Beantwoord

TV5 Monde verdwijnt per juli 2018

  • 15 mei 2018
  • 392 reacties
  • 20492 keer bekeken

Reputatie 3
Badge
Graag zien wij dat TV5 Monde niet verdwijnt bij KPN. Hoe zouden we dat voorelkaar kunnen krijgen?
icon

Beste antwoord door Marina_ 4 juli 2018, 21:07

Hoi Edith Marie en anderen. Wanneer je dagelijks Frans spreekt is het kijken naar TV5 een leuke oefening. Zoals je kunt lezen in dit Topic zijn er veel klanten die deze mening met je delen over het verdwijnen van TV5 en daarmee de programma's die op deze zender worden uitgezonden.

Dit jaar gaat het niet worden teruggedraaid, maar voor de toekomst sluit ik dit niet uit. Hoe meer vraag er naar een zender is, des te groter is de kans dat het in één van onze pakketten wordt opgenomen. We kijken elk jaar naar de zenderpakketten en hoe we deze zo goed mogelijk op de wensen van onze klanten kunnen toespitsen. Hierbij wordt gekeken naar de kijkcijfers. Hoe zeer de zender ook gewaardeerd wordt door jou en de andere mensen in dit topic, uit die cijfers is naar voren gekomen dat het niet rendabel was om deze zender te kunnen blijven aanbieden.

Vanaf 18 juli bieden we France2 aan. Misschien is het programma aanbod niet wat je gewend bent, maar misschien wel de moeite waard en alsnog een leuke oefening om jouw vaardigheid te verbeteren.

*Admin: aangevuld met algemene informatie
Bekijk origineel

392 reacties

Reputatie 7
Niet helaas. De beslissing is genomen en alleen als er komend seizoen weer veel belangstelling voor die zender is zou die er bij de volgende ronde (juli 2019) weer bij kunnen komen. Maar als ik kijk naar de "storm van protest" tegen het verdwijnen van b.v. Brava, vorig jaar, en het feit dat die er nu toch niet weer is bijgekomen, geef ik je weinig kans dat TV5 er volgend jaar weer bijkomt. 't Is niet anders.

Admin: samengevoegd met bestaande topic.
Reputatie 3
Als de KPN het tarief met €3.50 p.m. achteloos verhoogt, en even achteloos een kwaliteits-zender als TV5 monde uit het pakket gooit zonder echte onderbouwing, beschouw ik dat als een echte schande,.
De consument staat vanzelfsprekend machteloos en blijft zitten met een oneindige rij volstrekt onbruikbare flut-kanalen waar niemand ooit naar kijkt en alleen aan zenderlijsten worden toegevoegd omdat ze goedkoop ingekocht kunnen worden en omdat het zo interessant staat.
De werkelijke statistische-correlaties om zenders te verwijderen blijven vanzelfsprekend geheim...

Zoals ik al eerder opmerkte: TV5 monde uit het pakket? Een schande!
Reputatie 3
Badge
Ben het hiermee eens. De manier waarop KPN met de samenstelling van het zenderpakket omgaat is erg frustrerend. De laatste jaren zijn een aantal kwaliteitszenders zonder vorm van overleg uit het pakket verwijderd, o.a. BBC4, Brava, en nu TV5. en het aantal pulpzenders neemt toe. Het lijkt erop dat er alleen naar kijkcijfers en naar kosten wordt gekeken en niet naar klantwaardering .Enige inspraak van de klant zou toch op zijn plaats zijn. Ik zou KPN willen oproepen hier eens een echt klantenonderzoek aan te wijden.

Wim
Reputatie 7
... en blijft zitten met een oneindige rij volstrekt onbruikbare flut-kanalen waar niemand ooit naar kijkt ...

