Beantwoord

Homepage niet meer in https

  • 2 August 2019
  • 46 reacties
  • 714 keer bekeken

waarom zijn de homepage niet meer in https?? daarvoor was het wel beetje vreemd graag hierover een uitleg

*Admin: reactie afgesplitst, eigen topic aangemaakt.

icon

Beste antwoord door Marcia van KPN 2 September 2019, 15:30

Bekijk origineel

Dit topic is gesloten. Staat je antwoord hier niet bij, gebruik dan de zoekfunctie van de Community of stel je vraag in een nieuw topic.

46 reacties

Ik denk dat jullie mij niet begrijpen
Zou het zo zeggen bij XS4ALL heb je ook een webruimte en die werkt ook met https en wat ik vreemd vind waarom nu ineens kpn niet meer ondersteund terwijl XS4ALL wel doet had eerder nooit geen problemen gehad maar nu wel en zeg niet van ga maar naar een hosting bedrijf
Want webruimte zit in de pakketten van KPN
Reputatie 7
Badge +30
Het is me dan denk ik inderdaad niet helemaal duidelijk wat je bedoelt, wil je dit toelichten? Tegen welk probleem loop je nu aan? Als dit de melding is dat de site onveilig is, kan je gewoon doorklikken naar de site toe. Als je gebruik wilt maken van https dan kan dat via een andere hostingpartij, maar niet via KPN. Het klopt dat dit bij XS4ALL wel het geval is.
Jullie begrijpen mij. Niet
Reputatie 7
Badge +24
Kpn heeft nooit https ondersteund on hun webruimte voor consumenten. Dat is ook geen enkel probleem voor een simpele website. Maar tegenwoordig geven de nieuwste browsers soms een waarschuwing als een website geen https ondersteund. Dat wil niet zeggen dat er daarmee iets bij KPN veranderd is. Het zijn de browsers die veranderd zijn.
Dat heeft KPN wel https want op ene andere dag werkte dat niet meer maar bij XS4ALL hebben ze wel https ondersteuning voor consumenten dus wat jij zegt is absoluut niet waar denk dat kpn er van wilt of gewoon geen webruimte meer
Reputatie 7
Badge +24
Wat ze wel of niet hebben bij XS4ALL doet totaal niet ter zake. Je zit hier op het forum van KPN, niet op dat van xs4all.

Ik heb nooit https gezien op de webruimtes van KPN.
Laat maar jullie snappen het niet
Reputatie 7
Badge +24
Nou... we snappen het prima, maak je daar maar niet ongerust over 😉
Nick83 ik snap niet dat jij zegt dat kpn geen https ondersteund terwijl hun eigen homepage wel https dus ja 😁😁😁😁 waarom jij zeg van niet is uit je duim gezogen
Reputatie 7
Badge +24
De startpagina van kpn, www.kpn.com, ondersteunt idd https ja. En terecht. De webruimtes staan echter onder een ander domein: home.kpn.nl. hier zit geen https op en dat heeft er bij mijn weten ook nooit opgezeten.
Reputatie 7
Badge +24
Https heeft sowieso ook geen zin. De webruimte ondersteund geen PHP, ASP of iets dergelijk, er is geen database beschikbaar. Je kunt dus helemaal geen website maken waarop bezoekers zouden kunnen inloggen ofzo. Want ja, als er inloggevens verzonden zouden worden, dan is https heel belangrijk. Maar dat is niet van toepassing, want dat kan helemaal niet. Https is hier zo goed als nutteloos.
Home.kpn.nl heeft degelijk https maar nu doet KPN er moeilijk over omdat in het begin van activeren van je homepage wel https heeft en heeft niks met PHP te maken ook HTML ondersteund https ik weet niet waar jij dat allemaal weg haalt
Reputatie 7
Badge +24
Https is belangrijk voor als bezoekers (persoonlijke) gegevens uitwisselen met de site. Een dergelijke site kun je helemaal niet niet maken op de webruimte van KPN. Er is geen programmeertaal beschikbaar die je nodig hebt om de gegevens te verwerken en geen database om de gegevens in op te slaan. Het nut van https is daarmee zo goed als nul.
Waarom zou dat niet kunnen volgens jou?
Beetje onzin nu
Reputatie 7
Badge +24
Precies omdat ik dat zeg. Het is dooie webruimte. Er is geen programmeertaal beschikbaar. Je kunt geen WordPress installeren ofzo. Of een webwinkel pakket. Tis ook maar 200 mb dacht ik ergens gelezen te hebben, dus daar is de ruimte sowieso ook te beperkt voor. Je vakantie kiekjes erop zetten en daarmee houd het wel zo ongeveer op.
Reputatie 7
Badge +24



Ik zie nu dat ik trouwens wel https heb ... 😵
Vreemd hè ik niet daarom vroeg ik me af hoe dat kan
Wat is je naam van je website
Reputatie 7
Badge +30
Wat goed dat je er toch mee aan de slag bent gegaan, Nick. Dat is wel heel vreemd. Ik heb het gisteren toch uit laten zoeken, want je was zo stellig @jonny. Ik heb nog geen reactie, maar zouden jullie de URL van jullie homepage in je forumprofiel willen zetten onder persoonlijke opmerkingen? En zou jij, Jonny, daar ook je postcode + huisnummer en evt. klantnummer(s) willen vermelden? Dan kan ik je gegevens als voorbeeld nasturen.
Reputatie 7
Badge +24
Wat is je naam van je website
Nou... alles wat je hier op het forum zet kun je na een paar uur niet meer aanpassen / verwijderen, dus ik zet hier liever geen dingen neer die naar mij zelf toe leiden. Tis wel de gebruikersnaam van mn hoofd-emailadres, een behoorlijk belangrijk stukje informatie.

Ik heb er op mn mobiel gewoon handmatig https:// voor gezet. Als dat bij mij werkt, dan zou dat bij iedereen moeten werken.
Nou bij mij niet hoor heb ook handmatig HTTPS ervoor gezet en gelijk onveilig
Reputatie 7
Badge +24
Nou bij mij niet hoor heb ook handmatig HTTPS ervoor gezet en gelijk onveilig
Raar...
Reputatie 7
Badge +30
Inderdaad bijzonder! @jonny wil jij je forumprofiel aanvullen met je postcode + huisnummer en evt. klantnummer(s)? Dan kan ik dat als voorbeelden doorgeven als erom gevraagd wordt.
Hoezo ?? En waarvoor
Reputatie 7
Badge +30
Je gaf aan dat het eerder wel in https kon en nu alleen in http. Daarna merkte Nick op dat het bij hem in https wel lukte. Jij liet daarop weten dat het bij jou nog steeds niet het geval is. Het lijkt er dus op dat er misschien toch iets niet in orde is. Ik heb inmiddels navraag gedaan hoe het zit met de Homepage, maar het zou handig zijn als we jouw gegevens hebben. Zo kunnen we, als het toch zou moeten werken, kijken waarom het bij jou mis gaat. Je hoeft je profiel natuurlijk niet in te vullen, dan kan ik je alleen van algemene informatie voorzien wanneer ik een reactie van mijn collega's ontvang. Dat wat je in je profiel zet, is overigens alleen inzichtelijk voor jou en KPN.