Draadloze verbindingsadapters

  • 29 mei 2015
  • 3 reacties
  • 237 keer bekeken

Hallo,

Ik heb een vraag over de homeplug. Ik heb 2 verbindingen daarmee. Ik heb een homeplug bij de modem, eentje bij mijn computer beneden en eentje boven voor de tv.
Mijn vraag is als ik er nog een boven inplug voor de computer boven, blijft dit dan stabiel (ik heb glasvezel maar nog vraag ik mij af of je 1 homeplug bij de modem genoeg is voor 3 verbindingen)
We gebruiken het eigenlijk nooit alle drie tegelijk. Boven kijken we nauwelijk tv, maar blijft het stabiel en snel om drie verbinden te hebben?


3 reacties

Badge
Hallo,

Volgendsmij is het niet aanbevolen om meer dan 3 (1 bij modem 2 voor apparaten) powerlines te gebruiken. Maar als u zegt dat u ze niet tegelijkertijd gebruikt kan dit misschien wel. 

Maar dit zou bevestigd moeten worden door een webcarespecialist of iemand die wel met zekerheid een antwoordt kan geven. Zelf ga ik ook nog even onderzoeken of het kan

Mvg. Thibauld

Reputatie 7
Badge +30
Hallo,

Volgens deze site wordt het aangeraden om maximaal 15 homeplugs te gebruiken. Mij lijkt het niet verstandig om 15 te gebruiken, dan kunt u beter UTP kabels leggen. Maar 3 zou dus moeten kunnen.

Als devolo's op dezelfde groep zitten hebben ze een snelheid van zo'n 10 MB/s dus dit is genoeg voor TV en nog iets anders, het is dan natuurlijk niet aan te raden om grote bestanden te downloaden en veel te uploaden.

Als ik glasvezel had, zou ik een beetje geld investeren in goede UTP kabels om op deze manier de hoge snelheden te halen die via glasvezel geleverd kunnen worden. Maar deze kabels lijken natuurlijk niet zo mooi, tenzij je ze netjes door de muur legt.

Robin

Reputatie 7
Badge +21
Goedemorgen homeplug,

Zoals  thibauldz aangaf bevelen wij het niet aan om meer dan 3 draadloze adapters in totaal te gebruiken, maar ik heb meerdere situaties gezien waarin dit gewoon probleemloos werkt. Mocht je onverhoopt toch tegen stabiliteitsproblemen gaan aanlopen, kunnen wij je echter niet pro actief ondersteunen in het oplossen daarvan: ons advies zal dan zijn om de 4e adapter niet meer te gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Koen

Reageer