Het lijkt erop dat er alleen naar kijkcijfers en naar kosten wordt gekeken

🤔
Reputatie 4
Badge +3
Er is altijd nog de mogelijkheid TV5 (en vele andere Franse zenders) via de satelliet te bekijken, Geen abonnement nodig, alleen aanschaf van de apparatuur, voorzover nodig.
Schandalig zomaar tv5 momde weg ook brava trouwens een goede kwaliteit zemfer
Wel eztra betaken en alleen rekening met het geld
Geen enkele insoraak dat noemen ze klantvriendelijk
Krijgen we duitse zenders voor terugvwaar we niet om vragen dan houden we alleen nog de rotzendets van nederland over
Reputatie 7
Badge +10
Het blijft toch apart dat de roep om bepaalde zenders te behouden altijd samen schijnt te moeten gaan met het afkraken van andere zenders.
Overigens vind ik ook dat KPN best wat meer naar kwaliteit zou mogen kijken. Aan de andere kant is KPN geen filantropische instelling, dus extra uitgaven aan relatief weinig bekeken 'kwaliteitszenders' moet toch ook weer door iemand (de klanten) betaald worden.
Reputatie 2
Tv5monde is een van de weinige interessante zenders. Waarom moet die weg? Ik vind het heel jammer, kunnen we niet iets doen ?
Reputatie 7
@Hevink1Jij víndt Tv5monde een van de weinige interessante zenders, maar daarom ís dat nog niet perse zo. Ik persoonlijk heb nog nooit naar die zender gekeken, dus ik kan er welliswaar niet over oordelen maar heb er anderzijds - en waarschijnlijk zeer velen met mij - geen enkele moeite mee dat de zender verdwijnt.
Bij KPN geldt net als bij andere providers de wet van de grote getallen. Nice zenders zullen meer en meer verdwijnen om de boel nog enigszins betaalbaar te houden maar meestal is dat op te lossen via internet. Niet het antwoord dat jij - en sommigen met jou - graag horen vermoed ik, maar wel de realiteit
Als je belt met kpn weet niemand er iets vanaf dat tv5 verdwijnt. Wordt ook nog eens onbeschoft bejegend..
Wat kunnen we doen.kpn om BRAVA en TV5 terug te krijgen en te behouden. Jullie kunnen er 30 flutzenders of meer voor terugkrijgen.
Waarom bieden jullie geen mediabox aan zoals ZIGGO. daar zitten alle Franse zenders op.
Bij ziggo zitten Brava en tv5 in het basispakket.
Reputatie 7
Wat de een een flutzender vindt is voor de ander een belangrijke zender. Ongetwijfeld zullen zeer velen BRAVA en TV5 flutzenders vinden. Daarom werd er waarschijlijk zo weining naar gekeken dat KPN het de moeite niet meer waard vindt ze door te geven. Wellicht ligt dat bij Ziggo-klanten anders.
Reputatie 1
Weer zo'n schaamteloos staaltje arrogantie van KPN - dus wéér een goede zender die er zomaar uitgegooid wordt....nee, mij is niks gevraagd dus dat dit is gebeurd n.a.v. klantonderzoek is natuurlijk ook weer larie! En dat beweert bovendien dat er bepaalde Duitse zenders per 1 juli 2018 bijkomen.....zoveelste leugen want die hadden we immers allang....? En als klap op de vuurpijl mogen we weer flink meer gaan betalen per diezelfde 1 juli - meer betalen voor nog minder. Ga vooral zo door KPN - ik ga eens om me heen kijken voor een andere provider.
Speciaal vanwege TV Monde overgestapt naar KPN. Ziggo had destijds de mogelijkheid een "kaartje"tegen een redelijk tarief te kopen. Mijn TV was te oud voor dit systeem, overgestapt, meteen maar het hele pakket en nu deze laakbare actie.
Mogelijk kunnen we dit soort acties via organisaties als b.v. Radar aan de kaak stellen , allez francofielen, dit laten we toch niet zomaar passeren?
Een eerste stap zou kunnen zijn en masse KPN benaderen, hopelijk hoeft het dan niet tot een en masse overstappen naar een andere provider te koen.
Reputatie 7
Badge +19
@Elisabeth7 je hebt een Interactive TV-ontvanger, d.w.z. dat men kan nagaan hoe vaak er naar een bepaalde zender wordt gekeken (Dit is anoniem, men weet wel het aantal, maar niet wie er heeft gekeken) Dat is bij alle providers zo, ook bij Ziggo.
Dus daarop worden de kijkcijfers gebaseerd.
Dus is het helemaal niet nodig dat de KPN je (en anderen) heeft gevraagd.

