Vraag

Al 7 dagen geen internet ondanks 2 monteurs en vervangend modem voor 86 jarige moeder!!!

  • 12 January 2021
  • 45 reacties
  • 668 keer bekeken

Het nieuwe modem is aangesloten. Werkt natuurlijk niet!!! Waardeloze service van KPN. De eerste monteur op 07/01/2021 had al een ander modem aangesloten. Jullie monteurs werken langs elkaar heen. Het interesseert niemand wat! 7 dagen geen service voor mijn moeder van 86! Bravo zegt het voort!

De monteurs snappen er geen fluit van. De helpdeskmedewerker zijn heel aardig maar kunnen niets!

Dit alles na overgang van telfort naar KPN!!!!

 

M. Molenkamp


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

45 reacties

Reputatie 7
Badge +24

Hi @mkmolenkap, welkom hier. 

Dit klinkt niet best. 

Ik kijk dit graag voor je na. Zou je je KPN profiel willen aanvullen met alle relevante gegevens en hier een seintje willen geven als je dit hebt gedaan? 
 

ihallo Alex,

 

Gegevens aangevuld. Alles is bij jullie bekend? De eerste monteur van 07/01/2021 heeft zijn best gedaan. Kwam als professional over? De monteur monteur van 11/01/2021 is niet met zijn vak bezig en leest blijkbaar ook geen log van zijn colleba. Hij had ook al een tweede modem (nieuw) geprobeerd.

lekker zooitje bij KPN!

Servicedesk heel vriendekijk maar kan niets betekenen.

  1. Molenkamp
Reputatie 7
Badge +10

@mkmolenkap Bedankt voor het aanvullen van de gegevens in je profiel.

Ik ben naar de situatie gaan kijken en zie dat er een ticket loopt bij de technische dienst. Daar heb ik een notitie aan toegevoegd dat het nieuwe modem helaas geen oplossing biedt en het verzoek gedaan om z.s.m. contact op te nemen voor vervolgstappen. Dit moet gauw opgelost worden! 

Hallo Jose en Alex,

Een ieder die aan het begin van de storing erbij betrokken is geeft de hoopgevende woorden van dit moet gauw opgelost worden. Maar die woorden hebben blijkbaar geen effect op de uitvoering ervan.

Als de kpn nou niet begrijpt waar het fout gaat waarom bieden jullie dan geen alternatief? Jullie hebben digitenne! Kan er geen analoge telefoon op de lijn worden aangesloten?

Een grote fout die jullie monteurs maken is dat ze niet kijken naar de bevindingen (07/01/2021) van hun vorige collega(‘s) want dan had men kunnen zien dat het opsturen van het tweede modem niet zinvol was. De eerste monteur had al een ander nieuw modem geprobeerd. Deze man was zeer adequaat maar kon niet doen en is vertrokken. De dag erna op 08/01/2021 krijg ik een sms dat ik zelf een afspraak moet maken omdat er een storing is gemeld op het adres?????? Ongelofelijke manier van klantenservice,

Dit resulteert dan in een afspraak op 11/01/2021. Deze monteur meldt dat het modem defect is en dat er een ander exemplaar wordt afgeleverd. Op 12/01/2021 wordt het modem geleverd rond 17.00 uur. Aangesloten en wat is het resultaat………….? Geen internet…………………………….

Op dezelfde avond krijg ik een sms van de kpn dat volgens hun informatie het probleem is opgelost,,,,,,,,,

 

Te triest van woorden deze service van een hofleverancier…….

 

Ik heb nu de gehele gang van zaken op een rijtje gezet. Als ik een medewerker van uw servicedesk spreek kan geen enkele medewerker dit relaas opnoemen uit een soort logboek of ticket registratie. Dus de informatievoorziening is slecht. Heel slecht. Zo kan er nooit een goede terugkoppeling plaatsvinden tussen front- en backoffice!

Ik zou zelf in een hoekje kruipen en mij zitten af te vragen waar ik mee bezig ben.

