Beantwoord

Configureer uw XBox, Playstation, Wii U of 3DS

  • 26 oktober 2013
  • 167 reacties
  • 65694 keer bekeken

Reputatie 7
25 mei 2015: Onderstaande beschrijving is verouderd en het zou vandaag de dag voldoende moeten zijn om gameconsoles op basis van UPnP aan te sluiten op de Experia Box (V8, V9 en V10).

Speciaal voor al de klanten die problemen hebben met het online spelen van spelletjes op hun Xbox, Playstation 3/4, Nintendo Wii U of Nintendo 3DS of enig ander spelletjes computer (gameconsole) die uPnP ondersteuning vereist.

Edit: 7 december 2013:
Voor de bezitters van een Experia Box V8 of Arcadyan ARV7519 die het spel CoD Ghosts willen spelen zit er (zolang KPN geen V9's ter vervanging levert) niets anders op dan alternatief 2 uit te voeren.

Edit: 12 december 2013:
Het onderstaande is ook van toepassing voor PC's waar een spel op gespeeld wordt die UPnP nodig heeft.

Nu is het vanuit security overwegingen echter erg onverstandig om een PC als DMZ Host in te stellen. Het kan wel, maar dan je zal erg veel aandacht moeten besteden aan de firewall op de PC zelf. Ik zou je dan ook dringend adviseren in deze situatie voor alternatief 2 te kiezen. (Dus niet bij mij aankloppen als je dit advies niet volgt en blijkt dat jouw PC vroeg of laat gehackt wordt.)

Edit: 19 januari 2014:
Er blijken meerdere varianten van de Arcadyan VGV7519 (V8) in omloop te zijn die verschillende subnetten gebruiken. Het zou kunnen zijn dat het IP adres van jouw Arcadyan 192.168.1.254 is i.p.v. 192.168.2.254.

De onderstaande beschrijving gaat uit van het (meest voorkomende) IP adres 192.168.2.254.

Edit: 3 maart 2014: 
Het lijkt er op dat KPN eindelijk begonnen is met de uitrol van de firmware update voor de V8.

Als jouw router bijgewerkt is naar versie 02.00.130v2, controleer dan eerst of UPnP functioneert.

Edit: 5 maart 2014:
Het is bevestigd, de firmware update heeft er voor gezorgd dat nu ook de V8 met UPnP gebruikt kan worden om een gameconsole standaard (gebruik makend van UPnP) en draadloos aan te sluiten. De onderstaande hanleiding zou dus niet meer nodig hoeven zijn om jouw Xbox, Playstation, Wii U of 3DS in combinatie met een V8 te gebruiken :D

In dit topic probleer ik te beschrijven hoe zo'n gameconsole op de Experia Box aan te sluiten en te configureren zodat deze problemen verholpen worden.

Alvorens ik daar mee begin even een korte uitleg van een paar begrippen en de oorzaak van de problemen:

DNS Server:
DNS staat voor "Domain Name System". Een "domain name" is bijvoorbeeld "google.nl" of "rockstargames.com".

Om een verbinding te maken met een computer ergens op het internet is echter het IP adres van de server nodig.

Dat is waar de DNS Server om de hoek komt kijken, deze verzorgt de vertaling van de "domain name" naar het bijbehorende IP adres. Een DNS Server is dus feitelijk een "telefoonboek" van het internet.

DHCP Server:
Een DHCP server is een server of router die er voor zorgt dat alle aangesloten apparaten een uniek IP adres krijgen. De Experia Boxen hebben een ingebouwde DHCP Server.

Dit IP adres is echter geen vast IP adres, de volgende keer dat hetzelfde apparaat aangezet wordt, kan deze een ander IP adres krijgen.

DHCP binding of ook wel "static DHCP" of "static IP Address":
"DHCP binding" is functionaliteit binnen de DHCP server om het IP adres van een apparaat vast te zetten, wat inhoudt dat het apparaat altijd hetzelfde IP adres toegewezen zal krijgen als deze opnieuw aangezet wordt.

Port-Forwarding:
Port-forwarding wordt in de volksmond ook wel aangeduid als het openzetten van de firewall van de router voor specifieke protocollen.

Het zorgt er voor dat de firewall van de router inkomende communicatie (van Internet naar het lokale netwerk) doorlaat en doorstuurt naar het apparaat dat opgegeven is in de "Port-Forwarding".

UPnP:
UPnP staat voor "Universal Plug and Play" en is bedoeld om de firewall van een router automatisch te laten configureren door apparaten die met specifieke protocollen bereikt moeten kunnen worden.

