al die foutcodes oplossen en verbinding met de servers ( laden opnames etc) te verbeteren

Ik sta echt op het punt weer naar ziggo te gaan...

Reputatie 3

Na een aantal dagen met de nieuwe app gewerkt te hebben is het toch er jammer dat het niet echt een verbetering is.

  • tv gids niet gelijk aan online en de tv kastjes;
  • werkt langzamer dan voorheen
  • navigatie is omslachtiger geworden doordat er meerdere handelingen nodig zijn om ergens te komen
  • bij instelling is er nog steeds niets in te stellen
  • etc…

weet iemand of kpn de tips en adviezen die hier komen wel meeneemt???

Reputatie 1

Ik dacht dat het aan manlief lag. We kijken naar Wnl  zondag. Na half uur even op pauze maar daarna begint het gewoon bij begin. Terwijl de balk wel Halfweg staat. Heel heel irritant. Hetzelfde als ik programma wil kijken vanaf begin. Met veel moeite lukt het maar waag niet te pauzeren ergens onderweg.

 

Heb tv van stroom gehad en app bijwerken. Op lg tv kan ik app niet verwijderen.

 

En nog aanzetten wil ik naar zender x, krijg eerst scherm van nu wat bekeken wordt, moet daarna te veel stappen doen om gewoon naar zender 431 te gaan. Bijv. 

Reputatie 7

En nog aanzetten wil ik naar zender x, krijg eerst scherm van nu wat bekeken wordt, moet daarna te veel stappen doen om gewoon naar zender 431 te gaan. Bijv. 

De gebruiksvriendelijkheid van de smart-TV apps laten sterk te wensen over.

Ook de functionaliteit en beeldkwaliteit is beduidend minder dan via een TV ontvanger.

Ik snap dan ook echt niet waarom mensen alleen nog maar via zo'n app televisie (willen) kijken, ze doen zichzelf mijns inziens ernstig tekort.

En nog aanzetten wil ik naar zender x, krijg eerst scherm van nu wat bekeken wordt, moet daarna te veel stappen doen om gewoon naar zender 431 te gaan. Bijv. 

De gebruiksvriendelijkheid van de smart-TV apps laten sterk te wensen over.

Ook de functionaliteit en beeldkwaliteit is beduidend minder dan via een TV ontvanger.

Ik snap dan ook echt niet waarom mensen alleen nog maar via zo'n app televisie (willen) kijken, ze doen zichzelf mijns inziens ernstig tekort.


dat is persoonlijk

ernstig tekort ? zo,n ramp is het ook niet hoor

ik hoef op de tv,s wat elders in huis staan echt geen super beeld te hebben als je maar wat "tv” kan kijken

ik heb dan 2 stuks 4k ontvangers omdat opnemen pakket er dan bij zit

als dat niet zo was had het zo maar kunnen geweest dat dit 1 was en de andere tv via een (goed) werkende app was aangesloten

jammer dat deze er nog niet is voor Android tv / Apple tv

 

 

 

 

Reputatie 7

ernstig tekort ? zo,n ramp is het ook niet hoor

Ik moet er echt niet aan denken dat ik die smart-TV app dagelijks zou moeten gebruiken op mijn televisie in de woonkamer of tuinkamer. Op de slaapkamer wordt de televisie hoogst sporadisch gebruikt en daarvoor zou het nog een acceptabel alternatief kunnen zijn maar anders ... geen haar op mijn (kalende) hoofd die het ook maar een seconde zou overwegen om de TV ontvanger af te koppelen en via die smart-TV app te gaan kijken.

Ieder zijn mening 

Als zo,n app goed doorontwikkeld wordt waarom niet

Of kijk je geen Netflix prima "smart" tv app

Reputatie 7

Als zo,n app goed doorontwikkeld wordt waarom niet

Precies, over een jaartje of vijf ziet de wereld er wellicht anders uit maar anno 2021 ... nee.

Als zo,n app goed doorontwikkeld wordt waarom niet

Precies, over een jaartje of vijf ziet de wereld er wellicht anders uit maar anno 2021 ... nee.

Hoezo nee 

Jij weet wel beter toch 

Reputatie 7

Als zo,n app goed doorontwikkeld wordt waarom niet

Precies, over een jaartje of vijf ziet de wereld er wellicht anders uit maar anno 2021 ... nee.

Hoezo nee 

Jij weet wel beter toch 

Nee, anno 2021 is de functionaliteit en beeldkwaliteit van de smart-TV app nog dermate onder de maat dat ik het niemand zal aanraden om de smart-TV te gaan gebruiken op de meest gebruikte televisie. Leuk voor de tweede of derde televisie maar niet voor de televisie in de woonkamer.

Ik verwacht niet dat die smart-TV app op korte termijn een acceptabel alternatief zal zijn voor de TV ontvanger, daar gaan vast nog een aantal jaren overheen. Alleen al het feit dat er geen gebruik gemaakt kan worden van IGMP multicasting bij live televisie kijken betekent simpelweg dat KPN de beeldkwaliteit niet beter zal kunnen maken omdat dat geheid tot overbelasting van het netwerk zal gaan leiden. On-demand platforms zoals Netflix kunnen veel efficiëntere compressiemethoden gebruiken omdat ze dat niet "live" hoeven te doen. Zij zijn daarom in staat om een hogere beeldkwaliteit te leveren tegen dezelfde benodigde bandbreedte.

Reputatie 2

@Kpn

Wat was het mooi geweest als er nu een bredere ondersteuning van de app voor android was geweest ivm de sportzomer en de 4K uitzendingen en de niet leverbare 4K ontvangers. Dus wanneer komt de app voor:

  • Google chromecast TV
  • Android google tv zoals in Philips en Sony televisies
  • 4K ondersteuning in de app

Voor zon groot IT bedrijf is het toch wel teleurstellend dat Samsung en LG wel worden ondersteund maar Google TV nog steedsniet.

Reageer