Oproep voor verplaatsing HD zenders!

  • 6 oktober 2012
  • 278 reacties
  • 18128 keer bekeken

Reputatie 2
Nu het merendeel van de gebruikers beschikt over HD (heeft onderzoek aangetoond) lijkt het me zinvol om de HD zenders op de plek te zetten van de SD zenders, dus Nederland1 HD op 1 en Nederland1 SD op 701.

Wat is de reden hiermee te wachten???


278 reacties

Ja, dat begrijp ik ook niet. B.v. bij Ziggo gebeurt dat automatisch als je TV-ontvanger geschikt is voor HD. Daar hebben zowel de standaard SD- als HD-kanalen een "hoger" kanaalnummer en afhankelijk van het type ontvanger (wel of geen HD) worden er dan een soort van snelkoppelingen van de hoge nummers naar de onderste nummers (1 t/m 15 of zo) gemaakt. Dus met een HD-toestel heb je dan altijd de gangbare HD-kanalen op de laagste nummers zitten.

Waarom kan KPN ook zoiets niet doen, of op z'n minst gebruikers de mogelijkheid bieden zelf de kanalen in te delen?

Reputatie 2
Het handmatig kunnen aanpassen van de zenderlijst zal wel een major issue zijn en niet zo eenvoudig te programmeren, maar als KPN vandaag besluit om Nederland 1 HD op 1 te zetten en Nederland 1 SD op 701 lijkt het me dat dat snel kan worden ingevoerd, nu zitten al die HD gebruikers steeds 3 cijfers in te toetsen, en dat voor een steeds kleiner wordende groep SD kijkers.

Ik weet dat er wat mogelijkheden zijn het wat makkelijker te maken maar dat zijn allemaal lapmiddelen, de oplossing is alle HD zenders vanaf 701 te veranderen in vanaf 1, in ieder geval de gangbare zenders zoals Nederland 1,2,3, de RTL zenders en de SBS zenders.

Ik zou graag willen weten of dit op korte termijn in de planning staat.

Op korte termijn staat alleen in de planning dat je je abonnementsgeld weer moet betalen ;)

Oh, ik postte net hetzelfde in een ander topic voordat ik deze zag staan.

Onnodig te zeggen dat ik me aansluit: belachelijk om vanaf 701 te beginnen.

Reputatie 2
Wat is zo jammer vind is dat er geen reactie van KPN op dit bericht komt, al geven ze maar even aan dat het in groep wordt gegooid of dat ze ermee bezig zijn, helaas niets...............

Inderdaad, jammer dat KPN geen antwoord geeft. Zo lijkt het erop alsof men wel beseft dat er iets heeeel onlogisch aan de hand is ( andere leveranciers hebben dit euvel namelijk niet) , maar men niet weet wat men er aan moet dioen...

nog niks....

Reputatie 7
Badge +12
Beste bezoekers,

Dank voor alle berichten, uiteraard lezen wij mee met jullie waardevolle suggesties en bieden wij deze  graag aan bij diegenen die deze beslissing binnen onze organisatie nemen. Hoe meer reacties wij op dit onderwerp ontvangen, des te beter!

Vriendelijke groet,

Allart

Reputatie 1
Badge
Dank voor het meelezen. Het zou erg prettig zijn wanneer de HD zenders op de logische plaats zitten. Het verbaasde mij dat de HBO zenders er bijvoorbeeld midden tussen zitten. Wanneer je de HD lijst selecteert in de EPG is de volgorde echt onlogisch geworden met HBO bovenaan.

Verder moet je inderdaad continue 3 cijfers indrukken en aangezien er op de afstandsbedieing ook toetsen boven de cijfers zitten, druk je vaak blindelings verkeerd. Bij exact dezelfde Motorola ontvanger in Denemarken bij iptv van SE.dk is een aanpassing van de volgorde van de zenders in de zenderlijst mogelijk. Bovendien ligt de daar geleverde afstandsbedienig handiger in de hand en is er een draadloos toetsenbord voorhanden om te kunnen internetten met de Motorola kastjes.

De zenderlijst wordt daar net als hier centraal opgeslagen want als je de volgorde bewerkt is deze meteen in alle 3 de ontvangers aangepast. Technisch is er dus op de Motorola kastjes geen beperking. De enige beperking die ik kan bedenken is dat KPN in Nederland zichzelf een beperking heeft opgelegd...

Reputatie 1
Badge
Ik zal deze weer eens leven inblazen.

Goed dat KPN meeleest, maar wat is de reactie? Staat het op de planning van KPN?

Overigens kan ik de zenders 1 t/m 7 niet eens meer selecteren.....

ook niet met zenderlijst "alles".  Waar zijn ze gebleven?

Dan hebben ze het tegenwoordig over 4k OLED tv's...

De meeste mensen hebben toch al wel een HD tv.

Bij KPN is de standaard nog steeds SD.

Ik zou voorstellen HD kanalen t/m 200

HD 3d kanalen t/m 400

Super HD (4K) kanalen t/m 600

Super HD (4k) 3d kanalen t/m 800

SD kanalen ergens boven de 900 (of 950).

Reputatie 2
Badge +1
Jij gaat al weer een stap verder.

Er moet gewoon een stukje software gemaakt worden.

