De prijs- en pakketwijzigingen bij KPN 2018


Reputatie 7
Badge +24
Ook dit jaar zal er weer het één en ander gaan veranderen in de prijzen en de pakketten die je bij KPN afneemt. In dit topic vertel ik er meer over. Ook zijn/komen er de jaarlijkse zenderwijzigingen. Hier lees je daar alles over: De iTV zenderwijzigingen van 2018

Waarom?


Het zenderaanbod wijzigt op basis van klantonderzoek. De maandbedragen en tarieven wijzigen om te kunnen blijven investeren in de kwaliteit van diensten en het netwerk. Dit stelt ons in staat om nieuwe introducties te doen en de internetsnelheden te verhogen.

Verhoging internetsnelheid

We verhogen de maximale internetsnelheid van de pakketten. Hieronder een overzicht met de nieuwe snelheden van de meest voorkomende pakketten.

Nieuw! Per 1 juli zal de snelheidsoptie 200/20 beschikbaar zijn voor koperklanten (indien technisch beschikbaar). Deze extra dienst kost € 8,99 per maand.Wat is Vplus en wat zijn de voordelen ervan?

Vanaf juli wordt er een nieuwe technologie in ons (koper)netwerk geïntroduceerd: Vplus. Met Vplus is het mogelijk om over een enkele koperlijn snelheden tot 222 Mbit/s download en 33 Mbit/s upload te halen. Deze techniek lijkt op Vectored VDSL maar het frequentie bereik wordt van 17Mhz opgerekt naar 35Mhz waardoor een hogere download snelheid mogelijk wordt. Deze techniek gaan we inzetten om meer klanten de nieuwe 200/20 snelheidsoptie op koper en het Internet & TV 4k pakket (max download 150Mbit/s) op 1 koperlijn te kunnen aanbieden.

Prijswijziging abonnementen

De prijzen van de abonnementen worden gewijzigd per 1 juli. We gaan vanaf 30 april de nieuwe prijzen communiceren maar ze gaan vanaf 1 juli in. Hieronder zie je de kosten van de meest voorkomende abonnementen. Extra diensten/zenderpakketten en Digitenne gaan niet in prijs omhoog. Er zijn door de jaren heen veel verschillende abonnementen in gebruik. Daardoor kan ik niet alles hier neerzetten. Staat jouw abonnement er niet tussen? Kijk dan of hier jouw abonnement tussen staat: Wijzigingen KPN 2018. Je ontvangt vanaf vandaag ook een e-mail met informatie over jouw pakket. Heb je hier vragen over? Check dan de 'FAQ' of stel je vraag in een reactie op dit topic.Prijswijzigingen oudere abonnementenPrijswijzigingen abonnementen PSTN/ISDN
Goed om te weten: het beltarief voor BelBasis wijzigt niet.Wijziging zenderaanbod

In het zenderaanbod gaat ook het één en ander veranderen. Hier lees je alles over de jaarlijkse zenderwijzigingen: De iTV zenderwijzigingen van 2018

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ben ik contractvrij n.a.v. de wijzigingen?
Ja. Klanten met Internet zijn contractvrij tot 1 juli 2018. Klanten met Internet en TV zijn contractvrij tot 18 juli 2018 i.v.m. de zenderwijzigingen. Klanten met PSTN/ISDN zijn contractvrij tot 1 augustus 2018. Contractvrij zijn betekent dat je tot de eerdergenoemde data kosteloos je huidige abonnement bij KPN kan stopzetten, ook al zit je nog in een jaarcontract. Er geldt dus geen opzegtermijn van 1 maand.

Wat wijzigt er voor Digitenne?
Voor Digitenne wijzigt er niets in de prijs.

Hoe word ik geïnformeerd over deze wijzigingen?
Per e-mail of per brief.

Verandert er nog iets voor KPN compleet?
Nee, de voordelen van KPN Compleet blijven ongewijzigd.

Wanneer wordt de maximale internetsnelheid verhoogd?
We doen dit voor 1 juli 2018.

