1000 Mbits verbindingen introduceren

  • 27 juni 2014
  • 46 reacties
  • 2334 keer bekeken


Toon eerste bericht

46 reacties

Reputatie 4
Badge +6
@wjb: ik heb er wel iets aan. IT is mijn werk en hobby 🙂 En zoals gezegd ik vind het gewoon leuk om te proberen.
En ik laat me bij mijn keuzes niet leiden door wat ISP's vertellen, daarvoor weet ik zelf teveel :-)
Overigens is 40 mb/s downloaden via nieuwsgroepen in de praktijk wel mogelijk en dan zit je al op zo'n 320 Mbps. Natuurlijk heeft niemand dat privé nodig, maar snelheden zullen echt wel verder verhoogd worden en de backbone zal ook meer capaciteit krijgen in de toekomst.
Wetenschappelijke netwerken maken overigens wel gebruik van heel hoge snelheden. Dit is een leuk artikel daarover: http://computerworld.nl/big-data/83291-nieuwe-generatie-internet-sneller--maar-vooral-nuttiger .
Reputatie 7
Die laatse zin was ook niet zozeer direkt aan jou gericht.

Dat artikel is aardig en geeft aan dat er stappen gezet worden, maar het is geen korte termijn.

Dat jij vanuit je professie het interessant vindt om dit uit te proberen, prima, maar voor de (gemiddelde) consument is het volledig nutteloos, immers hoeveel Mb's kan de gemiddelde consument met z'n ogen en oren per seconde verwerken?

Badge
Ik snap dat iedereen 1gb wil, Laat kpn maar eerste iedereen boven de 10mb krijgen. Aangezien dat het geval niet is. en zelfs mensen (zoals ik) hebben maar 1mb. Maak je later maar druk over de 1gbs.

Reputatie 7
wjb schreef:
immers hoeveel Mb's kan de gemiddelde consument met z'n ogen en oren per seconde verwerken?

Hoewel ik het met je eens ben dat zeer hoge snelheden (nu) nog niet veel zin hebben kan ik me ook herinneren dat nog niet eens zo heel erg lang geleden 640 kB RAM voor een IBM PC gezien werd als een belachelijk grote hoeveelheid die we wel nooit zouden kunnen gebruiken ... Harde schijven waren toen 20 of 30 MB (!).

Reputatie 6
Badge +9
Zolang niet elke laptop/pc ed een flashgeheugen heeft waar alles op draait heb je geen kloot aan 1000 Megabit/s(1 Gigabit/s) aan download, immers je HDD kan die stroom data niet eens verwerken.

Een beetje HDD haalt een transfer van 100 MegaByte/s, dan zit je nog niet eens aan het maximaal haalbare op een 1GB verbinding (± 125 Megabyte/s)

Lekker zinloos topic anyway :D

FF Ge-edit.......

Reputatie 7
Euh, volgens Wikipedia: "As of 2010, a typical 7,200-rpm desktop HDD has a sustained "disk-to-buffer" data transfer rate up to 1,030 Mbits/sec". Dit komt aardig overeen met jouw 100 MB/s. Een 1 Gb/s-verbinding kan daar dus behoorlijk mee vollopen. 1 GB/s (dus 10 Gb/s) voor een (privé) internetverbinding is helemaal nog niet realistisch.

Reputatie 7
Wanneer houden we nou eens op over het 100Mbps, 500Mbps of 1Gbps.

Er zijn klant die nog niet eens :@:@ 1Mbps :@:@ binnen krijgen.

Misschien is het beter als KPN aandacht aan deze klantgroep besteedt i.p.v. de klantgroep die over 500Mbps/1Gbps "zeurt".

Voor particulieren (mensen die bitjes binnenhalen om deze uiteindelijk met ogen en oren te verwerken) blijft dit een onzinnige discussie jouw ogen en oren en jouw brein hebben daartoe niet de benodigde capaciteit. Voor bedrijven die geautomatiseerde processen hebben lopen om die bitjes om te zetten in info en er op te antwoorden, uiteraard, maar particulieren?
@Henk2304, Heb je ook gekeken naar de grootte van die sustained "disk-to-buffer" en ook uitgerekend hoeveel seconden het duurt alvorens die buffer volgelopen is en je dus terugvalt op de fysieke snelheid van de disk zelf.

