smart tv aansluiten

  • 1 mei 2015
  • 2 reacties
  • 6581 keer bekeken

Hallo,

Ben sinds een paar weken in het bezit van een Akai 3332 smart tv.

We krijgen hem niet aangesloten op de interactieve netwerken van KPN.

We hebben het eerst draadloos geprobeerd , dat lukte niet .

Nu is hij aangesloten op een kabel via een ICIDU Broaband Router en Switch 283645

Nu heb ik wel internet maar geen tv.

Sluit ik de kabel anders op de router aan dan moet dan heb ik TV en geen internet !

Wie o wie kan mij helpen ?

Hobbyglas


2 reacties

Reputatie 7
Een TV sluit je allereerst via een HDMI-kabel aan op een iTV-ontvanger. Die ontvanger moet worden aangesloten op de ExperiaBox (modem/router), doorgaans in je meterkast. Daarvoor gebruik je de meegeleverde netwerkkabel (wit met gele stekkertjes). Voor het gebruik van je smart TV-functies moet je een extra netwerkkabel op je TV aansluiten. Daarvoor kun je via KPN gratis een switch krijgen (ff KS bellen of w8en todat een Webcare Specialist dat voor je oppakt). Je koppelt de netwerkkabel dan los van je iTV-ontvanger en sluit die aan op de switch. Vervolgens sluit je ook de iTV-onvanger via een korte netwerkkabel aan op de switch en tenslotte sluit je de netwerkaansluiting van je TV via een tweede korte netwerkkabel ook aan op de switch.

Als je TV over Wi-Fi beschikt kun je de bestaande netwerkkabel tussen ExperiaBox en iTV-ontvanger gewoon laten zitten en je TV via Wi-Fi aan je ExperiaBox koppelen. Daarvoor heb je de Wi-Fi-naam (SSID) en w8woord nodig (staan standaard 8erop je ExperiaBox). Je hebt dan geen switch nodig.

Het gebruik van een eigen router is doorgaans niet aan te bevelen, daarvoor moet je wel behoorlijk veel technische netwerkkennis hebben (je moet oa. die router in bridge modus zetten) en dan nog zijn er vaak problemen met iTV. Een eigen router ipv. de ExperiaBox wordt al helemaal een probleem, zeker voor iTV en vaste telefonie. Als je een eigen switch wilt gebruiken moet die IGMP snooping ondersteunen anders gaat 't ook niet werken.

Hallo Henk,

Op aan raden van je advies heb ik inmiddels  een kasjet bij de KPN aangevraagd , wordt volgende week geleverd en dan maar hopen dat het goed komt !

 Bij deze mijn onuitsprekelijke dank, ben al  zeker 4 weken bezig , dan met het een en dan met het ander , die zegt dit en die weer dat , je wordt er gek van .

Dus nogmaals mijn dank.

Hobbyglas

Reageer