UPnP zorgt er voor dat de benodigde "Port-Forwardings" automatisch in de router geconfigureerd worden.

Voor apparaten die UPnP gebruiken is het dus niet nodig om handmatig "Port-Forwardings" op de router in te stellen.

Belangrijk: Randvoorwaarde om UPnP te laten werken is dat de apparaten (die UPnP ondersteuning nodig hebben) een IP adres van de DHCP server hebben gekregen.

DMZ Host:
De DMZ Host op een netwerk is een apparaat dat door de router buiten de firewall gehouden wordt.

De router zal alle inkomende communicatie (van Internet naar het lokale netwerk), waarvoor geen specifieke "Port-Forwarding" gedefinieerd is, doorsturen naar dit apparaat.

Een DMZ Host kan een gameconsole zijn, maar ook een computer of een tweede router.

Belangrijk: Randvoorwaarde van een DMZ Host is dat deze met een UTP kabel op de router aangesloten is. (Dus niet draadloos of bedraad op een wifi extender die zelf weer draadloos op de router aangesloten is! Bedraad via een switch kan wel.)

Let op: Een DMZ Host wordt niet beveiligd door de firewall van de router en dus zelf voorzien moeten zijn van een goed ingerichte firewall. Voor gameconsoles is dit niet zo'n probleem, maar als je een computer of tweede router als DMZ Host definieert zorg er dan absoluut voor dat deze voorzien is van een goed ingerichte firewall.

MTU:
MTU staat voor "Maximum Transmission Unit" of wel de maximale grootte van gegevenspakketjes die over het netwerk verstuurd kunnen worden zonder dat er fragmentatie optreedt. Standaard wordt bij Ethernet V2 een MTU van 1500 gehanteerd waarvan er effectief dan 1472 overblijven. De resterende 28 is een envelope (overhead) voor de routering. Als er een storing op de lijn is waardoor er ook maar 1 bitje "omgevallen" is, dan zal het hele pakketje opnieuw verstuurd worden. Hogere waarden betekent dus minder overhead en dus sneller, maar als er veel storingen optreden betekent het dus ook meer data die opnieuw verstuurd moet worden en daarmee dus juist weer langzamer. Vandaar dat de leverancier op basis van metingen een optimum tracht te vinden voor hun routers en dat als MTU zal hanteren.

Als een apparaat op het netwerk toch grotere pakketjes verstuurt dan ingesteld is op de router dan vindt er er zogenaamde fragmentatie plaats, waarbij de router het pakketje opsplitst in meerdere pakketjes die wel voldoen aan de MTU. Routers van KPN ondersteunen echter geen fragmentatie. 

Oorzaken van het niet online kunnen spelen van bepaalde games:

Onvolledige DNS Server:
Om een spel online te kunnen spelen zal jouw gameconsole een verbinding moeten maken met de server op internet van dat spel. Dit doet jouw gameconsole met behulp van de "domain name" van die server. Als die "domain name" niet vermeld is in het "telefoonboek" (DNS Server) dan zal de server dus niet gevonden worden en lukt het maken van de verbinding niet.

In de DNS Server van KPN blijken bepaalde "domain names" te ontbreken zoals in ieder geval de "domain names" voor het spel GTA V.

De "oplossing" is dus om jouw gameconsole een andere DNS server te laten gebruiken waarin de benodigde "domain names" wel vermeld staan.

Niet werkende UPnP:
Het is gebleken dat de UPnP functionaliteit van de Experia Box V8 (Arcadyan VGV7519) en de Arcadyan ARV7519 niet correct werkt, waardoor UPnP bij deze routers niet gebruikt kan worden.

De "oplossing" is dus om jouw gameconsole als DMZ Host in te stellen.

De andere routers van KPN lijken dit probleem overigens niet te hebben.

Foutieve bepaling MTU:
Sommige gameconsoles blijken (in combinatie met bepaalde routers) niet correct de MTU te kunnen bepalen, waardoor zij een grotere MTU hanteren dan ingesteld is op de router. Dit leidt dan tot meldingen als "Router ondersteunt mogelijkerwijs geen IP fragmentatie..." en dat geeft dus aan dat sommige spellen niet succesvol zullen kunnen communiceren met hun server op Internet.

Dan nu over naar het configureren van jouw gameconsole en router.

