Vraag

Schandalig nog geen HD Duitse zenders

  • 21 mei 2017
  • 27 reacties
  • 919 keer bekeken

Zenderwijziging wederom zonder toevoeging van HD zenders ARD -
ZDF enz.
Leven wij in een pre historisch tijdperk? Mijn leven lang kijken wij hier aan de grens van Duitsland, naar de Duitse TV. En weer geen toevoeging van het HD pakket, het lijkt wel indien ik naar de Duitse TV kijk of er nog een antenne op het dak staat zo slecht is het beeld.
Of komt het omdat er geen Engels gesproken wordt, de vreemdste zenders worden HD maar ho maar indien er Duits gesproken wordt. KPN, in Europa wordt meer Duits dan Engels gesproken hoor!!
Ik heb jarenlang een abonnement bij de KPN, maar nu wordt het tijd om te gaan verkassen naar Zigo!
Echt schandalig.

27 reacties

Reputatie 7
Badge +9
Goedemiddag baud ik ben het daar ook mee eens. De klanten zijn daar ook al een hele tijd geleden mee bezig geweest. Maar ze zij bezig met HD op 1 te zetten misschien komt het er nog van?
Reputatie 7
Badge +19
Zenderwijziging wederom zonder toevoeging van HD zenders ARD -
ZDF enz.
Leven wij in een pre historisch tijdperk? Mijn leven lang kijken wij hier aan de grens van Duitsland, naar de Duitse TV.
Ik ben het ermee eens, ARD en ZDF mogen ze van mij ook wel eens in HD gaan leveren. En weer geen toevoeging van het HD pakket,HD pakket hebben we allang niet meer. Aan het begin toen we nog net HD hadden bij KPN, hadden ze een HD pakket. En deze komt gelukkig niet meer terug. Ik heb jarenlang een abonnement bij de KPN, maar nu wordt het tijd om te gaan verkassen naar Ziggo! Echt schandalig.Ik hoop echt dat KPN hier eens wat mee gaat doen.
Reputatie 7
Badge +21
Hoi @Boud, welkom op het forum! Ik kan me voorstellen dat je de Duitse zenders graag in HD kwaliteit wilt zien. Op dit moment zijn er helaas nog geen concrete plannen om de zenders in HD door te gaan geven. Ik geef je wens in ieder geval intern door, hoe meer feedback we hierover doorgeven hoe duidelijker wordt dat onze klanten de zenders graag in HD willen zien!
Reputatie 7
Ze moeten inmiddels het kantoor niet meer in kunnen van de hele stapel verzoeken voor HD voor ARD en ZDF. 😉
Reputatie 7
Badge +9
Goedeavond peterG ik ben daar helemaal met je eens ik begrijp waar om niet. Maar het zal? ?
Reputatie 7
Badge +19
Hoi @Boud, welkom op het forum! Ik kan me voorstellen dat je de Duitse zenders graag in HD kwaliteit wilt zien. Op dit moment zijn er helaas nog geen concrete plannen om de zenders in HD door te gaan geven. Ik geef je wens in ieder geval intern door, hoe meer feedback we hierover doorgeven hoe duidelijker wordt dat onze klanten de zenders graag in HD willen zien! @Erik_Hoeveel moeten jullie er nog hebben? En hoeveel topics zijn er hier al voor aangemaakt over deze onderwerp? Het moet inmiddels nou wel duidelijk zijn dat de meerderheid van de klanten die ARD en ZDF in HD willen hebben. Ik zou zeggen: "We nemen het mee op 4 juli". We vinden nu wel dat de klanten er genoeg hebben op gewacht. Luister naar de klanten. Wat die hoge heren van KPN ook beslissen, interesseert me geen reet! Want hun willen alleen maar meer geld in hun zakken hebben! 😠 Ik zou willen dat die webcarespecialisten meer zeggenschap zouden krijgen, omdat wij klanten met jullie communiceren. Want jullie geven dit wel door, maar wordt er überhaupt er wel iets meegedaan? Ik vraag het me af. Die afdeling doet volgens mij gewoon waar ze zelf zin in hebben. 😠 Snap je dat ik daar soms zo moedeloos van wordt? Maak jullie dan eens een topic aan, met wat we willen zien in de zenderwijziging. En waar dan de meeste vraag naar is, zet dan die zender in het nieuwe zenderwijziging van juli 2018. Ik hoop jou zo genoeg informatie te hebben gegeven. :8
Reputatie 2
Badge +3
Als je dicht genoeg bij de duitse grens woont,verblijft dan kun je met een ontvanger, uiteraard niet van kpn, via digitenne
Wel alle Duitse zenders in HD danwek 4K ontvangen.
Reputatie 7
Het moet inmiddels nou wel duidelijk zijn dat de meerderheid van de klanten die ARD en ZDF in HD willen hebben.Ik denk dat je je vergist. Je bedoelt dat een aantal forumbezoekers hebben aangegeven dat ze de Duitse zenders graag ik HD willen, ik ook. 't Zou mij niets verbazen al de overgrote meerderheid van de KPN-klanten nooit naar die zenders kijkt (KPN weet ongetwijfeld hoeveel mensen er naar die zenders kijken, voornamelijk in het oosten vermoed ik, kom ik zelf ook vandaan) en dus ook geen behoefte heeft aan HD-varianten.
