Vraag

videoland

  • 12 januari 2021
  • 4 reacties
  • 49 keer bekeken

Hallo,

Op 10 januari videoland abonnement afgesloten via menu kpn. Bevestiging via mail gehad maar nog steeds staat bij het menu "in behandeling dit kan 10 minuten duren" en werkt niet. Herstart helpt niet


4 reacties

Reputatie 6
Badge +8

Goedemiddag @HJ M en welkom hier op het KPN Forum :)

 

Allereerst excuses voor deze late reactie; berichten die we via deze weg ontvangen, beantwoorden we op volgorde van binnenkomst en het is momenteel nogal druk. Wat is op dit moment de stand van zaken, kun je inmiddels Videoland kijken of zie je nog steeds de melding staan dat het nog in behandeling is? Mocht dat laatste onverhoopt het geval zijn dan kijk ik graag eens met je mee. Zou je daarom je forumprofiel in willen vullen en een seintje geven zodra je dit hebt gedaan? Alvast bedankt!

Reputatie 7

Hoi, je had dit niet toevallig genomen voor de live streams van Big Brother? Want die zijn via het Videolandpakket bij KPN niet beschikbaar.

Deze zijn alleen te zien als je het via videoland zelf afneemt: videoland.com. En dan alleen via de laptop en de apps voor tablet en smartphone. Ze zijn verder niet te casten, dus in het geheel niet op een televisie te tonen. Behalve dan via laptop met hdmi kabel naar tv.

Hoi, sinds een aantal dagen werkt Videoland. Via mijnkpn nogmaals aangemeld en nu werkt het. Bedankt voor de reacties.

Reputatie 6
Badge +8

Goed om te horen @HJ M en bedankt voor de terugkoppeling!

Reageer