Zender van de maand: december 2018 [Serious Request | Top 2000]

  • 29 november 2018
  • 7 reacties
  • 18064 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +28
En dan breekt alweer de laatste maand van het jaar aan. Traditioneel hebben we in december twéé zenders van de maand voor Serious Request en de Top 2000, echter, dit jaar is dat niet nodig :)


We trappen af met NPO 3 Extra als zender van de maand. Hierop is van 18 t/m 24 december Serious Request: Lifeline live te volgen. Dit jaar ziet ook Serious Request er iets anders uit. Meer daarover lees je op hun website.

Het komt er op neer dat, in plaats van een glazen huis, drie teams van DJ's door heel Nederland wandelen. Ondertussen maken ze live radio, en bezoeken overal acties voor een van de goede doelen van dit jaar. Ja, dat is ook anders, niet één, maar drie doelen. En wel reanimeren in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conlficten.Vanaf 25 december is het dan tijd voor de Top 2000. Dat wordt uitgezonden op NPO 1 Extra. Nu zou je denken dat we dan moeten wisselen, maar het is juist de NPO die gaat wisselen. Per 25 december splitsen zij namelijk het deelkanaal NPO 1 Extra / NPO Zappelin Extra op in twee.

NPO Zappelin Extra blijft op het huidige kanaal (58), en NPO Extra 1 verhuist naar het kanaal van NPO 3 Extra. En aangezien dat kanaal al de zender van de maand is, hoeven wij niets te wijzigen, alleen het logo gaat van nummer 3 naar nummer 1 :)

Dit betekent wel dat NPO 3 Extra als tv-kanaal komt te vervallen. De NPO kiest hier zelf voor. De zender blijft online wel beschikbaar. Meer informatie over de splitsing lees je op de site van de NPO.


Heb je het Pluspakket al, dan kun je NPO 3 Extra / NPO 1 Extra vinden op kanaal 76. Heb je het Pluspakket nog niet, kijk dan in december gratis via kanaal 28.

Als je ook na december wilt blijven kijken, kun je het Pluspakket via de tv-ontvanger (Menu >> Mijn service >> Zenderpakketten ) of via je MijnKPN toevoegen aan je pakket voor €9,99 p/m.

7 reacties

Reputatie 7
Badge +28
Update 25-12: Op dit moment klopt de programmagids voor de zender van de maand niet, hiervan is melding gemaakt. De uitzending zelf klopt wel en is de Top 2000 zoals die op NPO 1 Extra te zien is.
Hoi, ik krijg noch op 28, noch op 76 NPO3 extra te zien. Hoe komt dat. Ik heb er speciaal het pluspakket voor genomen.
Reputatie 7
Badge +28
Op 28 zou je altijd de uitzending moeten zien, dat kanaal zit in het basispakket. Zie jij wel iets, of springt hij 28 helemaal voorbij? In dat laatste geval, controleer via Menu - Instellingen - Zenders Verbergen, of je niet per ongeluk een of beide hebt verborgen. Of via Menu - Instellingen - Zenderlijst, of je niet toevallig een zenderlijst gemaakt hebt (en gebruikt) waar die kanalen niet inzitten.

Wat betreft het Pluspakket specifiek, zie je wel andere Pluspakketzenders (zie hier voor een overzicht)? Na het aanvragen van een zenderpakket is het meestal binnen een kwartier actief.

Als je dan nog niet ziet, herstart de tv ontvanger, en als dit niet helpt, reset de ontvanger.
Reputatie 7
Badge +31
rbcom, mss eigen favorietenlijst in gebruik? Of zenders verborgen?
Alles geprobeerd en gecheckt. Zender 28 komt er vervolgens op, maar verdwijnt weer na 10 minuten ☹️. Schiet dan door naar nr. 29. Heel frustrerend!
Reputatie 7
Badge +31
... en heel raar.

Zet de ontvanger even 30 sec. uit met de schakelaar achterop. Hopelijk helpt dat (vaak wel).
Reputatie 7
Badge +28
Dat is heel vreemd. Ook een reset zorgt er niet voor dat hij blijvend zichtbaar is? Hoe is je ontvanger aangesloten op de Experia Box? Rechtstreeks met een kabel, of zit er een draadloze verbindingsset of switch of iets dergelijks tussen? Niet dat ik daarvan direct verwacht dat het dit kan veroorzaken, maar dan kunnen we in ieder geval dingen gaan uitsluiten.

Reageer