Als je de ontvanger aalsluit  eerste keer met de op merking [keuze]

HD of Sd dan kun je als gebruiker dan zelf kiezen.

En het wiel hoeft niet opnieuw worden uitgevonden, daar de Satelliet ontvangers de keuze meestal

al hebben.

En het word wel eens tijd dat KPN een keer met de tijd mee gaat

Reputatie 2
Topic staat al een behoorlijke tijd open, laatste reactie is alweer van lang geleden. Ben benieuwd of er al plannen zijn m.b.t. de zender indeling. Begin 2014 ga ik (weer) over naar KPN Glas, en stiekem hoop ik dat 1 dan gewoon NL1 HD is, en dat ik niet steeds naar 701 etc hoef te zappen......

Reputatie 4
Badge +5
En sommige klanten in mijn omgeving dachten dat zij Ned. 1 op 1 in HD keken,

en RTL 4 in HD op 4 echt raar mijn buren ook.

Reputatie 4
Badge +5
vervolg, omdat de kwaliteit al goed was voor hun met een full hd TV.

Reputatie 4
Badge +5
KPN is met een nieuwe website bezig, volgens de nieuwe zenderlijst

staan de HD zenders vanaf 1 geprogrameerd zie link.

http://beta.kpn.com/prive/televisie/interactieve-tv/zenders.htm

Reputatie 4
Badge +4
Betwijfel of die laatste aanname helemaal correct is... discovery is ook HD maar er staan wel enkele zenders tussen.... vermoed dat het HD tekentje gewoon een aanduiding is dat de zender ook in HD beschikbaar is, maar nog gewoon elders in de lijst staat. Maar hoop natuurlijk wel mee dat HD op 1 komt :-) 

Reputatie 5
Badge +6
Zou best mogelijk zijn dat men kiest voor een systeem waarbij je aangeeft of je voortaan alle (beschikbare) zenders in HD of in SD wilt bekijken. Het kanaalnummer blijft dan voor beide mogelijkheden gelijk en de TV-tuner/ontvanger kiest welke stream doorgegeven gaat worden.

Reputatie 4
Badge +3
Nog fijner zou zijn als je de zendervolgorde helemaal zelf kan bepalen. Zoals het bij analoge tv standaard was. En dat is (dus) helemaal niet ingewikkeld. Uiteindelijk zijn er toch maar zo'n twintig zenders of zo die je echt kijkt (en misschien nog wel veel minder). 

 

 

Reputatie 7
Badge +16
Ik vind het ook raar dat Nederland de enige is die geen HD toevoegt aan het logo. Zo kan je nooit zien of een zender in HD is ;)

@denvug_ams: in het lijstje wordt alleen maar aangegeven dat Ned1 ook via HD en b.v. ook via Digitenne beschikbaar is. De combinatie die jij maakt zou ook in kunnen houden dat Ned1 via Digitenne in HD beschikbaar is, en dat gaat (voorlopig nog) niet gebeuren. Kortom uit dat lijstje kun je niet opmaken dat de HD-zenders op 1 en volgend gezet gaan worden. En verder: het is een bètasite voor gebruik binnen KPN; wellicht dat op de definitieve site het lijstje aangepast is.

Elders op dit forum wordt informeel gesproken over iPTV 3.0, waarbij de kwaliteit voor mensen met voldoende bandbreedte (lees glasvezel) op een hoger niveau gebracht zou gaan worden door zowel SD als HD streams met hogere bandbreedte door te geven (voor HD wordt over 16 Mb/s gesproken). Wellicht dat dan ook onze wens in vervulling gaat, maar dan nog alleen voor glasvezelklanten.

@Giant: als je alleen aan het logo kunt zien of een uitzending in HD is vrees ik voor de kwaliteit van je ogen. Het systeem van KPN is dan zo gek nog niet, je kunt aan het kanaalnummer zien of je een HD-zender hebt of niet :@

Verder wil een HD logo ook niet veel zeggen. Veel programma's die op een zender-met-HD-logo worden uitgezonden zijn nog helemaal niet in HD. Veel mensen kan het ook niet schelen of iets in HD is of niet, ze zien niet of nauwelijks verschil. Dat was destijds met de invoering van kleuren-TV wel anders, dan zag je het meteen en toen wilde ook iedereen zo snel mogelijk een kleuren-TV hebben, ondanks dat nog veel programma's in zwart-wit waren. Bovendien veel mensen hebben tegenwoordig een HD-TV en denken dat ze daarmee ook altijd HD kijken. Maar juist omdat zo weining mensen het verschil tussen SD en HD zien zijn veel TV-zenders nog niet heel actief bij het vervangen/aanpassen van hun opname-apparatuur, beetje **bleep**-en-ei-probleem dus.

En ik zag hierboven iets over zenders in 3D: dat lijkt me een gepasseerd station. Zelfs de BBC is gestopt met 3D-uitzendingen. 3D is iets voor films via BlueRay-spelers. 4k is nu het toverwoord ...

Reputatie 7
Badge +16
@Henk2304 ik zei het met een veelzeggend knipoogje...

Zo ook opgevat en beantwoord ... Maar het vormde wel de aanleiding tot mijn - hopelijk - meer inhoudelijke beschouwing...

Reputatie 7
Badge +16
En dat was mijn 100e kudo, bedankt!

Reageer