Beantwoord

TCM Nederland stopt op 1 januari 2014

  • 4 oktober 2013
  • 2 reacties
  • 7111 keer bekeken

Turner Classic Movies (TCM) is vanaf 1 januari niet meer bij Nederlandse tv-aanbieders te bekijken. Eigenaar Turner Broadcasting Systems trekt de stekker uit de Nederlandse versie van het filmkanaal.

Dat blijkt uit een voorlopige aankondiging die Turner Broadcasting Systems – onderdeel van het grote Amerikaanse mediabedrijf Time Warner – aan Nederlandse tv-aanbieders heeft gestuurd. Deze week maakte het Belgische telecombedrijf Belgacom bekend dat men de Nederlandse versie van TCM vanaf 1 oktober uit het zenderaanbod verwijderd. Hiervoor komt bij Belgacom het filmkanaal TNT – eveneens eigendom van Turner – als vervangende tv-zender terug.

Geen directe vervanging

Er komt geen directe en automatische vervanging voor de Nederlandse versie van TCM. Dat betekent ook dat de Europese versie van TCM niet als vervanging door Turner Broadcasting Systems wordt voorgedragen. Deze versie komt in de Benelux dan ook niet beschikbaar. Als een Nederlandse tv-aanbieder – net als Belgacom – TNT als vervangende zender wil gaan aanbieden, dient men een nieuwe distributieovereenkomst voor de doorgifte van TNT te bereiken. TCM wordt in Nederland door veel – maar zeker niet alle – aanbieders in aanvullende zenderpakketten doorgegeven.

Geschreven door: Jarco Kriek van TotaalTV
icon

Beste antwoord door denvug_ams 4 oktober 2013, 10:19

Tijd dus voor TNT HD op kanaal 302??? of FOX HD op kanaal 14

Bekijk origineel

2 reacties

Reputatie 4
Badge +5
Tijd dus voor TNT HD op kanaal 302??? of FOX HD op kanaal 14

Beste denvug_sms

IK heb hier geen zeggenschap over. Maar ik zou het ook een idee vinden. Ik vind zo enzo het HD-pakket magertjes is. Want UPC heeft een groot HD aanbod. Ik hoop dat KPN daar ook eens mee komt. Er zijn HD-kanalen genoeg! Maar ja, KPN heeft er misschien nog geen kaas van gegeten. Ze zijn alleen nog maar met die 4G aan het promoten of wat. Dan komt I-TV weer denk ik.

Reageer