Overigens 100MB/s = 1Gb/s (inclusief 20% overhead) en dus ja als je puur kijkt naar wat je theoretisch kunt verstouwen is 1Gb/s mooi, leuk, aardig, maar nogmaalsm, gezien de breincapaciteit van de gemiddelde inwoner mijns inziens volkomen onzinnig.

Reputatie 7
Zo was mijn opmerking ook bedoeld, 100 MB/s versus de vooralsnog onrealistische 1 GB/s (10 Gb/s(!)) die ik aanhaalde.

Ook mij irriteert deze discussie een beetje temeer daar ik van 35 Mb/s nu terugga naar binnenkort 20 Mb/s op m'n nieuwe adres waar hemelsbreed 4 km vandaan (maar wel in een andere gemeente) 500 Mb/s glasvezel mogelijk is. En dan nog mag ik niet klagen als ik inderdaad kijk naar mensen die 1 Mb/s ternauwernood halen.

Ik zou al blij zijn met 50/5 Mb/s glasvezel. En of ik dan zou gaan voor de 100/100 Mb/s-optie (á € 7,50/mnd) zou ik eerst een tijdje aanzien, hoewel in deze cloudtijd een hogere upload welkom zou zijn.

Badge
Ik had google fiber gecontacteerd. Ze komen naar europa (binnen 10 jaar), kan niet wachten tot ik bij KPN weg kan. KPN levert gewoon niks terwijl google juist wil dat ze het iedereen evenveel geeft als KPN zich daar nou gewoon mee bezig houdt wil ik graag bij KPN blijven aangezien het een goed bedrijf is voor het leveren van voordelen alleen hun internet is gewoon Supersupersuper slecht dramatisch slecht gewoon.
Reputatie 7
Droom lekker verder. 10 jaar is in ICT-land een eeuwigheid. Wellicht bestaat die club dan al lang niet meer ... KPN wellicht ook niet. Of Reggefiber ... Of is glasvezel al weer zo verouderd dat niemand het meer wil.

Reputatie 7
@GewoonJesse,

Heel veel plezier bij google fiber.
Ook google is geen filantropische instelling dus glasvezel in het buitengebied kan je helaas ook bij hun gewoon vergeten, maar dat terzijde.

Ik hoop dat deze discussie nu gesloten kan worden, onzinnig, egocentrisch en getuigend van zeer weinig begrip voor de minder bedeelden.
Reputatie 4
Badge +6
Downloaden uit nieuwsgroepen met 500 Mbit/s gaat bij mij prima. Heb een machine met Ubuntu geïnstalleerd, SSD-schijf en een snelle SATA-schijf. Natuurlijk heb ik het niet nodig, maar het is gewoon leuk om uit te proberen. En in de toekomst zal de snelheid zeker omhoog gaan. Behoefte aan bandbreedte neemt nog steeds toe.
Reputatie 1
Badge
dus als we zometeen windows cloud os hebben dan moeten we nog met die oude verbindingen werken wat onwerkbaar is geworden inmiddels. zoals nu office 365 heb je wel snellere upload nodig en wat dacht je van microsoft ondrive of google drive en apples icloud ?

nog nooit van deze termen gehoord (cloud computing) ?

we gaan naar de cloud en alles wordt opgeslagen in de cloud.

dit geld niet alleen zakelijke markt maar ook voor de consumenten markt.

computers die geen HDD of SDD nodig hebben want het staat in de CLOUD.

en ik heb een SSD i.p.v. HDD of SHDD.

windows 10 wordt een cloud os en appel (IOS) en linux (andriod) worden ook cloud of wou je zeggen dat je wou ontkomen aan de cloud computing ?

en inderdaad iedereen moet minstens 50 / 5 hebben maar het gaat veel te langzaam en de bewoners zelf starten geen iniatief die kijken de kat uit de boom.

voor die mensen zeg ik ga nou een bewoners iniatief starten en haal die 30% zodat de reggefiber de vergunningen aanvraagd bij de gemeente en die ook toestemming geeft. maar er moet eerst een haalbaarheids onderzoek van de providers zodat 30% ook het gaan afnemen maar iedere bewoner blijft met de pakken neer zitten en dan wachten of de buren de boodschap begrepen hebben en ja dan gebeurt er nooit iets.

als ik het moet regelen ga ik de kosten verhalen op de bewoners want die klagen alleen maar en blijven op hun luie reet zitten en dat accepteer ik niet.

