Beantwoord

Aansluiting van modem

  • 7 September 2019
  • 3 reacties
  • 1145 keer bekeken

Probleem met aansluiten van de kpn experiabox is dat deze alleen aangesloten kan worden op een ouderwetse telefoonaansluiting. Deze is nergens meer aanwezig in de woning. Er is wel een kabelaansluiting zoals te zien op de foto. De vraag is nu of deze kabelaansluiting zo kan worden omgezet dat er een aansluiting met de experiabox kan worden gemaakt.

In de bij de experiabox meegeleverde handleiding wordt beschreven dat er in de kruipkelder altijd nog een oude telefoonleiding zou zijn. Het betreft in ons geval echter een portiekwoning op de 5e verdieping.... dus die optie is niet van toepassing.

icon

Beste antwoord door Erwin van KPN 9 September 2019, 15:12

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

3 reacties

Reputatie 7
Badge +24
Die aansluiting die u in uw handen hebt is coax. Van Ziggo of andere kabelaar. Daar gaat u nooit en te nimmer signaal van KPN op krijgen.

KPN levert alleen via de telefoonlijn of glasvezel.
Dag @MattV . Dat is een tegenvaller.
Verder heb je dus nergens een kpn aansluiting kunnen vinden? Een is/ra punt kan er verschillend uitzien. Hier een paar afbeeldingen:
https://www.providercheck.nl/kennisbank/bericht/19/wat-is-het-isra-punt

Het kan zijn dat een vorige bewoner iets heeft weggewerkt. Soms is het nuttig om bij de buren na te vragen of zijn KPN/koper diensten hebben en waar bij hun de aansluiting zit. Mocht je nog steeds niks kunnen vinden is het raadzaam om een monteur te bestellen.
Ik heb niks meer gehoord en ga er van uit dat je voldoende informatie hebt. Mocht je toch nog vragen hebben, laat het weten!