Vraag

Eigen router bij telefoon, internet en bellen glasvezel

  • 28 september 2016
  • 5 reacties
  • 449 keer bekeken

Hoi,

Ik wil graag een eigen router (microtik Hap AC lite) gebruiken. Ik heb echter ook internet en itv. Daarom kan ik de experiabox niet vervangen, maar moet ik mijn netwerk achter de experiabox zetten.

De aangeraden methode hiervoor is de eigen router in een DMZ te zetten. Helaas werkt dit niet optimaal. Internet vie de eigen router is erg traag en sites willen vaak slecht of niet laden. Dingen al whatsapp werken dan niet meer als de telefoon aan dit netwerk is aangesloten.

Nu heb ik ontdekt dat mijn router (experiabox v8) in bridgemode kan. Echter is dit geen optie omdat dan mijn itv het niet doet. Dit schijnt te komen doordat itv tegenwoordig in routed mode is.

Wat voor mogelijkheden heb ik nog om zowel met mijn eigen router te kunnen werken als ook een stabiele iTV aansluiting te hebben? Ik zit hierbij voornamelijk te denken aan de DMZ mogelijkheid. Waarom is dit zo instabiel? Is dat de dubbele NAT of misschien de firewall van de experiabox die ook nog wat doet? Ik ben niet echt een specialist op het gebied van netwerken. dus kan iemand me helpen?

5 reacties

Reputatie 7
Ik heb al sinds jaar en dag een eigen router achter onze Experia Box (achtereenvolgens een ZTE H220N, V9 en V10) staan en dat werkt bij mij probleemloos. Laat ik nu net geen V8 ervaring hebben, maar ik weet wel dat er in een ver verleden problemen waren met de snelheid via de DMZ van de V8. Deze problemen waren verholpen maar lijken nu dus in alle hevigheid weer terug te zijn.

In ieder geval heeft dit niets met double natting of de firewall te maken, daar zou ik dan immers ook last moeten hebben. Toch haal ik ook achter mijn tweede router gewoon meer dan de volle 500Mbps van mijn glasvezelabonnement.

Ik ben er van overtuigd dat dit probleem door de V8 veroorzaakt wordt en dat het vervangen van de V8 door een V9 of V10 dit probleem verhelpt.
Bedankt voor het antwoord. Ik geloof ook dat het een probleem van de Experiabox V8 is. Ik heb inmiddels begrepen dat het aanvragen van een nieuwe experiabox nog neit gaat helpen omdat de kans groot is dat ik dan weer een V8 terug krijg. E.e.a. zou moeten worden opgelost met een firmware upgrade.
Reputatie 7
Maar och, je kunt het natuurlijk altijd proberen immers niet geschoten is altijd mis. 😛
Bel klantenservice en houdt daar een moeilijk verhaal op over die langzame Internet verbinding, dat je alles al geprobeerd hebt en zelfs de V8 al een factory reset hebt gegeven, maar dat niets helpt. Kijken of de werkstudent bij de klantenservice erin trapt en tot omruil van jouw Experia Box overgaat. Nee heb je, ja kun je krijgen. En als het weer een V8 blijkt te zijn, jammer dan, volgende keer beter. 😛
Reputatie 4
Badge +1
Als je een fiber verbinding hebt kan je ook de hele experiabox ertussen uit halen en je eigen router direct aansluiten.
Reputatie 7
Bedankt voor het antwoord. Ik geloof ook dat het een probleem van de Experiabox V8 is. Ik heb inmiddels begrepen dat het aanvragen van een nieuwe experiabox nog neit gaat helpen omdat de kans groot is dat ik dan weer een V8 terug krijg. E.e.a. zou moeten worden opgelost met een firmware upgrade.Zie: https://forum.kpn.com/internet-9/2e-router-dmz-plotseling-traag-onbereikbaar-424525/index3.html#post447249

Reageer