Waarom kanaal 21 na herstart?

  • 11 april 2014
  • 6 reacties
  • 2431 keer bekeken

Onze vip 1963 ontvangers starten nadat ze van de spanning af zijn geweest steeds op met kanaal 21.

Voorheen was dat altijd kanaal 1 of het laatste bekeken kanaal.

Wat is er zo speciaal aan kanaal 21?


6 reacties

Reputatie 7
Badge +8
heb je al gekeken bij de reset optie, probeer eerst keuze terug naar fabrieksinstellingen en als dat niet werkt het zwaardere middel software verwijderen. 

als het goed is moet het dan weer starten op nederland 1. Alleen als je de TV standbye zet, komt het weer terug in het laatst bekeken kanaal. zet de vip ook altijd eerst in rode standbye en koppel dan stroom los, trek nooit zomaar de stroom ervan, dan kan de ontvanger ook rare dingen doen bij een herstart.

Gisteren eerste via de reset optie een restart, ontvanger start daarna gewoon op 1. Alleen na het uitschakelen (echt uit) komt de ontvanger weer terug op zender 21. Blijft dat na de volgende restart doen

Vanmorgen reset en firmware verwijderd, , ontvanger start daarna gewoon op 1. Alleen na het uitschakelen (echt uit) komt de ontvanger weer terug op zender 21.

Wij hebben nog een 1963 met hetzelfde probleem ik zal morgen ook bij deze de firmware  verwijderen en restarten. Deze ontvanger heb ik een aantal gelden ook al moeten resetten om een anderd probleem. Dat heeft dit probleem toen niet opgelost.

In de meer dan 4,5 jaar zetten we meerdere ontvangers (glas) altijd in de nacht uit. Zonder dit probleem.  Door de uitschakelen blijven de ontvangers nog enig snelheid behouden, maar een paar uur HD kijken maakt de ontvanger gewoon een heel stuk langzamer meerdere seconden wachten een commando.  Kijk je alleen SD kan blijft de snelheid nog redelijk constant. Maar snel zullen ze nooit worden.

Reputatie 5
Badge +6
Ook hier hetzelfde merkwaardige dat sinds kort de tuners bij opnieuw aanzetten beginnen met kanaal 21. De volledige reset (dus met verwijderen software en herstart met "schone" tuner) geprobeerd. Heeft daarna één keer bij aanzetten 's ochtends op kanaal 1 gestart, daarna toch steeds weer 21. Och het is verder absoluut niet belangrijk, dus we laten het maar zo. Maar vreemd blijft het....:@

NB Wij zetten 's nachts alles helemaal uit (dus stroom eraf).

Reputatie 2
Zaterdagavond bleef onze VIP1963 hangen. Produceerde alleen nog een stilstaand beeld. Apparaat spanningsloos gemaakt en opnieuw ingeschakeld. En inderdaad, start op met kanaal 21.

Zou KPN weer eens met de software aan het rommelen zijn???

Reputatie 7
Badge +8
rare bug, het is zeker een investigation discovery waard. LOL het is ook erg vervelend dat na een netwerk update / reboot "alle zenders" als profiel wordt weergegeven.

Duidelijk een bug dus.

Bedankt voor het posten

Reageer