Vraag

Gratis van Koper naar Glasvezel overstap service

  • 7 May 2021
  • 6 reacties
  • 1125 keer bekeken

Reputatie 2

Kies ook voor
Glasvezel Internet van KPN

Met glasvezel ben je klaar voor de toekomst.

Steeds meer huishoudens worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Heb je al internet van KPN en is jouw woning al aangesloten? Of ben je binnenkort aan de beurt? Hier lees je hoe jij gratis overstapt van koper internet naar Glasvezel Internet van KPN.

Over naar glasvezel

Nog geen KPN, maar wil je graag glasvezel? Doe dan de glasvezelcheck.

 

Ligt er al glasvezel
op jouw adres?

Als er al glasvezel op jouw adres ligt, dan kun je als kpn klant gratis overstappen van KPN Koper naar KPN Glasvezel. Je behoudt je huidige abonnement, gaat geen nieuw jaarcontract aan en je maandbedrag blijft hetzelfde.

Een medewerker via de chat helpt je verder. Je beantwoordt eerst een aantal vragen. Zo weten we zeker dat de gratis upgrade op jouw adres kan.

 

Komt er glasvezel
op jouw adres?

Als jouw buurt glasvezel krijgt, dan krijg je een brief van KPN of zie je dat vaak in de lokale media.

Het is belangrijk dat je toestemming geeft voor de aanleg. Hoe je dat doet, lees je in de brief die je krijgt vanuit KPN NetwerkNL of direct hier.

KPN NetwerkNL zorgt voor de aanleg en de upgrade van KPN Koper naar KPN Glasvezel. Je hoeft zelf niets aan te vragen of te doen.

 

 

Bron: https://www.kpn.com/service/internet/over-naar-glasvezel.htm


Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

6 reacties

Reputatie 2

De maand prijs blijft het zelfde (en het abonnement zelf blijft ook het zelfde) alleen de koper verbinding wordt vervangen door glasvezel verbinding. Dit is geheel gratis en alleen mogelijk als er glasvezel is gegraven naar de woning.

Reputatie 2

KPN begint ‘Glas aan, Koper uit’ succesvol

KPN is succesvol aan de campagne ‘Glas aan, Koper uit’ begonnen. In zes gebieden werd deze week het kopernetwerk uitgezet en volledig op glasvezel overgestapt.

JARCO KRIEK

16 MEI 2021

COMMENTS 0

DELEN6

KPN begint ‘Glas aan, Koper uit’ succesvol

In meer dan drie miljoen woningen en bedrijven is op dit moment een glasvezelaansluiting van KPN-dochterbedrijf KPN NetwerkNL aanwezig. In de komende jaren komt daar ieder jaar minimaal een half miljoen nieuwe aansluitingen bij. In de loop van 2026 is in ieder geval in minimaal tachtig procent van de woningen en bedrijfspanden een toegangspunt tot het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL gerealiseerd. Om kosten te besparen en het groene milieuvriendelijke karakter van KPN te onderstrepen, zet de provider vanaf 2023 gefaseerd het kopernetwerk uit in gebieden waar glasvezel aanwezig is.

 

Minder gebouwen

Voor KPN biedt het uitzetten van koper veel financiële voordelen. Zo kunnen grote gebouwen met telefooncentrales ten behoeve van het kopernetwerk afgestoten worden. Een glasvezelcentrale neemt namelijk slechts tien procent van de ruimte in als het met koper wordt vergeleken. In veel gevallen worden de grotere telefooncentrales van KPN gesloopt en krijgen een woonbestemming. De kleinere glasvezelcentrales en het gebruik van glasvezel zorgt daarnaast voor grote energiebesparing. KPN heeft in Nederland honderden telefooncentrales om het kopernetwerk goed te laten functioneren. Per kopercentrale die uitgezet wordt, levert dit een energiebesparing van 120.000 kWh per jaar op. Dit is vergelijkbaar met het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik van 35 gezinnen. Deze energiebezuiniging belast dus het milieu veel minder.

 

Meer koper in 2023 uit

Onder meer in Amsterdam IJburg en de wijk Stadshagen in Zwolle werd deze week de aftrap gegeven van de campagne ‘Glas aan, Koper uit’. De aftrap lijkt succesvol te zijn verlopen. KPN NetwerkNL gaat nu bij deze campagne toewerken naar 2023. Vanaf dat jaar gaat in Nederland op grotere schaal het kopernetwerk uitgeschakeld worden. Dit gebeurt in gebieden waar al enkele jaren een glasvezelnetwerk operationeel is. KPN denkt rond 2030 in gebieden waar glasvezel van het telecombedrijf in de grond aanwezig is, het kopernetwerk uitgeschakeld te hebben.

 

Bron: https://www.totaaltv.nl/nieuws/kpn-begint-glas-aan-koper-uit-succesvol/

Bij ons ligt er al drie jaar een glasvezel aansluiting te wachten op de kpn,maar omdat deze is aangelegd door de Caiway kan of mag de kpn er geen gebruik van maken.

Dus wanneer gaat kpn glasvezel aansluiten in Schiedam als je er naar vraagt kunnen ze geen antwoord geven ,wat nu als ze de koperleiding gaan afsluiten 

Reputatie 7
Badge +24

... wat nu als ze de koperleiding gaan afsluiten 

Dat gaat niet gebeuren. Niet zolang KPN geen glasvezel bij u heeft gelegen.

Badge +19

Dag @FFW888 koper zal nooit eerder worden afgesloten als je geen glasvezel van kpn in huis hebt.

Hoi @FFW888 . Ter geruststelling: Koper gaat niet zomaar uit.   We zijn druk bezig om heel Nederland van glasvezel te voorzien.  In de regel zetten we het koper pas uit als we iedereen in een wijk potentieel kunnen bedienen via glasvezel.Â