Oproep voor verplaatsing HD zenders!

  • 6 oktober 2012
  • 278 reacties
  • 18128 keer bekeken


Toon eerste bericht

278 reacties

Reputatie 2
De rede is volgens de info via het kastje dat de epg anders niet goed geladen wordt.

Aan de andere kant kunnen ze dan toch wel een virtuele lijst maken ofzo die je dan zelf aanpast? (vind ik zo en zo een vereiste)

Kanaal 1 = kanaal 701 enz?

Ik ben geen programeur ,maar dat lijkt mij toch niet zo moeilijk.

Met elke andere settopbox kun je alle kanten op met zenderlijsten.

Daarbij hebben de streams een referentienummer gekoppeld aan een kanaalnummer die je zelf kunt geven. 

Reputatie 1
HD zenders verplaatsen of zelf een voorkeur qua indeling kunnen instellen, dat zou fijn zijn.:D

Zelf instellen...........ja, vroeger kon dat.

Ach kinders, de tijd dat je nog zo'n geheimzinnig laatje uit je toestel kon laten verschijnen en na eindeloos gepiel met stelwieltjes uiteindelijk 8 of 12 zenders kon instellen....

Later werd dat meer electronisch gepiel, zo mogelijk nog omslachtiger, maar uiteindelijk kon je in volledige vrijheid een stuk of 40 zenders (die er niet eens waren op de kabel) programmeren.

Het was tevens de tijd (jaren '80), vertelt Opa (41), dat je inschakelde en na 2 seconden beeld&geluid had.

Dat je met je afstandsbediening (magisch!) met je up-en downtoetsjes pijlsnel door de zenderlijst kon bewegen. Realtime! Niet steeds 7 seconden wachten op de volgende zender, nee, knallen! BAM! BAM! BAM!

Qua bediening is het eigenlijk niet beter geworden in de afgelopen 20 jaar. 

Toen had je ook nog niet dat je oude moeder per ongeluk van HDMI1 naar EXT1 heeft geswitched en met geen mogelijkheid meer beeld krijgt, ook niet na aan/uitzetten etcetec

Ik word te oud...

Reputatie 7
Badge +8
te oud, ojee :D

Reputatie 1
Badge
Allart schreef op ‎03-12-2013 "Wel werd mij duidelijk dat dit niet van vandaag op morgen zal worden gerealiseerd, maar zo het nu ilijkt n het komende half jaar. Weet dat het eraan zit te komen, zodra ik meer details heb, laat ik dit jullie uiteraard weten."  

 

Ik was benieuwd of er misschien per ongeluk al weer wat nieuwe informatie beschikbaar was?

 

Het is niet fijn om telkens '70' voor je TV zender in te moeten vullen.

Het is onhandig om te zoeken naar de HD kanalen om programma's op te nemen.

Het is een RAMP om met de ITVOnline app naar kanaal 700+ te scrollen om vervolgens te programmeren.

 

Misschien ook een idee om, als de zendervolgorde toch wijzigt, RTL 8 (HD) en Net5 (HD) met elkaar van plek te laten wisselen, zodat RTL 8 (HD) op een logischer positie terecht komt?
Reputatie 4
Badge +3
Nog beter idee: waarom kan niet iedereen gewoon zelf de volgorde bepalen, zoals in het analoge tijdperk heel normaal was?

Reputatie 7
Badge +16
Zoiets als serieopnemen? Dat kan al.

Reputatie 5
Badge +4
Het zou fijn zijn als Nederland 1 HD op kanaal 1 enz. zou zitten.

