Zenderwijzigingen per juli 2017

  • 1 mei 2017
  • 398 reacties
  • 133697 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +24
Zoals sommigen wellicht al aan zagen komen, worden er ook zenderwijzigingen doorgevoerd in juli. Daar vertel ik je in dit topic meer over!

Op 4 juli 2017 vinden deze jaarlijkse zenderwijzigingen plaats. De zenderwijzigingen gelden alleen voor Interactieve TV. Daarnaast doen we ook aanpassingen in de zenderindeling en zal er het één en ander veranderen m.b.t. de regionale zenders.

Waarom wijzigen we het zenderaanbod?

Ieder jaar doen we onderzoek zodat we weten aan welke zenders onze tv-klanten het meest behoefte hebben. Op basis van dat onderzoek proberen we het zenderaanbod dan te optimaliseren. We houden daarbij ook rekening met kijkcijfers. Dit betekent dat er zenders zullen verdwijnen en nieuwe zenders erbij komen. Bij het optimaliseren van het zenderaanbod zullen we helaas altijd mensen teleurstellen, maar ook veel mensen blij maken.


Zenderwijzigingen:
Wijziging zenderindeling

Ook gaat de zenderindeling deels veranderen. In de afgelopen jaren zijn zenders toegevoegd op plaatsen waar op dat moment een plek vrij was. We hebben er nu voor gekozen om zenders op logische plekken te zetten, zodat dezelfde type zenders bij elkaar staan. Zie daarvoor ons nieuwe zenderoverzicht van interactieve tv. Hier vind je alle nieuwe posities van de lokale kanalen (TV en Radio) [pdf].


Wijziging regionale zenders

De regionale zenders kan je per 4 juli 2017 alleen nog ontvangen van je eigen provincie en de aangrenzende provincies. Je leest er meer over in het complete zenderoverzicht van de regionale zenders.

De nieuwe internet- en tv-abonnementen per 1 juli 2017
Prijswijzigingen bestaande abonnementen per 1 juli 2017

Een overzicht van alle wijzigingen vind je hier: kpn.com/2017wijziging

Aanvulling 19-06-2017: indien je nu het Kidspakket hebt als onderdeel van KPN Compleet dan wordt dat automatisch omgezet naar het Pluspakket omdat alle zenders van het Kidspakket vanaf 4 juli ook in het Pluspakket zitten.

Laat hieronder weten wat je van de zenderwijzigingen vindt. Als er vragen zijn stel ze dan gerust. We horen het graag!

398 reacties

Reputatie 6
Badge +10
Einsfestival in het duitse pakket bestaat niet meer, dit is ONE (ARD) geworden.
Pebble zat niet in het pluspakket maar in het kidspakket.

Verder mis ik de duitse ZDF HD en ARD HD zenders, jammer dat deze nu weer niet
worden meegenomen in de jaarlijkse grote wijziging.

Toch vreemd dat nu wel meerdere zenders kunnen worden verhuisd naar een andere
locatie, HD op 1 moet heeeeelllll lang duren en dit kan dan wel zomaar effe worden
gedaan.
Reputatie 7
WAAROM worden de regionale zenders gewijzigd? Hier ben ik helemaal niet blij mee.
Ik kijk, in Noord holland, héél vaak naar TV Gelderland! A. omdat mijn moeder daar woont en B. omdat deze in prachtig HD uitzendt.
Wat is de reden van deze wijziging? Welke ik idioot en belachelijk vind. Ziggo had dit ook en heeft het teruggedraaid. Hopelijk wordt het bij KPN ook teruggedraaid. Nog voor 4 juli! Je wordt bijna gedwongen om voor beetje redelijk compleet, gewoon Nederlands (!), aanbod er een kabelprovider bij te nemen. Grrr!

En mozaïek gebruik ik ook bijna dagelijks ...

Boos!

Verdwijnt: Motors tv. Dat kan niet, die is al vervangen door Motorsport tv. Of verdwijnt Motorsport tv dus?
Reputatie 1
Ik vraag me af waarom de regio zenders beperkt worden tot naastliggende provincies? Het was voor een redelijk aantal mensen in het verleden een pluspunt t.o.v. Ziggo. Daarnaast krijgt een inwoner uit Gelderland 7 regio omroepen te zien en iemand uit Groningen 3.

Ik zie dat er veel gelijksoortige zenders (of ze onderdeel zijn van basis of bv pluspakket) bij elkaar worden gezet. Opvallend dan weer wel is de Duitse zenders van 44t/m 49 en het Duitspakket van 119 t/m 128. Waarom dit niet bijelkaar? De uitbreiding van het duitspakket zal mijn vader goed bevallen :-)

En ik begreep bij Telfort dat lokale omroepen naar een 4 cijferig kanaalnummer gaan, bij KPN dus ook denk ik?

