Handig! 8 tips uit het Google assortiment

  • 29 november 2013
  • 2 reacties
  • 7870 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +12
  • Community manager
  • 1884 reacties
https://

Slimme brillen, hippe horloges met James Bond-achtige functies, zelfrijdende auto’s… Wat denk jij dat we de komende jaren nog meer kunnen verwachten? De techniek lijkt momenteel enorme sprongen te maken en onder andere Google is druk bezig met de spannendste gadgets en uitvindingen. Hieronder hebben wij een paar handige mogelijkheden uit het Google assortiment op een rij gezet. Wij vinden het leuk om te horen welke jij al gebruikt of waar je met smart op zit te wachten. 

 

Slim zoeken, snel vinden.

Google is natuurlijk ooit begonnen als zoekmachine, hoewel het bedrijf tegenwoordig een heleboel andere zaken ernaast doet, is dit nog steeds het belangrijkste onderdeel. Wist je trouwens dat je nog betere zoekresultaten krijgt in Google, als je de zoektermen die je gebruikt een beetje slimmer maakt? Kijk maar eens op deze pagina: https://support.google.com/websearch/answer/136861?hl=nl

Nooit meer verdwalen

Je herkent het vast wel, je staat in een onbekende stad en je weet niet meer waar je heen moet. Vroeger was de weg vragen dan de enige optie, maar tegenwoordig is één blik op je smartphone met Google maps al voldoende om weer op het goede spoor te komen. Google wil haar kaarten dienst overigens nog persoonlijker maken: http://www.telegraaf.nl/digitaal/22034505/__Google_wil_emotionele_band_met_kaarten_oproepen__.html

Even op bezoek bij Mark Rutte?

Altijd al eens willen zien waar Mark Rutte iedere dag aan het werk is? Dankzij Google kan het. Google is namelijk druk bezig om met streetview bekende locaties vast te leggen, zo kan je het torentje digitaal bezoeken, maar ook de KPN winkels of het Lamborghini museum in Italie.

Ik heb je hulp nodig

Google heeft onlangs een handige nieuwe dienst geintroduceerd, Google helpouts. Dit is een videodienst, net als Google hangouts, maar hier kan je hulp krijgen van professionals op allerlei vakgebieden. Wil je meer informatie, kijk dan op deze pagina: http://www.nu.nl/internet/3620010/google-lanceert-videodienst-helpouts.html

Alles bij de hand

Wil je overal kunnen werken en je bestanden altijd bij de hand hebben? Google kan je daarbij helpen met Google Drive. Bewaar je bestanden eenvoudig in de cloud en synchroniseer ze met je mobiel, tablet of pc. Google drive biedt maximal 15gb aan gratis opslagruimte, daar kan je dus behoorlijk wat foto’s, videos en documenten kwijt.


Eenvoudig online samenwerken

Ga je aan een project beginnen voor school of op het werk, dan is Google Docs wellicht iets voor jou. Eenvoudig documenten aanmaken, zoals in Word of Excel, maar dan online. Daarnaast kan je eenvoudig wijzigingen bijhouden, zodat je samen in een document kunt werken. https://support.google.com/drive/answer/49008?hl=nl

Swingen maar

Met Google Play zit je nooit meer verlegen om een lekker deuntje tijdens het werk of als je de afwas doet. Je kunt gemakkelijk muziek ontdekken, afspelen, opslaan en delen met vrienden, via je smartphone of op het web. 

Binnenkort Google om je pols?

De geruchten gaan al een tijdje rond, maar nu lijkt het er toch echt aan te komen. Een Google horloge. Met deze zogenaamde smartwatch kan je ongetwijfeld gemakkelijk zoeken op de locatie waar je op dat moment bent en op die manier allerlei interessante dingen ontdekken. De verwachting is dat het horloge in 2014 te koop zal zijn. http://www.nu.nl/tech/3614239/google-smartwatch-binnen-maanden-klaar.html

Zoals je ziet heeft Google een stuk meer in huis dan alleen haar vertrouwde zoekmachine. Wat vind jij de handigste, leukste of meest interessante Google toepassing die er al is of nog gaat komen? Hieronder kan je een reactie achterlaten. 

2 reacties

Reputatie 7
Net gisteren ook tot Nederland doorgedrongen dat Google je privacy aan z'n laars lapt, dat staat zelfs in de algemene voorwaarden. Dus bij mij niet binnenkort Google om m'n pols (of op m'n neus) ;)

Reputatie 7
De enige dienst van Google waar ik met plezier gebruik van maak is de zoekmachine van Google. (Maar dan wel zonder dat ik "ingelogd" ben en locatiegegevens uit.)

Alle andere diensten laat ik bewust links liggen aangezien ik zo weinig mogelijk kennis over mij als persoon bij organisaties als Google, Microsoft of wie dan ook neer wil leggen.

Zoals Henk2304 terecht opmerkt, Google (en niet alleen Google) lapt privacy wetgeving aan zijn laars.

Google Maps: Leuk geprobeerd, maar als navigatie volkomen ongeschikt, en leidt tot hoge kosten aangezien het dataverbruik explosief zal stijgen. Als je dit in het buitenland gebruikt, zorg dan eerst voor een goed gevulde bankrekening. (Er zijn (gratis) alternatieven waarbij de kaarten op de smartphone opgeslagen worden.)

Google Streetview: De "beleving" is toch vele malen beter bij een fysiek bezoek aan die locaties.

Google Helpouts: Niet nuttig, alleen bedoeld om Google nog meer inkomsten te geven = fors percentage van het tarief van de "professional" (met opzet tussen quotes aangezien een echte professional wel beter weet.).

Google Drive: Nee, ik ga mijn (persoonlijke) documenten niet op een Amerikaanse cloud opslaan. De NSA beerput is nog lang niet publiek en Amerikaanse patriot act wetgeving is een grote bedreiging.

Google Docs: Ook hier geldt, alleen mogelijk als het document op de cloud staat en dat zal dus niet gebeuren met mijn documenten.

Google Play: Nee dank, ik heb toch al gratis Spotify van KPN.

Google horloge: Volkomen nutteloos.

Reageer