Hoe kan ik het WiFi wachtwoord van de Experia Box wijzigen?

  • 11 augustus 2015
  • 1 reactie
  • 26131 keer bekeken

Reputatie 7
Badge +12
  • Community manager
  • 1885 reacties
Steeds meer apparaten gebruiken een draadloos signaal om met het internet te verbinden. De kans is groot dat je dit bericht momenteel via een WiFi verbinding aan het lezen bent.

De Experia Box van KPN biedt bij het eerste gebruik een standaard naam voor je draadloze netwerk (de SSID) en een bijbehorend standaard wachtwoord (beide vindt je achterop of onderop het modem). Wij raden je aan om ze allebei aan te passen, zodat je draadloze internetverbinding zo veilig mogelijk gebruikt kan worden.

Het instellen van een nieuw wachtwoord en een netwerknaam (SSID) is op iedere Experia Box net een beetje anders. Daarom vind je op onze website een overzichtelijke pagina met de verschillende Experia boxen en de beschrijving om het wachtwoord en de SSID te wijzigen.

Vind je het makkelijk om met behulp van video te zien hoe je het wachtwoord van de Experia Box wijzigt? Dan kan je onderstaand filmpje gebruiken.Hoe kies ik het beste wachtwoord?
Om een sterk wachtwoord te maken, kan je het beste gebruik maken van zoveel mogelijk willekeurige tekens, letters en getallen. Op die manier is het draadloze internet het beste beveiligd.

Hoe meer tekens je gebruikt, hoe lastiger het is om je wachtwoord te raden. Kies vooral niet voor de logische wachtwoord varianten die praktisch te raden zijn, welkom, god of love zijn voorbeelden van de meest standaard wachtwoorden ter wereld. Deze zijn niet geschikt om je WiFi of andere online diensten te beveiligen.

Kies bij het bedenken van een sterk wachtwoord voor een combinatie van:
- Hoofdletters
- Kleine letters
- Cijfers
- Speciale tekens, zoals #$@%^&


1 reactie

Reputatie 7
, misschien handig om ook de procedure voor de KPN Wi-Fi Versterker op te nemen. Bij een standaardinstallatie pikt die immers SSID en w8woord van de ExperiaBox op, maar bij het wijzigen van de ExperiaBox verandert de versterker niet standaard mee.

Reageer