Verder als ik het goed zie worden alle zenders uit het kidspakket nu ook onderdeel van het pluspakket. Maar goed dat ik eerder dit jaar mijn premiumpakket heb terug gezet naar Standaard.
Reputatie 4
Badge +1
Ergens toch weer een verschraling van het aanbod. Met Nick music weer een zender die de hele dag Justin Beaver en Ariane Grande uitzendt, weer een sportzender weg (weet u nog, we begonnen met een stuk of 6 gratis sport zenders). En als babes TV is wat ik denk wat het is (een soort kanaal met 24/7 dames die over het scherm lopen maar verder zonder enige programma inhoud, de FilmOn App heft wel 10 van die kanalen die ik zo naar mn tv kan casten) dan is dit gewoon WANBELEID).

Wees eens creatief, voeg eens wat kanalen toe die echt anders zijn dan dezelfde trash die ze nu over ons uitstorten.
Reputatie 5
Ik zou liever minder kanalen hebben die allemaal HD zijn inplaats van al die brakke SD kanalen. HD-only pakketje?
Reputatie 4
Badge +1
Daarnaast krijgt een inwoner uit Gelderland 7 regio omroepen te zien en iemand uit Groningen 3. .

De Groningers zouden ze de NDR als extraatje kunnen geven.
Reputatie 6
Badge +10
Ik ben helemaal niet tevreden met de nieuwe wijzingen. Alles wordt duurder én minder.

Secret Circle TV, dat is gewoon wéér Amerikaanse (nep) TV. Hier zit ik totaal niet op te wachten. Sloop liever dat Motors TV en Historie TV er maar uit. Zenders die zogenaamd in HD zijn, maar totaal niet zijn. Ook hier weer Amerikaanse nep TV. Het stikt er van. Wat nou Historie?

Ik zag liever wat meer HD zenders erbij. Zoals een CNN HD bijvoorbeeld, SD is alleen beschikbaar in het basispakket en HD zenders uit het Plus Pakket in basis. Dit soort dingen.

Ik ben het met Peter eens. De regionale zenders is een teleurstelling. Ik woon in de provincie Groningen, en kijk juist graag naar andere regionale zenders. Wat er hier in de drie provincies gebeurt, boeit mij eigenlijk niet zo.

RTV Noord kijk ik nauwelijks nog naar. RTV Noord is een waardloze Omroep geworden.

-Ze hebben weinig geld, veel bezuiningen
-Niks is in HD ook niet op hun website/YouTube
-Ze kunnen nog niet nog eens een uur zendtijd vullen. Ieder half uur hetzelfde, elke dag dezelfde reclames.
-Hun content boeit mij totaal niet.

-Omrop Fryslan:
-Als Groninger heb ik hier weinig mee
-Kijk er af en toe naar
-Doen wél alles in HD

-RTV Drenthe
-Dit is mijn Omroep
-Alles in HD ook op hun website/YouTube
-Mooie reportages, docu's nemen overal de tijd voor
-Niks mis mee

-Ik deed altijd mijn dagelijkse rondje teletekst, om te kijken wat er in de overige provincies gebeurd was
-Opsporingsprogramma's keek ik ook altijd met veel plezier naar
-Als er ergens wat gebeurd was, kon je dit mooi live meekrijgen
-Sport programma's
-Regionale zenders die in HD (deels) uitzenden, hebben niet altijd nog een HD Livestream op hun site (ook achteruit gang). Bijvoorbeeld RTV Utrecht, die gebruikt een NPO stream. Bah wat slecht.
-Mensen die bijvoorbeeld van het carnaval houden (of de sfeer er om heen), krijgen dit niet mee
-Of de mensen missen dan TT Assen en alles er omheen.
-Binnenkort is het weer 4/5 mei. Mooie docu's die ik volgend jaar ga missen