Alternatief 1 (gameconsole als DMZ Host):
Te gebruiken als:

1) je één gameconsole hebt en deze via een UTP kabel kan en wilt aansluiten en je niet het spel CoD Ghosts wilt spelen 

2) je een router van KPN hebt anders dan de Experia Box V8 (Arcadyan VGV7519) of Arcadyan ARV7519.

Stap 1: Configureer de netwerk instellingen van de gameconsole. (Raadpleeg het manual van jouw gameconsole om te zien hoe en waar je de instellingen kunt doen.)

Zorg er voor de de gameconsole automatisch een IP adres van de DHCP server van de router krijgt.

Stel de DNS servers op de gameconsole in op de DNS servers van OpenDNS (208.67.222.222 & 208.67.220.220) of Google (8.8.8.8 & 8.8.4.4).

Zorg er voor dat de MTU-waarde automatisch bepaald wordt. (Zie opmerking 1)

Zorg er voor dat er geen proxyserver gebruikt wordt.

Als je een Experia Box V8 (Arcadyan VGV7519) of een Arcadyan ARV7519 hebt (of als je jouw gameconsole als DMZ Host configureert (zie stap 2)), zet dan UPnP op de gameconsole uit. (De playstation 4 kent geen optie voor UPnP, deze staat altijd aan.) Configureer hierbij ook dat jouw gameconsole bekabeld wordt aangesloten.

Als je een andere router van KPN hebt zoals de ZTE H220N of de Experia Box V9 (ZTE H368N) (en als je jouw gameconsole niet als DMZ Host configureert (zie stap 2)), zet dan UPnP aan.

Stap 2: De Experia Box configureren.

Bepaal het MAC adres van jouw gameconsole. (Raadpleeg het manual van jouw gameconsole om te zien waar je het MAC adres kunt vinden.)

Maak een "DHCP binding" (static DHCP) voor het gevonden MAC adres. Kies hierbij voor een hoog (nog niet gebruikt) IP adres bijvoorbeeld: 192.168.2.200. (De IP adressen 192.168.2.255 (broadcast), 192.168.2.254 (router) en 192.168.2.253 (interne FTP server) zijn al in gebruik door de Experia Box zelf.)

Als je een Experia Box V8 (Arcadyan VGV7519) of een Arcadyan ARV7519 hebt, zet dan de DMZ functionaliteit aan en vul het gebruikte IP adres bij de DMZ Host in. (Belangrijk: Zorg er hierbij voor dat jouw gameconsole met een UTP kabel aangesloten is op de router.)

Verwijder eventuele handmatige "Port-Forwardings" die je in eerdere instantie misschien gedefinieerd had om online te kunnen "gamen".

Stap 3: Reboot de Experia Box en zet jouw gameconsole uit en weer aan.

Als het goed is kan je nu online jouw games spelen.

Alternatief 2 (Tweede (eigen) router als DMZ Host):

Te gebruiken als:
1) jouw router van KPN een Experia Box V8 (Arcadyan VGV7519) of Arcadyan ARV7519 is en je jouw gameconsole alleen draadloos (via WiFi) kan (zoals de Nintendo 3DS) of wilt aansuiten

2) als jouw router van KPN een Experia Box V8 (Arcadyan VGV7519) of Arcadyan ARV7519 is en je meerdere gameconsoles wilt aansluiten 

3) als jouw router van KPN een Experia Box V8 (Arcadyan VGV7519) of Arcadyan ARV7519 is en je het spel CoD Ghosts wilt spelen.

Koop een tweede (eigen) router die UPnP wel correct ondersteunt. Dit kan een vrij eenvoudige (en niet al te dure) router zijn zoals bijvoorbeeld de "Netgear WNR1000".

Andere WiFi routers zullen ook voldoen, zolang het maar niet een router is met een ingebouwd DSL modem. M.a.w. de WAN poort van de router moet een "normale" 8 polige rj45 aansluitpoort voor een UTP kabel zijn, niet een 4 of 6 polige rj11 aansluitpoort voor een telefoonlijn.

Schematische weergave alternatief 2:

[b]Stap 1: Configureer jouw eigen router. (Raadpleeg het manual van jouw eigen router om te zien hoe en waar je de instellingen kunt doen.)
Zorg er voor dat het WAN (Internet) IP adres van jouw eigen router door de DHCP server van de Experia Box uitgegeven wordt.

Als je handmatig een DNS server moet instellen (en dat is normaliter niet het geval als het WAN (Internet) IP adres door de DHCP server van de Experia Box uitgegeven wordt), vul hier dan het adres van jouw Experia Box in (192.168.2.254).

