Beantwoord

Ondertiteling te laag bij breedbeeld Android

  • 13 April 2021
  • 3 reacties
  • 282 keer bekeken

Kleine opmerking in de KPN online tv app op Android telefoon. Wanneer je een tv programma bekijkt op de breedbeeld stand staat de ondertiteling te laag , die is dan vaak niet te lezen, kan dit aangepast worden ik heb dit ook voorgesteld bij de politie vloger  Jan Willem en die hebben dit aangepast en is nu wel leesbaar. Wanneer de ondertiteling een paar regels omhoog gaat in het beeld zou perfect zijn. Alvast bedankt

Groetjes

icon

Beste antwoord door PeterG 14 April 2021, 17:06

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Hoi @Gtvjr . Welkom op het forum. 

Jij doelt op de optie om Nederlandstalige programma's te ondertitelen? Je schrijft ‘vaak’ . Betekent dat het bij sommige uitzendingen wél goed staat en bij andere niet? 

Nee ik bedoel ondertiteling in het algemeen. Bij de huidige telefoon toestellen als je ze op breedbeeld zet kan je de ondertiteling niet meer goed lezen.wanneer de ondertiteling een paar regels omhoog wordt geplaatst is dit opgelost

Gerhard

Je kan de huidige toestellen inderdaad inzoemen tot 21:9. Maar daardoor valt wel een stukje boven (logo's zullen ook afgesneden zijn bij jouw) en onder weg. Wil je dat niet dan het beeld gewoon 16:9 laten staan! Met zwarte zijkantjes want het scherm van je telefoon heeft, horizontaal, een bredere verhouding (21:9) dat het televisiebeeld (16:9).

KPN bepaalt niet op welke hoogte de Nederlandse ondertitels bij bv Engelstalige programma's staan. Dat wordt meegezonden door de omroepen (NPO, RTL, Talpa). Wil je ze leesbaar houden dan dus gewoon 16:9 kijken met zwarte zijkantjes. Dat is dan dezelfde verhouding als thuis op je televisie.:wink::hugging:
Of de omroepen aanschrijven over dit 'probleem’ bij 21:9 weergave.