Experia box vervangen

  • 3 maart 2015
  • 4 reacties
  • 599 keer bekeken

  • Nieuwkomer
  • 2 reacties
Hallo;

Ik weet niet of meer mensen dit probleem hebben maar ik heb nu 3 jaar glasvezel van KPN en ben er eigenlijk wel tevreden over alleen ondervind ik nu problemen met mijn receiver waarmee ik naar internetradio kan luisteren via het V-tuner programma. Het probleem is dat het signaal wegvalt na een paar minuten luisteren. Ik heb met Coolblue hier al een tijdje contact over gehad en de receiver is voor reparatie opgestuurd geweest maar deze was niet stuk maar dat dacht ik al. Ik blijf nl wel "connected" en als ik de zender opnieuw laad dan heb ik ook weer even geluid voor een paar minuten maar dan valt het geluid weer weg. Spotify via de receiver is geen probleem ook de server opties van de receiver zijn prima ik kan gewoon mijn PC benaderen om bestanden af te spelen vanaf mijn harde schijf.

Nu schijnt het probleem te liggen aan de "veiligheid" van de experia box (V8). Het advies van coolblue was om evt de experiabox te vervangen voor een andere modem/router bv de AVM Fritz!box 3490 international. Aangezien ik niet het risico wil lopen dat ik meer schade toebreng alsdat ik nu heb is mijn vraag aan iemand van KPN met de juiste expertise of ik iets simpels kan veranderen aan de experiabox om ervoor te zorgen dat ik wel internet behoud op mijn receiver. Om mijn zoon zijn playstation goed online te laten werken heb ik ook wat instellingen moeten doen maar deze werkt wel goed.

Graag zou ik hiermee geholpen willen worden.


4 reacties

Reputatie 7
Badge +28
Dag PPK,

Welkom op het forum!

Ik kan me goed voorstellen dat dit het luisterplezier nogal bederft. Ik weet alleen niet waar dit door veroorzaakt wordt. Ik vraag me ook af wat het V-Tuner programma nodig heeft dat bijvoorbeeld Spotify niet vereist. Welk type receiver gebruik je precies? Zijn deze problemen recent begonnen of heeft dit nooit goed gewerkt met glasvezel?
 
Hallo Joran;

Bedankt voor jouw reactie

Ik heb een Yamaha RX-675 receiver en om internetradio te gebruiken moet je een account aanmaken bij V-tuner. Meerdere merken werkenhiermee bv pioneer.

Nou de eerste twee weken had ik eigenlijk geen probleem maar ik heb toen ook de radio niet de hele tijd gebruikt omdat ik ook experimenteerde met andere bronnen zoals Spotify en netwerkstreams.

Voorheen had ik een losse internetradio erbij staan bij mijn oude receiver en deze kon ik via wifi of bekabeld gebruiken. Ook deze viel vaak uit(bekabeld) en via wifi was ook niet best maar misschien komt dat omdat de radio in een kast stond en dus het signaal geblokt word, ik vind het wifi signaal toch al niet super.

Ik dacht dit opgelost te hebben met de aanschaf van een nieuwe receicer met ingebouwde internetradio maar helaas. De receiver is opgestuurd geweest naar Yamaha maar kwam terug met de melding dat hij daar de test moeiteloos had doorstaan. Dus moest ik het ergens anders zoeken.

Ik heb toen contact gehad met een specialist op dit gebied van CoolBlue (ik heb de receiver daar gekocht) en dezehebben mij echt super geholpen.

Ik had op internet een filmpje gezien van iemand (in de VS) die exact hetzelfde probleem had en dit ook doorgestuurd naar CoolBlue.

Toen ik met deze specialist telefonisch contact heb gehad en dat ter sprake kwam dat ik een experiabox had is hij hier verder ingedoken en toen bleek dat er vaker problemen waren met de experiabox.

Nu werkt bij mij voor de rest alles goed zelfs het online Playstion 3 gamen (Nat Open) gaat na wat instellingen aanpassen in de experiabox nu goed.

Dus vind ik het niet prettig dat ik nu alles moet veranderen om de internetradio aan de praat te houden. Nogmaals ik blijf wel connected maar krijg geen signaal meer. Als ik de zender opnieuw laadt dan gaat hij gewoon verder om dat na een korte tijd weer uit te vallen.

Ik heb via mijn telefoon spotify gestreamd naar mijn receiver en dan valt het signaal niet weg. Ook het afspelen van bestanden die op mijn PC staan is geen probleem dus ik verlies geen contact met mijn netwerk.

Nu mijn vraag of iemand weet of ik mijn receiver een vast adres moet geven in de experiabox en hoe dit gedaan moet worden of is er nog een mogelijkheid.

Het vervangen van de experiabox is echt de laatste optie omdat zoals ik al aangaf al het andere gewoon goed functioneerd.

Mvg PPK

Reputatie 7
Is die receiver nu via wifi aangesloten op de Experia Box?

Kan je die receiver ook bekabeld aansluiten?

Zo ja:

Ervaar je dan dit probleem ook? 

Is de receiver dan rechtstreeks op de Experia Box aangesloten of via een switch waar ook een TV ontvanger op aangesloten is? (Test dit eens rechtstreeks aangesloten op de Experia Box.)

Hallo;

De receiver is bekabelt aangesloten. Alle mogelijke opties zijn geprobeerd, namelijk bekabeld met homeplug, bekabeld direct vanuit de experiabox en ook nog bekabeld via de switch. Dus de beste optie die van direct vanuit de experiabox naar de receiver bracht ook niet de gewenste oplossing.

Op dit moment werk ik via de homeplug omdat anders die kabel midden door de huiskamer loopt maar streamen via die homeplug en vanaf mijn PC is geen probleem.

Reageer