Overigens klagen ze ook op het Ziggo forum steen en been over het verhogen van de prijzen.
Reputatie 4
Badge +6
Op totaaltv.nl staat het bericht dat steeds meer aanbieders TV5 in HD gaan doorgeven: https://www.totaaltv.nl/nieuws/tv5-monde-bij-meer-aanbieders-in-hd/ . Waarschijnlijk gaat ook Ziggo TV5 in HD doorgeven.
Ik vind het jammer dat niemand van KPN hier op het forum uitlegt waarom er besloten is om met de doorgifte te stoppen. Ik vind dat TV5 echt iets toevoegt mede omdat ze ook Nederlandse ondertiteling hebben bij veel programma's. En ik was ook erg blij met de upgrade naar HD.
Als er alleen maar besloten wordt op basis van kijkcijfers, kan KPN veel meer zenders schrappen. Ik denk dat TV5 nooit hoge kijkcijfers heeft gehad, maar wel in een behoefte voorziet.
Misschien werd er teveel geld voor doorgifte gevraagd, maar leg dat dan uit. Dan kan ik er nog enigszins begrip voor hebben.
TV5 is een kwaliteitszender met veel info over Franse streken b.v. Des Racines et des Ailes en heeft veel onderzoeksprogramma's zoals Cash Investigation en meer politieke achtergronden van Frankrijk, maar ook Afrika, Azië en de rest van de wereld. Een schande dit verlies van een wereldtaal en waarvan vele leerlingen in het middelbaar -en hoger onderwijs baat bij hebben. Pulp tv over "goshten" of Amerikaanse moorden, achtervolgingen e.d. zijn blijkbaar beter voor het denkniveau van de gemiddelde Nederlander.

Een verhoging van het abonnementsgeld en nog een slechtere zenderkeuze...........
Snel terugdraaien KPN of moet ik mijn heil ergens anders zoeken?
Niet helaas. De beslissing is genomen en alleen als er komend seizoen weer veel belangstelling voor die zender is zou die er bij de volgende ronde (juli 2019) weer bij kunnen komen. Maar als ik kijk naar de "storm van protest" tegen het verdwijnen van b.v. Brava, vorig jaar, en het feit dat die er nu toch niet weer is bijgekomen, geef ik je weinig kans dat TV5 er volgend jaar weer bijkomt. 't Is niet anders.