Activeer de DHCP server van jouw eigen router en zorg er voor dat deze IP adressen in de range 192.168.x.1 t/m 192.168.x.253 waarbij x ongelijk aan 2 is.

Zet UPnP aan op jouw eigen router.

Configureer WiFi op jouw eigen router. Als je hierbij precies dezelfde instellingen gebruikt als op de Experia Box, dan werkt jouw eigen router direct ook als "WiFi extender". WiFi apparaten maken altijd verbinding met het sterkste netwerk (met dezelfde SSID (naam)) dat ontvangen wordt.

Dit moet je echter alleen doen als je zeker weet dat het gameconsole het sterkste signaal van jouw eigen router krijgt. Weet je dit niet zeker, kies dan een afwijkende SSID (naam).

Gebruik van dezelfde SSID (naam) is egenlijk alleen zinvol als je jouw eigen routers plaatst op een plek waar het WiFi signaal van de Experia Box zwak is en jouw gameconsole alleen in de buurt van jouw eigen router gebruikt wordt.

Stap 2: De Experia Box configureren.
Bepaal het MAC adres van de WAN (Internet) poort van jouw eigen router. (Raadpleeg het manual van jouw router om te zien waar je dit MAC adres kunt vinden.)

Maak een "DHCP binding" (static DHCP) voor het gevonden MAC adres. Kies hierbij voor een hoog (nog niet gebruikt) IP adres bijvoorbeeld: 192.168.2.250. (De IP adressen 192.168.2.255 (broadcast), 192.168.2.254 (router) en 192.168.2.253 (interne FTP server) zijn al in gebruik door de Experia Box zelf.)

Zet de DMZ functionaliteit aan en vul het gebruikte IP adres in bij de DMZ Host.

Verwijder eventuele handmatige "Port-Forwardings" die je in eerdere instantie misschien gedefinieerd had om online te kunnen "gamen".

Sluit jouw eigen router met een UTP kabel aan op de Experia Box.

Stap 3: Configureer de netwerk instellingen van de gameconsole. (Raadpleeg het manual van jouw gameconsole om te zien hoe en waar je de instellingen kunt doen.)

Zorg er voor de de gameconsole automatisch een IP adres van de DHCP server van de router krijgt.

Stel de DNS servers op de gameconsole in op de DNS servers van OpenDNS (208.67.222.222 & 208.67.220.220) of Google (8.8.8.8 & 8.8.4.4).

Zorg er voor dat de MTU-waarde automatisch bepaald wordt. (Zie opmerking 1)

Zorg er voor dat er geen proxyserver gebruikt wordt.

Zet UPnP aan op jouw gameconsole. (De playstation 4 kent geen optie voor UPnP, deze staat altijd aan.) Configureer hierbij ook of jouw gameconsole draadloos of bekabeld wordt aangesloten.

Maak de draadloze (WiFi) of bekabelde verbinding met jouw eigen router.

Stap 4: Reboot de Experia Box en jouw eigen router en zet jouw gameconsole uit en weer aan.

Als het goed is kan je nu online jouw games spelen.

Ik hoop dat jullie hiermee een stap verder zullen komen in het "onbezorgd en onbegrensd" online "gamen".

Opmerking 1:
Als jouw gameconsole meldingen over fragmentatie geeft zoals "Router ondersteunt mogelijkerwijs geen IP fragmentatie...", dan kan het zijn dat de MTU op de gameconsole handmatig ingesteld moet worden.

De MTU is afhankelijk van de router en om de MTU te bepalen start je op een windows PC een command prompt ("dos-box") en daar geef je het volgende commando in:

ping 192.168.2.254 -f -l 1472

Als het resultaat aangeeft dat het pakket moet worden gefragmenteerd, dan kies je een lagere waarde in stapjes van 10. Als de ping succesvol is, kan kies je een hogere waarde in stapjes van 2.

Dit herhaal je net zo lang totdat de de maximale waarde hebt waarbij de ping nog succesvol is.

Verhoog de gevonden waarde met 28 en dat is dan de waarde die je dan op jouw gameconsole handmatig instelt bij de MTU-waarde. Mocht bij deze (of een lagere) MTU-waarde de melding blijven verschijnen, zet dan de MTU-waarde weer terug op automatisch. In dat geval wordt de melding veroorzaakt door een bug in de software van het gameconsole.
icon

Beste antwoord door 2good4u2 5 maart 2014, 00:46

Net de PS3 getest met de nieuwe firmware op de V8. zonder problemen ong. 45 minuten kunnen spelen. NAT type stond standaard ook op 2.  Alles lijkt prima te werken tot nu toe.