Zoals ik al vaker heb aangegeven interesseert een groot deel van de KPN-klanten HD überhaubt (!) niet. Ik ken vrijwel niemand die de moeite neemt om 701 of 661 te kiezen ipv. 1, omdat ze het niet weten, omdat ze nauwlijks verschil zien, omdat ze het teveel moeite vinden of omdat het ze sowieso geen bal uitmaakt.
Er zijn dus niet zo veel HD-kijkers en niet zoveel Duitsland-kijkers; voeg dat samen en dan begrijp je dat er buiten ons forumbezoekers niet zoveel belangstelling is voor ARD HD en ZDF HD. Jammer maar helaas.
Daarom ook vind ik het woord "Schandalig" in de titel van dit topic nogal tendentieus.
Reputatie 7
't Zou mij niets verbazen al de overgrote meerderheid van de KPN-klanten nooit naar die zenders kijkt (KPN weet ongetwijfeld hoeveel mensen er naar die zenders kijken, voornamelijk in het oosten vermoed ik, kom ik zelf ook vandaan) en dus ook geen behoefte heeft aan HD-varianten.Ik denk dat je hier het kip en ei principe over het hoofd ziet. Men wíl wel kijken, maar zodra men de SD kwaliteit ziet, dan kijkt men niet meer. De SD kwaliteit bij KPN van deze zenders is namelijk ook nog eens zichtbaar slechter dan de SD kwaliteit bij Ziggo.
Door de slechte kwaliteit heb ik ze ook niet in mijn favorietenlijst staan. Als ik ze kijk, meestal live evenementen, dan gebruik ik kabelontvangst. Wel helaas SD.
Reputatie 7
Ik vermoed zo maar dat je de taalbarrière onderschat, iets waar b.v. de BRT-zenders geen last van hebben. Wie leert er tegenwoordig nou nog Duits op school? En dan nog, heb je het tweede deel van m'n post gelezen? HD is voor veel mensen geen issue.
Reputatie 7
Ik vermoed zo maar dat je de taalbarrière onderschat
HD is voor veel mensen geen issue.Tja, hier heb je toch wel 2 goede punten.
Bij de plaatselijke snackbar heeft men sinds kort KPN i-TV met een 32" TV. Dacht gisteren daar een HD kanaal op te zien. Maar zag toen op de ontvanger maar 1 cijfer...
Reputatie 7
Badge +19
Maar zag toen op de ontvanger maar 1 cijfer...1 cijfer? 😛 dat zie ik ook op me ontvanger, maar het HD-lampje brandt bij mij hoor. :D:P
Reputatie 7
Hmmm, daar heb je een punt 😛 Ik zal voortaan op het hd-lampje letten...
Reputatie 7
Badge +19
Hmmm, daar heb je een punt 😛 Ik zal voortaan op het hd-lampje letten... Alle tv-ontvangers hebben dat, behalve de 4K ontvangers. 🙂
Reputatie 7
Bij mij brandt het HD-lampje niet bij 1. Alleen bij 701 en hoger 😞
Reputatie 7
Badge +19
Bij mij brandt het HD-lampje niet bij 1. Alleen bij 701 en hoger :(Ik ben al omgezet naar HD vanaf 1 🙂
Reputatie 7
Badge +16
BRT=VRT
Geen idee waarom trouwens ARD en ZDF (en WDR) niet in HD worden doorgegeven, temeer omdat de publieke zenders van de andere omringende landen wel in HD worden doorgegeven (België en Groot Brittannië)
Reputatie 7
Wer versteht den Heut 'zu Tage noch genügend Deutsch damit er eine Sendung etwas folgen kan?
Reputatie 5
Badge +7
Joehoe, Iche!
Reputatie 7
Dass freut mich.;)
Reputatie 1
Een dikke onvoldoende voor KPN als het gaat om luisteren naar klanten
Reputatie 3
Badge
Als je dicht genoeg bij de duitse grens woont,verblijft dan kun je met een ontvanger, uiteraard niet van kpn, via digitenne
Wel alle Duitse zenders in HD danwek 4K ontvangen.

En als je niet dicht bij de grens woont een schoteltje met ontvanger kopen.
Alle Duitse publieke tv zenders zijn gratis in HD te ontvangen.
En, hier off-topic 😃 met eenmalig wat extra kosten zijn ook heel veel Engelse zenders gratis te ontvangen
Reputatie 7
Badge +19
Ik denk zal deze topic weer eens wakker maken, want het is toch apart dat we nog steeds niet ARD en ZDF in HD hebben. Want ik heb via me buurvrouw de Ziggo GO app, i.v.m. Game Of Thrones, en ik kijk even naar ARD HD, nou... ik zie het verschil echt wel hoor. Dus, KPN kom nou eens op met die 2 Duitse zenders in HD!
Reputatie 7
Mee eens!
Eerder in dit topic: Ze moeten inmiddels het kantoor niet meer in kunnen van de hele stapel verzoeken voor HD voor ARD en ZDF. ;)
Reputatie 7
Badge +9
Ook ik ben hier mee eens HD duitse zenders

Reageer