Reputatie 1
Badge
KPN is nog aan het testen tot eind 2014 dan begint het grote uitrol.

Reputatie 6
Badge +9
windows 10 wordt een cloud os en appel (IOS) en linux (andriod) worden ook cloud of wou je zeggen dat je wou ontkomen aan de cloud computing ?

Right 😉 Andriod zoals jij het noemt is geen Linux.

Doe je nou voorkomen alsof je veel uit de ICT wereld weet of wat?

Kijk ik ben geen ICT expert, weet daarintegen wel ea van networking en computing maar lang alles niet, gevolg dan praat ik er niet over ;)

Ik ben het op bepaalde lijnen met je eens, bijvoorbeeld over het nut van symetrische verbindingen en de gevolgen van cloud computing, maar je kunt ook doorslaan en jezelf bombarderen tot forum schlemiel....

Zou Joran (de KPN Webcare Specialist) voor mij willen nakijken of er al iets bekend is over

upgrades voor centrales en straatkasten in mijn wijk?

3991ND 139

Alvast heel erg bedankt :womanvery-happy:

Reputatie 7
sveld84 schreef:
 Right 😉 Andriod zoals jij het noemt is geen Linux.

Dat wil ik toch met klem tegenspreken. Android en iOS zijn beide variaties (distros) op basis van Linux. Dat ze er anders uitzien dan RedHat en Ubuntu (b.v.) komt omdat Apple en Google er zwaar aan hebben gesleuteld. "Standaard" Linux (op de desktop) heeft nooit de Windows-hegemonie kunnen doorbreken (gemeente München laat 't nu ook los: Microsoft is duur, geen Microsoft is nog duurder). Maar op telefoons en tablets is het eigenlijk vooral Linux wat de klok slaat, in diverse uitvoeringsvormen. Daar heeft Windows helaas het nakijken (ik ben een echte Windows Phone fan).

Reputatie 6
Badge +9
Android is een Linux based kernel. (Unix like, andere architectuur)

iOS is een FreeBSD based kernel. (Unix)

FreeBSD en Linux in de basis weer een monolithic kernel, dus ze zijn verweg wel familie idd, echter is iOS geen Linux afgeleide.

Waarom ik de opmerking plaatste, een besturingssysteem kan dan welliswaar wel een afgeleide zijn van iets (Android vs Linux), dat betekend in mijn ogen niet dat het vergelijkbaar is met elkaar :)

Reputatie 7
Nee, dat ze niet met elkaar vergelijkbaar zijn, daar heb je volkomen gelijk in. Zo zijn (waren?) er versies van Linux/UNIX die een Windows-like smoeltje hebben om de overstap maar zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Ook ik ben oorspronkelijk geen Windowsfan. Na het DOS-tijdperk heb ik nog geruime tijd met OS/2 gewerkt. Nog steeds mis ik op diverse plekken in Windows mogelijkheden die met OS/2 al lang standaard waren. Maar goed, dat is geschiedenis, net zoals (bijna) Linux/UNIX op de desktop.

Waarom kiest de markt toch altijd iets wat technisch niet optimaal is (zoals bij VHS, versus Video2000 en Betamax)? Helaas (en ik weet dat velen dat niet met mij eens zijn) zie je nu hetzelfde gebeuren met Android. Ik hoop niet dat ik (zoals ik destijds V2000 heb moeten inruilen voor VHS) over een tijdje ook Windows Phone moet inleveren tegen Android (liever dan maar iOS).

Reputatie 4
Badge +6
De discussie wordt off-topic, maar Linux op de desktop is zeker geen verleden tijd. Marktaandeel is klein, 1.68% ( http://en.m.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_operating_systems ). Maar er is wel duidelijk een teruggang in Windows-gebruikers. Heeft vooral te maken met toenemend gebruik van laptops ( bijv. Chromebook, MacBook). Ik vind 6.64% marktaandeel voor OS X ook best hoog.
Als je kijkt naar marktaandeel bij tablets en smartphones dan doet Windows daar nauwelijks mee.
Reputatie 1
Badge
http://forum.kpn.com/t5/Internet/KPN-rolt-1000mbits-uit/m-p/262005#M26064

ik zou zeggen kijk bij deze link even.

Reageer