Bekijk origineel

167 reacties

Reputatie 1
Badge
http://forum.kpn.com/t5/Internet/Aangeboden-oplossing-voor-het-nat-strict-type-probleem/td-p/108416

stond in mijn ogen alleen niet echt duidelijk bij dat als je je PS3 in een DMZ wilt zetten hij dan bekabeld aangesloten moet zijn

Reputatie 7
Helemaal eens vinkR, het enige wat ik wil bereiken met dit topic is dat de "oplossing" duidelijk en makkelijk te vinden is voor iedereen die een gameconsole bezit, dus ook voor diegene die een Xbox, Nintendo WiiU of een Nintendo 3DS bezitten en diegene die problemen ondervinden met het spel GTA V.

Voor de Nintendo 3DS en de GTA V spelers biedt het door jou aangehaalde bericht geen oplossing.

De 3DS kan alleen maar draadloos aangesloten worden en GTA V vereist dat de DNS Server op de gameconsole anders geconfigureerd wordt.

Ook is het zo dat het niet een kwestie is van de gameconsole in de DMZ willen zetten, maar in de DMZ moeten zetten (en dus niet draadloos) als je een Experia Box V8 of ARV7519 hebt. (Overigens is dat tevens ook de voornaamste reden waarom het door jouw aangehaalde bericht geen oplossing biedt, er wordt namelijk vanuit gegaan dat de PS3 draadloos aangesloten wordt.)

En voor diegene die dat niet kunnen of niet willen maar wel een Experia Box V8 of ARV7519 hebben is er "Alternatief 2".

Wat ik hier dus getracht heb te doen is de "oplossingen" voor al die verschillende gameconsoles en spellen bij elkaar te brengen in één topic.

Uiteindelijk gaat het er toch alleen maar om dat de mensen die problemen hebben met het online spelen zo snel en gemakkelijk mogelijk geholpen worden. :D

Om de poort van de V8 Experia box open te zetten voor de xbox
ga je naar 19.168.2.254
ga naar LAN voer hier de IP adres van je xbox in
en zit een vinkje in het vakje
Vul in de tabel ''static DHCP '' het MAC-Adres van uw console in
en ken deze het vaste Ip-adres toe
Druk op Apply en ga verder met

Ga naar DATA en ga naar NAT >port mapping
vul daar alsvolg in:

192.168.2.100 TCP Lan port 80 public port 81 Vink Enable aan nu Configure
192.168.2.100 TCP Lan port 443 public port 444 Vink Enable aan nu Configure
192.168.2.100 TCP Lan port 5223 public port 5224 Vink Enable aan nu Configure
192.168.2.100 TCP Lan port 10070 public port 10080 Vink Enable aan nu Configure
192.168.2.100 UDP Lan port 3478 public port 3480 Vink Enable aan nu Configure
192.168.2.100 UDP Lan port 3658 public port 3659 Vink Enable aan nu Configure

Dan gaan we nu naar de volgende stap

Ga naar DATA en dan naar NAT >Special Applications
vul daar in:

1. Trigger port 80 TCP plublic port 81 TCP vink Enableb aan
2. Trigger port 443 TCP plublic port 444 TCP vink Enableb aan
3. Trigger port 5223 TCP plublic port 5224 TCP vink Enableb aan
4. Trigger port 10070 TCP plublic port 10080 TCP vink Enableb aan
5. Trigger port 3478 UDP plublic port 3480 UDP vink Enableb aan
6. Trigger port 3658 UDP plublic port 3659 UDP vink Enableb aan

Ga nu naar Extras klik dan op UpnP en vink daar Enable UPnP IGD Device aan en druk op Apply
Vul bij Client PC IP Address het vaste Ip-Adres in van uw Xbox
Als voorbeeld hebben we 192.168.2.100 gebruikt.
wanneer u zelf een ander IP-adres hebt gekozen vult u deze in
en druk op Apply

En dan moet hij het doen want bij mij doet hij het ook en ik gebruik ook de V8 Experia box

Groetjes Davy Schattevoet

Reputatie 7
Beste DavySchattevoet,

Die handmatige "port-forwardings" is nou juist precies hetgeen je als consument wilt voorkomen.

Er zijn vele verschillende spellen die allemaal weer hun eigen poorten nodig hebben en die moeten dan telkens handmatig ingesteld worden.

