Aangeboden oplossing voor het nat strict type probleem.

  • 26 juni 2013
  • 31 reacties
  • 28429 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +11
Deze oplossing aangeboden door ons Forum lid KwikwiNinja015

 

We hebben van Forum gebruikers vernomen dat het inderdaad werkt en hebben het topic een meer prominente plaats gegeven. Met dank aan KwikwiNinja voor de aangeboden oplossing.

 

Witte KPN Experia Box V8

UPnP inschakelen

De Playstation 3 maakt gebruik van het UPnP protocol (Universal Plug 'n Play). In de KPN Experia Box staat deze optie standaard uit omdat er een risico bestaat dat kwaadwillenden makkelijker uw computer kunnen benaderen. Sony heeft de Playstation 3 zodanig gebouwd dat er alleen verbinding valt te maken met andere gebruikers als UPnP aanstaat. Hieronder leggen we uit hoe dat moet.

1. Open uw browser (Internet Explorer, Google Chrome of een andere browser). Vul op de adresbalk het adres 192.168.2.254 in en druk op Enter. Typ geen www! 2. Vul het wachtwoord in, standaard is er geen wachtwoord klik op Login zonder wachtwoord. Er moet nu zelf een wachtwoord worden bedacht. Laat het invulvenster achter Current Password leeg en vul bij de volgende twee invulvensters (New Password en Re-Enter Password for Verification) het zelf bedachte wachtwoord in en klik op Apply 3. Klik op EXTRAS 4. Klik op UPnP 5. Plaats een vinkje bij Enable UPnP IGD Device 6. Klik op Apply

Op de KPN Experia Box is UPnP nu ingeschakeld.

 

MAC Address van de Playstation 3

Omdat de PS3 bij het uitschakelen eventuele UPnP instellingen niet altijd correct verwijderd en de PS3 weer gebruik moet maken van deze UPnP instellingen moet u er voor zorgen dat de PS3 altijd hetzelfde IP-adres krijgt. Omdat UPnP gebaseerd is op het automatisch ophalen van een IP-adres mag dit niet in de PS3 vast worden ingesteld maar moet dit in de KPN Experia Box. Hiervoor moet wel eerst het MAC adres van de PS3 worden achterhaald, dit kan via de instellingen van de PS3 en gaat als volgt.

1. Selecteer Instellingen in het beginmenu van de PS3 2. Blader omlaag en selecteer Systeeminstellingen 3. Selecteer Systeeminformatie 4. In dit scherm staat onder MAC Address de gevraagde waarde. Het MAC Addess bestaat uit 12 karakters. Schrijf het MAC Address op

Opmerking: Normaal gesproken wordt het MAC Address in 6 groepjes van 2 karakters genoteerd gescheiden door een dubbele punt of een streepje.

 

Vast IP-adres voor de Playstation 3

Vervolgens kan dit MAC-address vast aan een IP-adres worden gekoppeld en dit wordt via de webinterface van de KPN Experia Box als volgt ingesteld.

1. Open uw browser (Internet Explorer, Google Chrome of een andere browser). Vul op de adresbalk het adres 192.168.2.254 in en druk op Enter 2. Vul het wachtwoord in wat u eerder heeft aangemaakt en klik op Login 3. Klik op START 4. Klik op LAN 5. Vul in het kader Static DHCP het gewenste IP-adres in Let op! Het IP-adres begint met 192.168.2 alleen het laatste veld kunt u vrij kiezen. Zet een willekeurig getal achter de 2.(bv: 192.168.22)

Zet niet meer dan 3 getallen!

Zo voorkom je conflicten met alle uitgegeven IP-adressen. 6. Vul het MAC adres van de PS3 in 7. Klik op Apply.

 

DMZ

1.DATA > FIREWALL > DMZ

2.Vinkje zetten voor 'Enable DMZ Function'

3.Statisch IP invullen van de PS3.

4.Herstart nu de PS3 zodat deze het ingestelde IP-adres kan ophalen.

 

PS3 netwerkinstellingen

1. U gaat in het hoofdmenu van uw PS3 naar: Instellingen > Netwerkinstellingen > Instellingen internetverbinding 2. Zorg ervoor dat uw PS3 door middel van een Ethernet-kabel is aangesloten of een draadloos netwerk beschikbaar is 3. Selecteer [Ja] wanneer een bevestigingsscherm verschijnt dat aangeeft dat uw internetverbinding zal worden verbroken 4. Instelmethode, Selecteer [Aangepast] 5. Verbindingsmethode, Selecteer [Verbinding met kabel] of [Draadloos]

> Indien u met kabel bent aangesloten ga naar stap 9 <

6. WLAN-instellingen, Selecteer [Scannen]

Een overzicht van beschikbare netwerken zal naar voren komen, selecteer uw netwerk en noteer het type beveiliging van dit specifieke netwerk. Let op dat de signaalsterkte goed is. Deze hoort voor stabiele online gaming dicht tegen de 100% aan te zitten. U kunt eventueel de locatie van PS3 of Router aanpassen om de sterkte te bevorderen.

