Alles over de Experia Box v10 (verzameltopic)

  • 21 juli 2015
  • 402 reacties
  • 100759 keer bekeken


Toon eerste bericht

402 reacties

Reputatie 7
In aanvulling op Dennis' reactie: de KPN WiFi Versterker kan zowel als repeater als als access point (dus via een UTP-kabel) gebruikt worden. En dat laatste is zeer te verkiezen.
[i]"De meestgehoorde reden om het modem voor een v10 om te wisselen is een verbetering van de WiFi prestaties. Een WiFi versterker als aanvulling op de Experia Box is hiervoor ook een goede oplossing.". Helaas is deze stelling niet juist. Ja een WiFi versterker vergroot de range van je WiFi. Echter wanneer je een wifi repeater gebruikt halveert dit je snelheid.. Een versterker verbeterd je WiFi prestatie dus niet per definitie!Hangt van de definitie van WiFi Versterker af. KPN biedt namelijk ook een WiFi versterker aan dat gewoon een accesspoint is die ook als repeater kan dienen. Daarnaast hoef je niet per se je bandbreedte te halveren, dit gebeurt alleen als dezelfde radio voor het zenden en ontvangen wordt gebruikt


Dat klopt en geef ik hier ook aan. Niet per definitie maar wanneer de juiste setting wordt gekozen. De stelling hier is "Een WiFi versterker als aanvulling op de Experia Box is hiervoor ook een goede oplossing." . Er wordt verder niet uitgelegd wanneer dit het geval is. (Alleen wanneer een WiFi repeater met 2 radio's wordt gebruikt zal de snelheid niet gehalveerd worden)
@Henk2304

Het bericht heeft het over een WiFi versterker niet de KPN WiFi versterker. Vrij interpretabel in dit geval. Maar goed om te weten dat de KPN WiFi versterker deze optie biedt!

Reageer