Welkom op het

KPN Forum

Recent online
Sticky

Hoe reset ik de KPN Experia Box (Modem)


Reputatie 5
Badge +11
  • Tim
  • KPN medewerker
  • 1032 reacties
Let op!

Wanneer je bij je modem een reset uitvoert, dan worden alle instellingen van het modem terug naar de fabrieksinstellingen gezet. Dat betekent dat al je persoonlijke wijzigingen in het modem verwijderd worden.

Waarom de KPN Experia Box resetten?
- Je bent het wachtwoord van de webinterface vergeten / inloggen lukt niet..
- Geen WiFi; beveiligingsinstellingen onjuist / beveiligingssleutel aangepast en vergeten.
- Geen internet; internet lampje uit of rood.
- Geen telefonie; voice lampje is uit.
- Overige problemen met het Modem / Experia Box kunnen verholpen worden d.m.v. een fabrieksreset.

Lijst van verschillende KPN Experia Boxen:
  • Reset van de antracietkleurige KPN Experia Box (Thomson TG787v)
  • Reset van de zwart/witte KPN Experia Box (Thomson TG789v)
  • Reset van de witte KPN Experia Box (Arcadyan)
  • Reset van de witte KPN Experia Box (ZTE)
  • Reset van de witte KPN Experia Box V8
  • Reset van de witte KPN Experia Box V9
  • Reset van de witte KPN Experia Box V10

Makkelijk resetten met de servicetoolJe kunt de Experiabox het makkelijkst resetten via de Servicetool Herstellen Fabrieksinstellingen Experia Box Modem. Deze servicetool is alleen te gebruiken vanaf je thuisadres.


Reset van de Antracietkleurige KPN Experia Box (Thomson TG787v)• Schakel de modem in. Schakel de modem in met de drukknop aan de achterkant van de modem De modem staat aan als de schakelaar op - staat.
• Druk met een paperclip de reset knop in aan de achterkant van de modem totdat alle LED's voorop de modem uit gaan en de POWER LED rood gaat branden (+/- 30 seconden) en laat deze dan los.
Image
• Wacht totdat de modem volledig is opgestart.


Reset van de KPN Experia Box (Thomson TG789v)• Schakel de modem in. Schakel de modem in met de schakelaar aan de achterkant van de modem. De modem staat aan als de schakelaar op - staat.
• Druk met een paperclip of tandenstoker de reset knop in aan de rechter zijkant van de modem totdat alle LED's voorop de modem uit gaan en de POWER LED groen gaat branden (+/- 10 seconden) en laat deze dan direct los.
• Wacht totdat de modem volledig is opgestart.


Reset van de Witte KPN Experia Box (Arcadyan, ARV7519)• Schakel de modem in
• Steek een paperclip of ander puntig voorwerp in het gaatje ‘Reset’ aan de achterzijde van de KPN Experia Box.
• Houd de reset ongeveer 7 seconden ingedrukt. Alle lampjes aan de voorzijde gaan eerst uit. Laat de paperclip direct los als het ‘Power’ lampje weer groen gaat branden
De KPN Experia Box start nu opnieuw op. Laat de KPN Experia Box 30 minuten aanstaan en onderbreek de procedure niet! Na de reset moeten de lampjes ‘Power’, ‘Broadband’ en ‘Internet’ weer branden.


Reset van de Witte KPN Experia Box (ZTE H220N) ook wel V7 genoemd• Steek een pen of ander puntig voorwerp in het gaatje ‘Reset’ aan de achterzijde van het modem.
• Houd een aantal seconden ingedrukt. Laat de pen of ander puntig voorwerp direct los als het Power lampje rood gaat branden.
• De KPN Experia Box start nu opnieuw op en zal de fabrieksinstellingen van de KPN Experia Box terugzetten. Laat de KPN Experia Box 30 minuten aanstaan en onderbreek de procedure niet!
• Na de reset moeten de lampjes ‘Power’, ‘Broadband’ en ‘Internet’ weer branden.Reset van de KPN Experia Box V8• Steek een pen of ander puntig voorwerp in het gaatje ‘Reset’ (F) aan de achterzijde van het modem.
• Houd een aantal seconden ingedrukt. Laat het puntig voorwerp direct los als het Power lampje rood gaat branden.
De KPN Experia Box start nu opnieuw op en de fabrieksinstellingen terugzetten in de KPN Experia Box. Laat de KPN Experia Box 30 minuten aanstaan en onderbreek de procedure niet!
Na de reset moeten de lampjes ‘Power’, ‘Broadband’ en ‘Internet’ weer branden.Reset van de KPN Experia Box V9• Steek een pen of ander puntig voorwerp in het gaatje ‘Reset’ aan de achterzijde van het modem.
• Houd een aantal seconden ingedrukt. Laat de pen of ander puntig voorwerp direct los als het Power lampje rood gaat branden.
De KPN Experia Box start nu opnieuw op en zal persoonlijke gegevens in de KPN Experia Box terugzetten. Laat de KPN Experia Box 30 minuten aanstaan en onderbreek de procedure niet!
Na de reset moeten de lampjes ‘Power’, ‘Broadband’ en ‘Internet’ weer branden.
Reset van de KPN Experia Box V10• Steek een pen of ander puntig voorwerp in het gaatje ‘Reset’ aan de achterzijde van het modem.
• Houd een aantal seconden ingedrukt. Laat de pen of ander puntig voorwerp direct los als het Power lampje rood gaat branden.
De KPN Experia Box start nu opnieuw op en zal persoonlijke gegevens in de KPN Experia Box terugzetten. Laat de KPN Experia Box 30 minuten aanstaan en onderbreek de procedure niet!
Na de reset moeten de lampjes ‘Power’, ‘Services’ en ‘Internet’ weer branden.De KPN Experia Box V10 heeft een nieuwe herstelknop. Deze knop is te gebruiken om problemen met internet,bellen of TV op te lossen. De herstelknop is te vinden aan de bovenkant van de KPN Experia Box

