Vraag

Statement en FAQ nav kort geding KPN - FOX

  • 29 juli 2016
  • 0 reacties
  • 7855 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +21
Officieel statement:

De voorzieningenrechter heeft vanmiddag uitspraak gedaan in een rechtszaak tussen KPN en Eredivisie Media & Marketing C.V., dochtermaatschappij van Fox Entertainment Group (‘Fox’), het bedrijf dat de uitzendrechten exploiteert van o.a. de live wedstrijden van de Eredivisie en de KNVB beker.

KPN is naar de rechter gestapt omdat we het niet eens zijn met de nieuwe voorwaarden die Fox aan KPN wil opleggen voor doorgifte van de FOX Sports zenders. Deze voorwaarden gaan gepaard met significante prijsverhogingen en gelden niet voor alle andere aanbieders, wat ingaat tegen de eerdere toezegging van Fox om niet te discrimineren tussen verschillende aanbieders.

In zijn vonnis heeft de voorzieningenrechter KPN helaas niet in het gelijk gesteld. De voorzieningenrechter oordeelt dat het verschil in contractduur van Fox met verschillende aanbieders niet betekent dat Fox iedereen dezelfde voorwaarden moet aanbieden. Of de contractverschillen tussen de aanbieders oneerlijk zijn, is hiermee volgens de rechter (nog) niet gezegd. De rechter meldt ook in zijn vonnis dat toezichthouder ACM zich hier mogelijk over gaat uitspreken.

ACM heeft afgelopen woensdag aangegeven onderzoek te doen naar de handelswijze van FOX en heeft FOX gevraagd in de tussentijd consumenten hiervan niet de dupe te laten worden.

KPN blijft bij het standpunt dat we het niet juist vinden om alle klanten te confronteren met prijsverhogingen voor de doorgifte van live-voetbalwedstrijden, terwijl slechts een deel van de klanten bereid is hier voor te betalen. Daarom zullen we al onze juridische opties goed bestuderen.

Tegelijkertijd zal KPN zijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat de FOX zenders beschikbaar blijven voor die klanten die dat willen, tegen een redelijk tarief.

KPN is voorstander van zoveel mogelijk keuzevrijheid voor klanten, dat wil zeggen een goed basispakket tegen een aantrekkelijke prijs en daarnaast zoveel mogelijk vrijheid om zelf het TV-aanbod samen te stellen.


FAQ

Q: Wat betekent de uitspraak voor mijn abonnement?
A: Tot 1 augustus betekent dit niets voor klanten die op FOX Sports geabonneerd zijn. Voor de periode na 1 augustus kunnen we je dat op dit moment niet garanderen. We doen de komende tijd ons uiterste best om er voor te zorgen dat je ook na die periode gewoon de zenders van FOX Sports kunt bekijken.

Q: Komt FOX Sports straks in mijn basispakket?
A: Wij vinden het op dit moment niet in het belang van onze klanten om FOX Sports 1 in het Basispakket op te nemen. We zullen ons dan ook in blijven zetten om dit te voorkomen.

Q: Wanneer is er meer duidelijk?
A: We streven er naar om voor de start van de Eredivisie op 5 augustus meer duidelijkheid te kunnen geven.

Q: Wat gebeurt er met mijn Goal Alert?
A: We streven er naar om voor de start van de Eredivisie op 5 augustus meer duidelijkheid te kunnen geven.

This topic has been closed for comments