Beantwoord

Voorstel voor een nieuw abonnements vorm.

  • 22 April 2019
  • 33 reacties
  • 725 keer bekeken

  • Anonymous
  • 0 reacties
Internet en TV light.

Mijn achterliggend idee is vast of mobiel internet waarbij je voor €2,50 of €5,00 toegang krijgt tot de itv app en site.

De prijs baseer ik deels op het huidige aanbod en funtionaliteit van de app en terugrekenend van het basistv pakket minus €5,00 voor de fysieke ontvanger.

Zover ik weet heb je nu zonder TV in het pakket geen toegang tot de app met dit idee wil ik dat doorbreken. Het idee is mede geboren door de introductie van de App voor smarttv's met de gedachte wat zou dit mij waard zijn als ik alleen vast internet zou afnemen.

Op dit moment wat aanbod en funtionaliteit betreft lijkt € 2,50 een mooie pilot prijs
Ik zou er zelf niet veel meer dan €5,00 voor over hebben boven het huidige tarief voor alleen internet.

Verder denkend mag het Opnemen en Videoland toegang dan beperkt blijven tot de klanten die wel Internet en TV afnemen als dan wel de tot 7 dagen Terugkijk optie beschikbaar is.
icon

Beste antwoord door Marina_ 23 April 2019, 15:41

Bekijk origineel

33 reacties

Reputatie 7
Dus NLZiet levert NPO, RTL en SBS voor €7,95 en KPN zou dezelfde zenders en nog een flink aantal meer voor €2,50 of €5,- moeten leveren.
Hoe ga je dat financieel sluitend krijgen?
Ik schrijf bewust wat ik ervoor over zou hebben.

Maak het dan 7,50 mits het goed functioneerd of dan toch enkel lineair zoals Digitenne.Desnoods dat Digitenne aanbod. We betalen nu 10,00 voor tv bij thuis Internet en TV dat lijkt ook uit te kunnen. Een tweede ontvanger kost 5,00 ik zie dit hetzelfde als een tweede ontvanger. De een zegt het is huur de andere nee het is voor de streams als dat laatste het geval is moet het dekkend kunnen zijn.

Aangezien met de app het aanbod minder is zoals geen regionale omroepen zal het zeker geen 10,00 mogen kosten.

Op dit moment is het puur een gedachte die wellicht tot extra omzet kan lijden dus daarmee heb ik het al enigzins onderbouwd. Sluitend krijgen is niet aan mij daar zitten bij de financiele afdelingen van KPN genoeg personen voor verdienen ze hun loon.

Voor de doorgifte van NPO 1,2 en 3 mag al niks worden verdient dan wel gevraagd dat is de 1,1% belasting dus betaal je bij NLziet 7,95 voor reclame kanalen? Die zouden blij moeten zijn met de mogelijkheid op een groter bereik.

Wat betreft het sluitend maken naast de voetbal taks hoe wordt Fox Sports als voordeelpakket sluitend gemaakt en datzelfde geldt voor het pluspakket. Door de klanten die geen compleet voordeeltjes hebben?
Reputatie 7
Badge +19
Hoi @Galdor68, Een voorstel is altijd goed. Voor zo ver ik begrijp wil je dat iTV online beschikbaar wordt gemaakt naast het internetpakket, zonder tv abonnement tegen een prijs van ca. € 5,00. Zeg ik het zo goed? Dit verzoek is ook al eens aangekaart door @Giant2000. Ik heb dit destijds doorgegeven als verbetervoorstel, maar helaas is dit niet opgepakt.( Kan het betreffende topic zo niet terug vinden) Ik verwacht wel, wanneer de app op SmartTV goed ontwikkeld is, daar verandering in zou kunnen komen. Ik zal het voorstel van Giant en van jou nog eens onder de aandacht brengen in de hoop dat ze alsnog reageren en/of het oppakken.
Reputatie 7
Badge +16
Ik had daarin ook opgenomen om de app juist ook te leveren aan digitenne abonnees die er met de huidige oneverendig hoge prijs wel heel erg weinig voor geleverd krijgen.
Inderdaad Marina je begrijpt me goed.
Eventueel bedenk ik me net in de vorm van een compleet keuze voor klanten die en Internet en mobiel afnemen. In wat voor vorm dat is aan de desbetreffende personen. Het zou mij over de streep kunnen trekken. Er moet uiteraard meer draagvlak voor zijn.
Reputatie 7
Ik verwacht wel, wanneer de app op SmartTV goed ontwikkeld is, daar verandering in zou kunnen komen.
Wellicht alleen voor het thuis kijken via een smart-TV, maar ik zie zo snel nog niet een iTV lite versie komen die ook buiten de deur te gebruiken zal zijn.
Overigens zie ik daar eerder een model ontstaan in de trend van bijvoorbeeld €4,- per simultane stream voor de eerste twee streams en vanaf de derde stream €2,50.