Dit is dus ook precies waarom men UPnP heeft "uitgevonden". UPnP doet feitelijk niets anders dan "automatisch" die "port-forwarding" regels in jouw router "programmeren" op het moment dat het gameconsole wordt aangesloten en deze weer verwijdert uit de router zodra het gameconsole weer wordt uitgezet.

Overigens zouden jouw instellingen ook functioneren zonder het aanzetten van UPnP IGD op de router.

Volgens de "UPnP Device Architecture 1.0" (Zie: UPnP documentatie (pdf)) werkt UPnP op "managed netwerken" (netwerken voorzien van een DHCP server) alleen als het device een IP-adres van de DHCP server heeft gekregen.

Reputatie 2
Badge +2
Jongens dit soort problemen wordt verholpen in de toekomst.

Iemand van KPN belde mij vandaag op dat KPN druk bezig is met dit probleem op te lossen.

3 jaar later maar goed :p

Reputatie 1
Badge
Hoi wjb,

Die aanvulling over de PS3 update klopt wel maar toch weer niet helemaal :)
Bij mij was inderdaad na de update nat naar open gegaan, maar ik was te nieuwschierig en begon in de router te klooien waardoor nat weer naar strict sprong. Ook toen ik weer de instellingen zo had gezet toen ik nat open had.
En op de PS3 kan je een update niet verwijderen dus kon het niet nog eens proberen.
Conclusie als hij met upnp na de update nat open aangeeft niks meer in de router doen :)

Ik heb zelf nu een kabel erbij getrokken en ps3 in een dmz gezet. Ik zag dat ghost ook voor problemen zorgde, ik heb dat spel nog niet dus heb helaas nog niet kunnen testen..

Ik heb wel dat mijn mobiele telefoon en tablet vaak de wifi verbinding kwijt raken je ziet nog wel het ssid en het wifi teken maar kan geen vervbinding met internet maken, ik zag daar over al veel topics maar nog weinig reacties van KPN.
Reputatie 7
Hoi vinkR,

Zeg jij nu dat na de upgrade de PS3 één keer correct via UPnP werkte, dat je daarna wat instellingen op de router wijzigde en weer NAT strict kreeg en dat het daarna niet meer lukte om NAT open te krijgen ookal had je op de router UPnP weer aan staan?

Heb je de router ook al een keer gereboot nadat je UPnP weer hebt aangezet?

Was hierbij een "DHCP binding" gedefinieerd voor de PS3?

Zo nee, kan je dan (puur vor de test) jouw PS3 nog een keer via UPnP aansluiten, maar dan wel met een "DHCP binding".

Open ook even een nieuw draadje over jouw wifi, dan kunnen we daar "analyseren" wat daar de oorzaak van kan zijn. (Toevallig Apple apparatuur?)

Reputatie 1
Badge
Alles over de PS3 kan ik met ja beantwoorden 🙂 ik heb alle mogelijke combies geprobeerd, maar bedraad en dmz aan is voor mij tot nu toe de enige oplossing..

Wat je bedoeld met nog een draadje openen snap ik niet precies wat je bedoeld, maar het gaat om een iphone een samsung telefoon en een asus tablet 🙂
Beste,

Op de release van ghosts op de ps3 had ik Strict verbinding doormiddel van portforward heb ik em naar open gekregen. Vannochtend tijdens het spele vielt de verbinding eruit ( ik heb bedraad ).

Na dat het internet het weer deed was tot mijn verbazing het nat-type weer strict, hierdoor kan ik niemand joinen...

Mijn ps3 heeft al jaren een static IP en na dat ik deze tutorial heb gevolgd blijft die Strict...

Wij hebben de Xperia box v8 ( denk ik, tis een zwarte doos met een aantal lampjes er op ) en als router een Thomson TG789vn

Kan iemand mij helpen?

Ik zal hier nog wat afbeeldingen toevoegen :

screenshot_cod.jpg

Mijn router instellingen :

screenshot_router.jpg

Mijn Systeem informatie ( mac adres gaat het om ) :

screenshot_mac.jpg

Mijn Ps3 Ip etc :

screenshot_ip.jpg

dag allen,

alles gedaan wat in elk fora ongeveer benoemd staat, niets werkt.

Ik heb de V8 van KPN, en xbox blijft aangeven dat de dns servers een probleem vormen.