Hallo wederom,

 

Krijg net een e-mail van de kpn: we verbeteren ons TV menu . . . . . . . . . . . . .

 

 

Wat ik nog niet gemeld heb is dat mijn moeder oorspronkelijk Telfort had. Rond 18/09/2020 kreeg zij een e-mail waarin zij door de kpn werd verwelkomt en dat kpn hoopt dat zij zich snel thuis voelt. Nou ja prima, Voor mijn moeder maakte het niets uit ze wil gewoon kunnen bellen en tv kijken. Voor haar veranderde er eigenlijk niets, Ze werd abonnee op 06/06/2018.

Op 19/09/2020 werd het beeld op 2 tvs schokkerig. Het bleek dat de snelheid van VDSL van 32 Mbit naar 20 Mbit was gegaan. Op  29/09/2020 is er een monteur geweest en hij heeft nu kunnen achterhalen wat het probleem was. Op 14/10/2020 sms ontvangen met de melding dat het probleem verholpen was.

Wederom servicedesk gebeld. Wat bleek: geen ticket meer open en er moest een nieuw ticket aangemaakt worden. Hier heb ik nooit meer iets over vernomen maar 05/12/2020 was de snelheid weer terug. Ik heb daar verder niets meer van vernomen.

 

Resumé: de wijze van interne- en externe terugkoppeling bij de kpn organisatie heeft wel wat virusjes.

Reputatie 7
Badge +17

Bedankt voor de uitgebreide toelichting. Dit zal verder door onze Back Office opgepakt moeten worden. Als het goed is heb je van ons op 11 januari een sms gekregen met hierin een telefoonnummer en toegangscode. Ik raad je aan om dit nummer te bellen. Je komt dan direct bij de achterliggende partij uit. Mijn collega kan je verder helpen.

krijg net de maandelijks factuur binnen ……...

Reputatie 7
Badge +17

De facturatie is een geautomatiseerd proces. We kunnen dit niet tegenhouden. Wel kunnen we achteraf kijken naar een compensatie. Jouw moeder hoeft immers niet te betalen voor iets wat ze niet kan gebruiken.

Heb je al contact opgenomen met het telefoonnummer uit de sms?

Mijn moeder kreeg ook vandaag een brief dat ze glasvezel kan krigen op haar adres!!!!!!!

Ze begrijpt niet waarom het nu niet werkt en al een andere aanbieding/techniek krijgt! iemand verrast?

 

Vandaag met 0800 - 1200 024 gebeld. Blijkt dat ze een verkeerd modem hebben gestuurd! Ja, Ja,,,,,,, leuker kunnen ze het niet maken.Komt morgen binnen met monteur? Nog geen bevestiging gehad via sms.

Reputatie 7
Badge +16

Laten we dit maar eerst regelen, lijkt mij zo! De monteur heeft een beperkt aantal apparatuur, waaronder modems, in zijn/haar bestelbus, dus ik verwacht dat dit goed komt. Geef je hier een update als de monteur morgen langs geweest is?

Reputatie 7
Badge +17

Heeft de monteur het probleem vandaag kunnen verhelpen, @mkmolenkap?

vandaag is er een monteur geweest. Had het nieuwe modem bij zich met hetzelfde resultaat. Is na het testen en meten naar de centrale gegaan met het modem. Heeft het niet voor elkaar gekregen. Er moet een specialist naar kijken. Hij kwam er niet uit. De specialist komt dan blijkbaar aanstaande maandag. . . . . . . . .

Resumé: de eerste monteur heeft precies hetzelfde geconstateerd op 07/01/2021!!!! De monteur van vandaag begreep dan ook niet waarom er dan rechtstreeks een specialist is ingeschakeld.

Nou. . . ik weet het wel: KPN (traject service. techniek en planning) luistert wel maar weet niet van elkaar neits. Er wordt niet met elkaar overlegdmaar wat nog het ergst is dat de monteurs niet naar elkaar luisteren of informatie delen!!