Hoe zit het met Bonded Vplus?
Dat volgt in de toekomst.

Wat doet KPN met klanten die tussen 1 januari en 1 mei klant zijn geworden.
We willen voorkomen dat klanten voor vervelende verrassingen komen te staan, ook wanneer ze dit jaar klant zijn geworden en vervolgens worden geconfronteerd met prijsverhogingen. Deze klanten krijgen tot 1 januari 2019 € 2,50 prijscompensatie per maand, die gelijkstaat aan de prijsverhogingen van dit jaar.

Waarom gaan niet alle bestaande abonnementen in prijs omhoog?
Per bestaand abonnement is gekeken of deze in lijn liggen met de nieuwe abonnementen. De prijzen van de bestaande abonnementen zijn op basis van die vergelijking wel of niet gewijzigd.

Ik hoop dat je zo voldoende informatie hebt over de prijs- ,zender- en pakketwijzigingen. Heb je vragen of opmerkingen hierover? Laat het dan hieronder weten en we helpen je graag verder.

31-05-2018 Update - snelhedenHoi allen! Omdat ik zie dat er nog best wat onduidelijkheden zijn (met name over de snelheidsverhogingen) heb ik de mensen van de implementatie gevraagd om bepaalde zaken toe te lichten.

Wat mag je nu precies verwachten?

-We hebben alle klanten een brief of e-mail gestuurd met informatie over de prijswijzigingen. Hierin staat ook informatie die betrekking heeft op jouw snelheidssituatie! Dat is dus je eerste houvast.

-Je zit op de instap variant en je hebt geen extra snelheidspakket: Je snelheid wordt max 50 Mbit

-Je zit op Instap met snelheidspakket 100/10 Mbit: Hier verandert niets. Wel kan je per 1 juli zelf kiezen of je naar 200/20 Mbit gaat mits dat mogelijk is op het adres (voor koper komt 200/20 Mbit per 1 juli beschikbaar, voor glas is 200/200 Mbit al beschikbaar). Ook zal pairbonding hier een belangrijke rol in spelen. (Zie verderop in dit bericht)

-Je zit op Standaard pakket: Als het technisch op je huidige technische drager mogelijk is, zetten we je met een snelheidspakket voor 1 juli over op 200/20 Mbit (koper) of 200/200 Mbit(glas). Dit is, zoals eerder aangegeven kosteloos. In andere gevallen verwijderen we het 100/10 snelheidspakket omdat de snelheid van het pakket omhoog gaat van max 80 Mbit naar max 100 Mbit. Je gaat dus €4,99 minder betalen per maand voor dezelfde snelheid.

Zoals jullie gemerkt hebben is dit proces nu in volle gang. Is bij jou het snelheidspakket uitgezet. Dan heb je dus nu je nieuwe snelheid. Heb je het idee dat dit niet klopt omdat je aan alle voorwaarden voldoet voor een andere upgrade willen wij dat graag weten. Let op: In MijnKPN staat nog de oude pakketsnelheid vermeld, dit gaan we in de loop van de maand juni aanpassen. Technisch zijn de pakketten al verhoogd naar de nieuwe snelheid.

De groep die automatisch naar 200/20 Mbit wordt omgezet is relatief klein omdat die dus sowieso al op pairbonding zitten.

-Extra snelheidsopties zijn voor alle pakketten gelijk geprijsd.

-De combinatie Extra snelheid 100/10 en een internet + TV 4K bestaat niet. Wel zijn er glasvezel klanten met Internet + TV 4k die 100/100 actief hebben, deze gaan we waar technisch mogelijk omzetten naar 200/200.11-07-2018 Update - snelhedenBen je voor 1 mei 2018 klant geworden van KPN? En heb je een Internet en TV abonnement? Dan heb je in mei een e-mail of brief gekregen over wijzigingen in je abonnement. Daarin staat of je een snelheidsverhoging krijgt. Natuurlijk willen we iedereen sneller internet geven, maar dat kan niet overal. Dat heeft te maken met de techniek waarover internet wordt geleverd, maar ook met de afstand tot de straatkast. Staat er in je mail of brief niets over een snelheidsverhoging? Dan is dat op jouw adres dus niet mogelijk.
We hebben veel reacties gekregen, vooral over de optie Sneller Internet. Klanten geven aan dat ze wel een mail hebben gekregen over de snelheidsverhoging. Ze merken deze nog niet of ze zien niets in bijvoorbeeld MijnKPN. Er zijn een aantal verschillende situaties mogelijk. Hieronder lees je welke dat zijn.