KPN gebeld, kennen het probleem. Hebben een oplossing in de vorm van een nieuwe router, namelijk de V9. Krijg ik echter niet omdat ik al klant ben en eerst de voorraad V9's opgaat aan nieuwe klanten. Ik kan geen oudere krijgen die dit probleem ook niet heeft, want deze leveren ze niet meer.

De helpdesk mag me niet ondersteunen naar hun zeggen in alternatieve oplossingen.

Ze geven aan dat ze geen service kunnen en mogen verlenen bij problemen met apparatuur van derden.... dit terwijl in het begin is aangegeven dat ze het probleem met de V8 kennen...

puntje bij paaltje levert KPN een niet werkend product en zijn zij niet bereid hier een oplossing voor te leveren, bijzondere bedrijfsstrategie!

Als ik me afmeld bij KPN en gelijk weer aanmeld, zit ik 2 weken zonder signaal, maar krijg ik WEL de V9 thuisgestuurd..... Wat een waanzinnig bijzonder beleid.

Mocht iemand nog een andere oplossing hebben hoor ik het graag!

Reputatie 7
Hoi remco1980, welkom op het forum.

Als je jouw Xbox zo configureert als aangegeven is bij "Alternatief 1" in het eerste bericht in dit topic, dan zou jouw Xbox moeten werken in combinatie met de V8 die jij hebt. 

Aan de foto's van thijsd078 te zien, heeft hij een playstation 4.

Ook ik heb een playstation 4 en ik heb bij Call Of Duty Ghost ook nat-type 3 strickt.

Weet iemand hoe je bedraad de playstation 4 met Nat-Type open kan krijgen?

Reputatie 7
Hoi PatrickvanderSande, welkom op het forum.

Welk type router heb jij?

Als je de "instructies" in alternatief 1 (zie eerste bericht in dit topic) volgt, dan zou jouw nat-type niet meer op strikt mogen staan. Het zou niet uit mogen maken welk type gameconsole gebruikt wordt.

Ik hoor graag of het je gelukt is.

Nu speelt er bij CoD Ghosts nog een ander issue (Zie http://forum.kpn.com/t5/Internet/CoD-Ghosts-PS3-Experia-V8-box-problemen/m-p/150135#M14905), dus horen wij (de community) graag of dat probleem bij jou ook speelt.

Ik heb een Experia Box V8 en heb de stappen gevolgd voor de PS4, maar heb nog steeds strickt

Reputatie 7
Dus...

1) De PS4 is m.b.v. een UTP kabel aangesloten op de V8. (niet draadloos)

2) Voor het MAC adres van de PS4 is een DHCP binding (static IP adres) gemaakt in de DHCP server van de V8.

3) De PS4 krijgt een IP adres van de DHCP server (de V8).

4) UPnP staat uit op de PS4.

5) De DNS servers op de PS4 zijn ingesteld op die van openDNS of Google.

6) De DMZ Host functie op de V8 staat aan.

7) Het IP adres dat ingevuld is bij de DMZ Host op de V8 is het IP adres dat de PS4 heeft gekregen.

😎 De V8 is gereboot en de PS4 is uit en weer aan gezet.

...en toch heb jij NAT strict?

Ik heb nu op me Playstation 4 nat-type open.

Maar nu de volgende vraag:

Ik kan maar 1 DMZ host hebben, maar in huis hebben we een Playstation 3, 2x de Playstation 4 en nog een Xbox 360.

Hoe krijg ik bij allemaal een open verbinding?

Reputatie 7
Blijkbaar toch een foutje gemaakt bij het volgen van de "instructies"? ;)

Bij meerdere gameconsoles zijn er twee alternatieven:

1) Zorg dat je een V9 van KPN krijgt. (Veel succes want KPN weigert :@ tot dusverre hier aan mee te werken ondanks haar reclame uitingen.)

2) Alternatief 2 uit het eerste bericht in dit topic implementeren. (Kost geld, maar dan ben je wel van de ellende af.)

Ik kan het helaas niet anders maken, ik werk niet voor KPN.

Het enige wat ik kan (wij met z'n allen kunnen) doen is de druk op KPN zo groot mogelijk maken om ze te dwingen de V8 te vervangen door de V9 bij iedereen die problemen gelijk de jouwe ondervinden.

Gelukkig hebben we bij ons vakantiehuisje een V9 staan voor het internet en die wisselen we even om en kijken of dat werken gaat.

Hallo,

ik heb dezelfde problemen met de combinatie ps3/v8 bij draadloze verbinding:

1. nat strict bij COD ghosts

2. pas weer nieuwe internet verbindingen mogelijk na resetten router

Nu lees ik dat de V9 veel problemen oplost en ook dat een bekabelde verbinding minder problemen geeft.

