Vraag

Hoge Jitter wat betekent dat?

  • 1 april 2019
  • 11 reacties
  • 9495 keer bekeken

Ik woon sinds een week in een nieuwbouwwoning. Hiervoor had ik Ziggo.

Volgens de speedtest van KPN heb ik 116 ms Jitter. Heeft iemand enig idee wat dit precies inhoudt? Is het goed of slecht?


11 reacties

Reputatie 7
Heb je de test wel meerdere keren gedaan? Het is altijd een momentopname. Doe 'm 2 of 3 X met een minuutje ofzo ertussen. Bij mij is de jitter overigens nooit hoger dan 30.
En hoge(re) jitter geeft problemen met streaming functies (w.o. ook de vaste telefoon indien gebruikt).
Reputatie 3
Badge +2
Over wifi uitgevoerd wellicht? Op 2.4Ghz wifi is dat geen onverwacht resultaat. Op een bedraade verbinding zou je geen jitter moeten hebben (lager is beter, liever minder dan 10ms).
Reputatie 7
Nou, hier bij laatste meting over wifi jitter 5 ms.
Reputatie 7
Badge +20
Hoi @lh116 . Goed dat je de vraag hier stelt. Peter en Arie hebben al de nodige informatie gegeven. Mocht je er hinder of storing van ondervinden wil ik dat graag weten!
Goeiemiddag,

Mijn excuses voor de wat late reactie. Ik heb nog steeds last van hoge jitter. Ik heb net weer een speedtest gedaan en daar kwam 169ms Jitter uit. De ping is echter 6ms. De down- en upload zijn normaal.

Het maakt niet uit op welk moment van de dag ik een testje draai. De jitter blijft altijd 100+ ms.

Ik gebruik de laptop via 5Ghz wifi aangezien deze laptop geen ethernet aansluiting heeft.

Ik heb geprobeerd om naar de modeminstellingen te komen, maar na 5 keer hetzelfde (correcte!) wachtwoord te hebben ingevuld, zegt de site dat het wachtwoord niet goed is. (Er zitten geen 0 of O's in, wel een 8 maar dat is ook ècht een 8 ).
Reputatie 7
Badge +20
Hoi @lh116 . Heb je ook een andere apparaat dat wel bedraad is aan te sluiten? Of ken je iemand met een laptop die met kabel aangesloten kan worden?
Ervaar je trouwens ook hinder van die jitter? Of is het puur een constatering?
Ik help je graag om in de webinterface te komen. Meestal is een harde reset voldoende. Heb jij een v10A? Want die heeft inderdaad een meegeleverd standaard wachtwoord. Ook bij dit modem zou je er in moeten kunnen na een reset. Als het een ander modem is, kun je initieel het wachtwoord leeg laten ( na de reset) en vervolgens moet je zelf een ww aanmaken.
Hier is te lezen hoe je het modem kunt resetten. Ik hoop dat je hier iets mee kunt!
Reputatie 7
Nou, als je ooit de installatiehulp hebt gebruikt haalt ie steeds die oude gegevens van het netwerk, toch Erwin?
Verbazingwekkend resultaat nu. Erwin, ik heb het nu bedraad getest. Bedraad is er maar liefst 0 ms jitter!

BedraadWifiIk weet niet of het iets uitmaakt, maar ik heb 1 Experia WiFi versterker op de 1e verdieping staan.

Erwin, ik ervaar inderdaad hinder met de hoge jitter als ik op wifi zit. Websites doen er langer over om te laden dan normaal, hoewel de down- en upload perfect zijn.
Ik heb een V10A modem. Ik ga de reset eens proberen. Maar voordat ik dat probeer nog een vraag: Hoef ik na de reset niks te doen aan mijn Experia WiFi versterker? Past 'ie zich automatisch aan na de reset?
Reputatie 7
Badge +20
Dat klopt! Mocht de experia wifi niet automatisch verbinding maken kun je het apparaat een simpele herstart geven. Dan zou het gewoon weer moeten werken. Uit interesse: Wat wil je precies gaan doen in de webinterface? Welke instelling ga je aanpassen?
Goed dat je dat vraagt Erwin. Ik wil daar even een kijkje nemen om te kijken of er iets te doen is voor het 'Jitter probleem'. Geen idee of het uitpakt, maar is het proberen waard!
Reputatie 7
Badge +20
Aah. Duidelijk. Mocht je iets vinden, deel het met ons. 🙂 Succes!

Reageer