Beantwoord

Vraag mbt nieuw abbo

  • 2 augustus 2017
  • 1 reactie
  • 168 keer bekeken

Hallo,

Binnenkort krijgen we thuis KPN.

Nu hebben we onder 1 tv en 3 boven.

We willen dit als volgt aansluiten:

Modem(glasvezel) onder > tv onder
Modem > kabel naar boven, switch > tv's
Modem > Externe router voor wifi door heel huis
Modem > kabel naar boven, switch > xbox etc. boven.

Kan ik dit zo aansluiten?
icon

Beste antwoord door Henk2304 2 augustus 2017, 17:18

Dag @jordyc, welkom op het forum.Het ligt er een beetje aan wat je onder modem verstaat. Bij glasvezel heb je een apart glasvezelmodem waarop de Experia Box (fungeert dan als router) aangesloten moet worden. Als dat een V10 wordt heb je al behoorlijke Wi-Fi (2,4 en 5 GHz). Bij oudere modellen ligt dat anders. Een Experia Box heeft 4 1 Gb/s poorten waarop je alles kunt aansluiten. Ik zou boven een KPN WiFi Versterker aansluiten. Als je die via een netwerkkabel (als access point) aansluit is dat een prima ding, met ook weer 4 1 Gb/s poorten en 2,4 en 5 GHz Wi-Fi. In combinatie met de Wi-Fi van de EB krijg je zo een afdoende dekking voor Wi-Fi door je hele huis (behalve als je geen V10 krijgt, dan heb je alleen van de WiFi Versterker 5 GHz).

Voor switches zou je deze kunnen kiezen (ook 4 1 Gb/s poorten).Met deze apparatuur heb je de zekerheid dat het allemaal out-of-the box werkt. Vooral voor iTV luistert het allemaal nogal nauw (IGMP snooping is daarbij het toverwoord; dat moet aan staan). Bij genoemde apparatuur is dat allemaal geregeld.Het zou dan worden:Modem(glasvezel) onder > Experia Box > tv onder

EB > kabel naar boven> WiFi Versterker> tv's boven

WiFi Versterker > switch > xbox etc. boven.

In dat geval zijn alle poorten van de WiFi Versterker bezet, dus zou je tussen Versterker en tv's boven (3) ook nog een switch kunnen aansluiten.
Bekijk origineel

1 reactie

Dag @jordyc, welkom op het forum.

Het ligt er een beetje aan wat je onder modem verstaat. Bij glasvezel heb je een apart glasvezelmodem waarop de Experia Box (fungeert dan als router) aangesloten moet worden. Als dat een V10 wordt heb je al behoorlijke Wi-Fi (2,4 en 5 GHz). Bij oudere modellen ligt dat anders. Een Experia Box heeft 4 1 Gb/s poorten waarop je alles kunt aansluiten. Ik zou boven een KPN WiFi Versterker aansluiten. Als je die via een netwerkkabel (als access point) aansluit is dat een prima ding, met ook weer 4 1 Gb/s poorten en 2,4 en 5 GHz Wi-Fi. In combinatie met de Wi-Fi van de EB krijg je zo een afdoende dekking voor Wi-Fi door je hele huis (behalve als je geen V10 krijgt, dan heb je alleen van de WiFi Versterker 5 GHz).
Voor switches zou je deze kunnen kiezen (ook 4 1 Gb/s poorten).

Met deze apparatuur heb je de zekerheid dat het allemaal out-of-the box werkt. Vooral voor iTV luistert het allemaal nogal nauw (IGMP snooping is daarbij het toverwoord; dat moet aan staan). Bij genoemde apparatuur is dat allemaal geregeld.

Het zou dan worden:

Modem(glasvezel) onder > Experia Box > tv onder
EB > kabel naar boven> WiFi Versterker> tv's boven
WiFi Versterker > switch > xbox etc. boven.
In dat geval zijn alle poorten van de WiFi Versterker bezet, dus zou je tussen Versterker en tv's boven (3) ook nog een switch kunnen aansluiten.

Reageer