Situatie 1: je had verhoging van de optie Sneller Internet moeten krijgen, maar hebt niets gekregen
De snelheidsverhoging is in een geautomatiseerd proces aangezet. Na onderzoek hebben we gezien dat het niet bij alle klanten goed gegaan is. Voor deze klanten starten we het proces op dit moment opnieuw op. We kunnen niet zien welke klant wanneer aan de beurt is. Wel weten we dat het proces steeds opnieuw gestart wordt, totdat de verhoging echt is aangezet. We verwachten dat midden juli 2018 alle verhogingen zijn aangezet en werken. Dat geldt niet als jij:
• zelf een bestelling hebt gedaan. Ook een aanpassing in je abonnement, bijvoorbeeld een wijziging in je zenderpakket, is een bestelling. Pas als die is afgerond, kan de snelheidsverhoging worden aangezet.
• nog openstaande rekeningen hebt. Als je een betalingsachterstand hebt, kan je abonnement niet aangepast worden. We kunnen de snelheidsverhoging dan niet doorvoeren.

Situatie 2: je hebt de optie Sneller Internet aangezet tussen 18 april en 1 juli
Als we de hogere snelheid kunnen leveren, heb je daar een e-mail over gekregen. De komende weken zetten we de verhoging voor je aan. Het gaat sneller als je de komende 2 weken niets aan je abonnement verandert.

Situatie 3: je krijgt geen snelheidsverhoging
Heb je geen bericht gekregen over een snelheidsverhoging? Dan krijg je ook geen verhoging. Dat heeft 1 van de volgende redenen:
• Je hebt eerder de overstap gemaakt van Edutel naar KPN. Als je de optie Sneller Internet 100/10 gebruikt, heb je die gratis zolang het abonnement loopt. De verhoging is alleen voor klanten die voor deze snelheid betalen.
• Een verhoging van snelheid is op je adres technisch niet zomaar haalbaar. Het kan zijn dat er dure technische aanpassingen nodig zijn.
• Je hebt een abonnement Internet Instap.

1339 reacties

Reputatie 7
Waarom stijgen de prijzen van "Alles in 1 Standaard" en "Alles in 1 Premium" met €3,50 terwijl de prijzen van de andere pakketten met €2,50 stijgen.
Ik denk het antwoord wel te weten, maar ik hoor het graag van jullie.
Reputatie 7
Badge +14
Hoe zit het met glasvezel? Er wordt steeds gesproken over koper. Krijgt glasvezel dan 100/50 standaard? En hoe zit het met de internetsnelheidsverhoging 100/100? Wordt die opgeheven of goedkoper?
Reputatie 7
Badge +12
Waarom stijgen de prijzen van "Alles in 1 Standaard" en "Alles in 1 Premium" met €3,50 terwijl de prijzen van de andere pakketten met €2,50 stijgen.
Ik denk het antwoord wel te weten, maar ik hoor het graag van jullie.

Waarom stijgt de prijs van Alles-in-1 Instap met 5,1% en Alles-in-1 Premium slechts met 4,1%?

😉
Reputatie 7
Waarom stijgen de prijzen van "Alles in 1 Standaard" en "Alles in 1 Premium" met €3,50 terwijl de prijzen van de andere pakketten met €2,50 stijgen.
Ik denk het antwoord wel te weten, maar ik hoor het graag van jullie.
Waarom stijgt de prijs van Alles-in-1 Instap met 5,1% en Alles-in-1 Premium slechts met 4,1%?
😉
En die van Internet en TV met 4,2% en die van Internet en TV 4K met 3,6%?
😎
Reputatie 6
Badge +6
Zoals ik ook al in het andere draadje zei dat hiernaartoe linkt.