Ik ben overigens ook een groot voorstander van het beschikbaar maken van de iTV app voor Digitenne abonnees, zodat ook zij op hun mobiele telefoon of tablet van televisie kunnen kijken.
Inderdaad hoofdzakelijk voor gebruik met een smart tv.
Vooral omdat de TV app op dit moment voor nieuwere televisies is ontwikkelt die zoals elders aangegeven meer als hoofd tv worden gebruikt dan als extra toestel lijkt mij deze vorm de meerwaarde bieden.

Om het ook met een mobiel abonnement te leveren is meer hardop denken.
Reputatie 7
Ik ben een groot voorstander van het abonneren van simultane TV streams en daarbij een staffelprijs te gebruiken, net als bijvoorbeeld bij Netflix.
Hierbij maakt het dan niets meer uit hoe die stream afgespeeld wordt, via een TV ontvanger op een Smart-TV, via een Chromecast, op een tablet/telefoon of wellicht een Apple-TV.

Het huidige TV abonnement kost, als je de kostenstructuur van KPN "letterlijk" neemt, €10,- per maand voor één TV ontvanger zonder opnemen pakket.
Elke extra TV ontvanger kost €5,-.
Laten we nu eens stellen dat zo'n TV ontvanger €2,50 per maand kost t.a.v. onderhoud en afschrijving. Dat zou betekenen dat het gebruik maken van de TV stream ook €2,50 zou kosten.
Mijn voorstel zou dan zijn:
€5,00 basisabonnement iTV.
€2,50 huur per TV ontvanger.
€2,50 per TV stream voor de eerste twee simultane TV streams.
€1,50 per TV stream voor de derde en vierde simultane TV stream.
€0,50 per TV stream vanaf de vijfde simultane TV stream.
€2,50 voor het opnemen pakket, maar dat is meer omdat ik van mening ben dat de huidige €5,- een te hoge prijs is.

Maar dan moet de beeldkwaliteit via de app minimaal gelijk zijn aan de beeldkwaliteit van de HD zenders via een TV ontvanger.
Reputatie 7
Badge +22
Ik kan me nog herinneren dat we ongeveer een jaar geleden KPN Play hadden. Dat kon je dan nemen als je alleen internet wou van KPN, maar geen TV. En KPN Play heeft het ook niet gehaald. Want die zijn ermee gestopt op 2 juli 2018:

Reputatie 7
De prijs van KPN Play was natuurlijk ook rampzalig en daarbij was de kwaliteit van de software ook ver beneden de maat.
Als combinatie voor zowel thuis via een smart-TV of onderweg via tablet/telefoon en Chromecast zie ik er absoluut brood in mits de software doet wat die moet doen en de beeldkwaliteit goed is (minstens gelijk aan HD via TV ontvanger).
Reputatie 7
Badge +22
De prijs van KPN Play was natuurlijk ook rampzalig en daarbij was de kwaliteit van de software ook ver beneden de maat.
Als combinatie voor zowel thuis via een smart-TV of onderweg via tablet/telefoon en Chromecast zie ik er absoluut brood in mits de software doet wat die moet doen en de beeldkwaliteit goed is (minstens gelijk aan HD via TV ontvanger).

