Waarom geen duitse RTL in hd

  • 22 maart 2013
  • 3 reacties
  • 6827 keer bekeken

(empty)

3 reacties

Reputatie 6
Badge +2
Alle zenders in HD uitzenden is technisch niet mogelijk denk ik. Daarom maken providers een selectie van de meest bekeken zenders en die worden dan wel in HD uitgezonden. De Duitse RTL zal wel te weinig bekeken worden om in HD uit te zenden.

Al zou RTL veel bekeken worden, dan nog is het lastig om de zender via kpn te krijgen in HD omdat ze in duitsland voor een aantal zenders een andere techniek gebruiken voor HD content en dit niet zondermeer compatible is met het 'standaard' content.

De vorm die ze daarvoor gebruiken is namelijk HD+ en hiervoor moet de reciever wel over de juiste software beschikken om dit te kunnen tonen. Het is dus wel mogelijk, maar niet zomaar en is mede afhankelijk van zowel kpn, de RTL groep en je verbinding (snelheid). 

Ook gebruikt HD+ een andere (hogere bitrate en) compressie vorm en  als 'standaard' HD, waardoor kleuren en fijne details nog beter tot hun recht komen. Het nadeel is daaraan weer dat het ook meer bandbreedte gebruikt en meer opslagruimte als mensen op willen nemen in HD+.  

Dank je wel voor de snelle info!

Reageer