Fiberflevo vastrecht afgekocht aansluiting dus eigendom glasvezelaansluiting vrijheid om over te stappen

  • 4 maart 2019
  • 10 reacties
  • 261 keer bekeken

Na 1 jaar verplicht abonnement bij solcon die via fiberflevo internet aanbieder is het moment voor ons aangebroken om naar onze oude provider online terug over te stappen.
Helaas blijkt dat wij toen der tijd bij het aanleggen de informatie hebben gekregen dat na 1 jaar overstappen vrij is.
Wij hebben bij de aanleg gekozen om het vastrecht af te kopen ,dus zijn wij eigenaar van onze glasvezelaansluiting,
Met onze eigen glasvezelaansluiting hebben wij naar onze overtuiging de vrijheid om te kunnen overstappen naar een andere internet glasvezelaanbieder.
Deze vrije keuze is helaas niet mogelijk daar solcon schijnbaar het alleenrecht heeft en intussen ook zelfs een prijsverhoging heeft door gevoerd.
Alleen daarom is er al sprake van een monopolie positie .
Onder het mom van dat het een open fiberflevo glasvezelnetwerk is ,dat is waar fiberflevo zich achter verschuilt, ze vergeten dat wij een eigen betaalde aansluiting hebben en dus ook de vrijheid moeten hebben om een andere provider te kiezen, doch dit is niet mogelijk daar er dus beperkingenen zijn die ons toen der tijd zijn verzwegen,dus onjuiste voorlichting daardoor zijn wij dus nu gedupeerd en voelen wij ons beetgenomen.
Wij willen graag reacties van andere solcon/fiberflevo gebruikers die hier ook tegen aanlopen.
Dit moet toch niet kunnen als eigenaar van een glasvezelaansluiting moet je gewoon de vrije keuze hebben om na 1 jaar verplichte provider solcon /fiberflevo die nu zelfs ook een prijs verhoging heeft gedaan waar je het niet mee eens bent, je een geldige reden hebt om te kunnen overstappen om elders van een veel goedkopere aansluiting te kunnen profiteren.

Arie van Rosmalen
Rutten

10 reacties

Reputatie 7
Badge +9
Er is een verschil tussen degene die de glasvezelinfrastructuur heeft aangelegd en de aanbieders over die verbinding.
Degene die de verbinding heeft aangelegd nodigt providers uit om via die glasvezel te leveren, dus ik ben benieuwd welke providers hun diensten aanbieden over dit glasvezelnetwerk.
Reputatie 5
Badge +9
waarom hier op het kpn forum als je online wil nemen
begin er trouwens nooit aan online is een onderdeel van canaldigitaal
uit ervaring draait het alleen maar om geld en ben je verplicht jaar er aan vast te zitten als je een zenderpakket neemt bij kpn kun je per maand veranderen net als de snelheid van het internet
glasvezel netwerk betreft
je bent afhankelijk wie de netbeheerder is zo zit je ook vast als je een cogas gebied hebt
ik ziet hier met reggefiber dus kan ik uit veel providers kiezen waaronder kpn
dus in jou geval zou het nog onmogelijk zijn om naar kpn of online te gaan
Online is onderdeel van KPN dus Solcon is ook onderdeel van KPN het draait dus allemaal om geld
Solcon is dus de enige provider die van KPN eigenaar van Solcon mag leveren op dit glasvezelnetwerk,
Dit is geen vrije keuze ,bij het aanleggen van het glasvezelnetwerk is ons voor gehouden dat na 1 jaar verplicht Solcon je vrij bent om van provider te veranderen,gezien wij de aansluiting hebben gekocht heb ik dus als eigenaar van deze glasvezelaansluiting dus het recht om van aanbieder glasvezel te veranderen,
Dit is namelijk waar het fout gaat, je koopt een glasvezelaansluiting om daar zonder beperkingen een vrije keuze te kunnen maken,dit is dus niet mogelijk en daarom mijns inziens een inbreuk op mijn keuze vrijheid.
Tevens word hier de konkurentie buitenspel gezet,een voordelig abonnement elders afsluiten is dus nu onmogelijk door de monopolie positie van KPN die hun dochters Online enzv verbieden om op dit glasvezelnetwerk hun voordelige glasvezel diensten aan te bieden, dat is geen vrije marktwerking.
Reputatie 7
Online is een budgetprovider. Deze levert alleen op via de ACM prijsgereguleerde netten. Fiber Flevo valt niet onder de prijsregulatie en vraagt duidelijk hogere prijzen, waarmee de meeste providers dus geen cent meer verdienen. En dat is in onze maatschappij nou net de bedoeling bij diensten en producten.

Ook KPN levert alleen op gereguleerde netten. Tenzij de netten zich commercieel opstellen en een redelijke prijs vragen. De enige die dat momenteel doet is 'Digitale Stad', maar die ligt bij jouw dus niet in de grond. Ook Reggefiber glasvezel, van KPN NetwerkNL, is prijsgereguleerd.