 

Wie gaat dit nu uitleggen aan een vrouw van 86 die geen idee heeft waarom dit niet werkt. . . . .

Reputatie 7
Badge +17

Wat ontzettend balen dat de monteur het probleem niet heeft opgelost. Het is uiterst vervelend dat deze monteur tot dezelfde conclusie is gekomen als de eerste monteur, maar dat hier niet eerder de juiste acties op uit gezet zijn. Ik heb het even gecontroleerd en ik zie dat deze monteur wel de specialist aangevraagd heeft. We mogen er nu op vertrouwen dat er snel een specialist langs komt om jouw moeder te voorzien van diensten.

update.

Net gebeld door planning. Het juiste (laatste?) modem wordt nu verstuurd en dit zou v12 moeten zijn. Het vorige modem wat de laatste monteur bij zich had bleek een experiabox versie 10A te zijn?

Modem v12 zou nodig moeten zijn. Het zou te maken hebben met de VLANs voor de TV in verband met overgang van Telfort naar KPN!!!!!!!!!!

Ik kan nu de tot de conclusie komen dat: waarom is er niet meteen na het melden van dit probleem op 07/01/2021 een V12 modem verstuurd of meegenomen door de 1e monteur? Jullie eigen organisatie heeft niet adequaat hier op ingespeeld! Jullie beschikten zelf over alle informatie en hebben daar niets mee gedaan.

Nog een keer: hoe ga ik dit uitleggen aan een vrouw van 86 jaar?

 

Dit is een behoorlijke puinhoop inderdaad. Ik zie dat er een v12 is opgestuurd. Heb jij zelf de mogelijkheid om die te testen, zodat we weten of dit de oplossing is?

Ja, ik hoop dat het modem een beetje op tijd komt om het zo snel mogelijk te testen.

Ja hoor. daar ben ik weer!!!

 

V12 modem heeft niets geholpen.

 

Vandaag zou de monteur langskomen tussen 10 en 12 uur. Niemand gezien. Wel iedereen paraat gehouden.

Zojuist gesproken met de servicedesk:

 

Wat blijkt de monteur is direct naar de centrale gegaan. heeft gesproken met achterban. In de middag schijnt er weer een monteur in de centrale te zijn geweest. Werkt nog steeds niet en ze snappen er neits van waarom de migratie van Telfort en KPN njet werkt.

 

,,,,, ik werd er stil van en ook een beetje triest………..

 

Nu opperde de dame van de servicedesk of er al een noodpakket was verzonden zodat mijn moeder (86) in ieder geval tv en internet had!!!! Had ik 5 dagen geleden al voorgesteld.

 

Ook nu weer die waardeloze manier van communiceren en terugkoppelen naar de klant en intern. Dramatisch gewoon. …. en ja hoor daar gaan we weer: nou ik hoop in ieder geval dat het weer snel werkt voor uw moeder…..

Ja hoor. daar ben ik weer!!!

 

Nieuw topic naar aanleiding van 5 monteurs en 3x nieuw modem. Vorig topic:

 

 

  • Al 7 dagen geen internet ondanks 2 monteurs en vervangend modem voor 86 jarige moeder!!!

V12 modem heeft niets geholpen.

 

Vandaag zou de monteur langskomen tussen 10 en 12 uur. Niemand gezien. Wel iedereen paraat gehouden.

Zojuist gesproken met de servicedesk:

 

Wat blijkt de monteur is direct naar de centrale gegaan. heeft gesproken met achterban. In de middag schijnt er weer een monteur in de centrale te zijn geweest. Werkt nog steeds niet en ze snappen er neits van waarom de migratie van Telfort en KPN njet werkt.

 

,,,,, ik werd er stil van en ook een beetje triest………..

 

Nu opperde de dame van de servicedesk of er al een noodpakket was verzonden zodat mijn moeder (86) in ieder geval tv en internet had!!!! Had ik 5 dagen geleden al voorgesteld.