Ontzettend frusterend dat mensen in het buitengebied die alleen maar een super trage ADSL2+ lijn kunnen afnemen wederom met een fikse prijsverhoging worden geconfronteerd waar ze dus helemaal niets voor terugkrijgen ten opzichte van andere aansluitingen.
Het wordt tijd om deze aansluitingen een fikse korting te geven omdat ze veel minder waar voor hun geld krijgen.
Reputatie 7
Zoals ik ook al in het andere draadje zei dat hiernaartoe linkt.

Ontzettend frusterend dat mensen in het buitengebied die alleen maar een super trage ADSL2+ lijn kunnen afnemen wederom met een fikse prijsverhoging worden geconfronteerd waar ze dus helemaal niets voor terugkrijgen ten opzichte van andere aansluitingen.
Het wordt tijd om deze aansluitingen een fikse korting te geven omdat ze veel minder waar voor hun geld krijgen.
En aan de andere kant ben ik heel blij voor hen dat het 4G buitengebied abonnement voor een veel grotere groep beschikbaar zal komen zonder meerkosten.
Reputatie 3
Badge +1
Ik ben benieuwd!
Hoopvol, deze tekst met (administratieve) snelheidsverhogingen.
Ik haal nu een stabiel 40/4 met Alles in 1 Premium (pairbonding VDSL).. Dat zou al 80/8 moeten zijn.....
Ik hoop dat het nu niet bij een administratieve (prijs)verhoging blijft, maar de snelheid ook echt omhoog gaat.
Reputatie 6
Badge +6
Voor het 4G buitengebied abonnement komen we niet in aanmerking. Want daarvoor is onze ADSL2+ verbinding dan weer net te snel (volgens KPN maatstaven).
Mijn punt is dat het niet te rechtvaardigen valt dat mensen dezelfde prijs betalen voor hetzelfde abonnement maar dat er per aansluiting zo'n groot verschil is in wat er daadwerkelijk aan snelheid door KPN geleverd word. Dat je de volle snelheid niet kunt halen begrijp ik. Maar gaan betalen voor 50/5 en in werkelijkheid maar 14/1 geleverd krijgen is in mijn ogen niet zoals het hoort.
Reputatie 7
Ik haal nu een stabiel 40/4 met Alles in 1 Premium (pairbonding VDSL).. Dat zou al 80/8 moeten zijn.....Ik vrees dat het dan zal blijven bij een prijsverhoging, een hogere snelheid zit er dan zeer waarschijnlijk niet in immers dan had je nu ook al 80/8 moeten kunnen ontvangen.
Reputatie 3
Badge +1
Ik haal nu een stabiel 40/4 met Alles in 1 Premium (pairbonding VDSL).. Dat zou al 80/8 moeten zijn.....Ik vrees dat het dan zal blijven bij een prijsverhoging, een hogere snelheid zit er dan zeer waarschijnlijk niet in immers dan had je nu ook al 80/8 moeten kunnen ontvangen.

Tja, eind 2017 zou er een upgrade plaatsvinden (volgens fourstack, sinds 2015). Echter deze was medio vorig jaar ineens verdwenen. Ben benieuwd wanneer VPlus hier in Schagen wordt uitgerold. Dan zou de mogelijkheid moeten bestaan om tot de snelheden te komen waarvoor betaald wordt.
Reputatie 7
Voor het 4G buitengebied abonnement komen we niet in aanmerking. Want daarvoor is onze ADSL2+ verbinding dan weer net te snel (volgens KPN maatstaven).Die snelheidsgrens van de ADSL verbinding gaat gelukkig ook weer omhoog waardoor jij met die 14Mbps ook in aanmerking zult gaan komen.

