Bijzonder slecht internet

  • 9 november 2014
  • 1 reactie
  • 391 keer bekeken

Hallo,

Wij zijn al lang een trouwe klant van KPN en wij betalen netjes voor ons internet. Wij betalen voor 10MB per seconde en daarvan horen wij minimaal 6MB per seconde binnen te krijgen ( Dit is al veel minder dan waarvoor wij betalen ). Ons internet was zo traag en slecht dat wij op onderzoek gingen. Na vele weken een speedtest te hebben gedaan blijkt dat ons internet nooit boven de 6MB per seconde komt. Ons internet varieert tussen de 2.09 MB per seconde en 5.26 MB per seconde. Dit is niet waarvoor wij netjes betalen. Met dit internet is het niet mogelijk om er normaal gebruik van te maken. Er kan maximaal 1 iemand gebruik maken van het internet en zelfs dan is het te slecht om echt te kunnen internetten. We hebben al vaak gebeld en brieven geschreven naar KPN maar nooit normaal antwoord gekregen. We zijn het zat en we willen het internet krijgen waarvoor we al jaren betalen. Hopelijk kunnen we eindelijk normaal antwoord krijgen zodat er naar een oplossing gezocht kan worden.

Mvg fam. van Marrewijk


1 reactie

Reputatie 7
Badge +28
Dag fam. van Marrewijk,

Dit klinkt inderdaad als een slechte verbinding. Ik heb een aantal testen op de aansluiting uitgevoerd. Er komt ongeveer 6,5Mb binnen op de aansluiting. Dit lijkt ook het maximum haalbaar te zijn. Met deze snelheid moet het voor een gezin zeker mogelijk zijn om zonder problemen tegelijk gebruik te maken van de verbinding.
 

Op welke manier wordt er verbinding gemaakt, is dat draadloos of bekabeld? Hoewel er waarschijnlijk niet veel verbindingen van buren voor storing zullen zorgen kan het alsnog helpen om het draadloze kanaal aan te passen. Instructies daarvoor staan op deze pagina > Arcadyan. Een snelheid van 5,2Mb is overigens niet bijzonder laag, maar ik begrijp dat het vaak trager is.

Een ander model Experiabox is helaas geen optie; dit model is het enige modem dat geschikt is voor een ISDN lijntype. Ik hoop daarom dat dit helpt, zo niet zie ik je reactie graag tegemoet.

Joran

Reageer