Maar welk problemen worden nu opgelost voor elk van deze situaties ?

- lost de v9 beide problemen op of alleen probleem 1 ?

- treedt probleem 2 nog op als ik de ps3 bekabeld ga gebruiken ?

Groet,

Reputatie 7
Als jij jouw PS3 nu niet bekabeld hebt aangesloten op de V8, dan snap ik jouw NAT strict.

Zie het eerste bericht in dit topic waar te lezen is dat een PS3 bedraad als DMZ Host ingesteld moet worden op een V8 om online te kunnen gamen.

Het eerste issue (NAT strict) wordt door de V9 verholpen.

Het "bewijs" is nog niet geleverd, maar ik verwacht dat het tweede issue ook niet voor zal komen bij de V9 aangezien ik alleen nog maar mensen met een V8 heb horen klagen over dit probleem.

Overigens wordt het "bewijs" waarschijnlijk vanavond geleverd door marlies79 in het topic "http://forum.kpn.com/t5/Internet/CoD-Ghosts-PS3-Experia-V8-box-problemen/td-p/150135/page/5".

Ok, inmiddels is het bewijs geleverd dat beide door mij genoemde problemen in de V9 zijn opgelost:

1. ps3 geeft nat strict bij COD ghosts (probleem treedt met v8 op bij draadloze verbinding)

2. na het spelen van dit spel pas weer nieuwe internet verbindingen mogelijk na resetten router

KPN weigert in mijn geval om de V8 om te ruilen voor een V9.

Ik zal blijven aandringen en waarschijnlijk besluiten om een andere internetprovider te kiezen, maar voor de zekerheid toch nog de volgende vraag:

Ik weet dat probleem 1 kan worden verholpen door gebruik te maken van een bekabelde aansluiting. Is bekend of het tweede probleem ook optreedt bij een bekabelde verbinding ?

Groet,

Reputatie 7
Hoi RyanLeijten,

Ik had gehoopt dit topic vrij the houden van het CoD Ghosts probleem, daar is al een ander topic voor op dit forum.

Om toch een antwoord te geven op jouw vraag:

CoD Ghosts en de Experia Box V8 (of zijn ISDN tegenhanger de ARV7519) gaan niet samen, ongeacht of de PS3 draadloos dan wel bekabeld is aangesloten.

Dat KPN weigert om de V8 om te ruilen voor een V9 is ronduit schandalig, maar ook dat heb ik al eerder geroepen.

Helaas reageren ze tot op heden ook nog niet op mijn oproep om dat wel te doen. (Zie: http://forum.kpn.com/t5/Internet/Oproep-aan-KPN-Vervang-de-V8-door-de-V9/td-p/162391)

Het moment nadert dan ook dat wij als klant genoodzaakt zullen worden om KPN voor het gerecht te dagen.

Beste heren, is er iemand die mij kan helpen met een goede xbox live verbinding. Eigenlijk ben ik al jaren bezig om fatsoenlijk te kunnen gamen online. Onlangs overgegaan naar KPN en heb nu een experiabox waarvan ik het wifi heb uitgeschakeld, heb daarnaast een TP Link 1043 router waarmee ik wireless internet en via deze router wil ik bedraad xbox online gamen.

Ik weet van de problemen met de experiabox en xbox live en heb begrepen dat je beter daarnaast een andere router kan gebruiken. Nu wil ik eigenlijk via DMZ online gamen en gewoon draadloos kunnen internetten op verschillende apparaten via de TP-Link.
Kan iemand mij opweg helpen?

Reputatie 7
Beste djpeters, welkom op het forum.

Heb jij alternatief 2 in het eerste bericht van dit topic gelezen?

Daarmee zou jij in staat moeten zijn om probleemloos te gamen met jouw Xbox, zelfs als die draadloos op jouw TP Link 1043 is aangesloten.

Mocht het je niet lukken, schroom niet om je vragen te stellen, ik wil je graag behulpzaam zijn.

Beste wjb,

Dank voor je bericht, ik dacht dat de opties niet echt op mijn situatie van toepassing zijn.

Maar ik ga de stappen nogmaals doorlopen, kijken of ik eruit kom.

De volgende zin: 192.168.x.1 t/m 192.168.x.253 waarbij x ongelijk aan 2 is

Hij geef bij onderstaande in de router?

[i]https://

Reageer