Ergens in dat jaar hadden ze ook de HD zenders bij Play, alleen heb ik het niet gezien hoe de kwaliteit toen was, omdat toen is gestopt met de Pilot, heb jij het nog meegemaakt @wjb?
Reputatie 7
Badge +16
Ik heb destijds in de pilot van PLAY gezeten, begreep eigenlijk niet zo goed waarom er 2 apps moesten zijn die nagenoeg hetzelfde deden. Canal Digitaal biedt die de app die alle abonnees gratis krijgen ook apart aan als BOM en BOMVOL, vanaf €9,95 per maand: Canal Digitaal
Ik heb zelf het idee net als knippr dat of het te vroeg is gestopt of te vroeg is geintroduceerd.
Ik was dat hele Play alweer vergeten ik heb de naam wel in commercials of zelfs bushokjes gezien.

@wjb ik heb het nu een paar keer gelezen maar begrijp ik het goed dat het achterliggende idee is om het hele TV gedeelte te herstructureren? In tegenstelling met nu dus elke stream betalen? Dan zou toch ook elk gezinslid een eigen inlog moeten hebben zie ook Netflix als voorbeeld en in MijnTelfort oh excuus Mijn KPN aanvinken xx aantal streams.

Wat de ontvangers betreft zou ik eigenlijk wel eens zwart op wit willen zien of het nu huur is of voor de streams zelf dus de doorberekende licentiekosten of beide? Er wordt nergens maar dan ook nergens ook maar iets genoemd waaruit blijkt dat het huurkosten zijn of heel goed verstopt.
Reputatie 7
ik heb het nu een paar keer gelezen maar begrijp ik het goed dat het achterliggende idee is om het hele TV gedeelte te herstructureren? In tegenstelling met nu dus elke stream betalen?
Klopt, daarmee maak je ineens een heleboel mogelijk.
Denk eens aan de abonnee die ook de allerbeste kwaliteit wil in de slaapkamer, maar nooit tegelijkertijd in in de woonkamer en slaapkamer kijkt. (Zoals bij bijvoorbeeld bij ons thuis.)
Die abonnee is nu €15,- kwijt voor de huur van 2 TV ontvangers/streams terwijl deze in mijn voorstel 2 TV ontvangers en 1 stream contracteert en dus €12,50 kwijt is. Kijkt die abonnee in de slaapkamer via de app op Smart-TV of via Chromecast dan bespaart hij/zij ook de €2,50 huur voor de 2e TV ontvanger en is dus €10,- kwijt. Heel flexibel dus.

Dan zou toch ook elk gezinslid een eigen inlog moeten hebben zie ook Netflix als voorbeeld en in MijnTelfort oh excuus Mijn KPN aanvinken xx aantal streams.
Precies, je contracteert X TV streams en dat is het maximum dat simultaan te kijken is.
Een eigen inlog is niet nodig al ben ik van mening dat ook dat eigenlijk wel gewenst is. Nu moet iedereen immers de KPN ID van de contractant gebruiken om in te loggen en die krijgen mijn mijn vrouw en kinderen niet van mij. Ook de pincode voor inloggen met het abonnementsnummer krijgen ze niet.
Vanwege eigen voorkeurs lijsten en of opnames lijkt mij dat heel cruciaal zoals ik het nu begrijp kan je wel per device een eigen favorieten lijst maken maar iedereen kan alle opnames zien. Al ga ik er vanuit dat een kinderslot bepaalde opnames wel tegenhoud ik heb geen opname dus geen idee hoe dit in de praktijk werkt.

Bij Netflix heb je ook 1 inlog en kan je een paar kijk profielen maken ook nog niet heel subliem.

"Die abonnee is nu €15,- kwijt voor de huur van 2 TV ontvangers/streams"
Dat blijft dus de eeuwige onduidelijkheid hoe is de eerste €10,00 opgebouwd?
Welk deel is voor de ontvanger en als dat echt huur is moet dit in mijn ogen expliciet benoemd staan.

Door het huur te noemen komen we toch op het discussiepunt dat wie de ontvangers niet wil huren deze streams gewoon op eigen ontvangers moet kunnen zien voor de streamprijs de tv app is dus een goede stap die kant op maar niet mogelijk zonder TV bij Internet
Reputatie 7
"Die abonnee is nu €15,- kwijt voor de huur van 2 TV ontvangers/streams"
Dat blijft dus de eeuwige onduidelijkheid hoe is de eerste €10,00 opgebouwd?
Welk deel is voor de ontvanger en als dat echt huur is moet dit in mijn ogen expliciet benoemd staan.