 

Ook nu weer die waardeloze manier van communiceren en terugkoppelen naar de klant en intern. Dramatisch gewoon. …. en ja hoor daar gaan we weer: nou ik hoop in ieder geval dat het weer snel werkt voor uw moeder…..

 

 

 

Nou niemand zegt of weet wat er aan de hand is……...


*edit: samengevoegd met eigen topic

Hallo,

 

De laatste 2 monteur waren specialisten! Vergeten te melden


*admin: samengevoegd met eigen topic

het wordt behoorlijk stil……..

 

waar zijn de specialisten van de KPN nu mee bezig???

Ik kan nu met 100% zekerheid zeggen dat de servicemedewerkers geen inzage hebben in de gehele gang van zaken omtrent deze zaak. Antwoorden van de servicedesk zijn:

 

  • ze zijn er mee bezig;
  • weten niet wat er aan de hand;
  • u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld
  • we hopen dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost………

Ook de forum moderators hoor ik niet meer. Dit zijn er inmiddels ook al weer 5 geweest.

Wat een (de)organisatie.

Ondertussen is mijn 86 jarige moeder niet bereikbaar voor thuiszorgorganisaties en verzekeraars. Die worden door mij zover ik ze ken geïnformeerd dat ze alleen via een mobiel bereikbaar is.

Vraag: wel eens een mobiele telefoon uitgelegd aan een 86 jarige……. ?

Ondertussen heeft ze dus die brief gekregen dat glasvezel beschikbaar komt!!! Mijn moeder: glaswat???? Ik wil alleen maar kunnen bellen en tv kijken…….

Ik zou willen dat KPN nooit telfort had overgenomen. Nimmer problemen gehad….

Misschien was de achterliggende techniek rommelig of gedateerd maar daar kan ik niet over oordelen. In ieder geval was dat betrouwbaar tot aan de overgang naar KPN.

Daar is de lastpost weer.

 

Hebben de dames en heren moderators het opgegeven?

 

Vanavond digitenne begonnen met de installatie uit het toegezonden noodpakket . Dat kon ik pas na een andere tv te hebben aangesloten in verband met SCART en hdmi. Ben vol enthousiasme begonnen. Met de gedachte dat mij moeder dan lekker tv kan kijken. Nederland 1, 2 en 3 werken direct. De rest van de zender zou na minimaal 30 minuten geactiveerd moeten worden.

Ja, ja, daar gaan we weer. Er gebeurd niets. Na 1,5 uur 0800 - 0402 gebeld en gfevraagd wat er aan de hand was. De dame vroeg mij om het CAS nummer op de sticker op het kastje………. rofel, roffel, tromgeluid….. Wat blijkt het kastije is niet geactiveerd en dat gaat één werkdag duren.

 

Het is een noodpakket bedoeld voor mensen die geen tv en internet hebben!!! Nu kan mijn moeder van 86 weer een dag wachten.

 

Chapeau KPN!!!! Leuker kunnen we het niet maken maar wel makkelijker (belastingdienst). Wat een bende is het bij jullie. Het interesseert jullie gewoon weg niet….. triest.

Hallo daar ben ik weer.

Ik ga door met loggen ook al interesseert het de kpn geen ene malle moer.

De KPN heeft iets opgestuurd. Ik vermoed een A/V naar Scart kabel in verband met het oudere toestel van mijn moeder. Ja ik weet het HDMi is de standaard maar zie mijn moeder van 86 maar een nieuwe afstandsbediening te leren kennen.

Het wordt verstuurd met postNL wat heel betrouwbaar is hier. Raad eens wat…..? Het wordt verstuurd naar een afhaalpunt in het dorp! Ze kennen natuurlijk het adres van mijn moeder????

 

WEER EEN TOPPRESTATIE VAN DE NEDERLANDSE HOFLEVERANCIER IN COMMUNICATIE.

 

Ik begrijp niet dat dit bedrijf kan overleven in de huidige tijd…….