7. SSID, deze moet u niet veranderen, druk op het pijltje naar rechts om door te gaan 8. Selecteer het type beveiliging en voer daarna indien nodig de netwerk sleutel in, druk op pijltje naar rechts om door te gaan

> Ga naar stap 10 <

9. Gebruiksmodus, Selecteer [Automatisch detecteren]

> Indien u gebruik maakt van enkel een modem ga naar stap 12 <

10. Instelling IP-adres, Selecteer [Automatisch]

Indien u een modem heeft kan de functionaliteit per provider verschillen, neem eventueel contact op met het SCE Support Center voor vragen.

> Ga naar stap 13 <

11. Instelling IP-adres, Selecteer [PPPoE] 12. Voer het gebruikersnaam en wachtwoord in, uw provider heeft deze aan u verschaft 13. DNS-instelling, Selecteer [Automatisch]

14. MTU, selecteer [Automatisch] 15. Proxyserver, selecteer [Niet gebruiken] 16. UPnP, selecteer [Inschakelen] 17. U krijgt nu een overzicht van uw instellingen. 18. Selecteer [Verbinding testen]

 

De instellingen op de PS3 zien er dan als volgt uit:

IP-Adres: 192.168.2.22 (zoals gekozen bij Static DHCP)

Subnetmasker: 255.255.255.0

Standaardrouter: 192.168.2.254

Primaire DNS: 192.168.2.254

Secundaire DNS: 0.0.0.0

MAC-adres: FC:0F:E6:EC:BA:ED (je eigen MAC-adress)

MTU: Automatisch

Proxyserver: Niet gebruiken

UPnP: Beschikbaar

NAT-Type: Type 2

 

Uw Playstation 3 is nu klaar voor online gamen!

Succes!

 

                                                                  ~*KwikwiNinja015*~


31 reacties

Wanneer ik het in DMZ zet kan ik niet meer verbinden met PSnetwork. Hoe komt dit?

Reputatie 3
Badge +2
Beste optiflex,

Ik had ook hetzelfde probleem. De oplossing is:
Dat je je PS3 uit moet schakelen en je modem uit moet doen. Wacht een minuutje en zet je modem weer aan.
Nadat alle vijf de lampjes constant groen branden zet je je PS3 weer aan en kun je genieten van je online game ervaring :)

Gr. KwiKwiNinja015
Reputatie 3
Badge +2
Beste optiflex,

Kun je het me laten weten of het wel of niet gelukt is?
Nog niet de tijd gehad om het te doen. Morgen ochtend ga ik het proberen ik laat dan gelijk horen of het gelukt is!!

Reputatie 3
Badge +2
Oke, ik hoop dat het werkt.
Reputatie 3
Badge +2
Is het nog gelukt of?
Ben er op dit moment mee bezig alles is ingesteld nu even opnieuw opstarten van ps3 en modem ben benieuwd

Edit: Nee heeft niet geholpen geeft nog steeds aan niet te kunnen verbinden.

Heb ook net een speedtest gedaan en deze kwam ook er laag uit.... Heb een 100mb/s abbonoment. Nu begrijp ik dat draadloos een deel verliest maar zoveel?  1e paar maanden had ik gewoon rond de 50-70mb/s en de plek is niet veranderd. internet

Reputatie 3
Badge +2
Wauw, ligt het ook niet een beetje aan je signaal sterkte?
Het was trouwens een tijdje geleden dat ik dit ook had van dat ik niet meer op PSN kon.
Volgens mij had DMZ uit gedaan en toen online gespeeld ect en de volgende dag deed ik DMZ aan en toen had ik nat type open en kon ik wel aanmelden.
Ach ik heb het nu lan aangesloten en nergens meer last van.
Toch bedankt!
Reputatie 3
Badge +2
Ow, beter toch met kabel en geen probleem hoor.
:)
Gr.
Hallo,

Ik zit nu al een maand met het probleem dat ik NAT type 3 op mijn Playstation heb (Nat Type: Strict) ik ben al langer dan 30 uur hier mee bezig geweest en heb al 3 maal naar KPN toe gebelt maar die wisten mij amper te vertellen wat een 'NAT type' was. 

Ik zou graag NAT type Open of Moderate (1 of 2) willen hebben zodat ik makkelijk met vrienden het spel Call of Duty kan spelen. 

Mijn Router: Thomson TG789vn

Ik heb ook nog een 2e Router die het netwerk in mijn huis versterkt maar dat maakt volgensmij niks uit omdat mijn Playstation 3 is gekoppeld met een kabel op de Router waar alles binnen komt. (Thomson TG789vn) 1e Router dus.

Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen want ik weet niet meer wat ik moet doen, en in deze Vakantie zou ik toch wel heel graag is met vrienden willen gamen.

Bas

Reputatie 3
Badge +2
Zou dit je kunnen helpen?

http://kpn-customer.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/7259/~/internet%3A-hoe-kan-ik-mijn-spelcomputer-op-het-internet-aansluiten%3F

Hallo

IK heb het probleem dat ik niet tegen andere online kan met fifa.

Met COD wel met sommige maar met sommige ook niet

Ik heb alles doorlopen maar ik krijg alleen mijn Sedundaire DNS niet goed

Wat doe ik fout?

Secundundaire DNS staat bij mij op 195.121.1.34

De instellingen op de PS3 zien er dan als volgt uit:

IP-Adres: 192.168.2.22 (zoals gekozen bij Static DHCP)

Subnetmasker: 255.255.255.0

Standaardrouter: 192.168.2.254

Primaire DNS: 192.168.2.254

Secundaire DNS: 0.0.0.0                               <<<<<<<<<<<<<-----------------------------------


MAC-adres: FC:0F:E6:EC:BA:ED (je eigen MAC-adress)

MTU: Automatisch

Proxyserver: Niet gebruiken

UPnP: Beschikbaar

NAT-Type: Type 2

als je de kpn experia box,
Siemens Gigaset SX551 aansluit is er geen enkel probleem, weet ik uit eigen ervaring

probeer dus de "oude"experia box te kopen 2e hands want de nieuwe boxen zijn allemaal extra beveiligd.

als je de kpn experia box,
Siemens Gigaset SX551 aansluit is er geen enkel probleem, weet ik uit eigen ervaring

probeer dus de "oude"experia box te kopen 2e hands want de nieuwe boxen zijn allemaal extra beveiligd.

Het lukt mij om het nat type te veranderen naar type 2 zodat mijn zoon kan 'joinen' in online games op de ps3. De ps3 heeft dan een statisch ip adres.

Het probleem wat hieruit voortvloeit is: de andere devices in huis(tablet, computers, mobieltjes) kunnen vaak of altijd geen wifi vebinding meer maken. Terwijl er wel wifi is.

Gebeurt dat ook als ik deze oplossing probeer? Ik heb namelijk al de nodige uurtjes hier aan besteed en vraag dit even van te voren, voordat ik een nieuwe poging waag.

Reputatie 7
Hoi ahwell, welkom op het forum.

Heb je het topic "Configureer uw Xbox, Playstation, Wii U of 3DS" al gelezen.

(Zie: http://forum.kpn.com/t5/Internet/Configureer-uw-XBox-Playstation-Wii-U-of-3DS/td-p/145861)

In het geval dat je een Experia Box V8 hebt, dan zal dat vast ook voor jou een oplossing bieden.

Laat even weten of het gelukt is.

Hoi WJB,

Allereerst bedankt voor je hulp.

Het lukt me in principe om de ps3 te laten werken zoals het moet. Mijn zoon kan joinen met online spelletjes. De ps3 zit met een kabel aan het internet.

Maar...

De andere apparaten in huis(en dat zijn er nogal wat) hebben dan wél, en dan géén verbindinging met wifi. Het lijkt wel alsof het toegewezen ip adres vd ps3 dit verhindert. De wifi doet het gewoon(alle staafjes zijn groen op de apparaten) maar de verbinding lukt niet. Mijn computer doet het ook gewoon, maar deze zit ook met een kabel aan het internet.

Raarrr

Reputatie 7
Hoi ahwell,

Speelt jouw zoon toevallig CoD Ghosts?

Het lijkt dat dit spel de Experia Box "om zeep helpt".

Zie: http://forum.kpn.com/t5/Internet/CoD-Ghosts-PS3-Experia-V8-box-problemen/td-p/150135.

Nou WJB,

ik geloof dat we het probleem gevonden hebben. Het probleem is inderdaad gestart met COD Ghost...het spel is 1 week in huis en alleen maar ellende :)

maar als je daar admin hebt staan wat moet ik dan doen

Reputatie 7
Hoi jari-ingenhut, welkom op het forum.

Bedoel je dat jouw DMZ al bezet is door een ander apparaat?

Zo ja, dan zit er niets anders op dan een eigen tweede router als DMZ Host in jouw netwerk op te nemen en het huidige apparaat in de DMZ achter jouw eigen router te plaatsen.

Zie alternatief 2 in Configureer uw Xbox, Playstation, Wii U of 3DS en/of Gebruik een eigen router achter de Experia Box.

Badge
Ghost vernielt niks maar een game als Skyrim stookt je PC kapot. Worden ze lekker heet van.

Koste mij 4 weken om dat uit te zoeken. Veel demand op de GPU....... en voeding.....

Reageer