Nog fijner zou het zijn als je in de Persoonlijke Zenderlijst de volgorde van de zenders kon bepalen. Zo zou ik eerst alle HD-zenders als eerste plaatsen, daarna al mijn favoriete zenders en daarna bijna alle overige TV-zenders. Dat kan nu helaas niet! Belachelijk, bij een Humax STB kan dat wel:@

Dit is echt een zinnig idee
Indeed

Reputatie 5
Badge +4
Af en toe wil ik 's oriënterend zappen: lekker relaxed blindelings alle kanalen afgaan om te kijken wat er te zien is en zo ontdek je nog 's wat:-) Kunnen de radiokanalen worden gescheiden van de TV-kanalen?! Nu is het zo dat je tijdens het TV-kanalen zappen ineens de radiokanalen tegenkomt. Die moet je dan allemaal doorzappen om weer bij de TV-kanalen uit te komen. Natuurlijk kun je dan met de cijfertoetsen en dergelijke gaan werken maar dan moet je weer op de afstandsbediening gaan letten en da’s niet meer relaxed zappen! Er zit alvast een schakeltoets Radio op de afstandsbediening om naar de radiokanalen te schakelen.

Reputatie 6
Badge +7
Beste Allart,

Begin december 2013 heeft u gemeld dat ze hier mee bezig waren maar nog niet helemaal duidelijk was hoe het eruit zou gaan zien en wanneer het zou gaan plaats vinden.

We zijn nu bijna 5 maanden verder, is er misschien nu al iets meer duidelijkheid over wat u met ons kunt delen?

Reputatie 7
Badge +12
Ik ga dit voor je navragen, Dreetje, zodra ik antwoord heb gekregen laat ik het weten. 

Reputatie 4
Badge +5
Zou wel heel handig zijn, als de HD zenders vanaf 1 staan,

of een eigen volgorde kunnen bepalen.

Reputatie 7
Badge +12
Ik heb inmiddels antwoord gekregen, helaas kan ik jullie nog niet helemaal blij maken (wel een beetje hoop ik). Men heeft binnen KPN nog steeds de intentie om de zendervolgorde zo snel mogelijk aan te passen, maar helaas kan ik er nog geen datum aan verbinden. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn laat ik het jullie uiteraard direct weten. 

Reputatie 6
Badge +7
Allart bedankt voor de informatie.

Wel teleurstellend dat het allemaal zo lang moet duren maar daar kunt u niks aan doen.

Tsja.......ene Allard van KPN leest dit topic al sinds ‎29-10-2012 mee.

Ik snap de REDEN dat het niet veranderd wordt ook nog steeds niet. Is dat voor de mensen die geen HDTV hebben? Hoe groot is die groep nog? En die kijken toch voor het grootste deel via kabel of antenne?


 

 

 

Reputatie 7
Badge +16
Vitriool, naast kabel of antenne zijn er helaas nog een grote groep Interactieve TV gebruikers die geen HD kunnen ontvangen. Over het verplaatsen van de HD zenders: Allard zal hier vast niet alleen over gaan.

Reputatie 7
Badge +12
Was het maar waar, Giant... :D Maar er gaan inderdaad meer mensen over dit soort veranderingen en om zoiets goed te laten verlopen is helaas wat tijd nodig. Ik hoop jullie snel weer te kunnen verblijden met nieuws... 

Reputatie 6
Badge +7
Ik denk ook dat het te maken heeft dat er een groep mensen die nog steeds geen HD kunnen ontvangen omdat hun aansluiting daar niet geschikt voor is.

Maar als KPN slim is zetten ze de HD zenders voor glasvezel klanten alvast wel op juiste plaats waar ze anno 2014 thuis horen.

Ik denk dat de enige manier om de KPN in beweging te krijgen is om het steeds onder de aandacht te brengen en dat het een grote wens is van het merendeel van de klanten.

Reputatie 4
Badge +3
Mijn favoriete oplossing voor dit 'probleem' zou zijn: maak het mogelijk om zelf de volgorde te bepalen, zoals in het analoge tijdperk volstrekt normaal was. Dan maakt het ook helemaal niet uit dat nog steeds een aanzienlijk deel van de kijkers géén HD tv heeft.

Reputatie 7
Badge +16
Goed idee Laserbean3, alleen zit het technisch iets anders in elkaar als in het analoge tijdperk.

Reputatie 4
Badge +3
Precies. Nu is het helemáál een fluitje van een cent, kwestie van één extra tabelletje.

Reputatie 1
Badge
Het is waarschijnlijk zeer simpel te programmeren of te realiseren maar voordat je zo'n logge instelling als KPN zover hebt??

Reageer