Oproep voor verplaatsing HD zenders!

  • 6 oktober 2012
  • 278 reacties
  • 18128 keer bekeken


Toon eerste bericht

278 reacties

Reputatie 2
Badge
Ik denk dat het grootste percentage van de mensen nog geen beschikking heeft over HD-Zenders, dus ik zou zeggen zodra het percentage >50% --> omzetten.
Ik denk dat je daarin vergist. Alleen mensen met minder dan ca. 10 Mb/s (modemsnelheid, niet persé alleen mensen met het Instap abo) hebben meestal niet de beschikking over HD-zenders. Maar ik weet uit ervaring dat je met b.v. 14 Mb/s wel HD kunt ontvangen. En voor zover ik weet hebben de meeste abonnees wel de beschikking over een snelheid die geschikt is voor HD. Let wel: het abo is hierbij niet leidend: je kunt best een modemsnelheid hebben van 40 Mb/s en toch maar een Instap abo waarbij de internetsnelheid niet meer is dan 8 Mb/s; de rest van de bandbreedte wordt dan toch voor TV en telefoon gebruikt.

Reputatie 2
Badge
Ik ben het niet met je eens. Ik zit op 2.2km van de centrale, heb een snelheid van rond de 14Mb/s (welke is ingeregeld in het modem) en heb géén "HD"-zenders. Bij navraag bleek dit toch echt niet voldoende. Bij een afstand van ~ >2km van de centrale heb je, op dit moment, pech.

Reputatie 1
Badge
De beste oplossing voor iedereen is dat de zenders zelf in te delen zijn, dus dat je zelf in staat bent nummers aan zenders te verbinden. Wie weet wat de toekomst brengt, op zich is KPN best wel innovatief.
Erik-Jan schreef:
Ik ben het niet met je eens. Ik zit op 2.2km van de centrale, heb een snelheid van rond de 14Mb/s (welke is ingeregeld in het modem) en heb géén "HD"-zenders. Bij navraag bleek dit toch echt niet voldoende. Bij een afstand van ~ >2km van de centrale heb je, op dit moment, pech.

Het zou kunnen dat voor HD de afstand bepalend is. Ik zit op 1,7 km van de centrale (300 m van de wijkkast) en heb vrijwel vanaf het begin HD, ook toen mijn modemssnelheid niet meer dan 14 Mb/s was. Inmiddels heb ik pairbonding over twee andere aderparen en haal ik in totaal 42 Mb/s (met een Standaard abo dus max 40 Mb/s internet). We kunnen nu naar twee HD-zenders tegelijk kijken en houden dan toch nog een acceptabele internetsnelheid over.

Reputatie 4
Badge +3
Erg innovatief inderdaad :D

Analoge TV's kunnen dat al sinds, eh, analoge TV's bestaan...

Er is trouwens een makkelijke oplossing denkbaar, je kunt  namelijk al aangeven of je iets met HD doet of niet (Instellingen -> Systeem instellingen (sic) -> HD-functie aan op deze tv-ontvanger), het lijkt me niet lastig om daaraan ook de zendervolgorde te koppelen.

Maar hoe dan ook, zelf de volgorde (kunnen) bepalen lijkt me het meest ideaal. Het heeft me eerlijk gezegd altijd verbaasd dat dat niet standaard is.

Reputatie 2
Badge
@Henk2304

Pairbonding is ook waar ik navraag naar gedaan heb, maar helaas was het antwoord voor Maassluis negatief. Jammer, zeker nu Caiway glasvezel aanbied in heel Maassluis. Gemiste kans KPN.

Reputatie 7
Badge +14
Beste David Meyer, Een mooier lijst. Jammer dat je hem niet zo mag lezen.

Bij Ziggo en vele anderen mag je hem wel zo lezen.

Hopelijk snel bij KPN ook.

Ik vind 701 etc nog steeds helemaal niets en anno 2013 erg vreemd.

Hopelijk staan alle HD zenders snel waar ze horen.

1 etc.