Ik ben straks dus op (mindere) streams aangewezen. Ik krijg nog maar drie zenders, waar sommige provincies voor het zelfde geld, meer krijgen.
Reputatie 4
Badge +1
Vraagje, nou het kidspakket identiek is geworden aan het pluspakket, en het Duitslandpakket een mooi zenderpakket, is het dan niet netjes naar de vaste klanten toe om dat Duitslandpakket als bonus voor KPN Compleet in te zetten?
Reputatie 2
Pluspakket.
Wat is nog het voordeel van het pluspakket?
€ 10,-- per maand en steeds minder zenders.
Deze heb ik nu standaard in mijn complete packet, blijft dat wel?
Spotify gaat er uit, las ik elders, wat komt ervoro terug?
Want per maand wordt het wel duurder.
En weer geen Duitse zenders in HD, vind ik een gemiste kans na zoveel Jaren. Ziggo heeft het al een paar jaar in HD.
Reputatie 2
Leuke veranderingen, voor ieder wat wils zeg maar.
Echter bij het duurste pakket kun je dan eindelijk 4K kanalen gaan kijken, echter welke kanalen worden dan aangeboden?
Als het bij Netflix in 4K blijft schieten we er niks mee op, want de meeste zo niet alle Ultra HD TV`s zijn standaard met een App van o.a. Netflix, YouTube voor 4k uitgevoerd. Je hoeft alleen het duurdere abonnement van Netflix af te nemen.
Ik zou wel graag zien dat alles wat in HD beschikbaar is, dan nu ook eindelijk als zodanig wordt aangeboden waaronder de Duitse zenders ARD, ZDF en enkele regionale zoals NDR of WDR.
Reputatie 3
Badge
Ik viel zowat van mijn stoel toen ik las dat KPN zomaar BravaNL verwijdert. Hier ben ik echt niet blij mee omdat er nu helemaal geen klassieke-muziekzender meer in het pakket zit, terwijl er wel weer zo'n treurige dertien-in -een-dozijn popzender (Nick Music) bij komt. De verschraling van het Pluspakket begint nu toch echt ernstige vormen aan te nemen.
Reputatie 4
Badge +1
Ik viel zowat van mijn stoel toen ik las dat KPN zomaar BravaNL verwijdert. Hier ben ik echt niet blij mee omdat er nu helemaal geen klassieke-muziekzender meer in het pakket zit, terwijl er wel weer zo'n treurige dertien-in -een-dozijn popzender (Nick Music) bij komt. De verschraling van het Pluspakket begint nu toch echt ernstige vormen aan te nemen.
Ik heb zojuist berekend dat ik meer betaal voor Animal planet (de enige plus pakket zender die bij ons serieus wordt bekeken) dan voor Fox Sport. Ik ga straks een pakket lager zitten, en als KPN compleet blijft dan neem ik op die manier Fox erbij en gaat dat plus pakket de deur uit.
Reputatie 1
Badge
Ik heb jarenlang in een programmaraad gezeten van een grote provider om mij bezig te houden samen met aantal mensen en specialisten die daar verstand hebben
over het programma aanbod van de provider ,(radio en tv ) over dit soort wijzigingen werd goed nagedacht en werd besproken met een achterban (klanten)
In bovenstaande verhaal mis ik enige visie of uitleg waarom hier een groot pakket wijzigingen plaats gaat vinden.
Blijkbaar heeft KPN geen enige empathie met zijn klanten om daadwerkelijk te krijgen en vragen waar behoeft aan is.
Schijnbaar zijn financiële aspecten hier belangrijker dan de klanten van KPN.

Tip aan KPN luister eens en vraag eens aan klanten wat zij willen i.p.v. rigoureus zonder enige vorm van overleg zaken door te voeren.
Succes

*Admin: quote verwijderd vanwege leesbaarheid
Reputatie 7
Badge +16
Ik merk dat de hoeveelheid regionale zenders volledig wordt gestript (Terug naar 3) wat erg jammer is. Verder zie ik dat het plus pakket wordt uitgekleed zonder dat er iets bij komt.

(Pluspakket was voor mij de vervanger van HBO en ik vindt het nog steeds niet een super alternatief 😉 )
Reputatie 3
Badge
Niet alle regionale zenders meer ?
Bij Ziggo kan je tegenwoordig alle regionale zenders ontvangen.
Dag KPN.
Reputatie 7
Badge +24
Pluspakket.
Wat is nog het voordeel van het pluspakket?
€ 10,-- per maand en steeds minder zenders.
Deze heb ik nu standaard in mijn complete packet, blijft dat wel?
Spotify gaat er uit, las ik elders, wat komt ervoro terug?
Want per maand wordt het wel duurder.
En weer geen Duitse zenders in HD, vind ik een gemiste kans na zoveel Jaren. Ziggo heeft het al een paar jaar in HD.

Het voordeel van het Pluspakket verschilt per klant denk ik. Voor mij is het On Demand gedeelte bijvoorbeeld erg aantrekkelijk. Voor anderen is dat bijvoorbeeld BravaNL en E!. Dan begrijp ik heel goed dat je hier niet blij mee bent. Hetzelfde geldt voor de regionale zenders.

KPN Compleet blijft gewoon bestaan inderdaad. Dus je kan daar gebruik van blijven maken.