Heel rechtlijnig gerekend:
Een tweede TV ontvanger bij het Internet en TV basis abonnement kost €5,-
Het prijsverschil tussen Internet basis en Internet en TV basis is €10,-.
€10,- min €5,- is €5,- en dat stel ik dus in mijn voorbeeld maar even als de "vaste kosten" om via KPN televisie te kunnen kijken. (Je moet toch ergens mee rekenen.)

Door het huur te noemen komen we toch op het discussiepunt dat wie de ontvangers niet wil huren deze streams gewoon op eigen ontvangers moet kunnen zien voor de streamprijs de tv app is dus een goede stap die kant op maar niet mogelijk zonder TV bij Internet
Je hoeft in mijn voorstel ook helemaal geen TV ontvanger(s) te huren.
Voor €7,50 (€5,- vaste kosten + één TV stream à €2,50) kijk je via de app op één televisie.
Ik bedoel het signaal binnen harken op een eigen stb of via Plex of ander gelijkwaardige software niet de KPN app. De app is meer een tussenweg een stap in de goede richting.
Reputatie 7
Ik bedoel het signaal binnen harken op een eigen stb of via Plex of ander gelijkwaardige software niet de KPN app.
Daar ben ik ook geen voorstander van en ik denk ook niet dat die mogelijkheid er zal gaan komen. Het is voor KPN dan onmogelijk om te garanderen dat er geen illegale kopieën gemaakt kunnen worden van uitzendingen die via zo'n platform gedistribueerd worden.

Overigens zou dat, als het aangeboden zou worden, in mijn voorstel nog steeds €7,50 kosten

Ik bedoel het signaal binnen harken op een eigen stb of via Plex of ander gelijkwaardige software niet de KPN app.Daar ben ik ook geen voorstander van en ik denk ook niet dat die mogelijkheid er zal gaan komen. Het is voor KPN dan onmogelijk om te garanderen dat er geen illegale kopieën gemaakt kunnen worden van uitzendingen die via zo'n platform gedistribueerd worden.

Overigens zou dat, als het aangeboden zou worden, in mijn voorstel nog steeds €7,50 kosten

De kosten is prima maar met eigen hardware. Inderdaad de beveiliging dat is het punt maar moet met inlog met KPN id en pin prima oplosbaar zijn. Maar dit zal inderdaad niet gauw gebeuren.
(Jij de eigen ata met inlog ik de eigen stb met inlog)
Het idee van Internet en TV zonder fysieke ontvanger is de gulden midden weg.

Basis internet wordt 1 juni 42,50+7,50 = 50,00 dat vindt ik dan aan de hoge kant € 45,00 is wat mij betreft hoog genoeg zeker gezien we geen regionale zenders kunnen zien via de app doe die erbij dan klinkt €50,00 beter.
Reputatie 7
De kosten is prima maar met eigen hardware!!
Die kosten zijn natuurlijk helemaal niet raar met eigen hardware.
Die zenders krijg je natuurlijk niet voor niets, €7,50 voor het basispakket is goedkoper dan NLZiet terwijl het aantal zenders in het basispakket groter is.

Inderdaad de beveiliging dat is het punt maar moet met inlog met KPN id en pin prima oplosbaar zijn. Maar dit zal inderdaad niet gauw gebeuren.
Het gaat natuurlijk ook niet om die inlog met KPN ID of pin, maar om het kunnen opnemen/kopiëren van een uitzending via een eigen STB of app.

Het idee van Internet en TV zonder fysieke ontvanger is de gulden midden weg.
Ik snap niet wat je nu bedoelt met een "gulden midden weg", volgens mij is "Internet en TV zonder fysieke ontvanger" nu precies waar het om draait.

