Beantwoord

Waarom outtv in pluspakket?

  • 28 July 2021
  • 3 reacties
  • 86 keer bekeken

Zenders voor minderheden als Surinamers en Turken zitten in het basispakket. Maar een LHBTI zender is voor KPN nog geen basis zender. Dat voelt toch als apart zetten en niet meer van deze tijd. Iedereen gelijk is bij KPN nog niet vanzelfsprekend.

icon

Beste antwoord door Noordzee 28 July 2021, 18:29

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Reputatie 7
Badge +28

Hallo @JohanD ,

De keuze van KPN heeft niet te maken met apart zetten of een andere vorm van discriminatie.  

In grote lijnen zijn ongeveer 50 procent van de zenders in het basispakket geplaatst. Dit zijn globaal gezien de meest populaire zenders. Alle abonnees betalen dan ook mee aan de kosten die KPN moet afdragen aan de zendereigenaren.

Allerlei andere zenders zijn geplaatst in het pluspakket of diverse andere aanvullende pakketten. Daar betalen alleen de klanten voor die bewust een keuze gemaakt hebben voor zo'n aanvullend pakket. 

Als KPN alle zenders in het Basis-pakket zou plaatsen, dan zouden de abonnementskosten omhoog moeten voor iedereen. En daar zitten de meeste mensen niet op te wachten. 

Je kunt het ook anders bekijken. Er zijn ook vele zenders die helemaal niet doorgegeven worden door KPN. Denk aan bv TV5 of een Spaanstalige zender. Om dat soort zenders wordt ook regelmatig gevraagd. Ook voor die zenders is de interesse beperkt, maar bij bepaalde klanten dus wel aanwezig. KPN maakt altijd keuzes aan de hand van de kijkcijfers en de kosten die ze moeten maken om een zender door te geven.

Reputatie 7
Badge +30

Ha @JohanD, welkom! Het klopt helemaal wat Noordzee zegt. We maken zeker geen onderscheid! :rainbow_flag:

Ziggo is pas erg. Die hebben ‘m in een apart LHBTI pakket met…. een gay pornozender (die hebben wat dat betreft alleen X-MO). Arme lesbiennes. Als die bij Ziggo OUTTV willen…. Dat LHBTI pakket bevat 2 zenders.