Welkom op het

KPN Forum

Recent online
Beantwoord

Gebruikers blokkeren van internet


Beste forummers,

Ik woon in een studentenhuis met totaal 5 mensen. Hierbij heb ik het internet besteld van KPN. Echter de rest van de bewoners betalen niet frequent genoeg en na meermaals dit aan te halen (al 6 maanden) nog niet. Ik wil dus weten hoe ik individuën van internet af kan sluiten om ze direct in de houdgreep te krijgen (met bijv. MAC gegevens of PC naam). Ik maak gebruik van de H220N router.

Als iemand weet hoe ik dit kan realiseren zou ik zeer dankbaar zijn. Kost mij een hoop tijd met mensen achter hun **bleep** aan te zitten.

Gr.

icon

Beste antwoord door nearow 4 juni 2013, 17:34

Het is gelukt, hartelijk dank.

Ik hoef gelukkig niet voor de kosten op te draaien aangezien ze uiteindelijk wel betalen 😉 Nu heb ik het juiste machtsmiddel om ze ook daadwerkelijk op tijd te laten betalen, zonder al te veel moeite te doen.

Gr.

Bekijk origineel

10 Reacties

Reputatie 1
Kan me voorstellen dat het lastig is om in je eentje op te draaien voor de internetkosten van je huisgenoten. MAC filtering is wel mogelijk op de EB net zoals gewoon een ander wachtwoord instellen voor wifi. Maar zolang de Experiabox fysiek bereikbaar is, kunnen je huisgenoten met een factory default (harde reset) eenvoudig alle instellingen wissen en weer de wifi gegevens op de EB gebruiken.

Reputatie 3
Badge
Zodra je ingelogd bent in het modem op 192.168.2.254

Voor Wifi: Onder "netwerk" -> "WLAN" links --> Access Control List

Voor LAN: Onder "netwerk" -> "LAN"links -> DHCP Binding

Wel moet je uiteraard de mac adressen van de apparatuur hebben. Belangrijk is dat zodra deze optie aanstaat je handmatig alles moet bijhouden. nieuwe apparatuur zal geen verbinding kunnen maken.

Het is gelukt, hartelijk dank.

Ik hoef gelukkig niet voor de kosten op te draaien aangezien ze uiteindelijk wel betalen 😉 Nu heb ik het juiste machtsmiddel om ze ook daadwerkelijk op tijd te laten betalen, zonder al te veel moeite te doen.

Gr.

Reputatie 1
Zelf gebruik ik ook een experia box met meerdere machines hierop.

Is het ook mogelijk om gebruikers tijdelijk, bijvoorbeeld na 23.00 en voor 11.00, geen toegang te verlenen? Liefst zonder dat dit handmatig moet gebeuren.

Op de EB V8 kan je, na het inloggen, bij DATA(bovenin) daarna FIREWALL(links in beeld) een 'schedule rule' instellen. Vervolgens bij hetzelfde kopje FIREWALL en dan 'Access Control', en vervolgens rechts in beeld 'config', lijkt het erop dat ik een gemaakt 'schedule' kan toekennen aan een bepaalde IP adres alleen als ik daar een IP adres, met naam, invoert krijg ik de melding: "IP address range can not contain LAN IP address".

Nu spreek en lees ik engels vrij goed en snap ik dat de router wil dat ik in ieder geval andere getallen invoer alleen snap ik niet welke. Kan een van jullie mij daarmee helpen, ongeveer hetzelfde probleem als de wanbetalers van het originele probleem..

Reputatie 1
Is dit al gelukt? Ik ben benieuwd wat de handigste manier is om dat in te stellen. Moet je echt meerdere regels aanmaken of kan het in 1x

Het blokkeren is ondertussen gelukt, excuus voor het niet terugkoppelen, wanneer het juiste IP adres is ingevuld kan er een schedule rule worden ingesteld. (ik gebruikte het LAN-IP i.p.v. de goede IP)

Let wel op bij de schedule rule kan er maar 1 begin tijd en 1 eind tijd worden ingevuld waarna 23:59 de maximale eindtijd is. 

Dus er kan niet worden ingesteld dat het internet uitstaat van 23:00 tot 06:00 omdat je moet instellen dat het internet uit is van 23:00 - 23:59 vervolgens als je insteld van 00:01 - 06:00 kan je de 2de dag niet meer instellen dat er tussen 23:00 - 23:59 geen internet is. 

Overigens ben ik mijn wachtwoord van 'WhiteWolf' kwijt dus vandaar het nieuwe account.

Reputatie 1
Wat mij opvalt is dat whatsapp en i-Message niet blokkeert. Mail en Internet worden keurig geblocked

Reputatie 4
Badge +1
iMessage wordt na mislukte pogingen verstuurt als sms, en whatsapp kan over mobiele data.

Reputatie 1
heb ik gechecked, ze gaan er echt als i-message uit.

Reageer