Basis internet wordt 1 juni 42,50+7,50 = 50,00 dat vindt ik dan aan de hoge kant € 45,00 is wat mij betreft hoog genoeg zeker gezien we geen regionale zenders kunnen zien doe die erbij dan klinkt €50,00 beter.
Voor €2,50 kan je natuurlijk nooit een volwaardig televisiepakket leveren, dat is een illusie, NPO Start Plus kost al €2,95.
En waarom zouden we geen regionale zenders kunnen zien via die app?
Dat dat nu niet kan wil niet zeggen dat dat straks nog steeds niet kan.
1. Ik schrijf nergens dat betalen voor een stream raar is, we mogen blij zijn dat toegang tot de app en site is inbegrepen bij de huidige €10,00. De tijd van op meerdere televisies gratis kijken zonder omwegen is voorbij. (Hiermee doel ik dus op de niet FTA zenders)

2. Met de goede verimatrix codering zoals in de KPN decoders mag dat geen probleem zijn.

3, Nee de app staat voor mij niet gelijk aan een eigen stb of via een HTPC maar een goed alternatief dus middenweg. Daarom heb ik het ook voorgesteld.

4.Nu op dit moment kunnen we die regio zenders niet zien dan vind ik de totaalprijs van €50,00 te hoog zeker als ik dat vergelijk met de € 45,00 die ik bij Telfort kwijt ben.

Ik ben consument ik denk aan mijn knip wat ik iets waard vind. Wat andere diensten rekenen is niet mijn probleem. Via NPO start is veel meer terug te zien net zoals NLziet daar kunnen die 7 dagen via de gids niet tegen op. Als je geen pluspakket hebt en geen opname pakket heb je mischien meer lineaire kanalen dan NLziet maar in totaal beschikbare content veel minder. Of zie ik iets over het hoofd?

Wat prijzen betreft NLziet is toch veel te duur voor hoofdzakelijk gesponsorde content als ik dat afzet tegen het content wat ik bij Netflix tot mijn beschikking heb.
Reputatie 7
1. Ik schrijf nergens dat betalen voor een stream raar is, we mogen blij zijn dat toegang tot de app en site is inbegrepen bij de huidige €10,00.
Ik beweer ook niet dat jij betalen per stream raar zou vinden. 😉

1. De tijd van op meerdere televisies gratis kijken zonder omwegen is voorbij. (Hiermee doel ik dus op de niet FTA zenders)
Precies, vandaar ook betalen per simultane stream.
Voor het overgrote meerendeel van de abonnees zal dit, met de genoemde prijzen, goedkoper uitvallen dan het huidige abonnement als ze eigen hardware gaan gebruiken.

Ik ben ook consument maar ook realistisch genoeg om te weten dat de prijs niet echt lager zal kunnen worden.
Zoiets (dergelijks ?) had ik me ook al eens afgevraagd :

zenderpakket, niet meer nodig met huidige technische mogelijkheden ?
https://forum.kpn.com/interactieve-tv-11/zenderpakket-niet-meer-nodig-met-huidige-technische-mogelijkheden-457345
Reputatie 7
Als je denkt dat TV à la carte goedkoper is dan een zenderpakket, dan wil ik je graag uit die illusie helpen. Geloof me, TV à la carte zal televisie kijken alleen maar duurder maken of het aanbod sterk doen verschralen.
Zie ook, voor wat je het waard vindt, dit bericht.
Zo kwam die zin wel op mij over vooral door de formulering en het woord gebruik. Ik lees het alsof mij woorden in de mond worden gelegd die ik niet heb gebruikt. Had je de quote niet gedaan had het naar alle waarschijnlijkheid overgekomen zoals je het bedoelde.

Dat het niet lager wordt in prijs dat is inderdaad de harde realiteit.

Neem ik de ontwikkelingen zoals die nu gaande zijn mee €2,50 bij Telfort meer gaan betalen zodat KPNnetwerkNL meer glasvezel kan uitrollen of DSL kasten kan upgraden daar ben ik niet socialistisch genoeg voor om dat van een kapitalistisch bedrijf te accepteren, en ik daar zelf op jaar basis meer nadeel van heb dan voordeel, daarbij de wegvallende kanalen waardoor het aanbod via de app zoals deze nu is ook al weer minder aantrekkelijk wordt. Dan vind ik mijn adviesprijs vanuit de Telfort maatstaf hoog genoeg.

Daarbij de gedane uitspraak dat we Telfort voordelen kunnen verwachten bij het verdwijnen van dat merk.
Hoewel ik niet in sprookjes geloof dus die uitspraak maar laat voor wat deze is.
Opvallend dat die uitspraak op het Telfort forum nu weg is in het starttopic over de merken.

Reageer