Mijn punt is dat het niet te rechtvaardigen valt dat mensen dezelfde prijs betalen voor hetzelfde abonnement maar dat er per aansluiting zo'n groot verschil is in wat er daadwerkelijk aan snelheid door KPN geleverd word. Dat je de volle snelheid niet kunt halen begrijp ik. Maar gaan betalen voor 50/5 en in werkelijkheid maar 14/1 geleverd krijgen is in mijn ogen niet zoals het hoort.Daar geef ik je 100% gelijk.
Reputatie 7
Badge +24
Waarom stijgen de prijzen van "Alles in 1 Standaard" en "Alles in 1 Premium" met €3,50 terwijl de prijzen van de andere pakketten met €2,50 stijgen.
Ik denk het antwoord wel te weten, maar ik hoor het graag van jullie.

Per bestaand abonnement is gekeken of deze in lijn liggen met de nieuwe abonnementen. De prijzen van de bestaande abonnementen zijn op basis van die vergelijking wel of niet gewijzigd. Ik vermoed dat je aan Spotify denkt? Dat heeft daar inderdaad mee te maken.

Hoe zit het met glasvezel? Er wordt steeds gesproken over koper. Krijgt glasvezel dan 100/50 standaard? En hoe zit het met de internetsnelheidsverhoging 100/100? Wordt die opgeheven of goedkoper?
Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen koper en glas qua snelheden in de abonnementen. Behalve dan de extra snelheidsopties zoals 100/100, 200/200 en 500/500 aangezien die uploadsnelheden via koper niet haalbaar zijn. 100/100 blijft bestaan, en blijft beschikbaar voor dezelfde prijs als nu (€4,99 p/m). Dus als je nu internet en tv Basis hebt met (straks) 50/5 dan kan je dus nog steeds 100/100 aanvragen voor €4,99 per maand.

Ik ben wel aan het navragen hoe het gaat als je nu al de 100/100 optie hebt en betaalt en een abonnement hebt die straks standaard 100/10 krijgt. Ik denk dat ik het wel weet maar even checken. Kom ik op terug!
Reputatie 6
Badge +8
@Paul_,

Blijft de optie sneller internet 100/10 ook beschikbaar voor mensen met een trage snelheid die willen upgrade op koper? of wordt de enige optie 200/20?

Moeten er voor 200/20 als snelheid in jullie wijkkast(en) aanpassingen komen? of kunnen jullie dat ook van afstand aanzetten? (dat ze al gereed zijn maar niet actief, wil jij dat voor mij nakijken en in DM sturen?)
Reputatie 6
Badge +6
Voor het 4G buitengebied abonnement komen we niet in aanmerking. Want daarvoor is onze ADSL2+ verbinding dan weer net te snel (volgens KPN maatstaven).Die snelheidsgrens van de ADSL verbinding gaat gelukkig ook weer omhoog waardoor jij met die 14Mbps ook in aanmerking zult gaan komen.


Daar wachten we niet meer op. 😀 Wij, en zo'n 1400 andere aansluitingen in onze regio, gaan dit jaar over op Glasvezel Buitenaf. met snelheden van 300/300 of hoger voor een lagere prijs. Alleen de glasvezel aansluitkosten doen eenmalig een fikse aanslag op de portemonnee, maar dat hebben we er graag voor over.
Gaat er nu ook eens iets bekend worden mbt het upgraden van vdsl naar vvdsl/Vplus vanuit de wijkcentrale?
Leuk, weer 3,50 omhoog, blijf nog steeds hangen op 65Mbit/s.. en nee, downgraden heeft geen zin want met een extra ontvanger en spotify ben ik ongeveer hetzelfde kwijt en loop ik terug naar snelheid.. voor een hoop mensen is 65Mbit/s meer dan prima, maar helaas hier niet..
Reputatie 7
Badge +20
Nieuw! Per 1 juli zal de snelheidsoptie 200/20 beschikbaar zijn voor koperklanten (indien technisch beschikbaar). Deze extra dienst kost € 8,99 per maand.Wat is Vplus en wat zijn de voordelen ervan?