9 Reacties

Heey Tim

Ik heb nog wel een vraagje. Ik ben er net achter gekomen bij mijn KPN Experia Box V10 dat ik niet meer op de webinterface kan, dus ik wil hem resetten. Als ik het dan goed heb krijg ik dan weer me oude wachtwoord die op de modem staat (nu is het een wachtwoord die we zelf gemaakt hebben).
Reputatie 6
Als je 'm gewoon uit- en weer aanzet hoeft dat niet. Heb je dat al geprobeerd? Alleen bij een fabrieksreset wordt het w8woord gereset.
Reputatie 6
Badge +23
Hoi Neil, welkom hier! Inderdaad, als je de Experia Box reset wordt het wachtwoord van de webinterface en die van de wifi teruggezet naar de fabrieksinstelling. Het wachtwoord van de wifi staat onderop de Experia Box. Het wachtwoord van de webinterface niet. Bij de meeste Experia Boxen hoef je dan bij de eerste keer inloggen geen wachtwoord in te vullen. Je krijgt daarna de gelegenheid om zelf een wachtwoord te kiezen.

Heb je nog een ouder model Experia Box kan het zijn dat er een standaardwachtwoord is. Dan is het vaak 'admin', '1234', 'kpn' of 'KPN'.
Reputatie 1
Ik probeer de v8 te resetten en volg de bovenstaande stappen. Maar ik heb nu een half uur naar een rood lampje gekeken en er gebeurt niets. Ik neem dus aan dat je de box weer zelf moet aanzetten? Of gaat er iets mis?
Reputatie 6
Badge +25
Hoi,

Als het Rood lampje die van Broadband is dan gaat er iets mis met de lijn en zou ik hem nog eens resetten.
Reputatie 1
Dank voor je reactie. Maar de instructie zegt het indrukken van de reset button te stoppen zodra het power lampje rood wordt. Dat doe ik maar dat powerlampje blijft rood. Een half uur lang. De tweede keer hetzelfde. Dus ik heb hem maar weer aangezet maar moet nog checken of de v8 een upgrade gedraaid heeft. Wat is de laatste versie?
Grt
Reputatie 6
Badge +23
Hoi Michiel! Je moet inderdaad ophouden met op de resetknop drukken zodra het powerlampje rood wordt. Gebeurt er in dat half uur verder nog wel iets? Want in de loop van die tijd moeten alle verdere lampjes ook weer vanzelf aangaan en groen gaan branden.
Reputatie 1
Hi Erik!
nee, dat is mijn punt/vraag. Ik laat los zodra het lampje rood wordt maar dan gebeurt er dus niets. Twee keer gedaan en hem toen maar weer gewoon aangezet.
Reputatie 3
Badge +2
Hoi @Michiel1191, welkom op het forum! Ik lees dat het uitvoeren van een reset niet goed lukt. Om een Experia Box succesvol een reset te geven moet deze aanstaan. Met een dun puntig voorwerp druk je het knopje in het reset-gaatje ongeveer 10 seconden in, maar als het goed is hoor je ook een klikje. Je laat dan weer los.
Als dit is wat je gedaan hebt en het power-lampje rood blijft branden net zolang totdat jij de Experia in zijn geheel uit zet en daarna weer aan, gaat het niet helemaal lekker. Waarschijnlijk is de Experia Box dan in de reset blijven hangen. Gebeurt dat keer op keer, kijk ik graag voor je hoe we dat kunnen oplossen. Kun je dan reageren op mijn privébericht

Reageer