Spotify gaat er niet zozeer uit. Dus je kan je huidige pakket gewoon houden(inclusief Spotify). De tariefwijziging is wel van toepassing. Als je t.z.t. overstapt naar één van de nieuwe pakketten is het een ander verhaal.

Vraagje, nou het kidspakket identiek is geworden aan het pluspakket, en het Duitslandpakket een mooi zenderpakket, is het dan niet netjes naar de vaste klanten toe om dat Duitslandpakket als bonus voor KPN Compleet in te zetten?
Mijn stem heb je maar hier is niets over bekend.
Reputatie 1
Had toch wel wat meer van de zenderwijziging verwacht. Jammer dat je straks in Drenthe geen lokale omroepen van bijv. Limburg of Braband kan ontvangen. Verder vindt ik de zenders die erbij komen ronduit te weinig als je kijk naar wat er verdwijnt (Pluspakket) Wat ik wel weer een pluspunt vindt is dat de zenders op logischer kanalen komen. Bijv RTLCrime van 313 naar ik geloof 74.
Reputatie 5
Badge +7
Waarom nog steeds SD toevoegen aan het aanbod en als je dan doet voeg dan ook gelijk de HD zender toe.

Want SD zenders kan eigenlijk echt niet meer anno 2017.

We gaan dus meer betalen voor minder.
Reputatie 2
Dit valt me tegen, net dat ik meer enthousiast begon te worden voor kpn. Ik zie hier kwa zenders geen verbetering, maar op z'n minst bij deze flut wijziging alles in HD wat in HD beschikbaar is, dan was het veel meer acceptabel geweest zeker aangezien de prijzen omhoog gaan en ik in mijn geval er niets extra voor krijg zo te zien. 😠
Dit is niet leuk om de regionale zenderpakket te verminderen
Wij kijken veel rtv west en at5 oa vanuit overijssel

het was 1 van de redenen om bij ziggo weg te gaan maar kpn wordt nu ook steeds minder

Wijziging zenderindeling

Ook gaat de zenderindeling deels veranderen. In de afgelopen jaren zijn zenders toegevoegd op plaatsen waar op dat moment een plek vrij was. We hebben er nu voor gekozen om zenders op logische plekken te zetten, zodat dezelfde type zenders bij elkaar staan. Zie daarvoor ons nieuwe zenderoverzicht van interactieve tv.


Het doorvoeren dat de HD zenders op plaats 1 en volgende komen zie ik echter nog niet op deze lisjt.
Waar stokt dat?
Gemiste kans?
Reputatie 7
Badge +24

Wijziging zenderindeling

Ook gaat de zenderindeling deels veranderen. In de afgelopen jaren zijn zenders toegevoegd op plaatsen waar op dat moment een plek vrij was. We hebben er nu voor gekozen om zenders op logische plekken te zetten, zodat dezelfde type zenders bij elkaar staan. Zie daarvoor ons nieuwe zenderoverzicht van interactieve tv.


Het doorvoeren dat de HD zenders op plaats 1 en volgende komen zie ik echter nog niet op deze lisjt.
Waar stokt dat?
Gemiste kans?

De HD zenders vanaf 1 staan hier helemaal los van.
maar blijft erg vervelend dat de regionale zenders ervan afgaan terwijl je het duurste pakket hebt
Dat van die regiozenders is voorwaar een echte achteruitgang en nog steeds geen Duitse zender in HD? belachelijk. Een beetje snoeien in al die prutzenders kan echt geen kwaad.
Die prijswijzigingen is natuurlijk om de chantagekosten van Ziggo op te hoesten. Denken ze bij KPN heus dat de klant gek is? Dit zijn echt die verfoeide CanalDigitaal-practijken. Valt me tegen.
Dan lees ik dat de snelheden worden verhoogd. Hoog tijd. Ik zou nu 60MB moeten hebben maar in de praktijk kom ik zelden verder dan 10 à 15. Mag ik er vanuit gaan dat we nu dus echt 80MB krijgen of komt er weer een smoes van "u zit wel 2km van de dichtstbijzijnde centrale". Nou dan plaats je toch gewoon een centrale er bij? Kan er meteen een mast op om te zorgen dat ik nu eens echt 4G krijg. Jawel ik woon in de stad en niet ergens op het platteland.
Zo langzamerhand .........................:@
Het beperken van de regionale zenders is echt een hele grote misser van KPN, Ken genoeg oudere mensen die graag af en toe kijken naar de regionale zender van de provincie waar ze bijvoorbeeld geboren zijn en die hoeft niet perse te grenzen aan de provincie waar ze nu wonen.

Reageer