Vanaf juli wordt er een nieuwe technologie in ons (koper)netwerk geïntroduceerd: Vplus. Met Vplus is het mogelijk om over een enkele koperlijn snelheden tot 222 Mbit/s download en 33 Mbit/s upload te halen. Deze techniek lijkt op Vectored VDSL maar het frequentie bereik wordt van 17Mhz opgerekt naar 35Mhz waardoor een hogere download snelheid mogelijk wordt. Deze techniek gaan we inzetten om meer klanten de nieuwe 200/20 snelheidsoptie op koper en het Internet & TV 4k pakket (max download 150Mbit/s) op 1 koperlijn te kunnen aanbieden.
@Paul_ en/of @@Joran, heb ik dan Pairbonding wel nodig? Want die heb ik aangevraagd per 15 mei. Dan kan er een monteur langskomen, als dit niet nodig is, zeg ik hem af. Ik kan dus al ik het goed begrijp, 200 Mbit/s over een enkele lijn hebben?
Reputatie 7
Ik vermoed dat je aan Spotify denkt? Dat heeft daar inderdaad mee te maken.Precies, dat dacht ik al. Dan weet ik vast dat dit de komende jaren waarschijnlijk nog een paar keer zal gebeuren.
Wat gebeurt er met de mensen die de internet versneller aan hebben bij een 80/8 abbo dus nu 100/10 halen .
Ik haal 100/30 en betaal hier dus 2,50 euro extra voor.
Zonder de versneller zou ik dus ook naar 100/10 gaan per 1 juli dus is deze extra knaak niet nodig toch ?
Of gaan deze mensen naar een hogere snelheid ?
Als 200/20 niet over 1 lijn lukt, maar met pairbonding weer wel, dan is 200/20 via pairbonding gewoon mogelijk toch?

Als 200/20 op 1 lijn lukt, word de 2e lijn uitgeschakeld?
Reputatie 7
Badge +30
Hey Indodraakje,

Volgensmij is dat afhankelijk of de lijn er al ligt of nog gelast moet worden

Robin
Hey Robin ( mijn login doet heel raar op het forum, welke mod kan ik contact opnemen om dit even recht te zetten?)

Mijn bedoeling was meer als de lijn dus al gelast is, hoe dit word geregeld met 200/20 ^_^
Waarom stijgen de prijzen van "Alles in 1 Standaard" en "Alles in 1 Premium" met €3,50 terwijl de prijzen van de andere pakketten met €2,50 stijgen.
Ik denk het antwoord wel te weten, maar ik hoor het graag van jullie.

Per bestaand abonnement is gekeken of deze in lijn liggen met de nieuwe abonnementen. De prijzen van de bestaande abonnementen zijn op basis van die vergelijking wel of niet gewijzigd. Ik vermoed dat je aan Spotify denkt? Dat heeft daar inderdaad mee te maken.

Hoe zit het met glasvezel? Er wordt steeds gesproken over koper. Krijgt glasvezel dan 100/50 standaard? En hoe zit het met de internetsnelheidsverhoging 100/100? Wordt die opgeheven of goedkoper?
Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen koper en glas qua snelheden in de abonnementen. Behalve dan de extra snelheidsopties zoals 100/100, 200/200 en 500/500 aangezien die uploadsnelheden via koper niet haalbaar zijn. 100/100 blijft bestaan, en blijft beschikbaar voor dezelfde prijs als nu (€4,99 p/m). Dus als je nu internet en tv Basis hebt met (straks) 50/5 dan kan je dus nog steeds 100/100 aanvragen voor €4,99 per maand.

Ik ben wel aan het navragen hoe het gaat als je nu al de 100/100 optie hebt en betaalt en een abonnement hebt die straks standaard 100/10 krijgt. Ik denk dat ik het wel weet maar even checken. Kom ik op terug!