En je bent geen eigenaar van de aansluiting overigens. Je hebt alleen het vastrecht afgekocht. Daardoor komen er geen extra kosten i.d. maand bovenop de abonnementskosten (van Solcon idd).

Helaas voor jouw is Solcon de énige aanbieder momenteel op Fiber Flevo. Dat zegt wel wat over de prijs die zij aan providers vragen om op het net te kunnen aansluiten. Die is voor iedereen kennelijk te hoog. Hopelijk zakt Fiber Flevo ooit in de prijs voor providers zodat het voor hen aantrekkelijker wordt.

Het lijkt mij nuttig om, met een hele groep, de pijlen op Fiber Flevo te gaan richten.
Heb met ]online gemaild met de vraag of ik toch op een of andere manier terug kan oversteppen naar Online.
Hier de reactie die per mail is binnengekomen.

Hi, ik ben er voor je ingedoken en heb gebeld met de technische afdeling. Wij leveren niet op het door jou gestuurde adres. Dit kunnen wij niet doen omdat de lijn niet beschikbaar voor ons is. Wij maken gebruik van het netwerk en de lijnen van KPN en deze lijn is niet vrijgegeven voor ons. Het is dus op dit moment niet mogelijk om op jouw adres te leveren.

Dus blijkt toch erg op een afgeschermd beleid om de gebruikers van dit glasvezelnetwerk hoge abonnementskosten in rekening te kunnen brengen.
Monopolie positie betekend dat aangesloten gebruikers fungeren als melkkoe.
Reputatie 7
Wat levert de koperdraad voor snelheid op jouw adres? Daar levert Online wél op namelijk. Dat is namelijk 'een lijn van kpn'.
https://netco-fpi-info.fourstack.nl/

P.S. Had je je een jaar geleden niet geïnformeerd, via de site bijvoorbeeld, welke providers op Fiber Flevo beschikbaar zijn/waren?

Online is niet van KPN. Het is een zelfstandige provider. Zij huren alleen de lijnen van KPN.
Solcon is sinds een jaar wel van KPN maar functioneert geheel zelfstandig. Hun helpdesk is ook onafhankelijk van die van KPN.
Dit zegt genoeg KPN gaat dus zelf niet op Fiberflevo glasvezelnetwerk om Solcon niet te beconcureren.
Ze beschermen zich dus zelf,ten koste van ons degenen die een veel te duur abonnement hebben.
Reputatie 5
Badge +6
Onder het mom van dat het een open fiberflevo glasvezelnetwerk is ,dat is waar fiberflevo zich achter verschuilt, ze vergeten dat wij een eigen betaalde aansluiting hebben en dus ook de vrijheid moeten hebben om een andere provider te kiezen, doch dit is niet mogelijk daar er dus beperkingenen zijn die ons toen der tijd zijn verzwegen,dus onjuiste voorlichting daardoor zijn wij dus nu gedupeerd en voelen wij ons beetgenomen.

Het is ook een open netwerk. Andere aanbieders van diensten zoals KPN-WBA, Fiber, T-Mobile, Cambrium, Caiway kunnen hun tegen betaling gebruik maken van het glasvezelnetwerk van FiberFlevo.
Daar zit dan ook vaak het probleem met de talloze glasvezelinitiatieven. Die "kleine" netwerken bedienen vaak relatief weinig woningen (buitengebieden) en vragen daarom ook vaak erg hoge bedragen aan andere aanbieders voor het gebruik van het netwerk.
Relatief weinig woningen en hoge kosten voor het gebruik van het netwerk doet veel andere aanbieders dan ook passen om hun diensten aan te bieden op zo'n netwerk.
Reputatie 7
"die een veel te duur abonnement hebben."

Ik vind het verschil nog wel meevallen.
Solcon Compleet ( € 58,75) moet je vergelijken met KPN "Internet + TV" ( € 61,50) qua mogelijkheden.
Het televisie-aanbod is 1 op 1 van KPN. Dus gelijk zenderaanbod / kwaliteit. Extra zenderpakketten zijn gelijk, ook in prijs, als KPN.

Zoals je bovenstaand ziet is Solcon dus ietsje goedkoper dan het vergelijkbare pakket van KPN. Bovendien, wil je bij KPN bij 100 download ook 100 upload hebben betaal je nog iets bovenop die 61,50 zelfs. Bij Solcon zit dat al in het abo van 58,75.

Het vastrecht voor Fiber Flevo heb je afgekocht. Anders zou je bovenop het abonnement ook nog
€ 25 per maand daaraan kwijt zijn.
Reputatie 7
Badge +24
Hoi Arie, welkom hier. Er is al veel info gedeeld hier zie ik. Online is geen onderdeel van KPN, Solcon wel. Over het algemeen levert KPN diensten via het glasnetwerk van Reggefiber. Ward legt het in dit topic goed uit. Gaat om andere leveranciers maar komt op hetzelfde neer.

Reageer