Ben er ook niet blij mee,wie bepaalt dat eigenlijk,......
Klant is toch koning,of was hij dat,.......
Reputatie 4
Badge +6
@Robertwotwo Zou een organisatie als Alliance Française ( https://afpb.nl ) hier nog iets in kunnen betekenen?
Vind het echt van de zotte dat TV5 bij KPN uit het zenderpakket wordt gehaald. En de reden zou zijn dat er te weinig naar gekeken wordt? Sinds wanneer is dat alleen een maatstaf? Dan zouden de programma's van de VPRO bij de publieke omroep ook moeten verdwijnen. Gelukkig werkt het daar anders.
@Marina_ Ik zou graag meer duidelijkheid hierover willen hebben van KPN. Waarom maken jullie de kijkcijfers per zender waarop deze beslissing gebaseerd zou zijn niet openbaar? En is dat echt de enige reden? Of gaat het om de kosten die KPN moet maken. De regionale zender Omrop Fryslan is bijvoorbeeld binnenkort weer landelijk te zien bij KPN omdat de provincie Fryslan de doorgiftekosten voor haar rekening neemt.
Reputatie 1
Lieve medegedupeerden, KPN is als sinds jaar en dag alleen maar aan het afglijden. Kon je ze vroeger nog gewoon mailen met een klacht, is niet meer mogelijk. En probeer op hun site maar eens een contactformulier te vinden....is er niet meer....of nét iets te goed verstopt. Ontmoedigingsbeleid heet zoiets! Hebben ze kennelijke heel goed over nagedacht want ze doen gewoon alleen maar waar ze zelf zin in hebben. Vandaar dat ze nu ook TV5 Monde er doodleuk uitknikkeren, net zoals het Italiaanse Mediaset vorig jaar. Nu is dat geen topzender, maar ze hadden wel soms leuke programma's/films. Maar goed.....kennelijk kan KPN dit soort vieze trucjes blijven uithalen zonder inderdaad ook maar enige verantwoording af te leggen zoals JanR1981 terecht aanhaalt!
Reputatie 7
Badge +19
Je kunt een satelliet schotel aanschaffen en eventueel een satellietontvanger (de meeste nieuwe TV's hebben een satelliet ontvanger ingebouwd dus dan hoeft dat laatste niet eens.)
Daarop is o.a. TV5 in SD en in HD Free To Air te ontvangen op Astra 19,2.
Reputatie 7
Ben er ook niet blij mee,wie bepaalt dat eigenlijk,......
Klant is toch koning,of was hij dat,.......
KPN bepaalt dat, op basis van kijkcijfers - zoals hierboven al genoegzaam uitgelegd- en klantonderzoek; bij dat laatste is het niet zo dat iedereen gevraagd wordt, hooguit een (kleine, representatieve?) doorsnede van het klantenbestand. En niet dé klant is koning maar alle klanten samen zijn koning en - zoals ik al eerder heb aangegeven - alle klanten samen hebben niet genoeg (zeg maar gerust veel te weining) belangstelling voor genoemde zenders.
Reputatie 1
Goh....wat neemt onze Henk2304 het toch iedere keer ontzettend op voor KPN....zou hij er misschien toevallig heel stiekem werken....? Of per 'beschermende reactie op een klacht/ongenoegen' een bonusje ontvangen.....?
Reputatie 7
Badge +19
Henk werkt er niet en is net als ik ook een klant van KPN, en ik ben het ook roerend met hem eens.
Wat hij zegt klopt als een bus.
Reputatie 7
Goh....wat neemt onze Henk2304 het toch iedere keer ontzettend op voor KPN....zou hij er misschien toevallig heel stiekem werken....? Of per 'beschermende reactie op een klacht/ongenoegen' een bonusje ontvangen.....?Ik probeer op een eerlijke, onafhankelijke manier te vertellen hoe volgens mij de vork in de steel zit. Desalniettemin blijven mensen - tegen beter weten in? - vertellen dat een bepaalde zender niet weg mag/weer terug moet komen, ook al is er - naar ik vermoed- maar een heel klein deel van de KPN-klanten die daarop zit te w88. Van mij mogen alle zenders doorgegeven worden maar ik denk zo maar dat diezelfde mensen dan gaan klagen over de nog veel grotere stijging van de aboprijs.
Reputatie 2
Beste KPN,
TV5 Monde moet blijven in uw zenderpakket. Het is een kwaliteits zender met goede culturele programma's. Zoals KPN een kwaliteits provider is,
Het is niet 'Koninklijk' om een top zender te verwijderen, om wat voor reden dan ook. Ik heb uw Pluspakket, met bijv. 16 (zestien!) sportzenders, vijf pornozenders, en nog veel meer rommel. Daar kan toch wel wat vanaf...?? Als deze zender (waar ik heel veel naar kijk) verdwijnt, moet ik helaas na vele jaren de KPN opzeggen. Het valt mij erg tegen dat de KPN niet meer 'ethiek' heeft en ook een wat kleinere doelgroep wil bedienen. Behoud TV5 !!!!!!!

*Admin: topic samengevoegd met bestaand topic

Reageer