Vraag

Fritz box i.p.v Experiabox

  • 29 oktober 2016
  • 54 reacties
  • 13662 keer bekeken


Toon eerste bericht

54 reacties

Reputatie 7
Badge +30
Kijk, dat ziet er wat mij betreft al een stuk "normaler" uit. Apart overigens dat de output power van beide lijnen nu wel gelijk zijn.
Wat nog aparter is, is dat een van de lijnen een lagere noise margin kent met dezelfde Attenuation en Power.

Is het dan niet zo dat door de andere Y-kabel de lijn iets slechter is en dat daardoor de snelheid is aangepast?
@Bowser Hoelang heeft de Experiabox met de originele Y-kabel aangesloten gezeten? Want mijns inziens kan het best dat deze tijd niet lang genoeg was voor ALR om de snelheid omhoog te schroeven
Niet zo heel lang. De monteur heeft het aangesloten, liet hem zijn ding doen en even later ging ie bezig met zijn laptop. Maar het kan toch niet zijn dat dat 20Mbit verlies geeft, alleen omdat ie niet lang genoeg aan stond? Dat zal dan vast om een klein beetje gaan heb ik het vermoeden.
Reputatie 7
Badge +30
Ik had gehoopt dat er iemand gereageerd had. Persoonlijk denk ik dat je zeker meer dan een half uur moet hebben aangesloten, eerder richting de 24u. Tenzij de monteur zelf ALR een schopje gegeven heeft.

@Joran ?
Reputatie 7
Badge +28
Sorry, ik heb gemist dat er nog een vraag open stond. De monteur heeft een hoop metingen tot zijn beschikking om alles over de verbinding te achterhalen. Het is niet nodig om de ALR af te wachten om duidelijk te krijgen of het probleem in de bekabeling zit. Zou ook niet heel efficiënt zijn als er steeds 24 uur moet worden gewacht. Het zou wel leuk zijn om precies te weten hoe dit in de praktijk werkt, ik heb koopm497 echter al een tijdje niet meer online gezien 😞

Reageer