En hopelijk komen er ook nog wat HD zenders bij.

En als dan ook nog de stream (bandbreedte) omhoog gaat, ben ik helemaal blij.

Reputatie 1
Badge
Met innovatief bedoel ik nieuwe mogelijkheden zoals opnemen in de cloud wat bij de laatste tijd prima werkt en programma's kijken vanaf het begin waar ik voor wat betreft de NPO dankbaar gebruik van maak. Ik ga er niet voor betalen, ook niet voor uitzending gemist van de commerciëlen.
Reputatie 1
Badge
Overigens heb ik het probleem voor mij op kunnen lossen maar dan wel buiten de tv ontvanger om. Voor een ieder met een Logitech Harmony AB, zoals de Touch: programmeer dat bij de 1 het getal 701 wordt gekozen.
Reputatie 7
Badge +12
Het is alweer een tijdje geleden dat wij binnen de organisatie hebben aangegeven dat dit topic veel respons kreeg en dat er vanuit jullie de behoefte is om de HD zenders niet meer vanaf 700 te laten beginnen. Vanmorgen vond ik een leuk vooruitzicht in mijn mailbox. Er wordt op dit moment gewerkt om de vaste zender volgorde, en dan specifiek de HD zenders, te gaan veranderen.

De details zijn mij momenteel helaas nog niet duidelijk, dus ik kan helaas nog niet meer informatie geven. Wel werd mij duidelijk dat dit niet van vandaag op morgen zal worden gerealiseerd, maar zo het nu ilijkt n het komende half jaar. Weet dat het eraan zit te komen, zodra ik meer details heb, laat ik dit jullie uiteraard weten.  

Groet,

Allart

Reputatie 1
Badge
Goed nieuws, het is in ieder geval in de planning.

Thanks
Ik ben het eens met de topic starter. HD1 op 1.

Kan er op dit forum misschien een poll gestart worden ?

Reputatie 7
Badge +16
@cpijnappels: Heb je het berichtje van Allart soms gemist?

Waarom een poll starten als hij melt dat KPN binnenkort de HD zenders naar boven haalt? :@

Reputatie 7
Badge +12
Heb je mijn berichtje hierboven gelezen, cpijnappels? :-) 

Reputatie 7
Badge +12
We waren gelijk, Giant :D

Reputatie 7
Badge +16
Haha, binnen 1 minuut dezelfde reactie!:D

Reputatie 7
Badge +16
En nog een keer. :D

Beide gelijk, ik had gereageert op een bericht ergens in het midden en had het bericht van Allart gemist.:D

Reputatie 7
Badge +12
hahaha, briljant. :D

Reputatie 7
Badge +12
Geen probleem, cpijnappels. :D We zijn er mee bezig! 

Reputatie 1
Badge
@Giant2000 Was jij ook een deelnemer aan de gebruikersdag in Zoetermeer jaren geleden toen KPN de early, early adaptors uitnodigde voor een meeting waarin gebruikers werd gevraagd naar wensen en de visie werd uitgelegd?
Reputatie 7
Badge +16
Nee, dat was nèt voordat Mine beschikbaar kwam in mijn woning.

Reputatie 6
Badge +7
Is er inmiddels al meer duidelijkheid wanneer we de HD zenders op de posities kunnen verwachten waar ze thuis horen anno 2014?

Dus op 1 - 2 - 3 enz en niet op 701 en hoger.

Tsja, het blijft een goede vraag.

The horror dat de meeste mensen denken dat ze HD kijken, maar dat niet doen, omdat ze (logischerwijs) 1-2-3 gebruiken.

Ach. Zoveel verschil is er nou ook weer niet.

Maar de reden erachter snap ik nog steeds niet goed. Is het omdat oude toestellen ook nog moeten kunnen werken? Maar DAT zijn tegenwoordig toch juist de uitzonderingen?

Trouwens, wat zou er eigenlijk gebeuren als ik een Blaupunkt uit 1976 aansluit op het traagheidskastje van KPN en 701 kies?

Reageer