Vraag

Eigen router gebruiken

  • 2 december 2017
  • 3 reacties
  • 1948 keer bekeken

Hi,

Ik heb sindskort naast de dsl (internet/voip) een Huawei B525s-23a gekregen voor internet buitengebied. Momenteel even met een pctje eraan om te testen de resultaten zijn niet slecht. 20Mbit-60Mbit down en 20Mbit. De hogere upload is een zegen die kwam zelden boven de .7Mbit uit.

Ik woon er nog niet zo gek lang en het IT vraagstuk thuis ga ik lekker in de wintermaanden oppakken. Veel keuzes heb ik niet, buitengebied, alleen een koperlijntje vorige eigenaar had dsl van KPN, contract overgenomen. Ach het werkt, netflix doet het, de Sonos ook maar wat voor de experiabox gold, geld ook voor de Huawei. De de router is nogal beperkt qua mogelijkheden en zou gewoon een eigen router willen gebruiken, desnoods achter het modem van KPN, Bij caiway had ik mijn eigen Draytek Router 2925 met een aantal lan2lan koppelingen.

De Huawei B525s-23a heeft op de 4de ethernet 'WAN' staan en had op een plaatje een 'eigen' router gezien. maar de settings hiervoor heb ik nog niet kunnen vinden. Een ander alternatief is mag/kan ik de kpn kaart in bijvoorbeeld een Vigor 2925L stoppen....

Grt

RvdD

Admin: titel aangepast zodat je bericht beter is te vinden

3 reacties

Reputatie 7
Ook ik zal blijven vechten voor het kunnen gebruiken van een router naar keuze.
Zie: https://forum.kpn.com/internet-9/vrije-router-keuze-nu-wettelijk-vastgelegd-429248
Tot die tijd is de enige mogelijkheid om jouw eigen router als DMZ host op de de bovenliggende router in te stellen.
Zie: https://forum.kpn.com/thuisnetwerk-72/gebruik-een-eigen-router-achter-de-experia-box-164983
Ook ik zal blijven vechten voor het kunnen gebruiken van een router naar keuze.
Zie: https://forum.kpn.com/internet-9/vrije-router-keuze-nu-wettelijk-vastgelegd-429248


Ik had dit ook gelezen, ik heb opzich geen bezwaar tegen een KPN router/modem, maar zou deze net als bij Ziggo (zakelijk) in bridged mode willen zien zodat je op één poort gewoon een publiek internet adres kan krijgen. Bovenstaande regel is nieuw voor mij, heb alleen nog niet kunnen ontdekken wat de houding van KPN is in deze.

Tot die tijd is de enige mogelijkheid om jouw eigen router als DMZ host op de de bovenliggende router in te stellen.

Ben er even doorheen gelopen, waar ik misschien overheen lees, krijg je in de DMZ nu wel of geen publiek ipadres? Als het in de DMZ een private is heb je een extra "hopje" niet onoverkomelijk.. Ga eens experimenteren met een Draytekje heb nog een 2920 liggen.

Als de APN settings bekend zijn zou ik toch gewoon een 4G naar lan router kunnen gebruiken zoals de Vigor 2925L.

Grt
Rene
Reputatie 7
Ik had dit ook gelezen, ik heb opzich geen bezwaar tegen een KPN router/modem, maar zou deze net als bij Ziggo (zakelijk) in bridged mode willen zien zodat je op één poort gewoon een publiek internet adres kan krijgen. Bovenstaande regel is nieuw voor mij, heb alleen nog niet kunnen ontdekken wat de houding van KPN is in deze.Op z'n zachts gezegd kun je die alle "terughoudend" bestempelen en wil men eigenlijk pas in actie komen na afronding van de consultatieronde. Ik heb hier afgelopen week een lang gesprek met ConsuWijzer over gehad en wacht nu weer op reactie van KPN.
Zie: https://forum.kpn.com/internet-9/vrije-router-keuze-nu-wettelijk-vastgelegd-429248/index6.html#post554728
Conform de wet moet KPN bridge-mode aanbieden.

...krijg je in de DMZ nu wel of geen publiek ipadres? Als het in de DMZ een private is heb je een extra "hopje" niet onoverkomelijk.. Ga eens experimenteren met een Draytekje heb nog een 2920 liggen...De tweede router krijgt, zoals in dat topic beschreven staat, een 192.168.2.x adres.

Reageer