Ik heb nu een upgrade van Instap naar 100/100, die upgrade wordt dus in feite kleiner (want de basis snelheid gaat omhoog) voor hetzelfde bedrag. Je krijgt minder upgrade voor hetzelfde geld. Dus per saldo worden die dus ook duurder, maar dat wordt niet benoemd.
Reputatie 7
Badge +20
Wat gebeurt er met de mensen die de internet versneller aan hebben bij een 80/8 abbo dus nu 100/10 halen .
Ik haal 100/30 en betaal hier dus 2,50 euro extra voor.
Zonder de versneller zou ik dus ook naar 100/10 gaan per 1 juli dus is deze extra knaak niet nodig toch ?
Of gaan deze mensen naar een hogere snelheid ?
Ik denk dat je die € 2,50 niet meer hoeft te betalen. Ik denk dat dit stopt, want jou abonnement gaat ook omhoog namelijk. @jejah1 welke abonnement heb je?
Reputatie 7
Badge +14

Ik ben wel aan het navragen hoe het gaat als je nu al de 100/100 optie hebt en betaalt en een abonnement hebt die straks standaard 100/10 krijgt. Ik denk dat ik het wel weet maar even checken. Kom ik op terug!

Ja precies, ik vind 5 euro voor alleen 100 upload wel aan de prijs. De snelheden die jullie communiceren over glasvezel wijken ook af, want als ik 80/8 heb, normaal gezien, dan haal ik in de praktijk ongeveer 70/45, vandaar mijn vraag 😉.
Reputatie 7
Badge +24
Blijft de optie sneller internet 100/10 ook beschikbaar voor mensen met een trage snelheid die willen upgrade op koper? of wordt de enige optie 200/20?

Moeten er voor 200/20 als snelheid in jullie wijkkast(en) aanpassingen komen? of kunnen jullie dat ook van afstand aanzetten? (dat ze al gereed zijn maar niet actief, wil jij dat voor mij nakijken en in DM sturen?)

Ja, 100/10 blijft bestaan.
200/20 kan je op 2 manieren halen. Via pairbonding of via Vplus. De mogelijkheid voor pairbonding kan je natuurlijk checken via Fourstack en voor Vplus is o.a. een aparte kaart nodig in de DSLAM. Ik weet nu nog niet bij wie dat mogelijk zal zijn.

Gaat er nu ook eens iets bekend worden mbt het upgraden van vdsl naar vvdsl/Vplus vanuit de wijkcentrale?
Nee, hier heb ik verder geen informatie over helaas. Vplus vanuit de wijkcentrale is voor zover ik weet niet van toepassing.

@Paul_ en/of @@Joran, heb ik dan Pairbonding wel nodig? Want die heb ik aangevraagd per 15 mei. Dan kan er een monteur langskomen, als dit niet nodig is, zeg ik hem af. Ik kan dus al ik het goed begrijp, 200 Mbit/s over een enkele lijn hebben? Ligt eraan of Vplus bij jou mogelijk wordt. Kan ik nu nog niet inzien...

Wat gebeurt er met de mensen die de internet versneller aan hebben bij een 80/8 abbo dus nu 100/10 halen .
Ik haal 100/30 en betaal hier dus 2,50 euro extra voor.
Zonder de versneller zou ik dus ook naar 100/10 gaan per 1 juli dus is deze extra knaak niet nodig toch ?
Of gaan deze mensen naar een hogere snelheid ?

Hoe het precies zal gaan ben ik nog aan het navragen maar je zal die knaak niet meer betalen voor 100/10 als jouw abonnement al standaard 100/10 bevat.

Als 200/20 niet over 1 lijn lukt, maar met pairbonding weer wel, dan is 200/20 via pairbonding gewoon mogelijk toch?
Als 200/20 op 1 lijn lukt, word de 2e lijn uitgeschakeld?

- Klopt.
- Als je al pairbonding hebt, dan houden we dat zo lijkt me. Niet 100% zeker van maar dat is het meest logische.

Ja precies, ik vind 5 euro voor alleen 100 upload wel aan de prijs. De snelheden die jullie communiceren over glasvezel wijken ook af, want als ik 80/8 heb, normaal gezien, dan haal ik in de praktijk ongeveer 70/45, vandaar mijn vraag ?.
Ja inderdaad. Maar ik communiceer de commerciële abonnementssnelheden (dus wat op kpn.com etc. staat), niet de daadwerkelijke. Upload is (indien technisch mogelijk) vaak een stuk hoger.

Reageer